Българска приказка – кучешки живот Има ли шанс за нещо положително в тази история?
Публикувано: 26 January 2012 - 09:11 AM
korneliq, аз сама нищо нямаше да направя. Кучовци щяха да се разпилеят и... не ми се мисли... Моята заслуга е нулева. Тези 10 кучета имаха късмета да ги забележат и да им помогнат прекрасни хора.

Всички кучовци са или в постоянните си, или в приемни домове. Но все още не сме за местене :)

Публикувано: 29 January 2012 - 08:43 PM

Малката е изключително забавна, днес й беше първата разходка на повод из снега, голямо щастие и щъпуркане

Ще се опитам скоро да пусна клипчетата.

Публикувано: 30 January 2012 - 09:19 AM
Котките са й много интересни, ама не знам що така бягаха от нея. Може би тази енергичност и диво подскачане лееекинко ги поуплаши :)

Публикувано: 30 January 2012 - 10:03 AM
Публикувано: 30 January 2012 - 10:48 PM
Най-накрая успях да събера и снимам всички бележки. Качвам ги тук (някои бележки са за повече неща, тях не съм ги смятала). За някои разходи нямам бележки (ваксини, хотел, храна, път).
Трогната съм от отчета от Мария и Еми и го прилагам. Те искаха да ми върнат рестото, но понеже с парите, които им бях обещала за ходенията до Своге, са купували храна, им оставих рестото.
Общите разходи дотук са 3015.93 лв Това включва разходите за Нели и Миа, отчетени с бележки вече. Добавям само бележките от пътя (летя заедно с Марта, за Нели платихме 112.46) и за транспортната чанта. Всичко е в лева :)
Много се надявам да не съм пропуснала някой или нещо. Извинявам се ако нещо съм объркала. Постарах се да документирам всичко.

Публикувано: 31 January 2012 - 10:00 AM
Elizd, в 30 January 2012 - 10:48 PM, написа:
Отчетът на Мария и Еми:

Други разходи в Своге (храна и обезпаразитяващи):

Други обезпаразитяващи, лакомства и поводи:

Клетка и билет на Нели:

Публикувано: 14 February 2012 - 01:05 PM
За съжаление, макар и да се появи възможност за транспорт, това отпадна заради лошото време... Тя расте и си чака, нейните хора я чакат... Дано скоро успеем да ги съберем.
Бебка е пораснала, мисля, че и от моите ужасни снимки си личи.

Публикувано: 21 February 2012 - 11:48 AM

Публикувано: 01 March 2012 - 05:01 PM

и посрещането :)

Хиляди благодарности на petic и Ina Gencheva за превоза, помощта и подкрепата, не бях съвсем на себе си :)

Публикувано: 01 March 2012 - 06:08 PM
Бях си обещала да благодаря на всички, които взеха участие в това ЧУДО. Признавам, че съм емоционална и рискувам да пропусна някого, предварително се извинявам. Дори и да не си тук, приятелю, ти си мой герой!
Благодаря ви за всичко: за дарените надежда, подкрепа, живот...
Защото сега мога да отговоря на въпроса е подзаглавието: да, докато има хора като (по азбучен ред) :
- alba7 (която намери приемните домове на Нели)
- Анелия (възрастната дама, която подаде сигнал)
- Анимал Рескю София (които кастрираха безплатно Нели)
- Bellboy (която разпространи обяви за търсене на дом)
- dr Bobadova (която ме окуражи и свърза със Зира)
- вет. лекар от Своге, чието име не знам (който прегледа новородените, постави първа ваксина и осигури храна нееднократно и безвъзмездно)
- Данчо (който шофира няколко пъти, включително и с 10 кучета в колата и който хвана стресираната Нели без да я плаши допълнително)
- Димитър (който закара Нели за кастрация в Богров и купи храна с част от парите, с които му платих бензина)
- Donika (която направи няколко невъзможни логистични чудеса, за да стигнат кученцата до домовете си)
- Еми (която заедно с Мария няколко пъти ходи да храни и обезпаразитява кучовци)
- Емилия (която беше приемен дом на Нели и й даде толкова много любов)
- evilbaby (която осигури безплатно транспота на Ленъкс до приемния дом в Германия и се влюби в него :)
- fanfann (който дари за мъниците)
- Жанет (която беше първия приемен дом на Нели, намери хомеопат, който да й помогне с малък проблем, и най-вече я обгради с най-нужното: любов и сигурност)
- Hela (която дари талаш, ваксина, закараме до хотела и обратно и прави страхотни снимки :)
- iglub (която дари за малчовци и беше с мен, когато взехме Чика/Миа от кастрация и винаги ми е помагала)
- Ina Gencheva (която е ПРИЯТЕЛ, пример за подражание, приемен дом-мечта, и толкова още много. И освен всичко останало, ти и deni_avr ме накарахте да повярвам, че може - заради Орловите бебета и това, което вие и останалите направихте за тях)
- Кирил (който ме толерира 5 месеца с всякакви емоции, че даже и шофира няколко пъти до Своге ;)
- колегите и шефовете ми (които ме търпяха да излизам от работа и да се крия в тоалетната, за да говоря по телефона)
- korneliq (която е страхотна, организира няколко пъти транспорт до кучовци, и в Своге, и до хотела, никога не измрънка и дори ангажира и Данчо)
- Мария (на която дължа толкова много - която ходи много пъти до Своге, за да храни и обезпаразитява, която разпространи много обяви за търсене на дом. А да издам и нещо лично - на Мария й става лошо в автомобил, а на всичко отгоре, пътя до Своге е с много завои. Ако сумирам във време, тя е търпяла ужасен дискомфорт поне 6 часа, за да отиде при кучовете)
- MechoPuh (която ми прости, че изневерих (временно) на котешката кауза ;) и на която приятелка винаги ще разчитам за мъдър съвет)
- ММ Вет (които ми правиха толкова отстъпки и имат прекрасно отношение към бездомниците)
- Мърфи (която дари за кучовци)
- Nickey (която няколко пъти ме вози до Гери и прави прекрасни снимки и клипчета, и най-вече е страхотна компания и чуден приятел)
- petic (която вози малчовци, заедно изпратихме част от кучовци и винаги е сред помагачите и приятели в сянка)
- Петя (която ме вози няколко пъти и с която имахме най-забавното изгубване, невероятни сме шматки)
- Пиф и Еркюл (които приеха Нели в извънработно време, много пъти са ми правили отстъпки и са ме чакали да пристигна с вечното закъснение)
- Pursy (с която изпратихме Нели на 1 януари рано сутринта и тя ни вози до летището и която организира заедно със сина си връщането на клетката, която дадох назаем за Марта, така че Уилоу да пътува вчера с нея)
- Rodegunda и Шарко (които разпространиха албумчето на кучовци, благодарение на което tinati, тяхната фея, ги забеляза и така им дадоха шанс)
- Stihia и съпругът й (които предложиха транспорт и приемен дом, но така се развиха нещата, че Джек отиде в тяхното семейство - все пак Уилоу беше прибрана на сигурно, а Джек беше навън)
- Stranger и приятелят й (които дойдоха с нас до хотела, изчакаха ни с Hela да идем да свършим работа в софийските околности и бяха през цялото време толкова позитивни. И които предложиха приемен дом, но аз отново се отказах, защото тогава ме трогна и уплаши историята на Мечето Бруно, отново на улицата и застрашено и за щастие тези прекрасни млади хора се съгласиха да го поемат)
- Styll (която разпространи обявите за търсене на дом)
- T-bar (с която заедно тайничко ревахме по заминаващи кучовци и споделяхме емоции около 24 януари)
- Тони (която заедно с Еми и Мария ходи до Своге, за да храни)
- Veronika13 (която е невероятен приятел с много рационално (за разлика от моето емоционално) мислене и тормозя винаги с дилеми, вози Чика/Миа и все помага в сянка)
- zira609 (която осигури адекватна вет. помощ на място в Своге и ходи няколко пъти да види кучовци),
- всички приятели от форума (които ме подкрепиха морално - като четат, драсват по ред или просто пращат добра енергия и финансово - с календари или покупка от Кучкар-бутика)
ИМА ШАНС за нещо положително!
Докато я има geriat, ИМА ШАНС за подслон и сигурност, треперене като за свои кучовци, свои деца.
Докато ги има феите на тази приказка: всички прекрасни момичета от Animal Help Plovdiv Bulgaria заедно с уникалния Човек tinati, докато има невероятни себеотрицателни приятели като deni_avr - ИМА ШАНС ЗА ЧУДО.
Докато има хора като приемните домове и осиновителите в Германия и Швейцария - има щастлива развръзка.
Благодаря за помощта! Не мога да повярвам, че всичките 10 кучовци се спасиха и са добре...
Няма думи, с които да опиша признателността си. За мен това, което се случи е истинско ЧУДО. И не, не преувеличавам, вярвам, че е така.
Приказката е с чуден край. Благодаря ви!

Публикувано: 01 March 2012 - 10:01 PM
Най-голямата заслуга е твоя - Ели!