Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#201 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 18 January 2009 - 06:00 PM

Цитат

Еми да му мислят тея които се занимават с глупости (Изложби)

А преди няколко години клубния ротвайлер си беше без опашка и беше баш РОТВАЙЛЕР а сега са помияри.

Единственият ПОМИЯР тук си ти келешче неумито!
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#202 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 06:01 PM

Помиари са не кучетата а някои хора.
User's Signature

Качена снимка

#203 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 07:40 PM

Ехеее,тука да не посмее човек да си каже личното мнение :-КОКО_ко- кучето на снимката е много красиво!Не мога да кажа кажа какъв му е кусура,защото не съм специалист и всички ротове ме кефят, но мога да кажа,че имам лично мнение и мисля,че го знаеш!Не ти споря,че ротвайлера трябва да е без опашка,щом стандарта е тъкъв(да има опашка) трябва да се спазва.Аз незнам каква е причината да избухваш така,когато някой каже,че харесва ротвайлерите без опашки?Това си е негов проблем,нали твойте са с опашки....... и между другото им личи,че имат благородна кръв :->)А колкото до мераците ти  да ми резнеш кутрето...... sorry,но ще те разочаровам ;D

#204 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 07:48 PM

Цитат

Цитат

И според мен ротвайлера е по-красив  без опашка,но от няколко години в Европа е приет стандарт,според,който всички клубни ротвайлери трябва да си имат опашка,в противен случай-това не е ротвайлер :(

става дума за ДЕСТ години ако искаш да си по-точен. също така става въпрос не за някакви КЛУБНИ ротвайлери а ЗА СТАНДАРТА НА ПОРОДАТА РОТВАЙЛЕР ПО СВЕТА. и да ... точно така - не е ротвайлер щом е без опашка.

ето ти днешна снимка на една моя 10 мес. кучка...ако ми обясниш аргументирано какъв е кусура на опашката на животното (а оттам и на цялата визия на кучката) - още утре отивам при чичко доктор да ампутираме тоя излишен израстък. ако ми излезеш обаче с твоето си : "на мен така ми харесва" уговорката остава - ама за теб...ще ти резнем да кажем първа фаланга на кутрето на лявата ръка например...защото на мен така ми харесва ...пак например. (обещавам упойките и операцията да са за моя сметка)

Качена снимка

Ехх тази опашка ... ! Добре вижте човек,който се занимава с ротвайлери от 20 и повече години (става дума за Коко) че не е казал и дума против стандарта и по-точно за опашката на рота ! Просто такъв е СТАНДАРТА и трябва да се спазва ! Никой не пита защо ами просто се съобразява с него (стандарта на Ротвайлера) ! Аз мисля че ротвайлера е много по-красив  с опашка,там му е чара ! Харесва ми стойката на кучето !  :blink:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#205 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 08:32 PM

Ами добре де нека се спазва,не съм казал нищо против това!И не оспорвам компетентноста на КОКО_ko  за породата.Преди известно време имаше нещо такова :huh:,но след това се извиних за думите ми.

#206 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 10:19 PM

Цитат

Ехеее,тука да не посмее човек да си каже личното мнение :-

Никой няма нищо против личното ти мнение стига да беше ограничено до "харесвам" или "не харесвам". И анкета по темата да беше пуснал все ми е тая... Имам обаче много против неща от сорта:

Цитат

може ли да попитам каква е причината поради която вече не се режат опашките на ротовете?Това някаква криво разбрана естетика ли е?...

също така имам против и онзи влашки задни* да нарича помияри кучетата ни обяснявайки това си съждение с наличието на опашка при ротвайлера...а когато ти написах глупостта с БЕЗСМИСЛЕНАТА ампутация на пръста ти се опитах алегорично да отговоря на всеки задал малоумен въпрос защо да режем или ДА НЕ режем опашката на кучето...е...аз мисля че е толкова очевадно: отдавна купирането е останало само и единствено БЕЗЦЕЛНА човешка приумица, угодия на егото и някакво странно и извратено чувство за естетика...слава Богу усетиха се германците и поправиха нещата. а кой какво харесва, за кого гласува и колко пари взема баш ме брига. аз лично обичам РОТВАЙЛЕРА. обичах го преди, обичам го и сега...без  или "с" опашка.   има СТАНДАРТ и толкоз...тук не само бяха изказани мнения...и защото не виждам причина да търпя някой да ме обижда наричайки ме "криворазбран естет" само защото харесвам кучетата ни такива каквито са ...та затова нека всеки бъде така любезен да търпи глупостите дето пиша така както и аз търпя неговите ... 

и да: не само че давам да галят кучетата ми. НАСЪРЧАВАМ хората да го правят. за да мога да съм сигурен че един ден когато детенце се отърчи и се завре в кучето ми то ситуацията няма да завърши с обагрени в червено апокалиптични картини описани във вестниците ... и ако има такива случки то е именно защото поредният криворазбран специалист НЕ ДАВА кучето му да "бъде пипано от непознати" ...

Качена снимка
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#207 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:41 PM

КОКО_ко,незнам кой  е наричал кучетата ти "помияри",защото имат опашки,но това е много тъпо изказване,направо е за бисери :rolleyes:

#208 Потребителят е офлайн   nemooo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 January 2009 - 11:52 PM

Никой няма нищо против личното ти мнение стига да беше ограничено до "харесвам" или "не харесвам". И анкета по темата да беше пуснал все ми е тая... Имам обаче много против неща от сорта:[/b]

Цитат

може ли да попитам каква е причината поради която вече не се режат опашките на ротовете?Това някаква криво разбрана естетика ли е?...

също така имам против и онзи влашки задни* да нарича помияри кучетата ни обяснявайки това си съждение с наличието на опашка при ротвайлера...а когато ти написах глупостта с БЕЗСМИСЛЕНАТА ампутация на пръста ти се опитах алегорично да отговоря на всеки задал малоумен въпрос защо да режем или ДА НЕ режем опашката на кучето...е...аз мисля че е толкова очевадно: отдавна купирането е останало само и единствено БЕЗЦЕЛНА човешка приумица, угодия на егото и някакво странно и извратено чувство за естетика...слава Богу усетиха се германците и поправиха нещата. а кой какво харесва, за кого гласува и колко пари взема баш ме брига. аз лично обичам РОТВАЙЛЕРА. обичах го преди, обичам го и сега...без  или "с" опашка.  има СТАНДАРТ и толкоз...тук не само бяха изказани мнения...и защото не виждам причина да търпя някой да ме обижда наричайки ме "криворазбран естет" само защото харесвам кучетата ни такива каквито са ...та затова нека всеки бъде така любезен да търпи глупостите дето пиша така както и аз търпя неговите ...

и да: не само че давам да галят кучетата ми. НАСЪРЧАВАМ хората да го правят. за да мога да съм сигурен че един ден когато детенце се отърчи и се завре в кучето ми то ситуацията няма да завърши с обагрени в червено апокалиптични картини описани във вестниците ... и ако има такива случки то е именно защото поредният криворазбран специалист НЕ ДАВА кучето му да "бъде пипано от непознати" ...

koko мерси за отговора.Просто ми беше интересно да разбера дали не пречи на самото куче това че му е отрязана опашката.И не съм целял да обиждам никого в крайна сметка,само исках да разбера.Мерси
User's Signature

Кучето е единственото същество, което ви обича повече отколкото вие обичате себе си

#209 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2009 - 12:20 AM

Уффф, тая тема имаше начало, но кога ли ще има край? :rolleyes:
Какво ви пречи, че кучето се РАЖДА с опашка? Хайде пак да помислим - на нас, човеците ли ни пречи или на кучето? И защо ли ТО се ражда с нея? Щото все си мисля, че на първо място, този форум ни събира поради любовта ни към кучетата и по-специално към ротвайлера?!?
Искам да попитам тези от вас, харесващи РОТА без опашка:Имали ли сте по-продължителен контакт с рот, който си има опашка? Наблюдавали ли сте опашката каква роля играе?
Набързо намерен един клип. Гледайте движението на опашката, не "циркаджийските" изпълнения и пр.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#210 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 January 2009 - 12:59 AM

Да са ти живи и здрави ловните кучета, но защо трябва да лишаваш и другия си любимец - Ротвайлера - от тази възможност. То вече свършено, но ... поне малко мисъл да вложим. ;)
Значи за едни може с опашка, а за други не?
Що така бе хора?
Защо тряба да ги подлагаме на упойки, рязане и болки? НАЛИ ГИ ОБИЧАМЕ???
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#211 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 19 January 2009 - 02:29 AM

Цитат

КОКО_ко,незнам кой  е наричал кучетата ти "помияри",защото имат опашки,но това е много тъпо изказване,направо е за бисери :rolleyes:

Май ти си за бисери.....ЧЕТИ ХУБАВО!

Цитат

А преди няколко години клубния ротвайлер си беше без опашка и беше баш РОТВАЙЛЕР а сега са помияри.

Имах предвид,че преди 10 години рязаните ротвайлери са отговаряли на стандарта...а сега рязания рот не отговаря на стандарта демек не е рот а  някакво подобие.... :rolleyes:

#212 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 09:33 AM

Голямо сладурче е ! B) Една старичка,но хубава снимка на Тори:

Качена снимка

Хм!! Че от кога Ротвайлерите имат 5-и пръст на задните лапи?? :-
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#213 Потребителят е офлайн   jikata01 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 10:57 AM

По принцип нямат, това е дефект поради това, че не е от родословни родотели, и моето има... Предлагаха ми да му го махат като малко но не исках да го мъча  :blink:

#214 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 10 February 2009 - 11:07 AM

Цитат

По принцип нямат, това е дефект поради това, че не е от родословни родотели, и моето има... Предлагаха ми да му го махат като малко но не исках да го мъча  :blink:

Моята няма 5-и пръст но на един познат ротвайлерката му която е с родословие е имала пети пръст само на едната задна лапа...и като е била на 2 месеца са го отрязали това досадно пръстче,кучката в момента е на 8 години и е с отрязана опашка.

#215 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 12:33 PM

Цитат

Голямо сладурче е ! B) Една старичка,но хубава снимка на Тори:

Качена снимка

Хм!! Че от кога Ротвайлерите имат 5-и пръст на задните лапи?? :-

На теб кой ти е позволил да качваш снимка на моето куче ?  :angry:
Има СТАНДАРТ на Ротвайлера прочети го и тогава задавай въпроси ! Кучето ми не е родословно а и не исках въобще да я полагам на това мъчение ... още един път те питам КОЙ ти е позволил да качваш снимки на моято куче ?  :angry:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#216 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 February 2009 - 02:44 PM

От "Стандарт на породата" :

Задни крайници на ротвайлера
Бедрото е дълго, широко, силно мускулесто.Подбедрицата е дълга, силна, широка, замускулена, жилеста към силната скакателна става, добре заоблена, не косо поставена. Лапите са по-дълги от предните, също така добре затворени, заоблени със здрави пръсти, без пети пръст.

Пети пръст се счита за порок/грешка (както са и белите петна например) и се отстранява и от гледна точка на това, че кучето може да се нарани жестоко заради него при дадени обстоятелства. Също така знам, че пети пръст се маха, когато кученцето е новородено, на няколко дни...
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

#217 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 03:15 PM

Цитат

На теб кой ти е позволил да качваш снимка на моето куче ?  :angry:...Кучето ми не е родословно а и не исках въобще да я полагам на това мъчение ... още един път те питам КОЙ ти е позволил да качваш снимки на моято куче ?  :angry:

не разбирам защо се ядосваш. човекът само те е цитирал и е показал снимката, която така или иначе ТИ беше поместил тук?
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#218 Потребителят е офлайн   alexy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2009 - 05:04 PM

ben2418 - Не съм качвал аз снимката,както каза Орлин,ти сам си си я качил.Не съм искал да те засегана,нито да обиждам кучето ти.Няма нужда да се палиш,ефект може да има само върху теб самия.Това пояснение,че Тори не е родословна ми стига.Всякакви асоциации в ущърб на кучето ти са неверни.Сори!
User's Signature

"Гробарю,когато копаеш гроба ми,нека бъде плитък,за да усещам дъжда."

#219 Потребителят е офлайн   hahunoba Икона

Публикувано: 12 February 2009 - 12:00 PM

Мисля скоро да си вземам ротвайлер и определено исках да е без опашка . Сега обаче като прочетох мненията тука във форума си промених мнението. Наистина ротвайлера без опашка ми харесва много, но сега и да си взема с опашка все ми е тая нали пак ще си е ротвайлер и пак ще си го обичам.

#220 Потребителят е офлайн   Lynx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 12 February 2009 - 01:11 PM

Цитат

Мисля скоро да си вземам ротвайлер и определено исках да е без опашка . Сега обаче като прочетох мненията тука във форума си промених мнението. Наистина ротвайлера без опашка ми харесва много, но сега и да си взема с опашка все ми е тая нали пак ще си е ротвайлер и пак ще си го обичам.

Ето,форумът помага все пак на хората да правят по-малко грешки. Браво! Успех!
User's Signature

Качена снимка
Success is never final.Failure is never fatal.It is courage that counts!
Ето защо кучетата са по-добри от хората.

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни