Цитат
Е добре де госпожата или госпожицата сбъркала. Много като нея пърхат в нашия форум за различни породи. Искала да си има кученце от любима порода ама понякакви причи не могла да си вземе може би от легитимен развъдник, чела, недочела, слушала махленски наставления, попаднала на некомпетентен ветеринар. И сега дайте да я разпнем. Пък тези дето гледат и развъждат родословни ротове забравиха, че немного отдавна стандарта беше купирани опашки. Просто сгрешила жената, всички понякога в живота грешим и за съжаление не винаги нашите грешите си плащиме само ние. Добре, че кучетата ни се толкова темпераментни на изложби като нас във форума, че няма да можем въобще да се явяваме с тях на изложби. ;)
Такъв е бил стандартът, но опашки са се рязали, когато кучето е било на 2-3 дни,а не на няколко месеца! Това вече е истински съдизъм. Винаги съм харесвала ротвайлерите, но когато бяха без опашки бях против това да се осакатява животното и се радвам,че се осъзнаха и го забраниха. Дори пак да беше позволено по стандарт аз пак щях да съм против да им се режат и знам,че не съм единствената с това мнение. А относно момичето, което "сгрешило" мога само да кажа,че всички помним нейните мнения от самото начало как не харесвала ротове с опашки(за тези,които не помнят -да и разгледат профила и изказаните мнения във времето) и е доста смешно сега да разказват такива сълзливи историики с цел да се оправдае за деянието си. Има много трудни ситуации в живота, в които хората търсят всевъзможни начини да се справят с проблемите си. И към най-крайния вариант се прибягва само,когато няма какво друго да се направи. И ако наистина е съществувал проблем с гризане на опашката е имало много начини да се справи с този проблем, но не и да я отреже! До ампутация на крайник всички знаем,че се прибягва в най-крайните случаи. А тук дори не е имало наченки на такъв случай...