Dog.bg Форуми : Българска приказка – кучешки живот

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (5 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Българска приказка – кучешки живот Има ли шанс за нещо положително в тази история?

#21 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 29 November 2011 - 12:23 AM

Запознайте се с Уилоу :)
Прикачена снимка

Благодарение на нейният ангел-хранител, тя има осиновителка в Германия (Берлин). Живот и здраве, ще замине при семейството си към края на месец януари, когато кутретата ще са на около 4 месеца и ще е минало достатъчно време след поставяне на ваксина срещу бяс.

Нейната нова 'мама' дори иска да й прати храна следващия месец!

Изключително съм благодарна на дамата и дължа на нея и малката Уилоу да прибера бебка на сигурно място. Става дума за около 2 месеца. Дали някой ще отвори дома си за нея?
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#22 Потребителят е офлайн   di_di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 09 December 2011 - 10:19 AM

Ели, толкова се радвам, че поне едничко от тези бонбончета е почти осиновено, дано да е живо и здраво, докато дойде време да пътува. Ще бъде ужасно ако му се случи нещо през това време, дано някой се отзове да го приюти временно.
Аз пък съм пропуснала да видя, че си имали албумче от толкова време.

#23 Потребителят е офлайн   Ina Gencheva Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 09 December 2011 - 10:40 AM

Понеже знам, че Ели е доста натоварена тези дни и няма възможност да пише, си позволявам да я заместя - бебетата и мама Чика са настанени на сигурно място в кучешки хотел. Имах възможност тези дни да ги видя и щракна по няколко фотоса:
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка
Прикачена снимка Чика е прекрасно животно, разбира се чудесно с котараци с големи мустаци. Междувременно вече е кастрирана.

Престоят им там е с неизвестен срок, докато им се усмихне късметът, което надяваме се да е скоро, и това съответно ще е голямо перо. Аз ще помогна с малка сума, ще е хубаво, ако и друг има възможност да се включи.

#24 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 02:19 PM

Tретата снимка е много мила... И маминка бута муцунче наред с бебенките... :wub:
Хора, :rc_036: за всичко, което правите за нещастните и нежелани сладурковци. Пожелавам им късмета да не ги напуска никога!!!!

#25 Потребителят е офлайн   Stranger Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 December 2011 - 02:21 PM

Аз всъщност първо написах ЛС на Elizd и след това видях, че сигурно няма време да чете и да отговаря тук, така че направо да си питам - за малкото девойче, което ще заминава за Германия намерихте ли приемен дом и търсите ли още?
Тъй като живеем на квартира, не мога да си позволя да си взема още някое животно освен диването на аватара ми, хазяина ни няма да го понесе, но за месец-два не е проблем да поемем малката да прави компания на нашия.
Всъщност проблема е единствено, че през деня сме на работа и между 8:30 и 17:30 ще трябва да си седят самички вкъщи двамата.
Ако това върши работа, пишете ми на ЛС да уточним подробностите, иначе успех на всичките кучоци, дано си намерят хубави домове :)

#26 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2011 - 10:25 PM

През миналия уикенд пътувах и не успях да актуализирам темата, а тази седмица ми се налагаше да работя извънредно и се получи голямо забавяне, извинете Качена снимка

Ето накратко събитията довели до преместването:

По-миналата седмица говорих с дъщерята на дядо Пешо с молба да наблюдава малката, която не беше добре. Тя ме увери, че дядо Пешо в казал, че малката е добре, и че ги храни достатъчно. Във вторник (29.11) Еми ходи, малката беше по-добре. Кучовци били нахранени. В събота (3.12) Еми и Мария отидоха, за да приберат Уилоу и още едно кученце, за което има шанс за приемен дом в Германия и майката ги посрещнала на пътя, съвсем изгладняла. Дядо Пешо не е давал храна, пестял я. Освен това, другата му дъщеря била там, искала да си вземе мъжко кученце, да види дали ще е добър пазач. Признавам, действах първосигнално - реших да прибера всички на сигурно, където ще ги хранят, ще са на сухо и далеч от опасностите на шосето или 'работата' като пазачи. Съзнавам, че се 'изхвърлям' и продължавам да се страхувам, че няма да се справя, но получих подкрепа от толкова прекрасни хора, че повярвах - ще се справим заедно. Дано не ви звучи надуто или пресилено, ама така се чувствам :)

От неделя (4.12), 8те бебоци и мама са в хотел, в собствено заграждение 4х2м, с талаш, за да им е по-чисто, топло и сухо. Имат си и къща, ползват си я :) Мама беше кръстена дружно от geriat, veronika13 и Ina Gencheva на чудесния Чико, приличали си :) И ето как си имаме Чика. Исках да добавя и Нора, ама не се прие :)

Много съм задължена на Ina Gencheva и че прие двете черни девойки за събота и неделя.

