Dog.bg Форуми : Ротвайлерка-Без Родословие

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ротвайлерка-Без Родословие търси дом-Спешно

#21 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 16 November 2011 - 11:52 AM

Именно Блу изхождаме от личния си опит.Имах мъжкар кастриран не спря да се бие с другите мъжки,не спря да вие и по женски.На сегашните ми кастрирани моми и мъжки им се зъбят и се сбиват,а тези които не са не биват закачани.
Но както и да е темата е за ДАРА,ако някой има познати търсещи куче от тази порода нека помогне,ако не нека не разводняваме темата излишно!
Благодаря Ви!!!
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#22 Guest_navar_*

• Група: Гости

Публикувано: 17 November 2011 - 09:11 AM

последен спам -кученца се раждат само планирано,освен пазачи имаме и няколко( разбирай 10-тина ) клубни кучета ,които си участват по изложби и се развъждат планирано..тва едно на ръка,а при пазачите нещата са простички-там са основно мъжки,женските са в двора ..
но куче на 6 години е изградено като характер,освен това при нас условията са тежки,а кастрираните животни не стават именно поради липса на хормони,глутницата се сформира от животни ,които са здрави и цели,дефектните не биват приети ,защо-не знам,да обяснят умните глави ..

#23 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 17 November 2011 - 09:37 AM

Не смятам, че Дара или което и да е друго кастрирано животни са дефектни! Успех, миличка, да намериш добри стопани без предразсъдъци!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#24 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 10:19 AM

Приемат се за дефектни от глутницата.Навар има достатъчно опит за да знае какви животни може да прибере.Тук не става въпрос за предрасъдъци,всеки си прави сметка според място,финансови възможности или условия,в което не виждам нещо лошо.След като е преценил,че кучето няма да бъде прието в глутницата,направил го е на базата на опит.Има ли проблем?
И аз пожелавам намирането на отговорни стопани които ще я дарят с много грижа и любов.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#25 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• Да се радваш на живота като чихи <3
  • PipPipPip
  • Interests:Anfaris.King Chihuahuas kennel
    +359 884 733 611
Публикувано: 17 November 2011 - 10:36 AM

Точно така - кастрираното куче изпада в йерархията когато е в глутница. Не е така в случаите когато е само и там водача е стопанина. В този случай външните кучета вече не го приемат като заплаха за себе си - затова и си дружат. Разликата е огромна дали е в група или живее само. Това куче трябва да е само.
Подкрепям решението на родителите :ba_025: - те най-добре познават кучето си и своите възможности. Особено ако имат съмнения за агресия ...къде сте тръгнали да ги съдите, та кой луд ще предпочете кучето си пред дълго чакано детенце ?!?!?
Голямото куче не е като един пинч или чихуа да го свиеш под юргана. Възможно е жилището им да е малко и неподходящо за временна изолация на кучето, а живот на балкона си е цяло мъчение.
Успех на момичето и ако ми хрумне нещо ще пиша пак.

#26 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 17 November 2011 - 10:39 AM

Показване на мнениетоAncheto, в 17 November 2011 - 08:36 AM, написа:

.
Успех на момичето и ако ми хрумне нещо ще пиша пак.

:ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#27 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 17 November 2011 - 12:12 PM

Кучката не е подходяща за условията на Навар.Там кучетата са сами,а тя е домашен любимец.
Анчето,аз глутница нямам/защото има човешки фактор/ ,но при моите е кастрирана именно най-доминантната кучка и не съм забелязала да е аутсайдер,нито пък да и изчезнат качествата на охранител.
User's Signature

Качена снимка

#28 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 November 2011 - 04:16 PM

Показване на мнениетоAncheto, в 17 November 2011 - 10:36 AM, написа:

Подкрепям решението на родителите :ba_025: - те най-добре познават кучето си и своите възможности. Особено ако имат съмнения за агресия ...къде сте тръгнали да ги съдите, та кой луд ще предпочете кучето си пред дълго чакано детенце ?!?!?
Голямото куче не е като един пинч или чихуа да го свиеш под юргана. Възможно е жилището им да е малко и неподходящо за временна изолация на кучето...

