Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#261 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:Ротвайлери

Публикувано: 10 February 2010 - 11:17 AM

Виждам,че това е форум на Национален клуб Ротвайлер,чийто член съм и аз.Проблемите в така нареченото чистопородно развъждане трябва да си ги казваме в очите,и когато си купуваш куче от известен развъдник,и човек смятащ се за корифей в ротвайлеровъденето - Орлин Миланов,поне да ти каже -ей брато тва куче не става за изложби и развъждане ако изкаш го взимай да ти лае в двора.А не в случая вие в момента взимате световния шампион.И в най великите развъдници се получават кучета със светли очи,бели петна,без зъби,глухи и ред други,но поне хората си казват.В последното ми кучило се получи много красиво куче но без зъб,разбира се с прекрасна кръв от развъдник Тишевица.И поради тази причина аз съм спрял развъждането на кучета с такава кръв,защото ми дават проблеми.Не се заяждам с Орлин Миланов,просто казвам истината и за това ще му припомня едни думи на Владимир Петков,създателя на клуб ротвайлер и първия човек закупил родословно куче в България." Орлине спри да заблуждаваш хората защото после разочарованието им ще бъде голямо."Та думата ми е когато кастриш хората какви мастии и мелези имат,първо погледни себе си.Не се притеснявам,че ще бъда наврян в кучи гъз защото много отдавна съм разбрал какви грешки допускам и съм хванал правия път,и за разлика от другите си признавам грешките.Освен това не съм търговец на кучета и не завися от това колко кучета ще продам.Има значение в кучешки форум дали си балерина или международен съдия поради простата причина,че съдя активно в чужбина и виждам много и различни кучета и се запознавам с хора които наистина разбират от кучета.За съжаление съм много далеч от балета,не че имам нещо против балерините.
приятно четене,аз отивам на фитнес - чао

Г.Ефтимов
User's Signature

www.Assassinrott.com

#262 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 11:22 AM

Не не погледнах,доверих се и хапнах дръвцето,после се започна едно гледане и питане.Затова казах че е прав Орлин да гледате какво купувате.
User's Signature

www.Assassinrott.com

#263 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 11:22 AM

Един и същи Ваш пост го има два пъти.
Доверили сте се?Хммм....Не знам...Казахте,че сте някакъв съдия...Как съдия взима куче без един тестис?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#264 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 01:30 PM

Аз пък искам да попитам как куче с един тестис получава ето този низ от постижения: CH Bulgaria -CH Macedonia -CH Serbia and Montenegro -Balkan CH 1 X BIS 2 x RBIS 6 x CACIB 11 x CAC 6 x BOB 3 x BOG IPO - 1?

Последно с колко тестиса е Иво?
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#265 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 February 2010 - 02:09 PM

Gutzi, чети внимателно написаното. Казано е, че след процедури и вторият тестис се е спуснал на място.

#266 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 02:25 PM

Тогава не бях съдия,и не се занимавах с кинология и това беше първото ми куче което купувам с родословие,и съм питал какво купувам.Макар че всеки уважаващ се развъдчик не е нужно да го питаш.В момента Иво има 2 тестиса,но ако не бях взел мерки щеше да е един.Но се оказа че по добре да не бях правил нищо,хората ми казваха но аз не слушах,защото съм докато не видя не вервам.А тези постижения съм постигнал с много труд и всичко съм научил в чужбина от истински специалисти,който желае ще се научи има начин,за разлика от други които нищо не успяха да научат за сто години.Който е виждал мои кучета знае че те винаги са добре изтренирани,добре изглеждащи,тичат като машини и стоят в перфектни изложбени стойки.
User's Signature

www.Assassinrott.com

#267 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 02:39 PM

Да разбирам ли,че цялата история е отпреди много години?
Това,че на кучето са му правени процедури....какво значение има?Майкъл Джексън какъв се води след толкова операции-негър,или бял?
Не е ли дисквалифициращ недостатък липсата на тестис?
User's Signature

Конформизъм е промяна на поведението,чрез която индивидът отговаря на натискa на групата,опитвайки се да е в съгласие с нея,като приема предложени или наложени норми.
Тази промяна минава през отрицание на някои предишни позиции и води до самоодобрение чрез приемането на новите.

#268 Потребителят е офлайн   Francesca Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 10 February 2010 - 03:16 PM

Тестисът е бил там, просто не се е бил спуснал от вътрешността на тялото в торбичката. Това е коригирано чрез процедурите.

#269 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:18 PM

Аз това го разбрах,но мисля,че май ти не разбра какво казах аз в предния си пост.(нека липсата на емотиконки да не ви навежда на мисълта ,че говоря със студен и рязък тон :)) ).
User's Signature

#270 Потребителят е офлайн   mikivt Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:27 PM

kitana,кажи-речи никой не те разбра.Ако искаш обясни ни,може и без иконки.

#271 Потребителят е офлайн   Gutzi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 03:28 PM

Аз чета много внимателно. И разбирам, че кучето е покорило куп киноложки върхове. Ама собствениците му са положили допълнителни усилия, за да се случи това! А нима това е нещо ненормално? Завиждам благородно на всеки, взел си клубно куче, който е пожънал такива успехи, без да си помръдне пръста. Правим какво ли не, като се почне от махането на пети пръсти и се стигне до елементарното даване на калций за здрави кости, в името на тъй лелеяното съвършенство.
Ivo v. Tishevitsa и неговите собственици очевидно са се справили чудесно.
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#272 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:32 PM

:D .Окей.Значи,имаме куче,родено с дефект.Какво значение имат процедурите,които са се прилагали за поправяне/скриване на този дефект?Кучето е РОДЕНО(не крещя,но ми го няма болда) така.
Сега по-разбираемо ли е ? :))
Въпрос:това,че дефекта е поправен/скрит,означава ли,че кучето може да бъде разплодник?
User's Signature

#273 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 03:51 PM

Благодаря за инфо-то.
Можеш ли да бъдеш 100% сигурен,че не се предава по наследство?
User's Signature

#274 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 06:16 PM

Проблемът е 100 процента генетичен и се предава по наследство,и не започва от Иво нито ще спре със него.Докато има хора които си трайкат,както каза някой търговийката да върви.При мене този проблем е решен,спиране от разплод на тази кръвна линия и толкоз.Съвеста ми е чиста не съм прецакал никой,освен мене си. smile.gif
Не съм съгласен с поста на navar,и аз така си мислех щом съм го свалил проблема е решен.Но живота показа друго,Иво има едно кучило и всичко беше шест,всички мъжки бяха наред.Но при неговият син - Стив първото кучило нормално а последното за него - изненада същият проблем,и както обикновенно става на най хубавия мъжки липса на един тестис.За това няма повече помощ а спиране от разплод и точка,да му мислят другите балъци.За светлите очи пак не сте прави и тука има хранителни добавки за увеличаване на пигмента,ама и тука спиране няма почне ли се.но това поне не е фатално.На криви зъбни редици слагат шини,на липсващи зъби - изкуственни.Какви неща научава човек като садия само да знаете. smile.gif
User's Signature

www.Assassinrott.com

#275 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 06:38 PM

Сам казвате,че кучето е с проблем и въпреки това сте го използвали за разплод?Нещо не разбирам...
User's Signature

#276 Потребителят е офлайн   Albena Eftimova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 06:42 PM

Щом не разбирате или не четете всичко написано или бавно стопляте.
User's Signature

www.Assassinrott.com

#277 Потребителят е офлайн   kitana Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 07:01 PM

Може и бавно да стоплям.Предпочитам да е така,отколкото да се чувствам сигурна в нещо,което може и да не е така.

В резюме:взимате куче,което се оказва ,че е с "дефект".Решавате да го използвате за разплод,въпреки неговия дефект и въпреки ,че мислите порока за наследствен."Проблемът е 100 процента генетичен и се предава по наследство".Защо?

Ако аз дойда при вас и поискам куче,попитам ви за подробности за родителите,Вие ще ми кажете ли,че бащата се е родил така?И мислите ли,че ако узная за това ще си взема куче от Вас?
Съвсем хипотетично говоря.
User's Signature

#278 Потребителят е офлайн   Persona Grata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 10 February 2010 - 07:27 PM

Цитат(kitana @ Feb 10 2010, 06:38 PM) <{POST_SNAPBACK}>
Сам казвате,че кучето е с проблем и въпреки това сте го използвали за разплод?Нещо не разбирам...

Първото кучило било без проблеми, но впоследствие крепторхизъм се е проявил при следващите поколения. wb_052.gif
User's Signature

Усмивката на Булдог е способна да разтопи камък
Style Bullet Prince

Качена снимка

#279 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 07:47 PM

Цитат(mikivt @ Feb 10 2010, 07:24 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Чакай,чакай ти като какъв адвокатсваш.Преди време една така адвокатсваше и я навряха в кучи г.з.Трай си,пък който е засегнат да се защитава.

Ти кой си или коя си,че ще ме наричаш ЕДНА и да казваш кой къде е заврян?Мери си приказките.Тези ги приказвай на мегдана на село!
А ти защо не си траеш?Аз не прочетох ВЪЗДЕСЪЩИЯТ Коко ко да те е помолил да му АДВОКАТСТВАШ или да го защитаваш.

#280 Потребителят е офлайн   gazdata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 February 2010 - 08:22 PM

Не се карайте моля Ви.Тук истината е-------НЕ Е ОТ ТИШЕВИЦА=НЕ Е РОТВАЙЛЕР;НЕ Е ПЛЕШИВ И С БРАДИЧКА(НЕ Е ЧОВЕК)--------тежко на инакомислещите. САМО СИ ПРЕДСТАВЕТЕ КАКВО ВИ ЧАКА-ИНАКОМИСЛЕШИ:)

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни