Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#221 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 February 2009 - 09:18 PM

Цитат

Мисля скоро да си вземам ротвайлер и определено исках да е без опашка . Сега обаче като прочетох мненията тука във форума си промених мнението....

Радвам се да прочета това. :yahoo:
Значи си е струвал труда в тази тема, .... поне за някои, които умеят да четат.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#222 Потребителят е офлайн   nezi_7966 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 February 2009 - 10:14 PM

И аз поздравявам искрено, не само новият член на форума ни , но и на всички които участваха в тази тема и които изказа мнения.
hahunoba другото на което те съветвам е да го вземеш от качествен развъдник...
Успех...
User's Signature

Rottweilers love to be your No 1 :)

Макар и късно от горчив опит разбрах : не си купувайте неродословни кучета от зоомагазини ще дойде ден и ще съжалявате.!

#223 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 08:47 AM

Цитат

И сега какво ... олекна ли ти като ги "махнаха"? ... иначе ротвайлерЧЕ ... краЧЕТА ... какво двуличие...
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#224 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 23 July 2009 - 10:15 AM

Можеше да напише и опашчица... zz_020.gif Такива е ясно, че има много. Най-вече ме вбесява позицията на ветеринарите, които срещу някой лев са готови всичко да направят и кажат. Ако те даваха повече гласност на законите, ако се държаха малко по-хуманно, ситуацията нямаше да бъде такава. Рязаните опашки щяха да са изолирани случаи и да се преследват.....а не да са толкова много, че повечето хора да се учудват като им се каже, че това не трябва да се прави от години. Онзи ден за пореден път позната ми каза, че не е виждала ротвайлер с опашка. Пълно безумие!
User's Signature

Качена снимка

#225 Потребителят е офлайн   винету Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 02:02 PM

Цитат

И сега какво ... олекна ли ти като ги "махнаха"? Повръща ми се от такива като теб... иначе ротвайлерЧЕ ... краЧЕТА ... какво двуличие...

Имам само едно питане ....Ти дълги години се занимаваш с професионална селекция и с кинология.Когато стандартът на ротвайлера беше да е с купирана опашка, ти купираше ли опашките на твоите ротвайлери?

#226 Потребителят е офлайн   ZviariK Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Interests:http://www.youtube.com/watch?v=MQ_5Pev_44Y&feature=related
Публикувано: 23 July 2009 - 02:10 PM

винету, подхващаш стари и обсъждани вече теми. Когато има стандарт той се спазва и това не е нечия прищявка. Не си дете, за да се залавяш за такива неща. За друго става въпрос в поста.
User's Signature

Качена снимка

#227 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 July 2009 - 03:02 PM

Цитат

Имам само един отговор за теб Вожде: ИМЕННО КОГАТО СТАНДАРТЪТ НИ ЗАДЪЛЖАВАШЕ да купираме опашките на ротвайлера, именно тогава го и правехме. И повярвай ми: нито сме го правили с удоволствие, нито сме воювали за запазване на стауквото впоследствие... Когато в Германия ЗАБРАНИХА купирането на опашката, НКР най-вероятно пръв в света прие новия стандарт на породата БЕЗ ВСЯКАКЪВ КОМЕНТАР. Без "АКО" и "АМА", както и до ден днешен се опитват да правят в някои държави. И въпреки, че ЗАКОНЪТ у нас го позволяваше, ние не режехме опашките.

Съвсем отделна тема е, че купирането се вършеше обикновено до 5-ия ден от живота на новороденото, когато след т.нар. "операция" дори без шевове раната заздравяваше до дни. Да ампутираш опашка на тримесечна възраст МОЖЕ ДА БЪДЕ ЕДИНСТВЕНО САДИСТИЧНА ПРИУМИЦА НА ПСИХИЧЕСКИ ОБЪРКАН ЧОВВЕК, скъпи ми шамане винету...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#228 Потребителят е офлайн   Хамър Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Икона за мнението  Публикувано: 23 July 2009 - 06:52 PM

Цитат

охх колко нещо про4етох в темата,какви чудесий пишат и налагат хората Качена снимка Качена снимка Качена снимка обаче НАВАР го каза кратко и ясно!!!браво,до сега се наблюдаваха само 2 страни,но етоя и третата Качена снимка
User's Signature

"Забравила бях, че да не съм перфектна е част от това коя съм. И част от това да съм истинска, автентична, жива. И понеже забравям, все още лесно се разочаровам и трудно си прощавам."

#229 Потребителят е офлайн   Didowe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 04:00 PM

Здравейте на всички, преди 2 дни ми подариха малък мъжки ротвайлер на 45 дена, но с 5 пръста. Сега се чудя да ги махна ли петия или да го оставя ? Дайте някакви съвети.
Благодаря.