Ти да видиш!!!
Само тези са от тия с дълго чаканото детенце и само те, може би, живеят в малко жилище....
Анче, пак ме изумяваш, след оная готина тема за твоята супер развъдна дейност.
Сори за спама :smile:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#29 Guest_navar_*

Публикувано: 18 November 2011 - 08:21 AM

за толкова години ,на принципа проба грешка съм стигнал до някои изводи,и честно уморен съм да споря така ли е ,не е ли ..хормоните определят йерархията и поведението на животните в глутницата..пробвал съм да взимам кастрирани животни,с идеята че нагона няма да им влияе. е да не влияе,но вече не стават и за това за което съм ги взел..изпадат от глутницата,другите ги гонят и мачкат...в края на краищата остава варианта или да ги махна,или да ги оставя да умрат...личните ни ,човешки схващания за дефектно или не нямат никакво значение в случая...
дано момичето да си намери добри стопани ,които да я дарят с много любов..
а за глупостта че ,щом се ражда дете трябва да махнем кучето мога само да кажа,че моите деца са родени и израстнали с кучета,и то именно с ротвайлери,спят заедно играят зааедно,не виждам какъв е проблема и други семейства да правят това,което правя аз-кучета и деца заедно ...

#30 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 18 November 2011 - 10:08 AM

dmm, аз кучетата си ги обожавам и дечковците са расли винаги с кучета, котки и какво ли не. Но децата си остават приоритет. Не може всички да са като нас ,а не трябва да реагираме така остро. Нужно е разбиране. Според мен хората не са чак толкова безотговорни, споменали са , че могат да и подсигурят храната. И да ги съдим , и да се хвалим пък ние ...така с нищо няма да помогнем на момичето.
Не осъждайте хората толкова много за решението им. По добре са направили, че взимат решение да го дадат някъде, отколкото да стои изолирано / очевидно са категорични , че няма да рискуват с нея и детето /. Това е правилно решение, защото ако и се намери подходящ дом това куче може да си живее отново като царица, а не самичко на вилата.
Много хора когато заминават в чужбина да работят им се налага да си оставят децата да ги гледат я баби , я лели , но това прави ли ги безотговорни родители? Всеки според възможностите си и ситуацията ...А може да опитат за временен дом евентуално докато бебето порасне и после отново да са заедно. :ba_025:
Абсолютно съм съгласна с Навар. Кастрираното куче изпада в йерархията. Частично изключение е ако кучето е доминантно и остава след кастрацията отново в същата глутница. Но ако е въведена в нова груба е възможно да бъде тормозено. Просто такова куче е чудесно за домашен любимец на хора , които отдавна мечтаят за рот.
В неделя ще имам отговор от едно място дали биха я взели и ще проуча условията , при които ще се гледа. За сега не знам повече , понеже не са мои познати.

#31 Потребителят е офлайн   DessyD Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 18 November 2011 - 10:16 AM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 17 November 2011 - 12:12 PM, написа:

Кучката не е подходяща за условията на Навар.Там кучетата са сами,а тя е домашен любимец.
Анчето,аз глутница нямам/защото има човешки фактор/ ,но при моите е кастрирана именно най-доминантната кучка и не съм забелязала да е аутсайдер,нито пък да и изчезнат качествата на охранител.

:ba_025:
Пък нашата баба-риджбечка, кастрирана от поне 4 години, вече на 11, все още е тартор на групата и строява всичко що мърда. Никой не се храни или движи преди нея или без нейно разрешение. През повечето време са сами в къщата (да, не са 20 кучета и това също е фактор) и не съм забелязала да е станала по-малко охранител.

А иначе, проблемът им е, че не могат да се справят с кучето и може би никога не са могли, просто кучето е било спокойно и не е създавало реални проблеми. Повечето от тук пишещите знаят, че такива проблеми не се появяват неочаквано.
User's Signature

Това, което ни тревожи не е това, което НЕ ЗНАЕМ, а това, което ЗНАЕМ, ЧЕ НЕ Е ВЯРНО.
"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi

#32 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 18 November 2011 - 10:08 PM

Анче, грешно ти е и впечатлението, че за мен децата не са приоритет. Кучето трябва да си знае мястото в дома и семейството, а не пратено на лозето щото някой го е мързяло да се занимава с него и сега се сетил, че ..... може да има проблем. Темата е публична и имам право да си изкажа мнението, независимо дали ти се харесва или не. А то е такова, Анче, защото тези собственици са поредните, които не са си преценили възможностите, още при взимането на куче със силен характер, какъвто е ротвайлерът. Със сигурност отдавна са имали проблеми с кучаната, който не са искали да решат, за да има тя такова поведение сега. А всички знаем, че Ротвайлерът е един чудесен компаньон както за възрастни, така и за деца, стига от рано да му се обръща внимание във възпитанието. Не случайно има случаи с ротвайлери, влезли в програми с деца аутисти, инвалиди и т.н. И много странно - в белите страни хората взимат куче в дома си точно заради децата, а ние се оттърваваме от тях, след като се появят деца. Та даже и трябва целокупно да проявяваме разбиране към такова действие, така ли?!? Да, ама не!!! На мен пък ми омръзна да чета за изоставени кучета и по-конкретно ротвайлери, и то гледани не година-две. Сори, но аз пък няма да влизам в положението на хора, които са объркали желанието с отговорностите към това да имаш куче.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#33 Guest_navar_*

Публикувано: 20 November 2011 - 06:42 PM

ние си лаем,керванът си върви..а от петък аз съм с още едно куче вкъщи ....:)да ни е честит новия ротвайлер...

#34 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 November 2011 - 09:13 PM

Навар пропускаме ли нещо?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#35 Guest_navar_*

Публикувано: 21 November 2011 - 09:06 AM

ахам,от петък голямото ни семейство си има нов член ,ротвайлер на две години,мъж,...засега толкова :)

#36 Потребителят е офлайн   Ancheto Икона

• PipPipPip
    +359 884 733 611
Публикувано: 21 November 2011 - 11:30 AM

Показване на мнениетоdmm, в 18 November 2011 - 10:08 PM, написа:

Анче, грешно ти е и впечатлението, че за мен децата не са приоритет. Кучето трябва да си знае мястото в дома и семейството, а не пратено на лозето щото някой го е мързяло да се занимава с него и сега се сетил, че ..... може да има проблем. Темата е публична и имам право да си изкажа мнението, независимо дали ти се харесва или не. А то е такова, Анче, защото тези собственици са поредните, които не са си преценили възможностите, още при взимането на куче със силен характер, какъвто е ротвайлерът. Със сигурност отдавна са имали проблеми с кучаната, който не са искали да решат, за да има тя такова поведение сега. А всички знаем, че Ротвайлерът е един чудесен компаньон както за възрастни, така и за деца, стига от рано да му се обръща внимание във възпитанието. Не случайно има случаи с ротвайлери, влезли в програми с деца аутисти, инвалиди и т.н. И много странно - в белите страни хората взимат куче в дома си точно заради децата, а ние се оттърваваме от тях, след като се появят деца. Та даже и трябва целокупно да проявяваме разбиране към такова действие, така ли?!? Да, ама не!!! На мен пък ми омръзна да чета за изоставени кучета и по-конкретно ротвайлери, и то гледани не година-две. Сори, но аз пък няма да влизам в положението на хора, които са объркали желанието с отговорностите към това да имаш куче.

dmm, изобщо нямам предвид , че децата не са важни за теб. Просто темата е повдигната не от собствениците , а от човек , който се опитва да помогне. На него ли да трием сол ? Аз лично нямам намерение да го правя. На всички е ясно, че ShiBumi_GirL не е някой дето си няма и понятие от кучетата и докопал интернет решил да си драска. Аз приемам, че той им е разяснил абсолютно всичко, опитал е да ги разубеди по всевъзможни начини, смятам , че е донесъл от сто извора аргументи в полза на оставянето на кучето у дома....НО решението са го взели. Ние и да се накъсаме да си бъбрим колко ни е яд , че се захвърлят кучета по такъв начин , разбери , че в този случай няма да помогнем и само разпъваме темата - това е за друга тема / то има и плюсове понеже излиза темата винаги напред , де :md_064: / .
За съжаление хората , които щях да питам не искали възрастно куче понеже преди време взели едно и така и не свикнало с тях. Едва го извадили от багажника на колата ...а след няколко дни го върнали, защото не ги приело. Притесняват се , че ако им се озъби тая черна мечка и може да не се справят ...съжалявам, не успях да помогна. :dh_188:
navar, ми честито ! :ba_025:

#37 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 November 2011 - 02:58 PM

Оффтопик - Шибуми е тя :md_064:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 05:58 PM

Дара чака,а навън става все по-студено и по-студено :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#39 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2011 - 08:44 PM

Хич ли няма кандидати за това куче? Жалко наистина, такова хубаво куче никой да не го поиска.

#40 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 11:22 PM

Лошото е че не само няма лоши кандидати,а няма кандидати въобще.Нито един :dh_188:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни