Ротвайлерка-Без Родословие търси дом-Спешно
Публикувано: 16 November 2011 - 11:52 AM
Но както и да е темата е за ДАРА,ако някой има познати търсещи куче от тази порода нека помогне,ако не нека не разводняваме темата излишно!
Благодаря Ви!!!
#22 Guest_navar_*
Публикувано: 17 November 2011 - 09:11 AM
но куче на 6 години е изградено като характер,освен това при нас условията са тежки,а кастрираните животни не стават именно поради липса на хормони,глутницата се сформира от животни ,които са здрави и цели,дефектните не биват приети ,защо-не знам,да обяснят умните глави ..
Публикувано: 17 November 2011 - 10:19 AM
И аз пожелавам намирането на отговорни стопани които ще я дарят с много грижа и любов.

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 17 November 2011 - 10:36 AM
Подкрепям решението на родителите

Голямото куче не е като един пинч или чихуа да го свиеш под юргана. Възможно е жилището им да е малко и неподходящо за временна изолация на кучето, а живот на балкона си е цяло мъчение.
Успех на момичето и ако ми хрумне нещо ще пиша пак.
Публикувано: 17 November 2011 - 12:12 PM
Анчето,аз глутница нямам/защото има човешки фактор/ ,но при моите е кастрирана именно най-доминантната кучка и не съм забелязала да е аутсайдер,нито пък да и изчезнат качествата на охранител.
Публикувано: 17 November 2011 - 04:16 PM
Ancheto, в 17 November 2011 - 10:36 AM, написа:

Голямото куче не е като един пинч или чихуа да го свиеш под юргана. Възможно е жилището им да е малко и неподходящо за временна изолация на кучето...
Ти да видиш!!!
Само тези са от тия с дълго чаканото детенце и само те, може би, живеят в малко жилище....
Анче, пак ме изумяваш, след оная готина тема за твоята супер развъдна дейност.
Сори за спама

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
#29 Guest_navar_*
Публикувано: 18 November 2011 - 08:21 AM
дано момичето да си намери добри стопани ,които да я дарят с много любов..
а за глупостта че ,щом се ражда дете трябва да махнем кучето мога само да кажа,че моите деца са родени и израстнали с кучета,и то именно с ротвайлери,спят заедно играят зааедно,не виждам какъв е проблема и други семейства да правят това,което правя аз-кучета и деца заедно ...
Публикувано: 18 November 2011 - 10:08 AM
Не осъждайте хората толкова много за решението им. По добре са направили, че взимат решение да го дадат някъде, отколкото да стои изолирано / очевидно са категорични , че няма да рискуват с нея и детето /. Това е правилно решение, защото ако и се намери подходящ дом това куче може да си живее отново като царица, а не самичко на вилата.
Много хора когато заминават в чужбина да работят им се налага да си оставят децата да ги гледат я баби , я лели , но това прави ли ги безотговорни родители? Всеки според възможностите си и ситуацията ...А може да опитат за временен дом евентуално докато бебето порасне и после отново да са заедно.

Абсолютно съм съгласна с Навар. Кастрираното куче изпада в йерархията. Частично изключение е ако кучето е доминантно и остава след кастрацията отново в същата глутница. Но ако е въведена в нова груба е възможно да бъде тормозено. Просто такова куче е чудесно за домашен любимец на хора , които отдавна мечтаят за рот.
В неделя ще имам отговор от едно място дали биха я взели и ще проуча условията , при които ще се гледа. За сега не знам повече , понеже не са мои познати.
Публикувано: 18 November 2011 - 10:16 AM
Galiadogs, в 17 November 2011 - 12:12 PM, написа:
Анчето,аз глутница нямам/защото има човешки фактор/ ,но при моите е кастрирана именно най-доминантната кучка и не съм забелязала да е аутсайдер,нито пък да и изчезнат качествата на охранител.

Пък нашата баба-риджбечка, кастрирана от поне 4 години, вече на 11, все още е тартор на групата и строява всичко що мърда. Никой не се храни или движи преди нея или без нейно разрешение. През повечето време са сами в къщата (да, не са 20 кучета и това също е фактор) и не съм забелязала да е станала по-малко охранител.
А иначе, проблемът им е, че не могат да се справят с кучето и може би никога не са могли, просто кучето е било спокойно и не е създавало реални проблеми. Повечето от тук пишещите знаят, че такива проблеми не се появяват неочаквано.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 18 November 2011 - 10:08 PM

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 20 November 2011 - 09:13 PM
Публикувано: 21 November 2011 - 11:30 AM
dmm, в 18 November 2011 - 10:08 PM, написа:
dmm, изобщо нямам предвид , че децата не са важни за теб. Просто темата е повдигната не от собствениците , а от човек , който се опитва да помогне. На него ли да трием сол ? Аз лично нямам намерение да го правя. На всички е ясно, че ShiBumi_GirL не е някой дето си няма и понятие от кучетата и докопал интернет решил да си драска. Аз приемам, че той им е разяснил абсолютно всичко, опитал е да ги разубеди по всевъзможни начини, смятам , че е донесъл от сто извора аргументи в полза на оставянето на кучето у дома....НО решението са го взели. Ние и да се накъсаме да си бъбрим колко ни е яд , че се захвърлят кучета по такъв начин , разбери , че в този случай няма да помогнем и само разпъваме темата - това е за друга тема / то има и плюсове понеже излиза темата винаги напред , де

За съжаление хората , които щях да питам не искали възрастно куче понеже преди време взели едно и така и не свикнало с тях. Едва го извадили от багажника на колата ...а след няколко дни го върнали, защото не ги приело. Притесняват се , че ако им се озъби тая черна мечка и може да не се справят ...съжалявам, не успях да помогна.

navar, ми честито !

Публикувано: 26 November 2011 - 05:58 PM

Публикувано: 26 November 2011 - 11:22 PM