Милата баби Лора/Добринка/Бабс има нужда от положителни мисли и повечко късмет
Публикувано: 30 November 2011 - 09:27 AM
Сметката й набъбва много, сега през декември вероятно пак ще имам и разходи за стационар на Бони и вече е спешно да взема Лорката от стационара.
Ще разпитам и в приютите, стопанисвани от международни организации в София, макар и да не е най-добрия вариант за нея.
Публикувано: 01 December 2011 - 10:41 AM
Не е на психическа основа, защото се чувства спокойна в клетка, не й пречи.
От вчера е апатична, по-трудно подвижна, не иска да яде.
Сега ще й вземат пак кръв да се види в какво състояние е...
Много ми е мъчно, хора... стискайте й палци....
Публикувано: 01 December 2011 - 06:14 PM
Кръвната картина е лоша - въпреки вет. храна и добавките, бъбречните й показатели са много много зле, почти двойно завишени спрямо предното изследване (когато също бяха високи).
Всичко, което може да се направи, се прави - на система е.
Никой не обича старите кучета.
Дори съдбата или там нещото, което определя хода на живота.
Публикувано: 02 December 2011 - 04:41 PM

Наистина е така със старите улични кучета. Не е хубаво, но по-добре да не доживяват такава старост и умират на улицата сами.
Ники, ти поне се опита в края да й дадеш може би ласката и топлината, която е чакала толкова време на улицата...
Получила ги е и сега е време...
Милото Баби

Публикувано: 02 December 2011 - 05:22 PM
Публикувано: 03 December 2011 - 06:29 AM
PURSY, в 02 December 2011 - 09:16 PM, написа:
На хората от квартала кажи, че е грехота толкова години никой от тях да не намери едно кътче в дома си за нея. Дребно кученце, добро, не е някоя големанка, та да се оправдават, че "не е за апартамент". Толкова години, би трябвало сън да не ги хваща всеки ден . дали ще я намерят на улицата следващата сутрин?
Милата бабичка, наистина е намерила поне накрая къде да се свие и да й е спокойно. Дано има дни да си поживее.
Nickey ,

Публикувано: 03 December 2011 - 11:54 AM
Хиляди домове са празни, а хората си пишат във форума и във фейсбук колко им е мъчно за бездомните животинки. Но не отварят вратите си за тях. Винаги си имат някакво оправдание.
Просто Лорчето срещна своята фея Nikey съвсем на края на живота си.
Когато дните й бяха преброени.
И когато много малко вече можеше да се направи за нея.
Но все пак Nikey опита да направи и невъзможното.
Мисля, че Nikey е един щастлив човек, защото ще се чувства прекрасно от направеното огромно добро за баби.
А Лорчето ще си отиде щастлива от този свят, защото някой е мислил за нея в последните дни от живота й.
Публикувано: 03 December 2011 - 05:27 PM
Апатична е, не яде изобщо, има разстройство и даже вече видимо е поотслабнала. Контактна е все още, не е "изключила" съвсем, но се вижда, че е много уморена. Ходи, но като клекне по нужда, не я държат задните крака и кльопва.
Какво да ви кажа, като цяло няма надежда, но все пак й даваме наистина последни шансове- някакси искам да й дам възможност ако има и най-малкия шанс да живне. Поне засега няма признаци за болка или че се мъчи, но в момента, в който това се случи, мисля че ще трябва да й помогнем да си отиде без болка. Просто нямах сили това да е сега, не успях да видя в очите й, че се е предала напълно.
Имам два клипа от преди малко. Трудно ми беше хем да я държа, хем да снимам, а и просто исках да я галя, да си поседя с нея на дворчето и да й обърна внимание.
Ето ги:
http://www.youtube.c...h?v=7leW4rdzh-Q
http://www.youtube.c...h?v=lojDfIGyl0s
Ще ви държа в течение.
PS Сметката й към момента стана 367лв.
Публикувано: 03 December 2011 - 06:58 PM
Публикувано: 03 December 2011 - 08:47 PM
Сигурно има разсейки, щом е стигнал чак до разязвяване, значи не е от скоро тоя тумор.
И бабката сама да си усеща края....
Те така правят като им стане зле - отказват и храна, движенията им стават все по-трудни, система след система бавно отказват.... ти спомена че се влошават показателите й...
Но каквато и да е причината, хубавото е, че се погрижи за бабката в последните й дни. И тя го оценява и разбира - сигурна съм.
Просто за жалост, така както го описваш положението - явно не й остава много.
Ще е цяло чудо ако се вдигне на крака.
Не исках поста ми да звучи песимистично, знам колко си натъжена, по-скоро исках да те успокоя, че ти направи нужното за кучицата. От тук нататък всичко е съдба - колкото й е писано - толкова. Само не я оставяй да се мъчи, бъди смела, ако се наложи по спешност да взимаш онова решение.
Публикувано: 03 December 2011 - 09:00 PM
Но нека я извадим от болницата ( д-р Бобадова, моите уважения към Вас, няма връзка с ДХ) - Видно е, че кучето е много старо и болно за каквито и да е манипулации и операции.
Трупат се пари, животинката живее на ново място, уплашена и стресирана. Всички животни, озовали се в болница са уплашени и стресирани.
С част от тези 350 лева сметка можехме да й осигурим някакъв дом, да платим на някоя баба с двор за да я догледа.
Мисля, че след един преглед ( какъвто е направен) и е видяно реалното й състояние, повече престой в болница е излишно трупане на сметка.
Дано поне един състрадателен човек от София или наоколо прочете и даде малко подслон за кучето. Ще му платим гостоприемството. Ще й даваме обезболяващи.
Nickey е направила опит да промени съдбата й към по-добро. Не става. Късно е. Нека обаче краят й е различен.
Публикувано: 03 December 2011 - 10:19 PM
Може и много да тъгува за свободата си. Може и стреса от клетката и от манипулациите да й се отразяват зле. Живяла е на воля 14 години.
Наистина, никой ли не би се съгласил да я поеме срещу заплащане?
На клипчето Лорчето не изглежда толкова зле.
Но изглежда тъжна.
Nikey, мисля, че не трябва да се бърза с решението за приспиване.
Утре ще отида да я видя.