Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#81 Потребителят е офлайн   Mahorec Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Изгонени

Публикувано: 24 November 2008 - 03:28 PM

Забрави да споменеш,че домашните прасета(тези които ги ядем по празниците  ;D ) ако случайно избягат от кочинката в природата се превръщат в глигани (диви свине)  :blink: Това Биологияте е интересно животно...и не се заяждам напълно съм съгласен с теб. ;)

Цитат

A  бе и моя рот нещо започна да се къдри малко,уж живее на юг пък......   Сигурно е от Русия

И на мойта ротка козината й порасна малко ама ние сме на север и не сме руски а сръбски...абе и арабски да са в бахъра пак ще им порасне по дълга козина :blink: и на пролет пак ще я къпя през 2 седмици за да падне кожухчето. ;D ;D

#82 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 November 2008 - 04:06 PM

Цитат

май почваме да се позаяждаме...виждам че колегата  се занимава с развъждане на ротвайлери,което му дава самочувствие че е напълно наясно с нещата ,тъй като е чел книжки ,публикации,срещал се е с кинолози от световна величина и пр...дотук добре,ай сега да направим малко статистика,която всеки с малко компютърна грамотност може да провери из нета.....на прост български език...и въпреки че са потиснати те се проявяват понякога,най вече тогава когато доминантния ген не може да се прояви поради една или друга причина...защо при изтърсака??....така , да се върнем на изтърсака,той се ражда последен,най дребен, и при голям брой палета обикновено не оцелява без човешка намеса..защо ли е така??....зададохте ли си тези въпроси преди да осмеете моето мнение без дори да ме познавате???и без дори да знаете кой стои зад този ник??както и да  е...има форуми по биология,учебник по биология но някой трябва да се оинтересува преди да се подиграва на дадено мнение,защото понякога сам става за смях...

следващото подчертано от вас мнение, че променяйки средата на местообитание се променя в нашия случай козината и подкосъма,явлението,процеса се нарича аклиматизация...но защо да се интересуваме,като е по лесно да се присмеем някому за да покажем колко сме начетени,компетентни и навътре в темата за ротвайлерите...не знам от колко време се занимавате с развъждане на ротвайлери,но аз го правя от почти 15 години,а кучета като цяло-от 20,като преди това израстнах с кучета покрай баща и дядо...

богато написано. умно и последователно подбрано откъде ли не...браво. сега като видяхме колко си голям тук в интернет аз простичко да ти кажа следното: не ме интересува кой си, щом си се пръкнал тук в този форум само с някакво виртуално име. ако случайно беше развъждал ротвайлери през последните 15 години в рамките на НКР можеше и да ме наречеш "колега", засега не се сещам кой си , затова не ме слагай при себе си ... относно т.нар. от теб изтърсаци да ти кажа: не знам ти как, защо и колко, но при мен за 16 години развъждане и 17 кучила незнайно защо не се се потвърждават стройните ти научни теории относно изтърсаци, бели петна и промяна в дължината на козината на кучетата ... мисля, че 16 години студ и пек за кучетата ми са все някаква статистика, позволи ми да допусна също така, че 17 кучила също представляват някаква макар и елементарна извадка с тема горецитираните ти мнения...дали си нов тук или не - никой не го интересува. ако имаш очи - представи се, ако не стой си така...нищо няма да се промени нито за мен, нито за хората, четящи този форум. мнозинството от тях са хора взели си куче тип "домашен любимец" и повярвай ми - дреме им за философските ти изблици. така, както не им дреме и за моите, апропо...нямам претенции да съм постигнал кой знае какво в развъждането си. знам само, че много хора са били щастливи собственици на развъдени от мен кучета, а те както виждаш не са никак малко за "хоби"-развъждане ... знам, че мои кучета са спечелили немалко титли по наши и световни изложения ... толкоз. запази си напъните за другаде. тук просто си говорим и ако не ти харесва тона ми се обърни към модераторите...те са тези които бързичко преценяват кой груб, кой прав и кой крив, кой се заяжда, и кой прекалено "дръзко" държи да е в светлината на прожекторите ... затова придържай се към темата... ако имаш сили излез и се изокай: всички ще ти изръкопляскаме и ако сметнем, че си го заслужил ще ти се поклоним доземи...хайде със здраве...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#83 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 24 November 2008 - 04:42 PM