Снимки на кучето : http://www.album.bg/.../?upload_done=3

#230 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 09:48 PM

Здравейте,на кои лапи има 5 пръста ? Ако са на предните не е нужно да ги махате ! smile.gif Петите пръсти на задните лапи/вълчи нокът/се премахват на 3 дневна или 5 дневна възраст,а не вече като кученцето е на 45 дена ! Има ли кост в петите пръсти(на задните лапи) ?
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#231 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 August 2009 - 10:18 PM

ben2418 Здравейте,на кои лапи има 5 пръста ? Ако са на предните не е нужно да ги махате ! smile.gif Петите пръсти на задните лапи/вълчи нокът/се премахват на 3 дневна или 5 дневна възраст,а не вече като кученцето е на 45 дена ! Има ли кост в петите пръсти(на задните лапи)

tb_195.gif Здравейте!Абсолютно съм не съгласен с теб,че е от голямо значение на каква възраст е кучето.На моето му ги махаха когато беше на 2мес.Кръцнаха ги с ветеринарните секачки.После направиха по две шевчета на единия и на другия крайник.Малко спирт или йод и превръзка с тампонче.Това е цялата философия.А за превръзката кога се маха.Ами той ще се погрижи за това.Кончетата падат сами.Ако ли не отивате при вета и си готов.5-тия нокът на задните лапи се маха.На предните не се бара нищо.На 5-тия нокът няма кост и нищо не свързва нокъта от коста на крайника освен кожата.То се напипва.Всичко добро... smile.gif
User's Signature

Качена снимка

#232 Потребителят е офлайн   Didowe Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 08:22 AM

Пети нокът има на всички лапи, а на каква цена е тази операция по отстраняването му (само на задните лапи).

#233 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 09:14 AM

Цитат

Цитат от лично съобщение до мен. После да не питате защо остро препоръчвам да се чете форума, преди да се задават постоянно все едни и същи малоумни въпроси...
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#234 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 August 2009 - 09:24 AM

Цитат(Didowe @ Aug 10 2009, 09:22 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Пети нокът има на всички лапи, а на каква цена е тази операция по отстраняването му (само на задните лапи).

На 5 лева парчето. Ти ги махни, пък аз ще ти изпратя парите.
User's Signature

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#235 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 09:42 AM

Цитат(Full_Speed @ Aug 9 2009, 11:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>
tb_195.gif Здравейте!Абсолютно съм не съгласен с теб,че е от голямо значение на каква възраст е кучето.На моето му ги махаха когато беше на 2мес.Кръцнаха ги с ветеринарните секачки.После направиха по две шевчета на единия и на другия крайник.Малко спирт или йод и превръзка с тампонче.Това е цялата философия.А за превръзката кога се маха.Ами той ще се погрижи за това.Кончетата падат сами.Ако ли не отивате при вета и си готов.5-тия нокът на задните лапи се маха.На предните не се бара нищо.На 5-тия нокът няма кост и нищо не свързва нокъта от коста на крайника освен кожата.То се напипва.Всичко добро... smile.gif

Това че се маха на 3-дневна или 5-дневна възраст се отнася и за опашките при някои породи и съм го чел в едни дебели книги но незнам дали е вярно ... може и да греша. smile.gif Аз бях решил да махна петия пръст на Тори точно когато я кастрират но може и малко по рано ! Имаше ли някакви отражения върху поведението му или нищо не се промени ? smile.gif

User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

#236 Потребителят е офлайн   Full_Speed Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 August 2009 - 10:01 AM

Цитат(ben2418 @ Aug 11 2009, 08:42 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Цитат(Full_Speed @ Aug 9 2009, 11:18 PM) <{POST_SNAPBACK}>

Това че се маха на 3-дневна или 5-дневна възраст се отнася и за опашките при някои породи и съм го чел в едни дебели книги но незнам дали е вярно ... може и да греша. smile.gif Аз бях решил да махна петия пръст на Тори точно когато я кастрират но може и малко по рано ! Имаше ли някакви отражения върху поведението му или нищо не се промени ? smile.gif

В темата нали запитването беше за 5-тия пръст на задните крайници а не за опашките.Като цяло отражения е нямало върху поведението му.Освен,че постоянно му пречеше превръзката и се опитваше да я отстрани.А това е напълно нормално в случая.Това ми бяха наблюденията на Цезаринчо.
User's Signature

Качена снимка

#237 Потребителят е офлайн   г-н Марков Икона

Публикувано: 19 August 2009 - 02:01 AM

Цитат

Де*а и рязаните пиш*и Де*ба и копираните опашки Де*а.
Не стана ли ясно вече. Стандарта си е стандарт.
И човека и ротвайлера си остават така, както Бог ги е създал!

#238 Потребителят е офлайн   tuta Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:muzika,tanci,internet
Публикувано: 19 August 2009 - 06:27 PM

Здравейте.аз съм нова тук и искам да изкажа мнението си,Щом обичаме ротвайлерите би трябвало да ги обичаме такива,каквито са.За мен е без значение със или без опашка е моят рот,все пак такива ги е създал Господ.

#239 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 August 2009 - 06:04 PM

ben2418---Не сам решил дали да махна 5-ия пръст на моето(по скоро не)Имам един разл.въпрос(може за мн тук да е смешен..)---Моето има доста остри нокти,някакав савет дали се махат и как(поне на предните лапи )че мн ме дере като си играем?

#240 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 24 August 2009 - 06:08 AM

Цитат(gazdata @ Aug 23 2009, 07:04 PM) <{POST_SNAPBACK}>
ben2418---Не сам решил дали да махна 5-ия пръст на моето(по скоро не)Имам един разл.въпрос(може за мн тук да е смешен..)---Моето има доста остри нокти,някакав савет дали се махат и как(поне на предните лапи )че мн ме дере като си играем?

Петият пръст на предните лапи не се маха ! Вие къде разхождате кучето си ? Смисъл на трева или на асфалт ? Когато кучето се разхожда по асфалт ноктите му се изпилват и няма нужда от никакви манипумации ! Разхождайте го повече на асфалт и няма да ви дере. Единственият проблем са задните пети пръсти ... те не се пилят и вече трябва "да се намеси човека" ! Надявам се отговорих изчерпателно на въпросите ви smile.gif
User's Signature

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

2 потребители четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни