Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#61 Потребителят е офлайн   BlackQueen Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 02 October 2008 - 05:09 PM

Искам да ви помоля тези спорове за развъдници и развъждащи да спрат....прочетете темата помолих ви да ми кажете нещо за въпроса ми относно опашките..... и лично за себе си получих отговора но все пак може да има и други хора, които ги интересува тази тема, а това което пишете не отговаря на заглавието на темата не искам да обидя никои но замислете се  :(

#62 Потребителят е офлайн   Darkyx Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 05:10 PM

тука спорещоя за развъждане е бlack heart  я вижте каде съм писал нещо подобно освен , че споменавам нещо за "чуканчетата"
аз си споря с коко как и да иска и да не иска ше си зема куче от него
ама аз съм обрязан ве коко, ама нямам снимков матрял за колекцията ти  ;D

#63 Потребителят е офлайн   BlackQueen Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 02 October 2008 - 05:13 PM

Пропуснах да благодаря на всички, които споделиха мнения и казаха нещо наистина по темата...  :blink:

#64 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 02 October 2008 - 09:31 PM

Някой май си проси почивка.
Black Heart, Darkyx, ако имате лични спорове с някой, ние не сме длъжни да ви четем проблемите.
Ползвайте ЛС, а във форума си мерете приказките.

За 7 дни заключвам темата. Горещо съветвам и другите участници да не преместват спора в някоя от другите теми.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#65 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 October 2008 - 09:46 AM

Цитат

Вярно,4е е стрес цялата операция,но някак си...ми не му отива на Ротвайлера да е с опашка.

бла-бла
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#66 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 08:38 AM

Цитат

Извинете ме,че малко се отклонявам от темата,но искам да попитам нещо за една друга порода кучета ;)На Азиатските овчарки опашките рязани ли са или са си такива късички? ;)

ОТНОВО - СТАНДАРТ НА ПОРОДАТА B)

ПП. преди да питаш и да се заяждаш,вземи прочети някой друг стандарт на породите,които те интересуват или по-точно защо имат или нямат опашки!!!

#67 Потребителят е офлайн   Black Heart Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 02:49 PM

Morti ти тъп ли си ,или да?Аз просто попитах и се извиних,че не пиша по темата!Попитах дали някой знае защо,а ти направо нападаш,май някой друг иска да се заяжда :huh:Спокойно вече намерих информация за  тази порода и няма да питам B)

Мод: От както пишеш в тази тема се заяждаш, спамиш и сега започна да раздаваш квалификации. Обиди към потребители не се толерират тук!!!

#68 Потребителят е офлайн   Morti Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 October 2008 - 03:07 PM

Цитат

Morti ти тъп ли си ,или да?......май някой друг иска да се заяжда :huh:Спокойно вече намерих информация за  тази порода и няма да питам B)

ето,видя ли,това което ти написах- ако беше прочел стандарта нямаше да ни задаваш такива СПАМ въпроси в темата за опашките на Ротвайлери!И не се заяждам,тъп съм братленце :wub:

#69 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 04:42 PM

Заформила се е доста забавна тема, в която не издържах и реших да се включа, с не толкова забавен коментар.
И аз подкрепям мнението, че един обичащ кучето си собственик, не би му причинил каквато и да е болка. Малко голямо, няма значение болката си е болка не се самоуспокоявайте. Дали ако на двудневно дете му завържете пръстчето с конче няма да чувства ???
Имам 2 ротвайлера, за мое съжаление без родословие и съжалението ми не е заради това, че  не са изрядни манекени, а защото лечението им за болести предадени по генетичен път и болките които изживяват са несравними.
За съжаление имам много голяма обица на ухото си и затова искам да кажа: ако имате възможност взимайте си родословни кучета, ако ли пък нямате не си взимайте куче, защото ще дойде ден, в който ще страдате, като гледате кучето си как куца и не може да тича, а повярвайте ми това е неописуемо. Ще си кажете твоето куче е такова,но моето не е и не ми пука, но не е така, защото вашето куче може да не е такова, но това не е гаранция, че неговите бебета няма да бъдат.
Май доста задълбах темата споделяйки горчивия си опит, но бих се зарадвала ако моят коментар вразуми бъдещ собственик на куче, било то ротвайлер или не.
Като финал искам да кажа ако обичате животните не бъдете егоисти, мислете и за бъдещите им поколения ,  за да не страдат и други като мен.

П.С. Коко поздравявам те  за страхотните кучета, които развъждаш...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#70 Потребителят е офлайн   INFERNAL Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 October 2008 - 08:35 PM

МОД: Потребителят е отстранен за месец.

#71 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:09 AM

Цитат

Имам 2 ротвайлера, за мое съжаление без родословие и съжалението ми не е заради това, че  не са изрядни манекени, а защото лечението им за болести предадени по генетичен път и болките които изживяват са несравними...За съжаление имам много голяма обица на ухото си и затова искам да кажа: ако имате възможност взимайте си родословни кучета, ако ли пък нямате не си взимайте куче, защото ще дойде ден, в който ще страдате...П.С. Коко поздравявам те  за страхотните кучета, които развъждаш...

рядко хора като мен да видят подобни сериозни признания или пък комплименти...каквото съм постигнал - съм постигнал единствено защото има Клуб в който с правила за развъждането се пази породата от израждане... и още: макар и много рядко случващи се, подобни неща ми дават сили да продължа напред. благодаря за одобрението...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#72 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 October 2008 - 09:30 AM

Здравейте.Моята Троя също не е от развъдник.Аз не и отрязах опашката въпреки че има дефект/връхчето и е счупено/който можех да скрия с купиране.Направих тази грешка преди 8 години с ушите на дога си и много съжалявам/измъчи се животинката/.И който ви е казал че като са малки не ги боли не мисли с главата си.

#73 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 06:38 PM

Здравейте!
Тази тема с опашките придоби доста различни измерения... Честно да си призная, докато четох, започнах да се замислям повече за това какъв е смисълима от рязането и нужно ли е... и да, вече мисля, че сте прави, че ако не харесваш кучето такова каквото си е, намери друга порода- звучи правилно. И все пак е трудно наистина като си свикнал да гледаш този вид кучета без опашка - за мен Чаро си изглежда много естествено така - без опашка, просто защото рядко съм виждалал други ротове...
Има нещо друго обаче, което не ми харесва. На ясно съм, че класните кучета са "по-ротвайлери" може би, но това значи  ли, че ние, собствениците на некласови такива, нямаме място в този форум? Въпреки мнението ви, че тези кучета, които не са от развъдници са по-скоро улични, не са ли все пак те най-близо като нрав, вид, характер и т.н. до класов ротвайлер. И изобщо това разделение ... кому е нужно, освен на вас, за да се гордеете, че имате такива "породисти" кучета? "Хуманно" ли е и това отношение?  :'( :P
В началото, когато взех Чаро и видях форума, реших, че ще е приятно да споделям и да говоря с хора, които обичат породата тук, но нищо подобно не съм видяла засега - всеки новак, който дръзне да има мнение или да посмее да има куче, не взето от развъдник, получава плесник.
Та, ако това целите, сложете на форума една табела - "Ако кучето ви не е до 9то коляно ротвайлер, нямате място тук!" и така ще избегнете досадници като мен..., но всъщност ми се струва, че просто сте се самозабравили и намеренията ви не са лоши...затова си и направих труда да изпиша всичко това! Всичко хубаво на всички! ;)

#74 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 07:12 PM

MarKA , този форум не е клубен, за да участват само собственици с родословни кучета. А дори и да беше такъв пак нямаше да има такова разделение. ;) Незнам защо си ги мислиш тези неща?! :rolleyes:
Тук не е въпрос за родословие, а за образОване.
Само където някои се сърдят и приемат истината като разделение и надуване, от тези които си имат родословни ротове.
За моето куче нямам документ за произход. И не се обиждам на приказки - куче приличащо на рот, защото това е истината. Харесва ми, не харесва ми, това е положението. Куче се числи към дадена порода с документ. И като го нямам, няма място за сръдни.
Но не съм му отрязала опашката, защото без опашка е по-хубаво. Или пък защото няма да му трябва за изложби.
Купирането на опашка опира до култура и съзнание, не до документи.
Почти всеки е започнал с домашен любимец - неродословен. Но който иска - продължава напред с развитието си. Който не иска .... продължава да тъпче на едно място и да се обижда.
User's Signature

#75 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 08:15 PM

Хм! Култура някаква, може би..... - образование - не! :) Не става въпрос за обиждане, а за отношение... Когато клубарите тук разберат, че не всички други притежатели на кучета са идиоти, неразбиращи от нищо, тогава ще се радвам да увелича знанието си за кучетата именно благодарение на тях и да стана "по-културна".  Доста хора тук приемат гледането на куче като хоби, професия дори..- това е странно за мен и нетипично. Говорите за кучетатата както велосипедисти биха говорили за маркови или немаркови велосипеди ...

Цитат

Но който иска - продължава напред с развитието си. Който не иска .... продължава да тъпче на едно място и да се обижда.
Развитие в какво? Аз си имам куче и да си взема "по-рот" от него не ми е целта и не намирам това за "развитие". По стечение на обстоятелствата сме си го взели без родословие, но не страдам от това. Но след като се оказва, че сме доста много хората с такива кучета, не разбирам защо отношението е такова тук?...

#76 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 17 October 2008 - 08:48 PM

Цитат

Цитат

Но който иска - продължава напред с развитието си. Който не иска .... продължава да тъпче на едно място и да се обижда.
Развитие в какво? Аз си имам куче и да си взема "по-рот" от него не ми е целта и не намирам това за "развитие". По стечение на обстоятелствата сме си го взели без родословие, но не страдам от това. Но след като се оказва, че сме доста много хората с такива кучета, не разбирам защо отношението е такова тук?...

Отношението е към ината и отказа да се приемат фактите и жестокостта, която заради нечий "вкус" са принудени да търпят и да се мъчат кучетата, не за друго.
Пък ти продължавай да тропаш с крак, ако искаш.
User's Signature

#77 Потребителят е офлайн   vlado zoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 17 October 2008 - 08:59 PM

Все пак никой не е правил разделение. И аз имах ротоподобно. Не съжалявам за това. Ако не го бях взел аз, щеше да е друг. Много трябва да се говори за това, за да е ясно, че разликата не е само в хартията. И за да се може поне ние тук да не правим грешката "междусъседско заплождане", за да знаем какво да кажем на някой, който ни пита от къде да си вземе куче и т.н. Който е стигал до това да приспи кучето си, защото не може да ходи, ще разбере. Другите ще разберат някой ден. Това са фактите.
User's Signature

Качена снимка

#78 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 01:47 PM

И аз мисля че няма разделение , или поне такова няма за външния вид на кучетата. А и какво значение има външния вид на една животинка, важното е тя да не страда от болести. Разделението е заради генетично наследените болести, които са факт при неродословни кучета .
Форумите са среда, в която хората да споделят преживяните добри или лоши моменти със своите домашни любимци. И най-вече четящите да получат достоверна информация.
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#79 Потребителят е офлайн   MarKA Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 18 October 2008 - 04:05 PM

И аз на това се надявам :) Dmm, тропане с крак не е точно казано за реакцията ми. Просто доста често бях секвана тук и виждам и доста подобни реакции и към други съфорумци и просто исках да обърна внимание на това, защото предходния спор (на предните 2-3 стр.)  сякаш идва точно от това усещане за разделение, а не от спора за опашките... и това доста дразни...! Друг е въпроса, когато става дума за липса на знание, култура или пък грам мозък, в някои от пишещите понякога тук...тогава разделението е неизбежно! Дано наистина горните ви отговори са истинското ви отношение. Това ме радва!
Относно опашките - бих се признала за победена ;), но с вина си признавам, че много харесвам късоопашатото си кученце!  :blink:

#80 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 18 October 2008 - 10:36 PM

Цитат

Относно опашките - бих се признала за победена ;), но с вина си признавам, че много харесвам късоопашатото си кученце!  :blink:

Тук няма победители и победени ... ето кой прави разделение.  ;)
Хубаво е, когато човек спори и мисли. Ей т'ва ... включване чаках! :->)
П.п.: Кученцето си го обичай - то ще е с теб близките 10-15 год. :kuchence:
User's Signature

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема