- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
На пазара Извадени постове от почистени теми
Публикувано: 24 November 2011 - 08:34 AM
тема.
мод
Не знам кой квартал точно на Пловдив визираш.Че са много-факт!Появи ли се коте в беда-кой, както може-се грижи за него, води го на лекар, търсят се домове за подобни.Като цяло около всеки блок има групички, които си знаят режима на хранене, изпълзяват от люкчетата на мазите и наред с някои и друго бездомно куче биват нахранвани от състрадателни хора.

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 24 November 2011 - 10:13 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 24 November 2011 - 11:53 PM

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 25 November 2011 - 08:38 AM
Да,ситуацията в града е такава ,въпреки ,че много хора кастрират,но още повече са против и считат кастрцията за нехуманна и застрашаваща вида.
Публикувано: 28 November 2011 - 03:13 PM

И чашите бяха опразнени, и бутилката с гърло разбито, и вратата беше заключена, а леглото широко открито. И безбройни звезди от стъкло ни предсказваха щастие в тая като в приказка великолепна, отдавна неметена стая.
Публикувано: 28 November 2011 - 09:53 PM

Ама то ние в София какво да кажем ние и котки, и кучета си имаме в изобилие...
Публикувано: 28 November 2011 - 11:12 PM

....нито дъжд,нито смях,нито слънце....
Публикувано: 29 November 2011 - 12:12 PM

Публикувано: 29 November 2011 - 01:34 PM
Да не говорим, че изказването ти:
Цитат
звучи просто .... смешно, на фона на този проблем, който е известен и дискутиран тук преди доста време. Това е все едно да кажеш "Хора, в шок съм! България е в криза!"

iglub, нещата не са толкова идеални, колкото ти изглеждат.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 29 November 2011 - 02:15 PM
Не смятам, че точно Раста е човек, който да проявява форумна активност. Дори смятам, че повечето от изказалите се в тази тема не проявявате абсолютно никаква активност. А дори сте си доста пасивни. И след като в Пловдив има кастрации - безплатни или платени, ще Ви попитам "Пловдивчани след като сте толкова активни, споделете по колко бездомни котки кастрирахте последния месец?".
Няма да е зле да споделите поне за информация къде и какви кастрации има в Пловдив и те безплатни ли са? Защото в доста теми пише, че няма такива.
И мисля, че инициативата на Раста е чудесна. Аз също, в който и град да отида си водя вкъщи животинче. Сега имам коте от Сандански, преди 2 кученца от Велинград. Ходих и до Благоевград да си взема куче, но поне видях боледуващия в центъра на града, за когото никой от местните "активисти" дори не си беше направил труда да сигнализира. Да не гоовриме, че председателката на местното сдружение за защита на животните не поиска дори на снимка да види раните му.
Така че.... малко се поспрете.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 29 November 2011 - 02:57 PM
Публикувано: 29 November 2011 - 03:15 PM
Публикувано: 29 November 2011 - 03:23 PM
Но да се напада човек, който иска нещо да направи, само защото е от друг град е безсмислено.
Все едно я обвинявате, че има път към Пловдив и иска там да направи нещо, вместо например
да отиде до София- кв. "Овча купел" или някъде на др. място, където изобщо няма път и работа.
Аз мисля, че някой друг напада в тази тема, а не аз или Раста.
не вярвам Раста да има пред блока си 10 некастрирани котки, за да правите подобни изказвания.
Ти blueocean, както винаги си на всяка тема мерудия. Най-добре да се ограничиш до "ох" и "ах".
Оставете Раста да работи и малко се намалете откъм Честолюбие.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета, сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен живот.
Публикувано: 29 November 2011 - 03:44 PM
asar, в 29 November 2011 - 03:23 PM, написа:
Защото мога

Публикувано: 29 November 2011 - 03:55 PM
- моята месторабота;
- на улиците, по които се движа и съседните такива;
- около моя блок и всички съседни;
- около блоковете на хората, с които мога да поддържам що годе нормални отношения;
- както и около магазините, които мога да посещавам няма нито една некастрирана.
Също така нито едно малко коте, което да се е появило, да не е прибрано и задомено.
И blueocean, когато пиша тема, че някъде съм видяла животно, което има нужда от помощ, поне си
направи труда да прочетеш кой след това плаща и изпраща лекарствата.

Въпреки, че темата не е за мен, а за инициативата на Раста.
Но моите лични впечатления от повечето пишещи в този форум са:
че нямате повече от 1-2 животни в дома, много си пазите свободното време и личните средства.
Изключенията са малко, а темата стана супер безсмислена.

Публикувано: 29 November 2011 - 04:03 PM
По въпроса за "...има под носа си безплатни кастрации, но Студентски град е един от кварталите с най-много кучета и котки по улиците..." трябва да знаеш, че местните кучета тук са кастрирани, тези които не са кастрирани са скоро пуснати в квартала и винаги доста бързо след задържането им наоколо се хващат и кастрират. Тук почти няма некастрирани кучета и винаги като се появи някое ново първо за маркировки по ушите ги гледам и ако нямат- действам. За справка може да ползвате последната ми тема за куче- бялото куче с чип.- видях я, че е нова - хванах я и се започна и нейната история...
Имаме си животни по улицата в София и няма как да го отричам, безумно много са, но не намирам оправдание на нападките ви. Не е като да кажа , че ще помагам на котките в Пловдив, а тук в София ще ги подминавам... Глупостта да ме критикувате и обсъждате мен е излишна и неопрабдана. По-добре си вършете работата и не нападайте, когато някой е готов да ви помага на добра воля... Ето- вие нямате кучета- имате да се оправите само с котки- ми направете го, вместо да си пилите ноктите по клавиатурата и да се чудите кой да захапете и за какво!

Публикувано: 29 November 2011 - 04:45 PM

Ето с това, което dikari, е написала не мога да не се съглася " Който иска да кастрира. Никой не е длъжен да върши нищо, всичко се прави на добра воля. Да се вменява вина на някого оттук е смешно. То остава и ние потребителите на бездом да сме отговорни за свръхпопулацията по градовете."
Rasta, направи каквото си решила, защото 10 кастрирани котки, са 10 котки, които няма да раждат и това, само ще намали броя на нещастните, страдащи животни по улиците.
Публикувано: 29 November 2011 - 05:10 PM
lgdani, в 29 November 2011 - 04:45 PM, написа:
Както и не е редно и те да нападат хора, които не познават и които са се доказали не само тук като работещи по каузата! Кучета има във Пловдив, да много по-малко са от котките, но ги има! За справка на двете или повече мислещи си обратното - да видят просто като пример темата за 50те(!) кучета в полета на Пловдив. Хайде да се спре с това обвиняване колко неактивни били хората от Пловдив, а определени хора от София колко са велики!
Раста - за кучетата в Студентски - кратка разходка из квартала показва доста некастрирани, че и майки с бебета. Знам колко и кастрирани има. Затова и написах, че наличието на некастрирани не те прави теб неактивна и неработеща по проблема. Все пак няма как да смогнем на потока новоизхвърлени. Ако можехме, отдавна щяхме да сме решили проблема и общината нямаше да има "проблеми" с бездомните. Нали?
Публикувано: 29 November 2011 - 05:35 PM
blueocean - 5 теми за задомяване, и 6747 мнения.

Не се пропуска тема.

- (4 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »