Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#101 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 26 November 2008 - 11:02 AM

Цитат

...от всичко до тук се видя,че не ти пука за самата ПОРОДА а за това какво ти е добре на теб и кучката ти да роди,че не било хубаво иначе:)Ей заради такива мисли имам "Пясъчни Ротвайлери пред блока- тамън 3,ако някой проявява интерес......и те са кучета и те имат нужда от обич...
ПП.Аз се отказвам да пиша тук:)Всичко най-хубаво.

доста време ти трябваше да стигнеш до това простичко наглед решение...с хора като този уважаем и вечно обиден, засегнат и с потъпкани граждански права господин аз спрях да разговарям още преди десетина години...хубаво е , че такива като него изплуват все пак от време на време, че да се разбере що е то истински БЪЛГАРИН ... непокорен, себелюбив, самостоятелен, ВИНАГИ и по ВСИЧКИ теми със СВОЕ си единствено и уникално мнение, класика - "они па на мен че ми кажат" ... човек, с претенции да има "расово" животно и едновременно с това, сравняващ поддържането на същата тази кучешка раса с геноцида над хора... не мога да ти се начудя наистина ... та ти му даваш смисъл на този човек, храниш обърканото му его...караш го да си мисли, че поне тук ще намери трибуна за философийте си ... защо му доставяш удоволствието изобщо да го забелязваш, не разбирам наистина ...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#102 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 26 November 2008 - 02:05 PM

А сега един въпрос от мен:Кучката ми има 4 бели косъма на врата.....а майката,бащата,дядото и бабата нямат  :- някакви идеи.

#103 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 03:16 PM

Еее ЯЗЪК  ;D ;D ;D

#104 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 07:19 PM

Ама наистина много простотии се изписаха. То наистина се вижда кой къде го стяга чепика.
1. В България наистина породата започва и свършва с НКР. Дори да не Ви харесва.
2. Именно за това са правилата - за да не може да си размножавате, какти Вие решите за добре. Родословията колкото и да са дълги не са потвърждение за селекционна годност.
3. Наистина е неуместно да се говори за естествени инстинкти и селекция в едно изречение.
4. В началото говорехте почти интелигентно. След последните изказвания е ясно, че дори не се доближавате до идеите за адекватна защита на породата.
User's Signature

Качена снимка

#105 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 08:09 PM

Цитат

... не виждам какъв е проблемът в това да имаш расово животно,и да не одобрявяш това което се прави с цел запазване на породата...та самата порода е претърпяла доста промени в последните 100 години...

При неправилна селекция потомствата на расовото животно рискуват да заприличат на това:
Качена снимка

И не дай Боже на това:
Качена снимка

или
Качена снимка

Пак като следствие от неправилна селекция при поколенията на расовото животно се стига до заглавия като:
http://www.dog.bg/in...view&news_id=63
http://dariknews.bg/...ticle_id=295404

Промените при породи като НОК, англ. булдог, басет или мопс примерно са далеч повече.
Тези при ротвайлера хич не са толкова драстични
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

#106 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 10:36 PM

Здравейте.Регистрирах се тук,защото от всичко,което прочетох стигнах до извода,че всеки рот,който не членува в НРК не е рот :( .Моята кучка е закупена от развъдник извън България,има си родословие,при това съвсем не лошо :blink:,но не членувам в клуба,а нямам и такова намерение.Това какво значи?Че кучето ми е признато за ротвайлер в Германия,ама в България е мелез,така ли?Поздрави :palec:

#107 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 01:29 AM

arcana, аз мисля че тези, които си показала могат да бъдат резултат само след неколкократно повтаряне на неправилната селекция, имам предвид, че това вече е много крайно и просто не може да бъде потомство на расови родители :o може и да греша....като говоря за картинките, а тези "агресивните" незнам как изглеждат, но по характера си ги представям :-
п.п. това третото е уникално ;D :sarkastichen:

#108 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 09:32 AM

Цитат

Здравейте.Регистрирах се тук,защото от всичко,което прочетох стигнах до извода,че всеки рот,който не членува в НРК не е рот :(

...аз пък за пореден пореден път стигам до извода, че каквото и да напише човек, всеки си чете и си разбира нещата както си иска...освен това и до други изводи стигам също така след писане като горецитираното, но хайде да не отварям работа на модераторите ... ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#109 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 09:37 AM

Цитат

arcana, аз мисля че тези, които си показала могат да бъдат резултат само след неколкократно повтаряне на неправилната селекция, имам предвид, че това вече е много крайно и просто не може да бъде потомство на расови родители :o може и да греша....

много грешно си мислиш. всъщност ИСТИНАТА е, че е нужно ЕДНОКРАТНО да объркаш нещата за да станат ако не НЕПОПРАВИМИ, то поне МНОГО ТРУДНО ПОПРАВИМИ ... колкото и премъдрости да изредя в този дух, все ще са верни ... хубавите неща стават много бавно, а се разсипват само за миг ... в живота и в  развъждането в частност  това важи с пълна сила ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#110 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 27 November 2008 - 10:38 AM

Просто не знам защо си хабите думите за хора, които освен,че не разбират какво искате да им кажете, изобщо нямат намерение да вникнат в нещата. Те искат така да си ги рабират по своя си начин, да си мислят, че кучето им е мелез като не членува в НКР и куп безбройни гнусни и глупави (ще ме извините) мнения, които се изсипаха тук. ПРАВИЛАТА СА СИ ПРАВИЛА И СА ЗА ТОВА ДА СЕ СПАЗВАТ! Не са измислени да са в угода на някой, а за това да не се опропастява породата. Като си си купил/а куче от германски развъдник и е с всички редовни документи това значи, че кучето се е родило след заплождане, зависещо от много правила. И точно за това беше тази дискусия толкова време. Да разберат обидените от законите и правилата хора, че нещата не може да стават така, както им харесва на тях. НКР не си измисля нещата с цел да навреди или ощети някой. Така е в цял свят, но в България сме много далеч, така че това явно оправдава всичко...
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#111 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 11:21 AM

Azazel, миличка, за НКР твоят ротвайлер е ротвайлер точно толкова, колкото за ARC, ADRK (обърни внимание), клуба в Индонезия, този в Австалия или Великобритания... абе където се сетиш, все тая. Силно се надявам (но се съмнявам) да разбираш правилно какво имам предвид.
princessdidi, грешиш. С най-добри чувства.

#112 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 01:44 PM

Абе явно грешно се изразих.Ще започна отначало та да няма объркване ;).След като кучето ми не е член на НРК мога ли да го заплодя с куче,което е член на НРК или ще трябва да му търся мъжки извън България.Имам и друг въпрос-ако си взема куче от български развъдник,но не поискам да взема родословието му мога ли да го заплождам след това с кучета членове на НРК,при положение,че то си има достатъчно чиста кръвна линия.И накрая-не знам защо решихте,че Azazel е женски ник ;D.Кучката ми е женска,ама аз си имам всичко необходимо за да мога да слагам чавчица за мъжки пол когато ми се налага.
Поздрави

#113 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 02:38 PM

Кучетата не могат да бъдат членове на НКР-член може да бъде само собственикът.За да има поколението на вашата кучка родословни документи,то вие трябва да сте член на клуба и кучето да е покрило изискванията на правилника за развъдна дейност.Много е просто.Ето тук може да прочетете-доста подробно е написано Изпит за Развъдна Годност
Няма вариант да не си вземете родословието ако си купите куче от развъдник-родословието си върви заедно с него.Освен това всички малки се татуират,така че дори и документа да не е във вас със сигурност може да се каже за кое куче става въпрос,когато го видят.
Всъщност още от началото на този разговор се отговаря все едно и също-кой ли не го каза,но изглежда остава неразбрано-родословието е документ за произход-но само по себе си то не е достатъчно,за да развъждате кучето си.И тези правила не са измислени,за да затрудняват хората-те са ,за да се запази породата-просто така се прави и то не тук е измислена топлата вода...
User's Signature

Качена снимка

#114 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 02:45 PM

Цитат

Освен това всички малки се татуират

На кое място от тялото се татуират?

#115 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 03:06 PM

Поизясниха ми се малко нещата,мерси за което ;).А сега ако може имам друг въпрос :)-ако кучето ми няма документи за произход,но покрива всички изисквания на клуба като външен вид,характер и така нататък,ще получи ли въпросното куче някакъв документ и ще му бъде ли разрешено да се ползва за развъдна дейност.
Поздрави

#116 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 03:30 PM

Цитат

Абе явно грешно се изразих.Ще започна отначало та да няма объркване ;).След като кучето ми не е член на НРК мога ли да го заплодя с куче,което е член на НРК или ще трябва да му търся мъжки извън България.Имам и друг въпрос-ако си взема куче от български развъдник,но не поискам да взема родословието му мога ли да го заплождам след това с кучета членове на НРК,при положение,че то си има достатъчно чиста кръвна линия.И накрая-не знам защо решихте,че Azazel е женски ник ;D.Кучката ми е женска,ама аз си имам всичко необходимо за да мога да слагам чавчица за мъжки пол когато ми се налага.
Поздрави

не.ти не се изразяваш грешно.и колкото наужким и да започваш, явно искаш да си вървиш в твоята си бразда, затова накратко:

1. В НКР НЕ ЧЛЕНУВАТ КУЧЕТА, а само и единствено техните собственици
2. Щом ТИ не си член на НКР можеш и с голо китайско куче да си заплодиш кучката - по този въпрос НКР не може , а и няма намерение да взима отношение.
3. Достатъчно чистата кръвна линия на твоето куче (каквото и да означава за теб това ДОСТАТЪЧНО) не касае НКР докато ТИ евентуално не станеш член на клуба.
4. Дали ще си вземеш родословието или не си е твоя работа и на никого не му дреме за твоето си собствено решение. Непотърсени родословия през годините - колкото щеш. Това обаче няма никакво отношение към факта, че в рамките на клуба обаче не можеш да заплождаш с клубни кучета без санкция на Развъдната комисия...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#117 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 03:34 PM

Цитат

Цитат

изцяло зависи от волята на собственика. предлагаме татуиране под езика и от вътрешната страна на долната устна. държи завинаги. ти имаш ли някакви сносни предложения по темата?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#118 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 03:43 PM

Цитат

ако кучето ми няма документи за произход,но покрива всички изисквания на клуба като външен вид,характер и така нататък,ще получи ли въпросното куче някакъв документ и ще му бъде ли разрешено да се ползва за развъдна дейност.Поздрави

преди да се произнесем относно това дали кучето ти отговаря на "изискванията на Клуба" ще трябва да видим документа му за произход. ако не можеш да ни представиш такъв обаче, няма как да се произнесем по темата...нещо като историята с яйцето и кокошката ако се сещаш...и да...можеш да получиш документ - че си се явил и, че не си могъл да представиш валиден документ за произход на животното ... и хайде пак отначало ... аз мисля, че яйцето се е появило първо...обаче от кокошката в крайна сметка...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#119 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 04:00 PM

Цитат

Цитат

Цитат

изцяло зависи от волята на собственика. предлагаме татуиране под езика и от вътрешната страна на долната устна. държи завинаги. ти имаш ли някакви сносни предложения по темата?

Трябваше в горния ми пост да попитам какво представлява татуировката...някакъв номер,код,картинка?  ;D

НЕ нямам никакви сносни предложения по темата!  :blink:

#120 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 04:04 PM

Цитат

Трябваше в горния ми пост да попитам какво представлява татуировката...някакъв номер,код,картинка?  ;D

това е един кабалистичен код с който се пазят кучетата от уроки, братленце, оцапали сме се с лютеница да ти кажа...запланували сме и картинка , ама засега само преговаряме, че татуистът зема бая скъпичко, бате ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »