- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »
Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ
Публикувано: 16 November 2011 - 10:39 AM
Говорих с д-р Хюсеин, вет. доктора, оказал първа помощ и благодарение на когото е овладяна инфекцията и с Хазел, майката на момичето и в момента организираме изпращането на мацата в Стара Загора (по негова препоръка) с надежда да бъде оперирана там и да бъде спасено крачето.
На въпроса дали след това ще осиновят котето, Хазел засега отговори положително - дъщеря й е много силно привързана към животинчето. Така че засега не се търси дом.
От какво се нуждае котката:
- финансова помощ за операцията (засега д-р Хюсеин е оптимист и макар да я е виждал преди 2 седмици, се надяваме на шиниране, а не ампутация). Той спомена 80-100лв, но това е негова прогноза, очакваме по-точна оценка след рентген, кръвни изследвания и насрочване на операцията. Няколо души от Фейсбук страницата на Приятели на котката обещаха финансова помощ, аз ще помогна с купуването на транспортна клетка и билет до Ст. Загора (знаем цената на келтката - 23лв т.е. очаквам да е около 30тина лв).
- ако има някой от Кърджали, който би ни заел транспортна клетка, ще е чудесно!
- контакт на място в Стара Загора, за да посрещне котето, да го заведе до Уни. болница и да следи състоянието
- приемен дом в Стара Загора, докато трае периода на следоперативно лечение и ако се нуждае от наблюдение от лекуващия вет
Говорих с Arha, която както винаги откликна моментално и ще помага, но не ми е удобно да стоваря всичко на нея, та ако има някой от Стара Загора, който може да се включи поне в посещенията на животното и/или като приемен дом, докато е под наблюдение от тамошните специалисти, ще сме много задължени.
Качвам някои от снимките, които дават представа за котето. Разбрахме, че е наранено така от капан. Лекувано е досега единствено с поставяне на антибиотици от семейството. Даван е Линкоспектин (дано правилно съм си записала) и инфекцията е овладяна, но за това съдим по факта, че котката е жива, храни се и пие вода. Според д-р Хюсеин следва да се направи остеосинтеза (пак не съм убедена в термина). Хората са платили 16 лв з аинжекциите, но не могат да си позволят повече. Когато говорих с Хазел, тя ми спомена, че е на Кооперативния пазар и продава зеле, т.е. хората са с ниски доходи. Лекарят потвърди, че имат животни и ги познва отдавна, сериозни са.
Нека им помогнем! Особено обнадеждаващо е, че засега са готови да осиновят животното, дори и на три крака.

Публикувано: 16 November 2011 - 10:50 AM

Публикувано: 16 November 2011 - 04:27 PM
Извинете за лошото качество на снимката, правена е с телефон.

Публикувано: 17 November 2011 - 04:17 PM
Ето малко снимки. Клетката е много весел цвят.

Ели,спокойно,жива е...за сега....Ако нещо не слуша,ще я дам на кучетата да я оближат до припадък ...

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 17 November 2011 - 06:36 PM
Arha, в 17 November 2011 - 04:17 PM, написа:

Арха, ща та убивам!!! Побелях с още 100 косъма, 100%!!! Не се майтапи така, ей!

Огромни благодарности за бързата реакция и помощта! Стискаме палци за добри новини утре при лекаря...

Публикувано: 17 November 2011 - 11:00 PM
Публикувано: 18 November 2011 - 09:26 AM
добре дошла сред нас! Надявам се да намериш верни приятели, които като теб обичат животните и са готови на всичко за тях. Искам да ти благодаря, че си прибрала котето и с толкова любов си се отнесла към нея. Поздрави и родителите си, които са възпитали истински Човек!
Извинявай, че съм споменала публично лични детайли, просто исках да обясня защо досега не е направена операция и защо събираме пари. Не се познаваме, пишем в Интернет, където нещата и хората се обезличават. Исках да придам личност и контекст, така както аз чувствам ситуацията. Надявам се, препредала съм фактите без да преиначавам. Признавам, че бях потресена и емоционална, а когато се чувствам така, не съм в най-добрата си форма :)
А аз знам, че за добрите хора с огромни сърца като вас, парите не може да са пречка да помогнат. Ето, че ти си намерила начин да помогнеш на бездомно животинче в беда, въпреки липсата им. Дано повече хора откликнат и с левче или два ни помогнат, за да платим операцията и следоперативните грижи. И дано всичко е наред и скоро твоята котка е при теб :)
Много се надявам, че не съм обидила теб, Хазел или когото и да било от семейството! За мен е чест, че макар и само по телефон и интернет, ви познавам.
Моля те, разкажи ни повече за котката. Как сте я кръстили? Какво знаеш за нея?
Ние пък ще пишем тук всяка информация, с която разполагаме. И естествено, ще се консултираме с теб и майка ти за основните решения. Няма да е лесно, но съм убедена, че всичко ще е наред, щом толкова добри хора се ангажираха.

Публикувано: 18 November 2011 - 04:10 PM

Днес госпожицата беше прегледана от хирург и както и предполагахме вече,ще се наложи ампутация. Раната е с твърде голяма давност. Докторът обаче каза,че в такива случаи има голям шанс котката да се разболее от тетанус. И понеже това не е достатъчно,вчера освен ужасната диария и кашлицата,дамата на два пъти имаше кървави изтечения от носа и устата. Лекарите във ВУЗ-а предпочетоха да я оставят няколко дена под наблюдение,а операцията ще се състои в понеделник,ако не се обърка още нещо...
Иначе е много мила и кротка. Страх я е от кучетата,но това е нормално. Стискаме й палци и при нова информация,ще пиша пак.

Публикувано: 18 November 2011 - 04:34 PM
Леми, не се чувствай неудобно. Не ни дължиш обяснение защо не можете да си позволите операция сега. Който прецени, че може да отдели някой лев, за да помогне на котката, ще го направи. Не се притеснявай от това, че не можете вие да поемете всичко. Това, че не сте я подминали и се опитвате сякак да й помогнете е достатъчно.
Да видим Арха какво ще каже за цената и ще се включа и аз.
Публикувано: 18 November 2011 - 04:49 PM
iglub, в 18 November 2011 - 02:34 PM, написа:
Да видим Арха какво ще каже за цената и ще се включа и аз.
Нищо не мога да кажа от сега,защото не са споменавали... Ще стане ясно чак след операцията,вероятно...

Публикувано: 18 November 2011 - 06:35 PM
Моля, ползвайте някой от тези кирилизатори.
мод
Публикувано: 18 November 2011 - 06:48 PM
Животните,за разлика от хората,са изключителни борци и се приспособяват много бързо.
Кракът на котаната е зле,а това,че дълго време е стоял така,изобщо не помага. Развили са се процеси в костите и мускулите,които не благоприятстват опитите да се запази крака. Лекарите в клиниките към университета ни,са виждали много такива случаи и знаят кое е най-добро за животното.
Кръвта от носа и устата може да се дължи на вътрешни поражения на органите. Но нищо повече не мога да кажа. Правени са кръвни изследвания и не е имало аномалии. Следва рентген.
Разбрах,че ще я осиновите след това,нали?

Публикувано: 18 November 2011 - 08:57 PM
Публикувано: 20 November 2011 - 09:41 AM

Публикувано: 22 November 2011 - 04:26 PM

- (11 Страници)
- 1
- 2
- 3
- >
- Последна »