Dog.bg Форуми : Ротвайлерка-Без Родословие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ротвайлерка-Без Родословие търси дом-Спешно

#1 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 12 November 2011 - 03:45 PM

Ротвайлерка на 6год търси нов дом.Досега е гледана в апартамент с изградени перфектни хигиенни навици.Семейството имат бебе и не могат да я задържат.Направих всичко възможно да им обясня,че могат да се справят и с бебето и с кучето.Имало е момент на ревност от страна на кучето и хората не желаят да рискуват.Кучето от лятото живее на двор с автоматична хранилка.Хората нямат възможност да ходят до лозето и съответно кучето страда от липса на внимание,разходки и тн.
Тя се казва Дара и е вече кастрирана.Дара не обича други кучета и котки.Сама не напада,но ако към нея се приближи куче се опитва да го гризне.Вярвам,че поведението и ще се поддаде на корекция,ако се намери кой да работи с нея.Идва зима,а на Дара ще и е трудно навън при все,че е свикнала в апартамент.Понякога от студа я болят предните крачета.
Дара не се дава на синджир и с по филия хляб!
Кучето се намира във Варна.

0899 17 18 82 Стоян Савов

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   g_vasileva Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 November 2011 - 04:16 PM

Ох, познавам това куче. Страхотно, страхотно животинче. Защооооооооо ??? Такива истории ме карат да губя вяра , че има свястни стопани. Нейните изглеждаха такива...
Късмет, миличка ! Ще помагам с каквото мога !
User's Signature

You may say that i'm a dreamer, but i'm not the only one

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 04:32 PM

Мисля,че ги пратих при теб за кастрацията.Обичат я много наистина,но прецениха да не рискуват заради детето.Готови са да осигуряват храна на животинката.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 November 2011 - 05:50 PM

За сетен път се убеждавам, колко хора взимат куче като плюшена играчка и при проблем, веднага се чудят как да се оттърват от него.
ShiBumi, това не е към теб. Това е към ей такива като тези, дето не искат да търсят решение, а си търсят причина да се оттърват от кучето, та и чак са побързали да я пратят на лозето... Мои познати разделиха жилището си с преградни решетки, за да не е близо кучето до бебето им, а сега не могат да ги разделят двамата , то не е лиготене, то не е близане или пък хранене - след има-няма броени месеци. Но нито за миг не са мислили да се разделят. Просто бяха търпеливи и последователни и търсиха начини.
Тази кучана дано извади късмет и да попадне на хора, които няма пак да я предадат!
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#5 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 06:09 PM

дмм всичко опитах,четаха и темата тук за куче и бебе.Не ги виня ,защото знам ,че им е трудно.Жената беше бременна,мъжа пътува нямаше как да я разхожда.Жената беше и в болница с проблемна бременност.Познавам ги наистина я обичат-6мес се опитваха да правят компромиси и търсиха варианти.Не ги оправдам,но понякога се случва така.Важното е че не я изхвърлят и ще я държат при себе си(на лозето) докато се намери човек.Само,че идва зима и ще й е трудно на момата.
Дано,дано се намери местенце за нея.Разкошна е наистина.Боже ако не бяхме с 4 кучета щяхме да я вземем.Шяхме да сме с 2 НОК-а и 2 рота комплект.Но уви търсим дом :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 November 2011 - 06:38 PM

А, значи имало и още ...
Аз пък ги виня, щото и моя мъж пътува и в месеца се виждаме все по-рядко и сама оставам да гледам бебе и куче, също ротвайлерка, и също не първа младост, но не съм я пратила на лозето. И в конкретния случай знам за какви проблеми "говориш", защото и на мен разходките ми бяха проблем - как да разходиш кучето, като няма на кой да оставиш бебето, или пък че не можеш да излезеш с двамата, когато е време за разходка на кучето, а навън са най-големите дъждове и студове и рискуваш да разболееш детето. Но взех решение, че ми трябва помощ и след много търсене, успях да намеря човек, който да ми разхожда кучицата сутрин и вечер. Да, лишена съм да не излизам с любимото четирикрако малко сред природата, да се радваме на разходката заедно, но пък кучето е до мен вкъщи и всеки един момент, когато видя как двете ми деца - дете и куче са направили една невероятна симбиоза, на която никога не бих могла да се наситя, ме прави много, много щастлива!
Разбирам и твоята роля в тази ситуация, затова не се обръщам към теб и не е нужно да се оправдаваш. Знаеш, че вестоносеца отнася негативите от древни времена ... а аз просто казвам, че има начин, стига човек да търси решение, а тук е ясно, че желание няма :smile:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#7 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 November 2011 - 10:02 PM

Така е разбирам те напълно.И ние ще чакаме бебе а сме с 4 кучета и 2 котки и не въобще не сме помисляли да се разделим с кое да е от тях.Опитвам се да се поставя на тяхно място и макар да не одобрявам постъпката им ги разбирам.Като не могат да му осигуряват нужните грижи поне да я дадат на човек,който ще й обръща внимание.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#8 Потребителят е офлайн   v100 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 November 2011 - 07:27 AM

:eg_033: Напълно съм съгласна, че детето не може да е причина да изхвърлиш животинката си! Със съпруга ми се наложи да се справим сами с близнаци, две кучета и две котки. Е, справихме се. Аз по-точно - той беше на работа от тъмно до тъмно. Наложи се да сменя часа на разходките на опашатковците - булонка и огромна потомка на мама ризеншнауцер и баща неизвестен, за да го напасна с часовете, когато бебетата спят, да направя разходките по-кратки - по 10-15 минути, но повече на брой - не по-малко от 4, вечер късно ги извеждаше таткото за половин час - просто да си потичат, и се справихме някак си. Като поотраснаха двуногите, възстановихме предишния режим на две по-големи разходки. Но не намалихме семейството си! Дано хората да преосмислят позицията си, макар че не се надявам на това, след като са изхвърлили живата душа на лозето - лишават детето си от нещо много важно от първия му ден - да приеме още от раждането си света в цялото му разнообразие и красота, както и от най-безрезервната любов на света, която може да му дари четириногия приятел - май само майчината е по-истинска и неподправена.
От друга страна, щом се е стигнало дотук, явно това не са хората, които заслужават обичта на четириногото момиче - желая й от все сърце най-топлия дом! Онзи, истинския, който тя заслужава!

#9 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 08:07 AM

Моля да пишат хора,които могат да помогнат.Спрете с обвиненията.Няма нужда на мен да го обяснявате.Не съм от скоро във форума.Обяснено им е всичко.Не желаят.
Търсим дом на момичето.
Благодаря!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#10 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 13 November 2011 - 01:19 PM

за съжаление е на възраст,на която надали ще успее да се адаптира при нас,а и не съм привърженик на кастрирани кучета..в този случай не мога да помогна ,съжалявам..жалко за хубавото животно

#11 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 November 2011 - 01:31 PM

Благодаря все пак Навар.Знам,че Вие сте с много животни,а тя не се разбира добре с други кучета и котки.Ако все пак някой ваш познат си търси куче от тази порода ...... :smile:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#12 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 10:39 AM

Дара чака да се появят нейните хора....Дали ще се появят?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 10:43 AM

Показване на мнениетоnavar, в 13 November 2011 - 01:19 PM, написа:

а и не съм привърженик на кастрирани кучета

Дааа, те явно са нещо по-низши от некастрираните или просто не могат да се изкарват пари от тях?! :eg_033: :zz_020:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#14 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 10:48 AM

Предполагам,че като е кастрирана може да не се разберат в глутницата на Навар.Навар не продава и търгува с кучета!
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 11:38 AM

Това е доста странно изказване за човек, който ужким знае нещата около кастрацията. Като е кастрирана е малко вероятно да представлява заплаха за други кучета - все пак те няма как да усещат хормоните в нея, които да я правят съперница (в каквото и отношение да се мисли че би могла да е).
User's Signature

Качена снимка

#16 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 12:04 PM

Блу няма да навлизам в спор с теб,не и в тази тема.Възможно е дори мъжкарите от глутницата да я бият.Нека не разводняваме темата.В глутницата тук(където се събираме) моята кастрат се опитват да я бият,тези които не са не ги закачат.
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#17 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 12:56 PM

При мен пък тези, които са кастрирани са приятели с всички, дори с тези, които се бият с некастрираните... И тези, които преди се биеха, след кастрацията вече не са побойници... Успех на муцуната!
User's Signature

Качена снимка

#18 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 15 November 2011 - 01:52 PM

:ba_025: :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#19 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 16 November 2011 - 09:21 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 15 November 2011 - 10:43 AM, написа:

Дааа, те явно са нещо по-низши от некастрираните или просто не могат да се изкарват пари от тях?! :eg_033: :zz_020:

особено се забавлявам когато някой чул-недочул,чел -недочел,изказва подобни мнения..
вече даже не се сърдя ,само се забавлявам..да,не всички са длъжни да са запознати с дейността,която развивам,но от елементарна култура преди да се напише нещо такова,което индиректно ме обвинява в търговия с кучета би трябвало да се попрегледат някои мнения..
да,аз изкарвам пари от кучетата,само че за ваше съжаление не като ги "развъждам" ..
и да,некастрираните кучета са по удачни за работата която вършат при мен ,кастрираните не стават,колкото и да се плюнчат привържениците на кастрацията че тя не променя нищо,всъщност не е така-проверено е...
а дали са по низши-не,но стават само за домашни любимци,за работа -не..
аз през тази година ,съм прибрал от приюти и стопани,които не могат да се грижат за животните си 11 кучета,които в момента живеят при нас-вие ,госпожице океан колко прибрахте ,че си позволявате да отправяте обвинения към мен ,скрита зад анонимното си никче?? дали ако искам да вадя пари от кучетата си няма да заплождам наред ,всички които имам,и няма да съм залял нета с обяви,при положение че в момента при нас са 31 кучета??
да,продавам животни-прасета,телета ,пуйки..кучетата ми имат друга роля
и само за справка-кастрираните кучета ,биват изолирани без значение дали са мъжки или женски,не могат да се сработят с останалите ...ако някой привърженик на кастрацията смята че не е така,приемам аргументи ,от личен опит а не от прочетено в нета ...та очаквам извинение

#20 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 16 November 2011 - 09:50 AM

:ab_041: И аз започвам да се забавлявам :ab_041: От елементарна култура знам от вашите постове с какво се занимавате. Знам, че бяхте написали, че взимате кучета за пазачи на стадата, но и помня как се каза, че кучето просто се оставя да "работи". Ако става, ок, ако не става, просто става жертва на хищниците. Ако все пак имате безопасни за кучето начини да проверите дали става за работата при вас, преди да го пратите на сигурна смърт, ще се радвам да го науча. Тогава идва въпроса какво става с тези кучета, защото няма човек на земята, който да има безкрайно много приятели, които да могат да поемат постоянно "не ставащи за работа" кучета, при това от сериозни породи. Все пак спасявате кучета от доста години, нали?

Как точно опазвате от разплождане всички тези 31 кучета? И ако успявате по някакъв начин, какво става всъщност с кученцата, ако опазването не свърши работа? 31 кучета е огромна бройка и достойна за възхищение.

За кастрираните - както отбелязах по-нагоре говоря от личен опит. Кучето ми го кастрирах на сравнително голяма възраст. Преди това налиташе да се бие с всички мъжкари в квартала, пък и те си му налитаха да го бият. След кастрацията това вече не е така и е пръв приятел с всички. Дори когато се появи някоя разгонена женска и при засичането на няколко мъжкаря, другите си се ръмжат и зъбят един на друг, пък на него не и не го приемат за заплаха при опитите му да доближи женската. За работа - надявам се някой друг да се включи, защото моето куче ми е компаньон в дома, а не работно.

Всички тук сме анонимни, навар, затова е форум :md_064: Не виждам никът ви да казва кой сте :smile:

Извинение все още не виждам да заслужавате :tb_195:
User's Signature

Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема