Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ
Публикувано: 25 November 2011 - 04:28 PM
deni_avr, в 25 November 2011 - 01:45 PM, написа:
... Това пък какво ще рече? Не стоя пред компа по цял ден,че да мога веднага да докладвам ... Съквартирантката ми всеки ден ходи да пита и да настоява за повече информация... Това,че на даскалите не им се прави труда да се обясняват за някаква си улична котка на някаква си студентка е друг въпрос... Не е нищо ново...
Животното тия дни беше прехвърляно от хирург на хирург,като накрая,този,дето я е оперирал до последно не е знаел,че той ще проведе манипулацията...
Котката е оперирана тази сутрин. Чак сега мога да пиша. Много е отслабнала. Това е...

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 25 November 2011 - 04:38 PM
deni_avr, в 25 November 2011 - 02:29 PM, написа:
Ми от изречението,което съм цитирала в по-горния си пост,това не си личи.... Не претендирам,че и правим кой знае какво в конкретния случай,ама поне се опитваме...
Както и да е - болна съм,изнервена съм,изморена съм и това изказване ме жегна,това е... Целта ми не беше да се заяждам...

Публикувано: 26 November 2011 - 12:49 AM
И аз като Дени мисля, че е много мило и загрижено, че човек отвъд граница пое този ангажимент. Задължени сме на всички, които помагат и мислят Леми!

Публикувано: 28 November 2011 - 04:48 PM
Че има загрижени за нея...като при хората е.
Сега пак се обадих, но са си отишли лекарите, които са я оперирали. Провериха в реанимация - няма я. Остава ни да се надяваме, че е качена в стационара и се подобрява бързо. Утре сутрин ще знаем.
Публикувано: 28 November 2011 - 05:54 PM

Важното е, че Леми е ок, (пу-пу!) няма инфекция. Няма изтечения от раната, нито температура. Днес са я преместили от реанимация в стационара. Храни се и се възстановява добре. Дано продължава така, може да я изпишат сряда или четвъртък. Разбрахме се с Arha, че ще я вземат в четвъртък, живот и здраве, за да не стои в клетка.
Иначе днес закъснях с обаждането (работното време в делнични дни е до 15ч). Звънях към 16ч - никой не вдигна. Преди това бях на път, а не си бях записала номера, който е на сайта.
Но с нахалство и упоритост се справих :) Започнах да прозвънявам един след друг специалистите от сайта и на 5тият опит ми отговори доц д-р Паскалев. Човекът беше любезен, не знаеше за Леми, но звънна на свой колега. Така получих мобилния номер на д-р Румен Ройдев, лекуващият лекар на Леми. Той каза, че утре ще говори с колежката си от рецепция/администрация и ще се чуем, за да каже за цената на операцията. Ще пиша пак, надявам се с добри новини.
Обясних и каква е ситуацията: че котето е бездомно, ранено от капан на улицата. Че, ние от сдружението събираме пари за операцията, че много хора я мислят и очакват от нас информация. Че има осиновителка в Кърджали и сме кръстили маца на нея. Благодарна съм на д-р Ройдев, че ме изслуша, беше много любезен и прояви отношение и загриженост към Леми.

Публикувано: 29 November 2011 - 06:53 PM
Разбрахме се, че ще платим по банков път, сумата остава 120 лв. Благодарение на Sarah Marina и trontinia има събрани 80лв

Публикувано: 29 November 2011 - 08:03 PM
iglub, в 29 November 2011 - 05:21 PM, написа:
Стига Arha да няма нищо против, мисля че за всички така ще е най-удобно. Нека все пак и тя да потвърди. Много ти благодарим за поредната доза помощ и подкрепа

Публикувано: 30 November 2011 - 04:24 PM
MechoPuh, в 29 November 2011 - 06:03 PM, написа:
Бе аз против нямам,но Ели ми каза,че са се разбрали с д-р Ройдев да преведе парите за операцията на сметката на клиниката... Така че,май по-добре всичките пари да се преведат на Ели,която да ги препрати на клиниката.... Другият вариант,за да не се занимава Ели е,всичките пари да се пратят на мен и ние на ръка да ги занесем. Просто не виждам смисъл част от парите да ги праща Ели и част ние да носим лично. Решете как ви е по-удобно,аз претенции нямам...
Ако всичко е наред,утре трябва да приберем котаната у дома. Понеже тук безплатни кастрации няма,че и намаления не правят,ще мислим как да я кастрираме,преди отново да я върнем в Кърджали...ако някой има идеи,да споделя. За сега това,което измъдрихме е,съквартирантката ми да я докара до София,в Богров да бъде кастрирана и после...да бъде пратена до Кърджали..... Не е особено гениално,ама за това се сещам аз...

Публикувано: 01 December 2011 - 01:30 PM

Публикувано: 01 December 2011 - 04:47 PM
Решихме с Ели,че е по-добре за животното да остане вкъщи,докато се възстанови,след което да бъде кастрирана тук,ако се навият горе да направят някаква отстъпка. След това я препращаме в Кърджали.
Имала много вътрешни паразити,както се оказа,та ще действаме по въпроса. Когато преценим,че е безопасно,ще я ваксинираме.
Само да предупредя,че нямаме никакви средства и ще молим за помощ за ваксината и кастрацията,като им дойде времето.
Дали бъдещите стопани няма да могат да помогнат поне малко? Защото...като я осиновят,грижите няма да спрат. Ще й трябва храна,котешки кенеф,обезпаразитявания - външни и вътрешни,годишни ваксини. Хората наясно ли са със средствата,които се отделят за отглеждането на една котка???

Публикувано: 02 December 2011 - 11:25 AM
Вчера д-р Ройдев ми звънна и ми каза, че с отстъпките, цената за кастрация, която са му дали от Администрация е 60 лв. Говорихме също, че тъй като и тази операция изисква пълна упойка, следва да се направи поне месец след първата. От тук възникват няколко усложнения:
- Идат празници и планирането на дата за операция е по-сложно. Ще има дежурни лекари, може да се насрочи, но трябва много добро планиране, осебно, ако искаме д-р Ройдев да направи кастрацията (честно казано, това е моето предпочитание)
- Леми ще е най-добре да остане в Стара Загора до операцията и поне няколко дена след това. Все още не сме сигурни, че е възможно да остане при Arha, заради кучетата, съгласни ли са съквартирантките и най-вече пътувания по празниците. А и не беше идеята да натоварим момичетата, които и без това са затрупани. Ще се намери ли приемен дом за 1 месец за Леми някъде в района?
Обмисляхме вариант да пратим Леми в София за безплатна кастрация, примерно в АРС (тя в с неясен статут, хем е бивша бездомна, хем Леми и семейството й са поели ангажимент, но при всички положения не е морално да се възползваме от кастрациите за бездомни котки през 4 лапи. Богров е чудесен вариант, защото те осигуряват кастрации и на полу-домашни кучета и котки, какъвто е и този случай). Проблемът е, че и тук трябва да търсим приемен дом, защото иначе всичко се обезсмисля, а и увеличаваме риска за здравето й (няма ваксина), ако я дадем на хотел/стационар. А и самото пътуване с влак/автобус е стрес за Леми...
Обръщам се към всички с молба да помогнете да вземем най-доброто решение за Леми. Според мен най-доброто е да остане в Стара Загора още 1 месец, да й сложат ваксина (ще я поема финасово, ще пратя и малко трохички за храна) и да я кастрират там. След което да я върнем в Кърджали при семейството й, които я очакват с нетърпение и ще им липсва през това време, но са убедени, че това е най-доброто за кот.
Имаме нужда от вас за
- пращане на положителни мисли и енергия
- приемен дом в Стара Загора
- 60 лева за кастрация
Да добавя, че д-р Ройдев сподели за Леми, че е много мъркаща, закачаща се с лапи през клетката и търсеща внимание. Леман, ти много добре си се справила със социализацията й! Не е лесно да се приласкае бездомна котка... Докторът добави и че неговите наблюдения и прогноза сочат за бързо и добро компенсиране на липсващото краче - пуснал я е да се поразходи в клиниката и тя се е справила доста добре.

Публикувано: 02 December 2011 - 04:32 PM

Дамата е с невероятен апетит. Яде здраво от нейната си храна и от тая на кученцето,което се храни в същата стая.
Много мила,кротка,гальовна и мърка,като трактор... Само да влезеш в стаята и тя започва. Много меси с предни лапички и се наложи да й клъцна ноктетата,щото ме дерна по брадата,направи ми бримки по пуловера,боцка ме по краката...

Ужасно слаба е обаче,като прокараш ръка по гърба й и срещаш само ръбести кокалаци... Ще яде консервички обаче,изварка и кисело млекце и ще напълнее.

С изхождането в тоалетната е добре...
Иначе изобщо не й личи да се трогва,че й липсва крак - много добре балансира,ходи си,катери се по леглата,скача долу...
Раната изглежда много добре - няма сълзене,няма кървене...
И казах ли,че е невероятно мила...просто...бижу!

Да видим,дали ще има и магарии по-нататък,като се поокопити съвсем...

Колкото до кастрацията,ще решим,има време...
Ето малко снимчици - на тях не личи колко е слаба ...

Публикувано: 02 December 2011 - 06:32 PM
Kolkoto do tova - Arha: Дали бъдещите стопани няма да могат да помогнат поне малко? Защото...като я осиновят,грижите няма да спрат. Ще й трябва храна,котешки кенеф,обезпаразитявания - външни и вътрешни,годишни ваксини. Хората наясно ли са със средствата,които се отделят за отглеждането на една котка??? - Moga da kaja samo, 4e sam naqsno s grijite, koito se iziskvat za edna kotka... v momenta osven Lemi imam i oshte 7 kotki... za koito se grijim ot godini... Rekorda mi e bil 16 kotki i 6 kucheta navedn1j... Taka che moga da kaja, che mnogo dobre znam kak trqbva da se grija. :))
Blagodarq Vi oshte vedn1j na vsichki :))
Много ви моля, пишете на кирилица!
В предишните ви постове съм ви дала линк към кирилизатори.
мод
Публикувано: 02 December 2011 - 06:53 PM
Колкото до другите животни,за които се грижите...какво точно правите за тях? Храна,обезпаразитявания,ваксини? Питам,за да разбера по-добре,именно ти как гледаш на нещата и за в бъдеще да няма недоразумения...нито обидени.
Tова,че се мъчиш да събереш пари за кастрация е много похвално.

Знам колко е трудно финансово да се обезпечава животно...При мене все не стигат парите....И аз събирам,и аз се лишавам от разни неща....