Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#121 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 27 November 2008 - 05:05 PM

Цитат

Цитат

Трябваше в горния ми пост да попитам какво представлява татуировката...някакъв номер,код,картинка?  ;D

това е един кабалистичен код с който се пазят кучетата от уроки, братленце, оцапали сме се с лютеница да ти кажа...запланували сме и картинка , ама засега само преговаряме, че татуистът зема бая скъпичко, бате ...
:sarkastichen: :sarkastichen: :sarkastichen:

#122 Потребителят е офлайн   Azazel Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 November 2008 - 05:41 PM

Цитат

1. В НКР НЕ ЧЛЕНУВАТ КУЧЕТА, а само и единствено техните собственици
2. Щом ТИ не си член на НКР можеш и с голо китайско куче да си заплодиш кучката - по този въпрос НКР не може , а и няма намерение да взима отношение.
3. Достатъчно чистата кръвна линия на твоето куче (каквото и да означава за теб това ДОСТАТЪЧНО) не касае НКР докато ТИ евентуално не станеш член на клуба.
4. Дали ще си вземеш родословието или не си е твоя работа и на никого не му дреме за твоето си собствено решение. Непотърсени родословия през годините - колкото щеш. Това обаче няма никакво отношение към факта, че в рамките на клуба обаче не можеш да заплождаш с клубни кучета без санкция на Развъдната комисия...

Хм.Защо някои хора могат да ми обяснят като на човек,а ти не можеш...или не искаш.Все тая.Значи в крайна сметка за да си заплодя кучката с расов рот,член на НКР трябва да съм член на клуба и да си водя кучето по изложби?Аз така го разбирам.Значи,ако стана член на клуба,ама смятам кучката ми да я направя пазач и да не я водя по изложби....пак не може да се ползва за разплод.

#123 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:17 PM

Цитат

и само за статистиката,в опровержение на г-н КОКО-ко че за 17 кучила не е имал кученце с бяло..вижте това http://www.allegrodivace.com/gal5/ там си пише кое кучило ,кой баща коя майка....не че се заяждам просто статистика

Това са снимки на бебе от моето първо кучило.Ето ви как изглежда същото куче на 2 и на 15 месеца

Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

#124 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 November 2008 - 06:39 PM

Цитат

аха,става за окепазяване на породата..щот за да те допуснат до разплод,първо участваш поне на 2 изложби,на които трябва да има оценка поне добър,след тва да платиш на инструктор на клуба да я научи на малко маймунджулъци-за справка виж изпита за развъдна годност..след тва да платиш някоя друга таксичка за да те пуснат на изпит и да се молиш да го вземеш..

Какво лошо от експертните оценки и участието?
Ако си кадърен и сам можеш да си научиш кучето на маймунджулъцте. Ако си малко по-кадърен, няма да ти се налага да се молиш да вземеш изпита.
Пропускаш нещо - ръсиш се като поп за снимки за дисплазия и на някой да ги разчете. Не знам дали се сещаш, ма тва пак става при дружки на тия от НКР.
Еййй, оляха се тия от НКР беее!!!  :P

#125 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 09:01 AM

Цитат

Еййй, оляха се тия от НКР беее!!!  :P

тея верно са гасиму и изедниците :rolleyes: :rolleyes:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#126 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 November 2008 - 02:47 PM

Цитат

Цитат

arcana, аз мисля че тези, които си показала могат да бъдат резултат само след неколкократно повтаряне на неправилната селекция, имам предвид, че това вече е много крайно и просто не може да бъде потомство на расови родители :o може и да греша....

много грешно си мислиш. всъщност ИСТИНАТА е, че е нужно ЕДНОКРАТНО да объркаш нещата за да станат ако не НЕПОПРАВИМИ, то поне МНОГО ТРУДНО ПОПРАВИМИ ... колкото и премъдрости да изредя в този дух, все ще са верни ... хубавите неща стават много бавно, а се разсипват само за миг ... в живота и в  развъждането в частност  това важи с пълна сила ...

добре де ако родителите са идеални от всякъде и напълно отговарят на стандарта, минали са изпита за развъдна годност и всичко е точно как могат  да се получат тези "същества" от снимките :huh: поясни ми го, щото като не се вълнувам толкова от това и не  ми е  много ясно...

#127 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 December 2008 - 06:17 PM

Цитат

добре де ако родителите са идеални от всякъде и напълно отговарят на стандарта, минали са изпита за развъдна годност и всичко е точно как могат  да се получат тези "същества" от снимките ...

В такъв случай въпроса изобщо няма да стои. Би бил в сила по отношение на белите петна примерно. navar правилно спомена за инбрийдинга (ама по-добре под сурдинка, че само криворазбран инбрийдинг и трябва на породата).

#128 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 11:57 AM

Цитат

...само криворазбран инбрийдинг и трябва на породата...

ето тук пак е мястото да се спомене, че има правила - вкл. и такива, касаещи близкородственото развъждане - у нас в БГ, например, на ОС на БРФК е взето решение, имбредното число в една връзка да не е по-малкo от "5" (извън всякакви коментари, доколко това е полезно или вредно за развитието на породите у нас)... оттук насетне на развъдните комисии по клубове е делегирано правото да следят за спазване на това правило ... на мен лично това решение нито ми отърва, нито ми харесва, но няма къде да ходя и го спазвам ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#129 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 December 2008 - 07:08 PM

Цитат

...

Да де, има правила. Ама нали се сещаш, че само при споменаването на думата се намират маса хора, дето решават, че тва не важи за тях, не ги кефи или пък са идиоти тия, дето са решили да ги наложат ... абе ужас.
А генофонда ... направо почва да ме боли

#130 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 02:39 PM

Цитат

Май сте му резнали опашлето. :blink:

не питай голям рев ревах :'(.милото ми момиче ако знаеш колко болки истърпя и още търпи а аз как плакох че и одрязоха опашлето.ИСКАХ СИ Я С ОПАШКА!!!!! :'(
User's Signature

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

#131 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 02:41 PM

Цитат

:P

Качена снимка

вие сте изроди бе ... такава операция се прави преди кучето да е навършило 5 дневна възраст ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#132 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 03:13 PM

Бихте ли казали кой е ветеринаря, който се е съгласил да отреже опашката на горкото същество на тази възраст???  :huh: И вие на кино ли бяхте през това време?
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

#133 Потребителят е офлайн   twoofo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 December 2008 - 03:15 PM

Цитат

Бихте ли казали кой е ветеринаря, който се е съгласил да отреже опашката на горкото същество на тази възраст???

И аз искам да знам.

Подписът също е много на място..

Цитат

обичайте животните и ги имайте за част от вашето семейство.правете това с тях което бихте направили с ваш близък!

User's Signature

Качена снимка

"Money will buy you a pretty dog, but it won't buy the wag of his tail"

#134 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 03:16 PM

Цитат

Бихте ли казали кой е ветеринаря, който се е съгласил да отреже опашката на горкото същество на тази възраст???  :huh: И вие на кино ли бяхте през това време?

няма да отговарям на никакви въпрости щото един кат каже а вие вече сте на я кат не знаете не приказвайте излишни коментари.зарекла съм се да не коментирам тука нищо така че няма да получите своя отговор
User's Signature

#135 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 15 December 2008 - 03:18 PM

Цитат

Бихте ли казали кой е ветеринаря

Къф вет.бре  :o такива операции се правят в гаражи никой ветеринар няма да тръгне да реже опашки,уши,крака и т.н без причина.

#136 Потребителят е офлайн   dark_moon Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 03:23 PM

Цитат

Цитат

Къф вет.бре  :o такива операции се правят в гаражи никой ветеринар няма да тръгне да реже опашки,уши,крака и т.н без причина.

точно ветеринар й направи тази интервенция и се радвам че поне един човек в този форум мисли другоядче
User's Signature

#137 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 04:05 PM

Цитат

;D

в тая държава има действащ закон за защита на животните. няма ли да се намери някой модератор да разкара откровени снимки на измъчвани животни ... и то в тема "смешни снимки" ... това е истински срам за форум с претенции като този...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#138 Потребителят е офлайн   killah_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 04:14 PM

Е виж му опашката.... да не си маха превръзката то е ясно..... ма не разбрах и аз кое му е смешното :(
жалко че отдавна изтрих всички снимки на моето кученце като беше болно и носеше яка за да не ми напомнят колко многооо го е боляло иначе можеше да сложа и аз някоя да се посмеете на нещастието му.
User's Signature

Качена снимка

#139 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 15 December 2008 - 04:16 PM

Цитат

Подписът също е много на място..

Цитат

Това е добро попадение. Дарк,  на кого от семейството се замислили премахване на част от тялото след кучето?

Като не искаш да отговаряш на другите въпроси, можеш ли да отговориш поне на този - защо му отряза опашката? Каква е целта?
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#140 Потребителят е офлайн   shadow Икона

• master of puppets
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2008 - 04:24 PM

Цитат

Цитат

Цитат

точно ветеринар й направи тази интервенция и се радвам че поне един човек в този форум мисли другоядче

Махорец, ветеринарите режат опашки и уши.  ;) Само че трябва да си топ идиот, за да го направиш на куче на няколко месеца. Както каза Коко- рязането на опашка се прави няколко дена след раждането, а не няколко седмици/месеци.  :huh: Ъъъ, май няма смисъл да казвам, че е незаконно по принцип...
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Качена снимка

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема