Dog.bg Форуми : Ранена котка в Кърджали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ

#41 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2011 - 03:45 PM

Благодаря, Сара Марина!
Добре че си ти да звъниш от Гърция и да ни осведомяваш...

Успешно възстановяване на мацинка!
User's Signature

Качена снимка

#42 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Interests:Животни,природа,
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 25 November 2011 - 04:28 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 25 November 2011 - 01:45 PM, написа:

Добре че си ти да звъниш от Гърция и да ни осведомяваш...

... Това пък какво ще рече? Не стоя пред компа по цял ден,че да мога веднага да докладвам ... Съквартирантката ми всеки ден ходи да пита и да настоява за повече информация... Това,че на даскалите не им се прави труда да се обясняват за някаква си улична котка на някаква си студентка е друг въпрос... Не е нищо ново...
Животното тия дни беше прехвърляно от хирург на хирург,като накрая,този,дето я е оперирал до последно не е знаел,че той ще проведе манипулацията...

Котката е оперирана тази сутрин. Чак сега мога да пиша. Много е отслабнала. Това е...
User's Signature

Life Sucks,And Then You DIE!
We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!

#43 Потребителят е офлайн   deni_avr Икона

• Speechless
  • Икона

Публикувано: 25 November 2011 - 04:29 PM

Не съм визирала теб, Арха. Ясно ми е, че всички не стоим пред комповете по цял ден.
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 25 November 2011 - 04:38 PM

Показване на мнениетоdeni_avr, в 25 November 2011 - 02:29 PM, написа:

Не съм визирала теб, Арха. Ясно ми е, че всички не стоим пред комповете по цял ден.

Ми от изречението,което съм цитирала в по-горния си пост,това не си личи.... Не претендирам,че и правим кой знае какво в конкретния случай,ама поне се опитваме...

Както и да е - болна съм,изнервена съм,изморена съм и това изказване ме жегна,това е... Целта ми не беше да се заяждам...
User's Signature

We're spinning round on this ball of hate,there's no parole, there's no great escape.

#45 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 26 November 2011 - 12:49 AM

То аз съм тази, която трябваше да вдигне телефона и да се обади, но по ред причини не смогнах.

И аз като Дени мисля, че е много мило и загрижено, че човек отвъд граница пое този ангажимент. Задължени сме на всички, които помагат и мислят Леми!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#46 Потребителят е офлайн   Sarah Marina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 November 2011 - 04:48 PM

Няма значение кой ще се обади, важно е да ни дадът сведения и да знаят лекарите, че зад тази животинка стои човек/човеци.
Че има загрижени за нея...като при хората е.
Сега пак се обадих, но са си отишли лекарите, които са я оперирали. Провериха в реанимация - няма я. Остава ни да се надяваме, че е качена в стационара и се подобрява бързо. Утре сутрин ще знаем.

#47 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 November 2011 - 05:54 PM

Привет и извинете, че пак се забавих. Sarah Marina, Качена снимка

Важното е, че Леми е ок, (пу-пу!) няма инфекция. Няма изтечения от раната, нито температура. Днес са я преместили от реанимация в стационара. Храни се и се възстановява добре. Дано продължава така, може да я изпишат сряда или четвъртък. Разбрахме се с Arha, че ще я вземат в четвъртък, живот и здраве, за да не стои в клетка.

Иначе днес закъснях с обаждането (работното време в делнични дни е до 15ч). Звънях към 16ч - никой не вдигна. Преди това бях на път, а не си бях записала номера, който е на сайта.

Но с нахалство и упоритост се справих :) Започнах да прозвънявам един след друг специалистите от сайта и на 5тият опит ми отговори доц д-р Паскалев. Човекът беше любезен, не знаеше за Леми, но звънна на свой колега. Така получих мобилния номер на д-р Румен Ройдев, лекуващият лекар на Леми. Той каза, че утре ще говори с колежката си от рецепция/администрация и ще се чуем, за да каже за цената на операцията. Ще пиша пак, надявам се с добри новини.

Обясних и каква е ситуацията: че котето е бездомно, ранено от капан на улицата. Че, ние от сдружението събираме пари за операцията, че много хора я мислят и очакват от нас информация. Че има осиновителка в Кърджали и сме кръстили маца на нея. Благодарна съм на д-р Ройдев, че ме изслуша, беше много любезен и прояви отношение и загриженост към Леми.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#48 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 29 November 2011 - 06:53 PM

Чухме с д-р Ройдев, както беше уговорката: Леми е добре. Потвърдихме, че ще я изпишат в четвъртък, казах му, че Арха ще я вземе. Очаквам деня с нетърпение, дано всичко е наред!

Разбрахме се, че ще платим по банков път, сумата остава 120 лв. Благодарение на Sarah Marina и trontinia има събрани 80лв Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#49 Потребителят е офлайн   iglub Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 07:21 PM

Остатъкът е от мен. Само, че как да го направим? Да ги преведа на Арха става ли?

#50 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 November 2011 - 07:44 PM

Браво на храбрата маца!

#51 Потребителят е офлайн   MechoPuh Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 29 November 2011 - 08:03 PM

Показване на мнениетоiglub, в 29 November 2011 - 05:21 PM, написа:

Остатъкът е от мен. Само, че как да го направим? Да ги преведа на Арха става ли?

Стига Arha да няма нищо против, мисля че за всички така ще е най-удобно. Нека все пак и тя да потвърди. Много ти благодарим за поредната доза помощ и подкрепа :rc_036:.

#52 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 30 November 2011 - 04:24 PM

Показване на мнениетоMechoPuh, в 29 November 2011 - 06:03 PM, написа:

Показване на мнениетоiglub, в 29 November 2011 - 05:21 PM, написа:

Стига Arha да няма нищо против, мисля че за всички така ще е най-удобно. Нека все пак и тя да потвърди. Много ти благодарим за поредната доза помощ и подкрепа :rc_036:.

Бе аз против нямам,но Ели ми каза,че са се разбрали с д-р Ройдев да преведе парите за операцията на сметката на клиниката... Така че,май по-добре всичките пари да се преведат на Ели,която да ги препрати на клиниката.... Другият вариант,за да не се занимава Ели е,всичките пари да се пратят на мен и ние на ръка да ги занесем. Просто не виждам смисъл част от парите да ги праща Ели и част ние да носим лично. Решете как ви е по-удобно,аз претенции нямам...

Ако всичко е наред,утре трябва да приберем котаната у дома. Понеже тук безплатни кастрации няма,че и намаления не правят,ще мислим как да я кастрираме,преди отново да я върнем в Кърджали...ако някой има идеи,да споделя. За сега това,което измъдрихме е,съквартирантката ми да я докара до София,в Богров да бъде кастрирана и после...да бъде пратена до Кърджали..... Не е особено гениално,ама за това се сещам аз...
User's Signature

#53 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 December 2011 - 01:30 PM

Привет, платих операцията, имаме безплатно направени рентгенови снимки, дробовете са ок (притеснения имахме заради кръвта). Нямам възможност да пиша днес, ще се постарая да наваксам. Искам да благодаря сърдечно на д-р Ройдев за всичко, всеки ден се чуваме и много ми помогна с точна и подробна информация и съдействие!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#54 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 01 December 2011 - 04:47 PM

Koтката вече е у дома. Фактурата и рентгеновата снимка също. Ще ги снимам довечера,като се прибера и утре ще ги кача.

Решихме с Ели,че е по-добре за животното да остане вкъщи,докато се възстанови,след което да бъде кастрирана тук,ако се навият горе да направят някаква отстъпка. След това я препращаме в Кърджали.

Имала много вътрешни паразити,както се оказа,та ще действаме по въпроса. Когато преценим,че е безопасно,ще я ваксинираме.

Само да предупредя,че нямаме никакви средства и ще молим за помощ за ваксината и кастрацията,като им дойде времето.

Дали бъдещите стопани няма да могат да помогнат поне малко? Защото...като я осиновят,грижите няма да спрат. Ще й трябва храна,котешки кенеф,обезпаразитявания - външни и вътрешни,годишни ваксини. Хората наясно ли са със средствата,които се отделят за отглеждането на една котка???
User's Signature

#55 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 01 December 2011 - 09:09 PM

Съквартирантката донесе документите,сканирах ги. Ето...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#56 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 December 2011 - 11:25 AM

Говорих вчера с Хазел, майката на Леми. Потвърдихме, че и те биха предпочели кастрацията да е направена от опитните лекари в Стара Загора. казаха, че те сами нямат финансова възможност, нито биха могли да намерят хора, които да ги подкрепят финансово и ще се радват много на нашата помощ. Горещо и много емоционално благодариха на всички вас, приятели, които сте загрижени за съдбата на котчицата. Оргомно благодаря от семейството на Леми за Sarah Marina, trontinia и iglub. Помолиха ме да предам благодарности и специално на Arha и съквартирантките й!

Вчера д-р Ройдев ми звънна и ми каза, че с отстъпките, цената за кастрация, която са му дали от Администрация е 60 лв. Говорихме също, че тъй като и тази операция изисква пълна упойка, следва да се направи поне месец след първата. От тук възникват няколко усложнения:
- Идат празници и планирането на дата за операция е по-сложно. Ще има дежурни лекари, може да се насрочи, но трябва много добро планиране, осебно, ако искаме д-р Ройдев да направи кастрацията (честно казано, това е моето предпочитание)
- Леми ще е най-добре да остане в Стара Загора до операцията и поне няколко дена след това. Все още не сме сигурни, че е възможно да остане при Arha, заради кучетата, съгласни ли са съквартирантките и най-вече пътувания по празниците. А и не беше идеята да натоварим момичетата, които и без това са затрупани. Ще се намери ли приемен дом за 1 месец за Леми някъде в района?

Обмисляхме вариант да пратим Леми в София за безплатна кастрация, примерно в АРС (тя в с неясен статут, хем е бивша бездомна, хем Леми и семейството й са поели ангажимент, но при всички положения не е морално да се възползваме от кастрациите за бездомни котки през 4 лапи. Богров е чудесен вариант, защото те осигуряват кастрации и на полу-домашни кучета и котки, какъвто е и този случай). Проблемът е, че и тук трябва да търсим приемен дом, защото иначе всичко се обезсмисля, а и увеличаваме риска за здравето й (няма ваксина), ако я дадем на хотел/стационар. А и самото пътуване с влак/автобус е стрес за Леми...

Обръщам се към всички с молба да помогнете да вземем най-доброто решение за Леми. Според мен най-доброто е да остане в Стара Загора още 1 месец, да й сложат ваксина (ще я поема финасово, ще пратя и малко трохички за храна) и да я кастрират там. След което да я върнем в Кърджали при семейството й, които я очакват с нетърпение и ще им липсва през това време, но са убедени, че това е най-доброто за кот.

Имаме нужда от вас за
- пращане на положителни мисли и енергия
- приемен дом в Стара Загора
- 60 лева за кастрация

Да добавя, че д-р Ройдев сподели за Леми, че е много мъркаща, закачаща се с лапи през клетката и търсеща внимание. Леман, ти много добре си се справила със социализацията й! Не е лесно да се приласкае бездомна котка... Докторът добави и че неговите наблюдения и прогноза сочат за бързо и добро компенсиране на липсващото краче - пуснал я е да се поразходи в клиниката и тя се е справила доста добре.

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#57 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 02 December 2011 - 12:44 PM

Ели, ще намерим по-евтин вариант за кастрация.Като му дойде времето. Не само в университета могат да кастрират.
User's Signature

Качена снимка

#58 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 02 December 2011 - 04:32 PM

Така....да докладвам и аз. Говорих със съквартирантките,котаната с кодово име Микси - Леми :ab_041: може да остане у дома. Полека я запознаваме с бебето Карма. Не е очарована,хъска й,ама не бяга,само й ръмжи. :wink:

Дамата е с невероятен апетит. Яде здраво от нейната си храна и от тая на кученцето,което се храни в същата стая.

Много мила,кротка,гальовна и мърка,като трактор... Само да влезеш в стаята и тя започва. Много меси с предни лапички и се наложи да й клъцна ноктетата,щото ме дерна по брадата,направи ми бримки по пуловера,боцка ме по краката... :ab_041:

Ужасно слаба е обаче,като прокараш ръка по гърба й и срещаш само ръбести кокалаци... Ще яде консервички обаче,изварка и кисело млекце и ще напълнее. :md_064:

С изхождането в тоалетната е добре...

Иначе изобщо не й личи да се трогва,че й липсва крак - много добре балансира,ходи си,катери се по леглата,скача долу...

Раната изглежда много добре - няма сълзене,няма кървене...

И казах ли,че е невероятно мила...просто...бижу! :wub:

Да видим,дали ще има и магарии по-нататък,като се поокопити съвсем... :wink:

Колкото до кастрацията,ще решим,има време...

Ето малко снимчици - на тях не личи колко е слаба ...

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#59 Потребителят е офлайн   Lemi Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 02 December 2011 - 06:32 PM

Zdraveyte. Iskam da blagodarq na vsichki, koito pomognata s griji, finansi i t.n. Radvam se, che nay- trudnoto mina :) a do sledvashtata operaciq ima vreme... no otsega moga da kaja, che shte pomogna s okolo 20-30 lv... do momenta imam okolo 20lv, no do operaciqta 6te s1bera oshte malko :)
Kolkoto do tova - Arha: Дали бъдещите стопани няма да могат да помогнат поне малко? Защото...като я осиновят,грижите няма да спрат. Ще й трябва храна,котешки кенеф,обезпаразитявания - външни и вътрешни,годишни ваксини. Хората наясно ли са със средствата,които се отделят за отглеждането на една котка??? - Moga da kaja samo, 4e sam naqsno s grijite, koito se iziskvat za edna kotka... v momenta osven Lemi imam i oshte 7 kotki... za koito se grijim ot godini... Rekorda mi e bil 16 kotki i 6 kucheta navedn1j... Taka che moga da kaja, che mnogo dobre znam kak trqbva da se grija. :))
Blagodarq Vi oshte vedn1j na vsichki :))

Много ви моля, пишете на кирилица!
В предишните ви постове съм ви дала линк към кирилизатори.
мод

#60 Потребителят е офлайн   Arha Икона

• Pessi-Mystic
  • Икона
  • Покажи галерията
    музика,книги,мотори,
    ветеринарна медицина.

Публикувано: 02 December 2011 - 06:53 PM

Леми...различните хора по различен начин разбират понятието "грижи" за дадено животно. Не се познаваме,нямам никакви наблюдения върху това,ти как възприемаш грижата за котка или куче... Аз съм длъжна да си кажа какъв е минимума на изискванията,а ти ще прецениш дали се припокриват с твоите представи.

Колкото до другите животни,за които се грижите...какво точно правите за тях? Храна,обезпаразитявания,ваксини? Питам,за да разбера по-добре,именно ти как гледаш на нещата и за в бъдеще да няма недоразумения...нито обидени.

Tова,че се мъчиш да събереш пари за кастрация е много похвално. :ba_025:
Знам колко е трудно финансово да се обезпечава животно...При мене все не стигат парите....И аз събирам,и аз се лишавам от разни неща....
User's Signature

• (11 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни