Dog.bg Форуми : Ранена котка в Кърджали

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ

#101 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2012 - 12:05 PM

trontinia, Качена снимка!

Леми случи на невероятен приемен дом, а аз - на човек, на когото се възхищавам и който се справя къде-къде по-добре от мен в попечителската роля.
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#102 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 12:19 PM

Швепси пърпора :ab_041: :ba_025:

Добре де, сигурно някой ще ме нахока, ама пак казвам, щом и докторите нямат ясна представа какво и е, нищо не пречи да си пофантазираме малко.

Защо не се консултираш с тях, и ако не е противопоказно да пробваш да и даваш малко Рутаскорбин? Това е хуманно лекарство, заздравяващо капилярите. Не е някаква тежка артилерия, дава се дори профилактично на малки деца.
Всъшност ти писа, че получава някакви медикаменти, може пък това да е включено вече.

Благодаря за снимките, мацурана е страхотно красива и очевАдно добре гледана! :rc_036:

P.S. Плейстейшъна е част от възстановителната програма, нали? :md_064:
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#103 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 19 January 2012 - 08:57 PM

Elizd, благодаря за милите думи, но, шъ мъ извиняваш, като се има предвид колко се раздаваш и какви добрини правиш всеки ден, просто е неуместно да говорим за "по-добро справяне". Доколкото съм чела, всички, писали в тази тема, са поели толкова много (и толкова присърце) животински душички, че хич не ми е удобно.

DDG, мерси за съвета, още утре ще питам за лекарството! Не й го давам в момента, понастоящем е на Орунгал, витамин С и капки Ксилометазолин. Съгласна съм, че е страхотно красива малката гангстерска Швепсо-Леми :wub: Много искам да снимам филмче как устремено търчи към леглото вечер за полагаемото се гушкане и каква лигня настава, ама трябва да намеря добър апарат за целта, с телефона не се получава. И да, плейстейшънът е част от възстановяването :ab_041: Другото нещо, което трябваше да снимам, е как е застанала на масата и наблюдава как играем четири човека на ФИФА, ама гледа към екрана, все едно е заложила пари на мача. Смешна котка!

Показва си признаци на разгонване изедницата, още не се е размячила гръмко, но си го очаквам де. Днес не можах да звънна в работно време, утре всичко накуп ще питам. Пропуснах да кажа по-рано, но съм в пълно очарование от докторите от Добро хрумване - такава любов и отдаденост струи от тях към всяко животинче... :rc_036:

#104 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 10:06 PM

Следя темата редовно, въпреки че като не коткарка, нямам никакъв опит! Ама искам да кажа нещо за лекарствата - ксилометазолина много изсушава лигавицата (поне при хората)! Бих предложила хомеопатични капки - euphorbium heel - много са добри! Рутаскорбин е по-силно от витамин С, лично аз с кеф го ползвам за спиране на кръвоизливи, доста по-евтино е и добре действа! И не на последно място, има чудни лекарства за укрепване на стените на кръвоносни съдове и капиляри, подобряващи еластичността им! С доказано с доплер добро действие при дългосрочно приемане! Пак казвам - при хората, нямам си и на идея дали на животни действат! Но понеже известно време имах сериозен такъв проблем, не мога да пропусна да спомена как съм го борила успешно!
И последно да не забравя - при висок инсулин, капилярите стават много крехки и чупливи!
Надявам се да не отнесете ругатни от докторите от ДХ, но понеже и те се чудят, моите проблеми ги издирвах в продължение на 2 години с най-големите специалисти, та така...

#105 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 19 January 2012 - 10:34 PM

За Ксилометазолина и аз така знам. И по себе си съм го усещала. Гадна работа е. Действа отпушващо на носа за момент, но не бива да се слага повече от 5-6 дни (това и на листовката си го пише, а аз имам гадния навик да чета листовки на лекарства), поне при хората е така. Иначе прави някаква вторична, нещо като алергична реакция, прави разни гадости на лигавицата и хремата (щото аз затова съм го ползвала) се хронифицира поради увреждане на лигавицата. Учудих се, че са го предписали, ама пусто, нали доктор го е предписал, та не посмях да се "изкажа" по-рано.

Мърфи, вероятно имаш предвид висока кръвна захар, не висок инсулин? Мисля обаче, че капилярите се увреждат при доста продължителен период на висока кръвна захар. Нищо не пречи обаче да се измери. Мога да предоставя глюкомер.

Нека не ни се сърдят докторите, че така се намесваме лаишки:-)
User's Signature

#106 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 January 2012 - 10:44 PM

Не, точно инсулин имам предвид - той се измерва на гладно и при натоварване (моят е много висок, но захарта е ниска)! Но е малко вероятно при бездомно коте, по-скоро при тлъстички котаци, просто го казах така като инфо, ако всичко друго е отметнато! Уфф, съвсем офф, стана, простете!

#107 Потребителят е офлайн   Гатофила Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 12:59 AM

С риск и аз да разгневя четящите тази тема (евентуално!) доктори, ще попитам Мърфи, кой(я)то е наясно с хомеопатията, знае ли някакво лекарство за упорита котешка хрема (чисти сополи, без следа от кръв), която засега не се влияе от антибиотика. И ако може, да се дава през устата.
Има ли в София ветеринарна хомеопатична аптека, както има хуманна такава? Понеже не познавам хомеопати ветеринари тук, макар че мнозина се кичат с тази титла.
Предполагам, че ако не можем да помогнем, поне можем да не вредим, на което се надявам. И се извинявам за оффтопика, но всеки с неговия си дерт, нали....

#108 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 09:34 AM

Е ще пооспамим малко темата, ама...Тъй като често напоследък ходя в Амивет, се заговорихме се дна от докторките, която каза че се занимава с хомеопатия. Не знам името и, но е единствената жена там, така че лесно ще я откриете. Тъй като и днес ще отида, мога да попитам нещо конкретно.
User's Signature

#109 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 05:27 PM

Такаа. С риск да стана банална - благодаря много, Мърфи и DDG, за споделения опит! Аз също имам неприятни преживявания с Ксилометазолин, отдавна отбягвам лично да ползвам тези капки. Споделих по телефона с д-р Бобадова вашите предложения. Резултатът е, че променяме терапията на малкото зверче - вместо витамин Ц, ще почне да взима Рутаскорбин, както и ще спрем Ксилометазолина (днес е 12-13 ден от взимането му), а вместо него ще капя физиологичен разтвор.

В понеделник вечерта ще вземат материал за посявка от нослето. Предстои и скорошна кастрация, това ще бъде уточнено също в понеделник.

Поздрав от Швепсолина :wub:

Снимка (и)

• Прикачена снимка

#110 Потребителят е офлайн   d-r Bobadova Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 05:47 PM

Божкееееееееееееее, чак сега вденах! Изумително зле съм!
Тъй
по ред на номерата
1) Мърфи, аз грам не отбирам от хомеопатия, ето защо ще съм благодарна на споделен опит. При какви ситуации се прилагат капките, за които говориш и как.
2) Ще имам предвид това за инсулина, на този етап не сме стигнали и до него. Общо взето караме поред на номерата. Тъй като не е ясно какво и как е преболедувало животното, а до колкото разбрах е имало съмнения за калицивироза, то е възможно цикатризиране на носната лигавица и от там да има изтечения. Факт е, че капва мъничко, но често. При прегледа в носа се установиха изменени места, които могат да са по няколко причини. трудно достижими са, а и вероятността да се стигне до трудно управляем кръвоизлив ни накара да решим да приема и Орунгал, за да изключим евентуален растеж гъбичен. Следваща крачка е проследяване на кръвното на животното. И така докато се намери основната причина. Физ р-орът действа супер също. Лично наблюдение, в смисъл не от клинична практика, а връз мен :), пък да дадем шанс и на Рутаскорбина
3) а ако някой ще бием за намесване, то това е DDG, защото тя изтегли клечката:)
User's Signature

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835
Качена снимка

#111 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 20 January 2012 - 05:54 PM

Показване на мнениетоd-r Bobadova, в 20 January 2012 - 05:47 PM, написа:

3) а ако някой ще бием за намесване, то това е DDG, защото тя изтегли клечката:)

Бий ме, бий ме :ab_041:

само оправи котката :md_064:
User's Signature

#112 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 20 January 2012 - 07:06 PM

Показване на мнениетоМърфи, в 19 January 2012 - 11:06 PM, написа:

Бих предложила хомеопатични капки - euphorbium heel - много са добри!

Туй го тествах миналия месец на децата - действа супер срещу сополчета от всякакъв вид. :ab_041: Само,че беше спрейче,не какпи :dry: На животни не съм го прилагала (все още)
Иначе имаше някакъв спрей за нос на основата на физиологичен разтвор или може и морска вода да беше,не помня.Замислих се,дали спрейчетата не са по-удачни -ще влязат по-дълбоко в нослето.Все пак едва ли може да се обясни на кот, че трябва да полежи с нослето нагоре :ab_041: Ама докторите да казват.Аз реших да не остана по-назад,та и аз да дам малко акъл :md_064:
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#113 Потребителят е офлайн   Мърфи Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 20 January 2012 - 08:53 PM

Чак ми стана неудобно, защото нищо не разбирам от хомеопатия всъщност, но:

Ето какво съдържа еуфорбиума и как действа ; има и капки! На опаковката пише, че не изсушават лигавицата и освен това стават за продължително слагане!

Д-р Михайлов (хомеопат) в една бебешка тема пише:
"Подходящ е при набъбнала лигавица и запушен нос, особено ако преди това са ползвани съдосвиващи капки".
http://mama.btv.bg/f...opic.php?t=6121

Всъщност има и капки за гълтане (има алкохол вътре обаче) и са подходящи за
"Остър и хроничен синузит, катарално възпаление на Евстахиевата тръба, серозен отит"

Дано нещо подейства на миличката котинка!

#114 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 January 2012 - 02:22 PM

В понеделник се видяхме с Леми, беше при добрите доктори, за да й вземат посявка от лигавицата на носа. Днес-утре чакаме резултати.

Искам да се отчета за последните разходи и да благодаря изключително много на grigo009, която насочи 40 лв от РТС към котките (избрахме Леми). Бих искала да благодаря и на iglub, която дари също 50 лв.

grigo009, iglubКачена снимка! Хиляди благодарности от името на Леми, наистина в момента съм много, много затруднена финансово и тази помощ е от огромно значение. А не е коректно да товаря trontinia и финансово, тя прави толкова много!

70 лв разходи В Добро Хрумване за: специална храна (вкл и Риковъри, за да приема по-лесно лекарствата), копропроба, посявка.
Прикачена снимка

20 лв разходи в ЦВК за специализирана снимка, за да отхвърлим диагнози, свързани с проблеми в дробовете (астма, напр).
Прикачена снимка

Извинете за лошото качество на снимките, правени са с телефон.

С trontinia имаме гореща молба - дали някой би могъл да поеме приемната грижа над Леми за следните периоди: 2 - 6 февруари и 2 - 11 март.

Бях предварително помолила за 2-3 седмици приемен дом и би трябвало Леми вече да е при Леман. Но за съжаление нейните здравословни проблеми и лечението не позволиха досега нито да поставим ваксина, нито да направим кастрацията и тези неща се отлагат във времето...
Затова се налага да търсим алтернативен приемен дом за тези периоди. Не смея да взема Леми преди ваксината у нас, защото у нас има вирус на Панлевкопения, болестта която засегна Салваторе сериозно и той ослепя и получи гърчове, а сестрите му изкараха по-леко, но и те с тежка кървава диария.

Ето и малко снимки на Леми от клиниката:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#115 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 January 2012 - 08:38 PM

grigo009, iglub - и аз благодаря много за дарението, бях стигнала до малко критична финансова ситуация :rc_036:. Elizd ми предаде парите в понеделник, искам само да допълня, че в бележката за 70 лв. влизат и част от лекарствата, които малката взимаше.

За съжаление не мога да похваля здравословното състояние на мачкоранка. Вчера сутринта, по време на лов на човешки дрехи, се разкашля доста лошо - 20-30 кашляния с наведена и изпъната напред главичка и изплезено езиче :dh_188: В неделя следобяд също имаше кашляне, но беше по-кратко, само два пъти. Тогава просто си лежеше. Кръв за последно видях миналата сряда, след като се върнахме от преглед в ДХ.

Резултатите от посявката ще бъдат готови най-късно в петък, като ги разбера, веднага ще пиша.

И аз да надам вой за помощ с временен приемен дом... Няма да мога да гледам Леми/Швепси Пърпора в посочените от Elizd дати.
Специално за февруари искам да уточня, че става въпрос за 2-ри вечерта до 6-ти вечерта, т.е. на 6-ти си я прибирам. Сигурно няма нужда да я рекламирам отново, но - котана е много мила, обича да общува с хора, напълно културна, върши си бизнеса само където трябва :md_064: , изумително забавна е, обича да си играе, но и да подремва в усамотени кътчета... Проблем в момента е фактът, че не е ваксинирана и лесно може да се зарази от котешките му там болести. Редовно обезпаразитявана е. Възможно е да се наложи през временния й престой другаде да й се дават лекарства, но тя си ги яде с храната и не се стига до батални сцени :smile: Върви си с пълен набор котешки принадлежности - купички, храна, тоалетна, играчки.

Ето я и нея:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

#116 Потребителят е офлайн   trontinia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 January 2012 - 01:39 PM

Наглата писана отново кашля и то не на шега :eg_033: Скоро ще започнем лечение за астма, ще бъде и модернизирана.

Що-годе добрата новина е, че откакто взима Рутаскорбин (днес е 8-ми ден), не съм виждала кръвотечение, пу-пу.

Rinusha, забравих да пиша в предния пост - мерси за споделеното относно хомеопатичните капки. Като гледам засега по-скоро аз ще се възползвам от тях, щот и мойто носле не слуша :smile: По повод спрейовете за нос - колкото и да е добронамерена към човешкия вид и фармакологичните му изобретения, малката знатна дама приема с изразена неприязън дори капките физ. разтвор, а със спрей ми се струва, че ще прекрача границата на приличието... :ab_041: Пък и докторите викат, че капките - по-добър вариант.

П.С. Забравих главното - от посявката се изолираха стафилококи, което, доколкото разбрах, не е достатъчно сериозен кандидат за главен причинител на неприятностите на дребната мародерка.

Това мнение е редактирано от trontinia: 28 January 2012 - 01:41 PM

#117 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 03:04 PM

От вчера вечерта Леми е на стационар и наблюдение в Добро Хрумване. Ще й направят някои допълнителни изследвания, дано това ни доближи до разгадаване на загадката.

Разбрахме се с Хазел и Леман, че ще търсим постоянен дом на Леми, надяваме се на интерес от чужбина Качена снимка. Но при всички положения ни трябва ясна диагноза и лечение.

Разгонена е, така че вероятно и кастрацията ще се поотложи. И ваксина не можем да поставим, заради другите медикаменти, които приема.

Въобще, един омагьосан кръг...

Още веднъж, Качена снимкана trontinia, която вчера заедно с Леми ми даде и писмено обяснение за лекарите относно състоянието на Леми. Това коте случи на чудна приемна 'мама' и нямам думи да изразя благодарността си!
User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#118 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 04:20 PM

Показване на мнениетоtrontinia, в 28 January 2012 - 01:39 PM, написа:

Що-годе добрата новина е, че откакто взима Рутаскорбин (днес е 8-ми ден), не съм виждала кръвотечение, пу-пу.

Аааа:-)) Пък мене Докторката ме "би", че се намесвам :ab_041:

Оф тая Леми...айде вече да се оправя, че с нейните цагадЪчни състояния направо фърля в потрес ветеринарната медицина.
User's Signature

#119 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 February 2012 - 04:23 PM

DDG, Качена снимка

Изкара 10тина дена ок, но за съжаление, кръвта пак потече, включително и нощес, докато е била в клиниката :( Не можем да го свържем с нищо конкретно: случвало се е докато яде, докато играе, докато спи, докато се гали.

Вчера вечерта беше много разгневена от меренето на температурата, но не рукна кръв, т.е. не е от стрес.

Съмненията на докторите са, че кръвта може да тече по-надолу в гръкляна и това да е причина за кашлицата. Казах, че видимо не тече кръв, когато кашля и може двете неща да се случат в различни дни, но те ме обориха - може да не е потекло видимо, а кръвта да я дави по-назад в носоглътката, да не потича навън.

Днес говорихме с докторите да пуснат биохимия, дано подскаже нещо.

Реших да редактирам, да не пускам пост след пост.

Биохимията е ок, направената контролна ППК - също, само има ниски тромбоцити.

Има и една много хубава новина - пуснат е тест за FeLV/FIV - отрицателен е!

Благодаря на докторите, че правят всичко възможно да стигнем до диагноза, а от там - лечение и надявам се, шанс за задомяване.

Това мнение е редактирано от Elizd: 03 February 2012 - 05:42 PM

User's Signature

*
Толкова по-зле:
....
но при условие, че... "

#120 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 03 February 2012 - 05:47 PM

Показване на мнениетоElizd, в 03 February 2012 - 04:23 PM, написа:

Изкара 10тина дена ок, но за съжаление, кръвта пак потече, включително и нощес, докато е била в клиниката

Кофти работа. Тъкмо се зарадвах, че съм помогнала с нещо на гадинчето, а не само да спамя по темата и...
Междудругото и на мен ми хрумна, че кашлицата може да е предизвикана от кръвотечение, което да я дразни и дави, ама нали по-горе казахте, че не са свързани двете неща...
User's Signature

• (11 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8