В събота им пуснахме пробни тестове за парво и корона и гана и аденовирус (кучешки грип). За щастие - отрицателни. С отстъпката платих 40лв, за съжаление нямам бележка.

Много благодаря на korneliq и приятеля й, че предприеха голямото приключение "Возене с 10 кучета за 4 часа" :) Ходихме до Своге с техния Дейви, взехме мама и 6 броя, после се отбихме до Ина, взехме и останалите 2 девойки, купихме 5 кг ориз и стигнахме по тъмно в хотела :)

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#27 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 December 2011 - 11:22 PM

А ето и събитията от тази седмица:
В понеделник и вторник майката се опитваше да избяга всячески от клетката, не е свикнала, милата, да е затворена. Затова с geriat решихме да побързаме с кастрацията. Ужаси ни мисълта, че може някак да се измъкне от заграждението и да я изгубим, некастрирана и на непознато място. Междувременно, феята от тази приказка ме помоли да пуснем пълна кръвна картина и тестове за средиземноморски болести. Та така, очерта й се ходене по лекари, запазихме й час за сряда. За съжаление, не можах да я заведа аз, но пък добри приятели пак се притекоха на помощ: veronika13 и Ina Gencheva я закараха на часа й. А вечерта iglub и приятеля й ме закараха до клиниката. iglub дари и 100 лв за кучовци, заедно с 40те за Леми. А пък korneliq и Данчо ни закараха обратно в хотела с Чика.

Хубавите новини са, че всички тестове са отрицателни, кастрацията мина много добри и сложихме и чип. Ваксината след няколко седмици, когато живот и здраве, ще е минало време след последните антибиотици.

От днес вече всички малчовци имат и втори ваксини. А благодарение на Hela, имат и 3 бали талаш. Hela, благодаря за търпението, превоза, компанията и снимките днес. Благодарение на моята 'организираност' направихме една околософийска обиколка.

Запознахме се и със Stranger и приятеля й, които си направиха разходка с нас и видяха Уилоу и останалите герои. Ще си помислят дали да я вземат (заради риска за бебона покрай разходките навън на тяхното куче, да не пренесе пасивно нещо). А и нека мине и малко време след ваксината. Много ви благодаря и на двамата за страхотното отношение, беше удоволствие да съм в компанията на толкова добри и загрижени хора! Качена снимка

Благодарности и на fanfann, който дари 20 лв или ваксини за 2 кучовци.

Поздрави от 9 размахани опашки :)

На второто клипче може да видите как говорят очите на Чика. Да е ясно, че не преувеличаваме като пишем колко страхотно куче е тя. Качена снимка

И последно, да добавя, че почти всеки ден се чуваме с Жанет, приемната 'мама' на Нели. Нелка е добре, вече се е поотпуснала, наслаждава се на живота вътре, има си и приятелче, с което се засичат на разходка. Все още не обича много-много повода, но с всеки ден се променя. Жанет й е взела специални предписани хомеопатични капки срещу стреса, които й действат отлично.

Пускам касови бележки от хотела на Нели (включва и чувалче храна за приемния дом) и от операцията, тестовете и чипа на Чика.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#28 Потребителят е офлайн   Lin Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 01:32 PM

Възхищавам се на смелостта ти! Със сериозна цифра бебоци си се нагърбила!
Желая им и на тях, и на теб много късмет в намирането на най-добрите домове!

Уникални са всичките, такива бонбони идва ти да ги гушнеш всичките навежнъж :wub:

#29 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 December 2011 - 04:16 PM

Наистина бебетата са уникално сладки. За съжаление имам някакъв проблем и не мога да кача снимки, но съм пратила на Ели, дано тя успее.
Бебешките са мили, пухльовци, ужасно и винаги гладни, игриви, любопитни. А мама Чика е много красиво и мило момиченце. Гальовна и добра!
Пожелавам на дупаринчовците мнооого късмет и!достатъчно куражлии като Stranger и приятеля и, които ще са приемни стопани на едно бебенце!
Ели, :rc_036:

#30 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 03:52 PM

Благодаря на всички за милите думи, дано задно доведен тази тема до щастлив край - това ще е само благодарение на всички вас, които помагат. Знаете, че сама нищо не бих могла да направя...

Малко новини от бебоците и мама :) и благодарности към Hela за снимките!

Чика за малко да направи мастит (покрай кастрацията и отсъствието), но благодарение на бързата и адекватна реакция на geriat, засега й се размина. Едно от бебочетата може би има пъпна херния, но докато са толкова малки нищо не бива да правим, живот и здраве да израсте и ще мислим за операция. На две бебета малко им бяха текли очите, но вероятно е от прахта от талаша. geriat ги наблюдава и пу-пу, .. ами нищо няма да кажа, само, че са ми големи грозничета :) И огромно благодаря към, geriat - майка геройня на всичките кучовци при нея :) Благодаря ти, че се грижиш за всички с толкова любов и отношение, Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#31 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 December 2011 - 10:41 PM

Привет на всички :) В събота бях при бебоците и има малко снимки и клипчета, ще наваксам с форума тея дни.

Пиша с молба: приемната майка на Нели ще отсъства от 23 дек до 9 януари. Дали има шанс някой да вземе Нели за тези 17тина дена? Не ми се иска да я връщам в хотела... Тя е свикнала вече в дом, не цапа и не руши, ходи на повод (макар и понякога да се запъва), съвсем тихичка и спокойна е. Разбира се и с кучета, и с котки. Даже си има едно коте приятелче в двора, където понякога излиза и няколко кучешки приятелчета. Малко е злояда, но ще й осигуря храната (гранули и пари за яйца и пиле - това се оказват предпочитанията й).
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#32 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 21 December 2011 - 09:22 AM

Ето и едно уплашено Нели, което върти опашка. Много е смешна, все едно е плюшена играчка с копче за нос :)

Снимките не са с добро качество, извинете. Стряска се от светкавицата, а ходих след работа чак към 20 и нещо и нямаше как иначе.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#33 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 21 December 2011 - 12:35 PM

Нели е едно прекрасно дребосъче :wub:. Много обичам свенливи кученца. Ели, :rc_036: за всичко, което правиш за тези кучета. Без теб не ги чакаше нищо хубаво освен синджир и суха филия хляб!

#34 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2011 - 04:41 PM

Ех, аз съм абсолютно незначителна част от тази история. Толкова много хора помагат! А имат и една тайна и мистериозна добра фея, която прави коледни чудеса и сбъдва кучешки мечти.

А ще познаете ли кой ни позира в новия си приемен дом?

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#35 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 31 December 2011 - 06:56 PM

Вчера ходих на гости на кутретата и мама, а днес - на Нели :)

Всички ви пращат новогодишни поздрави и питат някой предлага ли приемен дом :) А пък Нели специално помоли утре да й стискате палци, искала да ви се похвали с нещо, живот и здраве.

Имам клипче как Нели ходи на повод и се качва по стълбите:

И нови снимки и клипчета на бебоци и мама. Последните имат вече пълни ваксини.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#36 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 January 2012 - 08:07 PM

Днес Нели официално стана германка. Дано всичко е наред, милата уплашена мишчица! Толкова стрес й се насъбра!

Хиляди благодарности на Албена, Жанет и Еми (в хронологичен ред) за това че помогнаха като осигуриха приемни домове, където принцесата открадна всички сърца :) Благодаря ви, момичета, за магията и любовта, която сътворихте с това страхливо мишле!

Много съм задължена и на Pursy, с която делихме тревоги, притеснения и радости вчера и днес. Благодаря за превоза!

А с Нели и всички останали кучовци от тази тема сме неизказуемо благодарни на тяхната добра фея! Качена снимка

Надявам се скоро да имаме снимки от новия дом на Нели.

Качена снимка на всички, които ни мислеха и стискаха палци!

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#37 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 January 2012 - 07:10 PM

Поздрави от Нели - любимото й място е леглото :) От Германия я хвалят, че вече се била поотпуснала.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#38 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 09:34 AM

Запознайте се с Ленъкс :) Той от вчера вече е в приемен дом в Германия. Ходил на повод, слушал, още го е страх от другото куче, което искало да си играе с него :-)

Хиляди благодарности на тяхната фея, дано намеря думи и начин, за да й кажя колко съм благодарна за чудесата, които прави.

Изключително съм задължена на Evilbaby за транспорта, милото отношение и грижата към Малчо! Никак не е лесно да пропътуваш толкова километри с едно писукащо бебче. Благодаря ти, че го мислиш и че си го заобичала :) Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#39 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 January 2012 - 09:45 AM

Нарочно нов пост. Бях при бебоци и мама в петък, а и вчера. Ето малко нови снимки, да ги видите порасналите мишки и лигава гушлива мама :)

Благодарности на Nickey за транспорта, професионалната фотосесия и приятелството, Качена снимка

Имам добри новини за хернията на едното момиченце (не знам дали съм писала, но тя имаше едно топче, като оризово зрънце на корема)- вече няма и следа. Исках да направя снимка, за да покажа на лекар, но нямаше какво да снимам.

Не толкова добрата новина е, че едното женско кученце го посбиват и тормозят останалите, Гери каза, че го били нападнали на няколко пъти и то всички останали накуп :(. А и всички растат и имат все по-голяма нужда от социализация. Вече дойде време за разходки и ще е добре да са в дом, за да не станат някои диваци без хигиенни навици :(

Имаме нужда от приемен дом поне за посбиваното момиченце. Дано някой откликне... Качена снимка

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature