Ранена котка в Кърджали нужда от логистична и финансова помощ
Публикувано: 03 December 2011 - 05:29 PM
Lemi, в 03 December 2011 - 03:25 PM, написа:
Ми,ако е наистина така,значи Микси - Леми ще е в сигурни ръце.

А тия котки и кучета,които спомена по-горе...за които се грижите,те около блока или къщата ви ли са? Защото няма как да сте ги натъпкали всичките у вас....

Life Sucks,And Then You DIE!
It's such a brutal planet,it's such a living HELL!
Публикувано: 03 December 2011 - 07:15 PM
Публикувано: 03 December 2011 - 07:39 PM
Lemi, в 03 December 2011 - 05:15 PM, написа:
Лелее......а искаш ли и мен да осиновиш тогава???

Публикувано: 09 December 2011 - 12:43 PM
Поддържам връзка с Arha, чуваме се и си пишем често. До преди малко всичко беше наред. Само хвалехме Леми колко мила и мъркаща котка е.
Току-що се чухме с Arha, Леми има кръв в устата и носа отново. Говорих с д-р Ройдев и с Arha и се уговорихме, ако има възможност Arha днес до 15 ч да отиде в клиниката, за да пуснат евентуално нов рентген и да направят изследвания.
Моля, насочете още малко положителна енергия към Леми, дано лекарите открият и отстранят първоначалната причина за кръвотечението. И дано вече всичко е наред!
Искам да благодаря и на iglub за дарението и превоза онзи ден!
За да не пускам нов пост, докладвам тук: Arha заведе Леми при д-р Ройдев, направили са й кръвни изследвания, нова рентгенова снимка и пълен преглед. За съжаление нямат никаква идея каква може да е причината. Ще сме благодарни, ако някой се е сблъсквал с нещо подобно да сподели идеи. Всичко е в норма (кръв, температура, лигавици, изпражнения). Снимката не показва нищо, освен здрави дробове без изменения....

Това мнение е редактирано от Elizd: 09 December 2011 - 04:35 PM

Публикувано: 09 December 2011 - 04:38 PM
Оппа...писали сме заедно с Ели....

Леми,писала съм ти на лично,за да не разводняваме темата....
Нали знаеш как да отваряш съобщенията? Писах ти отдавна,но явно не си видяла...

Публикувано: 29 December 2011 - 04:54 PM
някой може ли да даде приемен дом на Леми за 2-3 седмици в София?
Тя може да пътува утре. Аз не мога да я взема, защото заради здравословните си проблеми, Леми няма ваксина, а вкъщи имаме Панлевкопения вирус от Салваторе.
Съзнавам, че ще е чудо някой да се отзове: с толкова кратко предизвестие и то точно по празниците, но нали сега ставали чудеса? Нека направим най-доброто за Леми, нека сме сигурни, че сме направили всичко по силите си...
Тук ще я водя на изследвания, ще й поставим ваксина и ще я подготвим за път обратно в Кърджали при Леман. Естествено, поемам си храна, тоалетна, аз ще я водя на вет.

Публикувано: 01 January 2012 - 10:29 PM
Elizd, в 29 December 2011 - 04:54 PM, написа:
Наистина имаме огромна нужда от помощ. Не е прищявка. На 30.12 Леми пак имаше проблем с кръвотечение от носа и устата.
Няма ли кой да я приюти в София за кратко?

Публикувано: 02 January 2012 - 09:54 PM
Днес я оставих в Добро Хрумване. Благодаря на докторите, че както винаги бяха много търпеливи, обясниха ми всичко и най-вече, се заеха да търсят решение.

Има 3 вероятни хипотези за кръвотечението (дано правилно предавам термините):
1) хроничен ринит (примерно може като малка да е изкарала херпес вирус и да не се е възстановила напълно и отвреме навреме да се връща хремата и кашлицата. А това да води до разраняване на лигавицата на носа и от там и кръвта)
2) гъбична инфекция, пак засегнала носоглътката
3) белодробни паразити
При прегледа се установи, че дясната й ноздра е подута и че има сериозна хрема. Лекарите започнаха лечение с Марбоцил (антибиотик) и Орунгал (за гъбите). Ще вземат копроба за паразитологично изследване. И една по една, ще изключваме хипотезите.
Стискайте палци да е най-лекият вариант за Леми.
А тя е много мъничка и нежна, на снимките изглежда по-голяма. Всъщност е едва 2.5кг.
Чух се и с Хазел, майката на Леман. Честитихме си новата година, тя се зарадва, че тук ще търсим второ мнение и се надява, че лекарите ще я излекуват и скоро Леми ще си е при тях. Още веднъж обсъдихме и нашата молба да гледат маца като домашна котка, само вътре. Хазел потвърди, че маца ще си живее само в къщата.
Има и една хубава новина, но ще се похвалим с нея малко по-нататък, живот и здраве.

Публикувано: 04 January 2012 - 11:18 PM

Котана е при мен на гости, докато здравните й проблеми се изяснят. И аз искам да потвърдя, че е невероятно мила, пърпореща и сговорчива.
След като почти три дни отказваше на добрите доктори от Добро хрумване да ги дари с безценното си ако, реши тази вечер да ми направи подарък и, три минути след като спрях да говоря с Elizd, тържествено отиде по голяма нужда! Та утре сутрин ще нося така необходимия материал за копропробата за паразити.
Справя се добре с ходенето. Яде с голям апетит и моли за храна доста настойчиво и чаровно, трябва да се внимава с нея :)
За няколкото часа, в които сме заедно, не е кашляла и няма кървав секрет.
Това е засега, ще пиша за резултатите от изследванията и скоро ще публикувам снимков материал.
Публикувано: 04 January 2012 - 11:35 PM

Публикувано: 06 January 2012 - 04:13 PM
Добрата новина около нея е, че резултатите от копропробата са отрицателни за белодробни паразити. Остава обаче да се изясни какво й е точно. Доколкото разбирам, най-вероятно е да има гъбична инфекция. До момента тя така или иначе е на Орунгал и антибиотик. Откакто приема лекарствата, не е имала кръвотечение. Вчера сутринта кашлюко-кихна еднократно и това беше.
След малко повече от две седмици ще има контролен преглед, надявам се дотогава всичките й несгоди да са преминали.
По повод липсващото краче - както и Arha отбеляза, докато Леми беше при нея, не изглежда това да й прави особено впечатление, скача и тича храбро насам-натам, но отвреме навреме се надценява и хоп-хоп - дупето на пода.
Всяко шумолене на пликчета и опаковки означава само едно - Храна! Следва манипулативен облещен поглед и жално мишеподобно писукане. Успявам все пак да се придържам към дажбата за килограмите й. Приема като лична обида това, че някой друг освен нея яде обаче и не се страхува да заяви открито и гръмко възмущението си. Обича да поспива, но тази нощ установихме, че има влечение и да мърка опустошително, докато меси главите на заспалата прислуга - разбирайте аз и приятеля ми. Проявява преходен интерес към играчките-мишки, но затова пък е страстен изследовател на човешки глезени.
Мога да споделям още, но ще запазя впечатления и за следващ пост. Сега, за всички фенове - кратка фотосесия.
Забележка: Тази чинийка на последната снимка беше временна, вече си има истинска котешка посуда.
Публикувано: 06 January 2012 - 04:45 PM
Цитат
Откакто приема лекарствата, не е имала кръвотечение. Вчера сутринта кашлюко-кихна еднократно и това беше.
Кръвотечението,само да отбележа,се появава и изчезва спонтанно... Това,че не си го наблюдавала повече не значи непременно,че медикаментите вършат работа. Рано е да се каже още. Ако до два-три месеца кървенето изчезне,тогава може да се заключи,че лекарствата са подействали.

Кашлянето също се появава само понякога и то еднократно обикновено...
Искрено се надявам скоро да се изяснят причините и за двете състояния и котаната да се оправи.
И правилно постъпваш,като й ограничаваш яденето,защото гадинката е страшно лакома ...

Иначе си е много мила,гальовна и мърка,както си разбрала,като дърт трактор...

Има навика,както я галиш,да те ръвва за ръката понякога...
И ти препоръчвам да й клъцнеш малко ноктетата,защото много меси и един пуловер вече го направи на бримки...а и редовно ме дереше по брадата...

Публикувано: 07 January 2012 - 12:59 PM

Публикувано: 07 January 2012 - 02:48 PM
Elizd, в 07 January 2012 - 12:59 PM, написа:
Пак ли...Да не би пък нещо да й е разранен венец,нещо да има проблем със зъб..От устата ли е имало кръв?Дано се разбере от какво е и да не е нещо лошо.
Публикувано: 07 January 2012 - 03:19 PM
Искам още веднъж да благодаря на trontinia за любовта, грижата и уникалното отношение към кот,

Публикувано: 07 January 2012 - 03:37 PM
Elizd, в 07 January 2012 - 10:59 AM, написа:
Е..стига бе....

Най-странното е,че тя изобщо не обръща внимание на кръвотечението,нищо че цялата й уста и нос се пълнят. Все едно не го забелязва - мърка си,глези се,хапва си...