В тази връзка, не ми се мисли какво го чака развъдчик на голо китайско куче, ако реши да ги отглежда по-нависочко и по-на студено. Отиде му и породата и голотата...
Ще се "облече" за едно-две поколения, само името му ще е спомен за "голо"-то.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#84 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 08:30 PM

navar, таз Обща Теория за Изтърсака изкуцва много, да знаеш ... на практика особено много ...
Бисерче от днес: майка с детенце. Детенцето посяга да пипне кучето. Майката: НЕ ПИПАЙ!!! Тва хапе и сигурно има въшки!
Трябваше ми известно време да укротя истеричния си смях ...

#85 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 09:16 PM

Айде и аз да се обадя:
Като биолог ще ти кажа, че това за изтърсаците не е много коректно. При качествено кучило няма изтърсаци, поне. Освен това не става дума за Генетика, не става и поправка на ДНК. Тя само може да се рзваля :)
По повод гордостта от кучетата ти. Сигурно е основателна. Още по-основателна щеше да е, ако сега се явиш на изложба с техни наследници и вземеш високи оценки. Аз имах куче, набедено за рот от '94, познавам много хора с ротвайлери. Свидетел съм на трудностите със създаването на клуба. Видях колко хора и кучета се отсяха. Мога само да сваля шапка на тези, които не са се отказали.
Надявам се да не се засягаш много от изказванията тук и да бъдеш наистина полезен за развитието на тази прекресна порода.
User's Signature

Качена снимка

#86 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 09:38 PM

navar, като как се отнася теорията за кучила, при които НЯМА изтърсак (видима разлика във размера, пороци, дефекти, не се стига до изкуствено захранване)? Или към тези, при които дефекта е при по-едро да кажем кученце (ако приемем, че то е продукт на по-качествена, навреме оплодена яйцеклетка,което пък не знам как може да се установи)
А към тези с 1 живородено?
Наричам твърдението "теория", защото не съм видяла до момента (с минималния си, но все пак някакъв опит) потвърждение на написаното от теб. То по-скоро касае изключения, отколкото правило.
Това е жестоко оспамване на конкретната тема, за което се извинявам.

#87 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 November 2008 - 11:53 PM

Цитат

анонимен съм щот не съм си правил труда да си пиша данните,но ето: казвам се Ангел Караджов,официално съм член на БРФК от 07.03.1999 дали мога да те наричам колега??чакай да помисля,хммм.. ами в периода 1999-2001 нашите кученца бяха шампиони в почти всички дисциплини-почнахме от регионална,САС,САСIB,ВОР....мога да ти цитирам и причините поради които спряхме да водим кучета по изложби,както и защо се дистанцирахме от ротт-клуба.и една от причините е че винаги,всички разбираха от ротвайлери,и се оказа че познават по добре от нас нашите собствени кучета..а кои са те?? двама братя,щом от 16 год. развъждаш ротт познаваш поне единия Аристотел и Ник-Никштумпф....да постна клубни развъдни номера??или номера на регистрациите в племенната родословна книга на БРФК??

както казах - с хора развъждали или развъждащи извън НКР и рамките на неговите правила не се родея. и да, ще те разочаровам, не познавам, нито си спомням Аристотел или Ник - Никщумпф - интересни имена и дотам. Щом си печелил с тях - браво. Да беше продължил да работиш, а не сега след толкова години да ни обясняваш как "си изпушил и не си издържал на простотията" ... виж...нищо лично, просто такива недоволни и обидени през годините минаха през породата много. и дотам...без ирония и без заяждане...

Цитат

...спирам да пиша щот не ми се влиза в спорове,явно съм объркал форума-попаднал съм на частно парти в което на гостите без покана не се гледа с добро око

аз лично бих се радвал да не забравиш обещанието си да спреш да пишеш, а относно партито: не е частно и по този повод никой не ти търси покана. друг е въпросът, че се държиш все едно си си я изгубил, без никой да те пита дали си я носиш със себе си ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#88 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 12:00 AM

Цитат

проявата на рецесивни фактори може да се дължи на стотици причини
Не не може! Появява се само когато са два рецесивни алела. Класическа генетика. А като добавка - повечето желани белези са рецесивни :) . Та по темата: изтърсаците не са задължително генетично "слаби". То изобщо терминът изтърсак е много спорен.
И понеже ставаше дума дали та ги пазим и храним - ми да. Това са просто недоносени бебета. Нищо нечисто и порочно няма в тях.
User's Signature

Качена снимка

#89 Потребителят е офлайн   princessdidi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 12:48 AM

Цитат

Цитат

проявата на рецесивни фактори може да се дължи на стотици причини
Не не може! Появява се само когато са два рецесивни алела. Класическа генетика. А като добавка - повечето желани белези са рецесивни :) . Та по темата: изтърсаците не са задължително генетично "слаби". То изобщо терминът изтърсак е много спорен.
И понеже ставаше дума дали та ги пазим и храним - ми да. Това са просто недоносени бебета. Нищо нечисто и порочно няма в тях.

:palec:е те това и аз го знам ;D :blink: интересна тема се развива...чета с интерес :blink:

#90 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 09:27 AM

Цитат

Цитат на: navar в Ноември 24, 2008, 08:56:44 pm
...спирам да пиша щот не ми се влиза в спорове,явно съм объркал форума-попаднал съм на частно парти в което на гостите без покана не се гледа с добро око

Цитат

8. дали ще спра да пиша-може и да спра,за да няма кой да оспорва мненията ви,а може  и да продължа да пиша..пък току виж съм се оказал полезен някому...

знаеш ли ... на мен лично си ми безинтересен вече ... едно простичко обещание не можа да спазиш ... и както вече казах...такива обидени и ритащи срещу правилниците ги видяхме много през годините ... аз лично оттук насетне спирам да те забелязвам ако ще и по бели гащи да търиш из форума ... "колега" ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#91 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:22 PM

Хайде да не обобщаваме чак така.В Пловдив има както клубни членове,така и клубни ротвайлери.От няколко години съм член на НКР,развъждам само в рамките на клуба.До сега от колегите от НКР съм видяла не само добро отношение,но и помощ винаги,когато ми е била необходима.Не е нужно кой знае какво-нужно е да си решил за себе си,че има правила,които трябва да се спазват,за да се върви напред.Не се бия в гърдите-всеки,който ми се обади може да дойде да види как се гледат бебетата ми,как живеят родителите.Години наред тренирахме събота и неделя с ротвайлерката ми в клуб Сириус,голяма част от децата и -също.И когато не сме били първи на някоя изложба това не е било световна конспирация,нито трагедия.Да ви кажа ли защо в Пловдив не остава голяма част от "клубното кучило"-просто защото пловдивчани не смятат,че качеството струва пари-жалко,но факт-6 от 7 малки от първото ми кучило ги взеха в София навремето.И "родословни кучета" не значи кучета от родословни родители-защото освен наличието на документ за произход,за да бъде допуснато до развъдна дейност кучето в клуба трябва да са изпълнени и някои други неща-обикновено там ги стяга чепика тези дето не искат някой "да им пречи да си развъждат".
User's Signature

Качена снимка

#92 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:29 PM

Цитат

....за щастие извъм БГ няма проблем,да си купиш клубни кучета и без да си член на НРК.... да ги развъждаш,да ги кучиш когато и както пожелаеш,подаряваш,или продаваш за цена която намериш за добра....

всеки сам избира пътя по който да върви...

Аз НЕ бях член на НКР,когато си купих Родословно куче от БГ, заплодих си го с когото аз си пожелах (естествено куче с Родословие) и си ги продадох за колкото си исках:) Никой не ми е казвал за колко пари или с кое куче да заплодя,не знам какви са ви погледите върху Правилата на НКР :o странни неща говорите :(

#93 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 04:46 PM

Цитат

И "родословни кучета" не значи кучета от родословни родители-защото освен наличието на документ за произход,за да бъде допуснато до развъдна дейност кучето в клуба трябва да са изпълнени и някои други неща-обикновено там ги стяга чепика тези дето не искат някой "да им пречи да си развъждат".

чакай сега...я уточнете терминологията. ако ти говориш за развъждане, то човекът говори за КУЧЕНЕ ... каквото и да значи това ... във всеки случай ми се струва, че става въпрос за две доста различни неща ...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#94 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 05:31 PM

[quote author=navar link=topic=20779.msg531560#msg531560 date=1227625013]
[quote author=benyb link=topic=20779.msg531529#msg531529 date=1227622933]
...
а Гошо,от село Х пуска мъжкия си купен от Унгария,с родословие колкото на българските ханове,да покрие кучката му купена да речем от Пешо,който преди 5 години я е купил от Босилек-също с родословие един метър,тя ражда ,и след 40-50 дни Гошо подарява кученцата на приятели-това е кучене..поне в нашто село тъй му викаме
[/quote]

ако подарява кученца без родословие(както изглежда) му се вика- Окепазяване на породата :huh:
Ако обаче са си с родословия от незнайно кой клуб извън Бг- тогава му се вика Развъждане,без значение продава или подарява ;D

#95 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 November 2008 - 07:11 PM

Незнам защо говорите неща,за които аз никога не съм чувала,въпреки,че съм член на НКР от години-никой не ми е казвал с кого да заплождам,на каква цена да продавам-ако искам ще си подарявам-както и съм правила-това не касае друг освен мен.Имам регистрирано име на развъдник-това не означава,че съм навързала 10 кучки да ми раждат на 6 месеца-имам едно куче,отглеждано като домашен любимец и в момента при мен роди дъщеря и.Всички изисквания на клуба сме ги покрили-о,ужас-даже не беше толкова страшно.
Да-трябва да изпълнява изисквания,за да бъде допуснато кучето до разплод-и трябва да има някакъв контрол,защото да попитам като си въдят Пешо и Гешо по роднински родословните кучета-къде са им снимките за дисплазия?Кой гарантира,че двамата родители са здрави?Че кучетата са без пороци-нищо,че са с документи.Кой и как е преценил,че характерът им е нормален(един фен преди време ми каза,че ако не е агресивен ротвайлера-то за какво му е такова куче например).Кой следи кучката да не ражда на всяко разгонване и бебетата да са добре отгледани?Има и още,ама ще стане досадно.
А за сравнението с немските овчарки-на поляната идват много-и повечето родословни.От 10 кучета едно ако има желание за работа при защита ще е супер.За сравнение няма нито един от нашите ротвайлери дето да няма такова желание.Или да е страхлив и истеричен.В същото време са добронамерени и спокойни.При последната специалка нито едно куче не изръмжа дори съдията.Кой клуб работи по-добре аз не мога да давам оценки.
User's Signature

Качена снимка

#96 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 25 November 2008 - 11:03 PM

Цитат

бързо отговарям на последния пост-защо си мислите че породата ротвайлер започва и свършва с НРК???  ротвайлери в Бг е имало доста преди да се появи клуба,и хората са развъждали кучета преди да се измислят изискванията за разплод..има хора,на които това им е работата наричат се ветеринарни лекари и техници,които следят всичко което изброихте по горе..

Това не е точно така.
Докторите могат да помогнат по медицинските въпроси, но на гена не могат да повлияят. Това се следи от клуба, за да се опази породата от израждане.
Аз си гледам неродословен рот.
Кучето е докарано от някъде, от неизвестни родители. Слава Богу - живо и здраво ми е. Не е боледувало и не е имало проблеми, изключвам редовните притеснения от охлузвания, рани, краста (бързо овладяна, която имаше на 1 год.) и др. не толкова тежки заболявания, за голяма моя радост. Но за характера не стоят така нещата. Не казвам, че е звяр, но не е и цвете за мирисане. За тези близо 6 години откакто е при мен (беше на 45 дни, когато влезе в дома ми), колкото и да се опитвам да контролирам някои неща, не мога. Кучето е лесно възбудимо и ако не го спра, може да стане беля. Има моменти, когато е плашливо и моменти, в които се чудя това моето куче ли е.
В клуба, неуравновесени кучета не стигат до равъдна годност. И ако родителите на моето куче бяха минали този тест, нямаше да има и поколение от тях, или поне от единия. Незнам дали собствениците са били някога членове в НКР или не и това едва ли ще разбера някога, но хипотетично да предположим, че не са били съгласни с установените правила в клуба и са решили да си развъждат, без някой да ги ограничава. Какво излиза - че плодят през своя глава и за сметка на породата, единствено напук ... и на кого... и за чия сметка - за породата или за джоб пара???
А от тези връзки са се пръкнали 10-20 ....  N-брой кученца, които неминуемо взимат характера на родителите си. Моето е едно от тях. Сега си то гледам и радвам, но знам, че можеше да бъде и по-добре.
Винаги ще има псевдо-развъждачи и развъждащи по правилата. Разликата е единствено в интереса!
На външен вид, едно набито око може да предположи това е или не ротвайлерче, ако не се знае откъде идва, но за характера му тепърва ще има да се чуди. Това при клубните кучила все пак дава  гаранция, което не може да се каже за извънклубните ротвайлерчета.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#97 Потребителят е офлайн   benyb Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 09:16 AM

Извинявай,ама това последното звучи вече съвсем несериозно.
User's Signature

Качена снимка

#98 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 09:23 AM

Цитат

да бе,и това човек,който твърди,че му пука за породата :rolleyes: Щом ти пука единствено и само з акучките ти-за кастрация да си чувал? По-добро е з акучката и от няколко раждания,не само от едно

#99 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 09:58 AM

Цитат

Цитат

....-а това е с "пороци" за породата -айде в кофата за боклук,че някой може да каже че в потомството на еди кой си ф.еди кои си и еди коя си ф.еди кои си има дефектно куче

Ако си бил член на НКР както казваш,което вече започва много да ме съмнява,ще знаеш,че кучета с "дефект" не се хвърлят на боклука,а просто не са Шоу класа,а се водят ПЕТ класа- домашен любимец ;)И си се търсят и за него добри стопани ,както за останалите.Просто с него не се развъжда,защото ще предаде тези дефекти на поколението.А всички правила и стандарта са измислени само за едно едничко нещо- ДА СЕ ЗАПАЗИ ПОРОДАТА РОТВАЙЛЕР ТАКАВА,КАКВАТО Е !без значение на пешо дали му харесва височината на кучето му :o И аз мога да искам Пясъчен Ротвайлер и да започна да го "куча" с нещо жълто, поколения,за да се получи- НО тогава няма да имам Ротвайлер,а някакъв пясъчен "мелез" :)))Аз мисля,че няма много смисъл от този разговор,ти говориш за неща,който не отиват на човек,който говори за ПОРОДА и се води защитник на тази порода и я обича и т.н., от всичко до тук се видя,че не ти пука за самата ПОРОДА а за това какво ти е добре на теб и кучката ти да роди,че не било хубаво иначе:)Ей заради такива мисли имам "Пясъчни Ротвайлери пред блока- тамън 3,ако някой проявява интерес......и те са кучета и те имат нужда от обич...

ПП.Аз се отказвам да пиша тук:)Всичко най-хубаво.

#100 Потребителят е офлайн   arcana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 November 2008 - 10:45 AM

Що го водите този спор ... има си ADRK, има си и FCI ... там си пише ...

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни