Dog.bg Форуми : ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (19 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

ОПАШКАТА НА РОТВАЙЛЕРА

#321 Потребителят е офлайн   dandi1 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 07 March 2010 - 10:01 PM

Нема равни на вас двамата ,но добре е че хората занимаващи се с отглеждането и разваждането на ротвайлера започнаха да проглеждат.Аи де бе г-н Миланов защо не отговаряш на многото въпроси зададени кам теб ?Това не е присъщо за теб некои да пита а ти да не омаскариш човечеца.После пишман да стане човека ,които е искал да научи несщо ,а ти да го скастриш мигновено.На 13 март ще те чакаме а големо нетарпение на годишното сабрание на НКР ,че и там требва да отговаряш на много вече подготвени въпроси кам теб г-н Миланов.Надявам се че ще бадеш там .

#322 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Икона за мнението  Публикувано: 15 March 2010 - 11:09 AM

Цитат(dandi1 @ Mar 15 2010, 08:16 AM) <{POST_SNAPBACK}>
Г-н Миланов ,казваш (моето мъжко куче) а ми как ще е твое като не е , като не си дал нито една стотинка за кучето.

Точно така...МОЕТО МЪЖКО КУЧЕ...който и да си ти, така добре запознат с финансовите ми дела...а също така и недошъл да ми зададе многото си въпроси на Общото ни събрание в събота. Аз бях там, ти незнайно защо така и не се появи, въпреки страховитите си закани...

User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#323 Потребителят е офлайн   milen_rusinov Икона

Публикувано: 03 March 2011 - 12:58 AM

Показване на мнениетоZviariK, в 30 January 2009 - 09:05 AM, написа:

Хах, това, че съм "готина мацка" вчера съм го пропуснала. Ти как разбра, че съм такава?
Сега сериозно, няма за какво да ти завиждам. Абе може и да има, ама не го знам. Не ми харесваш заради това, което направи с кученцето ти. Вече беше във форума, знаеше какво е мнението на хората тук, обсъждано е с теб, имаше информация......и въпреки това не издържа - трябваше да я резнеш тая "проклета" опашка. Поведението ти след въпросния случай беше абсолютно дебилно, придружено с елементарни лъжи.
Не обяснявай, че ти завиждам или че съм готина мацка, защото не ме познаваш. Хората тук се борят със зъби и нокти да променят отношението на хората към животните в тази скапана държава. Ако не можем да помогнем достатъчно, то поне можем да не пречим на това.

Махорец, ти по-добре си трай, че в твоите словоизлияния има събрана мъдрост, колкото в  леген за пране.

А, да не забравя, искам да се изиня за всичкото бръщолевене тук...не знам защо съм останала с впечарление, че пиша в говорилнята :izcherven:

щв си позволя само да ви кажа ...НЕ режете опашките на кученцата си. Аз на моето му я отрязах и като го гледам колко го боли ме боли повече от него че изглупах толкова че да му причиня толкова болка :(

#324 Потребителят е офлайн   Yancho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 19 March 2011 - 05:12 PM

Здравейте, имам женски рот който вече е почти на 2 години и е с рязана опашка, сега ще си вземам и един мъжкар да си правят компания и смятам и неговата опашка да е отрязана. Преди да ми се нахвърлите само да подчертая че, сегашната ми ротка е кастрирана, както ще бъде и кастриран мъжкия които ще взема. Та кажете ми сега защо е жестоко да се копират опашките а е отговорно и човешко да се кастрира кучето , като и двете манипулации са ЖЕСТОКИ и болезнени.
Кое по гадно за кучето, да няма опашка с която да си гони мухите или да не може да създаде поколение? Не ми отговаряйте, отговора е ясен!!!

#325 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 19 March 2011 - 10:34 PM

... а аз се бях настроила да прочета нещо смислено :zz_225:
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#326 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2011 - 09:23 PM

Здравейте, искам да попитам запознатите, наистина ли има закон забраняващ купирането на опашките. Ако има такъв защо в никоя вет. клиника не ни отказаха след като питахме дали купират опашки. Ако наистина има такъв къде мога да се обадя за нарушение. Проблема е в това, че от известно време водим война в къщи със съпруга ми, който държи да отрежем опашката, а аз съм категорично против. А ако все пак реши да го направи какво мога да направя, за да му попреча. Към кого да се обърна.Моля за бърз отговор.

#327 Потребителят е офлайн   KOKO_ko Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 September 2011 - 09:33 PM

Показване на мнениетоeldist, в 14 September 2011 - 09:23 PM, написа:

... и със съпруга ми, който държи да отрежем опашката, а аз съм категорично против. А ако все пак реши да го направи какво мога да направя, за да му попреча. Към кого да се обърна.Моля за бърз отговор.

Забранено е със закон (ЗЗЖ). Иначе питай съпруга си как би се чувствал ако му кажеш, че го харесваш повече без палец на лявата ръка...или с една буза на задника да речем ... :mg_062:
User's Signature

РАЗВЪДНИК ЗА РОТВАЙЛЕРИ "v. TISHEVITSA"

Качена снимка

всичко за ротвайлера ...

#328 Потребителят е офлайн   eldist Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2011 - 10:31 PM

Водим дискусията вече цял месец , и съм задавала подобни въпроси, но кой ли ме чува. Как ли да му обясня че е забранено със закон, като никъде не отказват да я купират. Лично съм питала в няколко вет. клиники има ли такъв закон, но отговора винаги е :" Няма проблеми, ще я отрежем!" Направо място не мога да си намеря от яд, че нищо не мога да направя, кучето е негово, подарък му е, пък и наистина всички ротове, които виждаме из града са с купирани опашки и той не иска ние да сме различни. Все пак благодаря за отговора. Войната продължава!!!

#329 Потребителят е офлайн   desi79 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 14 September 2011 - 11:20 PM

Опашките не се ли купират докато са още малки кученцата?
Обаждате се анонимно в клиниката и любезно им подшушвате,че ще подадете оплакване за неспазване на закона,после в другата и така докато не се откаже сам мъжът Ви.Хем няма да си развалите отношенията,хем кучо ще е цял.
User's Signature

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт

#330 Потребителят е офлайн   Antoni0 Икона

Публикувано: 15 September 2011 - 03:49 PM

Показване на мнениетоeldist, в 14 September 2011 - 10:31 PM, написа:

Водим дискусията вече цял месец , и съм задавала подобни въпроси, но кой ли ме чува. Как ли да му обясня че е забранено със закон, като никъде не отказват да я купират. Лично съм питала в няколко вет. клиники има ли такъв закон, но отговора винаги е :" Няма проблеми, ще я отрежем!" Направо място не мога да си намеря от яд, че нищо не мога да направя, кучето е негово, подарък му е, пък и наистина всички ротове, които виждаме из града са с купирани опашки и той не иска ние да сме различни. Все пак благодаря за отговора. Войната продължава!!!

В тази тема има доста изписано по този въпрос дай му да прочете още в началото някой от коментарите и ако не се лъжа някой беше копирал дори самия закон. Колкото до опашката аз също я оставих да се "размахва" щастливо на гъза на Айра ^^
Успех в битката! :md_064:

#331 Потребителят е офлайн   baritonq Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 07:58 PM

Здравейте, кучето ми е ротвайлер - женски на около 5 месеца, искам да попитам дали е прекалено късно да му отрежа опашката ?

#332 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 21 November 2011 - 08:57 PM

Цяла тема има по въпроса: http://forum.dog.bg/...b8%d1%82%d0%b5/
Скоро и вашето мнение ще отиде в нея.
User's Signature

#333 Потребителят е офлайн   ira67 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 November 2011 - 09:59 PM

Как то знам ,рязане на какви то и де части на куче вече забранено и на изложбах те се дисквалифицират.
Ако кавкасец или алабай пази стадо ,то му се режат уши по тая причина че това най уязвимо место ,нещо като нос за бик.
Вярно че отдавна не сьм в бранша ,но май вече има правила че уши и опашки на изложбени кучета не се режат.

#334 Потребителят е офлайн   todor_nenovv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 11 May 2012 - 08:52 PM

малко извън караницете един въпрос по темата!
5 пръст при кучето какъв съвет давате, да се оперира или да се остави? това означава ли, че не истински ротвайлер и рот от развъдници раждат ли се с 5 пръста понякога?
User's Signature

всички имаме кучета, но някой от нас имат ротвайлер

#335 Потребителят е офлайн   todor_nenovv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 12 May 2012 - 10:03 PM

явно никой не иска да се ангажира с мнение
User's Signature

#336 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 12 May 2012 - 11:51 PM

Аз бих завела куче с пети пръст на вет, за да го отстрани, защото с времето нокъта расте и може да се забие в кожата. Отделно, че има и други предпоставки да се разрани и инфектира и в последствие това да докара проблеми. На вторият ти въпрос е отговорено преди време и то доста изчерпателно. Прегледай темата.
User's Signature

#337 Потребителят е офлайн   Players Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 12:25 AM

Показване на мнениетоtodor_nenovv, в 11 May 2012 - 09:52 PM, написа:

от развъдници раждат ли се с 5 пръста понякога?

И с 5 пръста и с бели петна се раждат. В развъдниците може да си играят на господ или да шикалкавят, но и те не са цвете за мирисане. :ba_025:

#338 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 12:31 AM

Показване на мнениетоPlayers, в 13 May 2012 - 12:25 AM, написа:

И с 5 пръста и с бели петна се раждат. В развъдниците може да си играят на господ или да шикалкавят, но и те не са цвете за мирисане. :ba_025:

А кои попадат в твоята графа за мирисане?
User's Signature

#339 Потребителят е офлайн   todor_nenovv Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 May 2012 - 08:16 AM

търся го този изчерпателен отговор, но то само спорове в тая тема и не мога да го намеря :( бихте ли ми помогнали на коя страница е?!?!
User's Signature

#340 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 13 May 2012 - 09:23 AM

Показване на мнениетоKOKO_ko, в 08 February 2010 - 10:12 AM, написа:

За хората, знаещи повечко за историята на ротвайлера, не е тайна, че той и Бернското пастирско куче са с еднакви прадеди. Оттам и често появяващото се при приплодите бяло петно на гърдите. Това е нещо много често срещащо се и по никакъв начин не доказва "чистопородност" . Същата работа е и с петия пръст, с който често се раждат бебетата. Както белите петна, така и петите пръсти се отбелязват от Гл. селекционер на клуба още при първия оглед и толкоз. Следа за "срамната случка" остава във формуляра за първи оглед на кучилото и ако на някой му хрумне да прави статистика на честотата на случващото се е достатъчно да се обърне към Развъдната книга на клуба.

User's Signature

• (19 Страници) +
  • « Първа
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема