Dog.bg Форуми : Намерени/Изгубени/Търсещи дом

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Намерени/Изгубени/Търсещи дом

#141 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 19 June 2009 - 04:46 PM

Единия:

Качена снимка

И другия, който не можах да снимам по-добре - гледа да не мърда, защото един го пребива от бой:
Качена снимка

В албума има още снимки на първия.
Не знам възраст, но не мисля, че са възрастни. За характер - също не знам.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#142 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 19 June 2009 - 09:13 PM

Няма как - трябва да се иде до там. Няма кой да прецени характер, тях ги е страх да влизат при повечето кучета :(
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#143 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 20 June 2009 - 09:53 PM

Проблем е, че в Сеславци не са компетентни да "оценяват" кучетата. Агресивни, страхливи все тая - за тях са просто кучета и в повечето случаи им лепват етикет агресивни. Дори не им дават храна и вода, та камо ли да следят кое куче какво е. Слагат малки и големи на едно място и дотам - което може, оцелява.
Съфорумците са доброволци, които ходят да ги хранят и да им сипят прясна вода в пробитите или осрани съдове за вода. Време за опознаване с кучетата няма. Няма и гледач, който да ти даде адекватно мнение кое, как, защо.
С две думи взимайки куче от там ти казват ОПРАВЯЙ СЕ.
Ако четвъртък ми остане свободен ден, ще отида до Сеславци (но не обещавам), за да видя ротвайлерите... макар, че през решетките нищо не може да се прецени за характера на кучето.
Но самият факт, че въпросните кучета са сложени с други ми е показателно. Ротвайлерът, гниещ до скоро там беше изолиран и сам в клетката, докато тези са с други съкилийници.
User's Signature

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро

#144 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 02:35 PM

Показване на мнениетоnavar, в Jun 19 2009, 09:49 PM, написа:

бушка,как можем да проверим дали кучетата са още там,и някой да провери как са като темперамент,като характер,пък и макар на прима виста

Сега се връщам от Сеславци и бързам да пиша, докато имам време ...
Днес разбрах, че единия рот е вече в рая - с това ме посрещна доктора ... някаква перфорация, повръщане на кръв и много бърза смърт. За подробности нямах време да питам ... и нерви нямах. Бързах да нахраня кучетата, които посрещат с радост и зов ЕЛА, ВЗЕМИ МЕ! Или поне НАХРАНИ МЕ!
Но и двата рота са все още там! Явно е имало трети, който вече е на по-добро място, далеч от човешка интерпретация за любов.
Сбогом куч, където и да си! :rg_057:
Очаквайки да видя само един рот, отделих повече вриме на него - огромния и първия в полезрението ми. Другият го видях по-късно, но в него има доста примеси, въпреки, че прилича на рот.
Извинете, че вниманието ми е само към единия, подведох се, че е само той.
Ротчо е едно невероятно същество. Доведен е от стопаните си (незнам подробностите) и още си стои с "техния" нашийник. Много е красив и много гальовен. Много е слаб, ясно защо. Единствената визия, която не му е изчезнала е огромната му глава. Погледът му е трогателен и молещ за ласки и внимание. Има още двама-съкилийници с него, които по никакъв начин не са тормозени от него. Сипах им гранули. Ротчо започна да яде, единият съкилийник се включи - на дистанция, а третия съ-отборник не дочаках да видя ще или няма да яде. Пищене от потърпевщи в тая клетка не чух. И тримцата са се разбрали и цари равновесие. Като си тръгвах, имаше още неизядена храна. А ротчо лежи до вратата. Спокоен, но тъжен.Сякаш се моли да е осиновен първи .. и чака оттърваване от тоя ад! :dh_188:
Другият рот не премести положението, в което лежеше изобщо докато бях там. Има си един охранен тартор-съкилийник, които му е взел страха и незнам докога ще го бъде, ако не го преместят. Хубаво куче е, не заслужава да е там.
Грамадана-рот е прекрасен! И по-важното е, че е много благ. Не мисля, че характерът му е причина да е изоставен. Куч искаше ласки и любов. Притваряше си очите от благодарност, че някой го е забелязъл. Дори всички от обслужващият персонал са единодушни, че е спокойно куче.
navar, смятам, че няма да имаш проблем с куч! Ако все още се интересуваш от него, побързай да го изкараш от там. Не е първа младост, но има още години пред себе си, попаднал при грижовни хора.
Другият куч е млад - смятам не повече от 2-3 годишен. И той е мил, но нямаше време да го покаже. Тарторът му го е смазал психически. Който вземе рот-чо, ще го избави от бавното му гаснене там, а съм убедена, че ще бъде възнаграден 100-кратно.

Това успях да направя днес. Снимах набързо, с трепереща ръка от чутото пищене и безпомощност към сеславскиите обитатели ... Много съжалявам за качеството на снимките.

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#145 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 02:37 PM

:dh_188:

Снимка (и)

• Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка
  • Прикачена снимка

User's Signature

#146 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 02:40 PM

И малко видео материал. Незнам защо не излиза звука, за да чуете пищенето и ужаса от кучетата там.

http://www.croxbox.b...
User's Signature

#147 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 03:08 PM

На повече е. По муцуната вечче има бели косми.
Може да е ген, може да са години ... Казва ли ти някой?!?
Кротко куче е ... неагресивно и уравновесено.
User's Signature

#148 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 25 June 2009 - 04:11 PM

Цитат

...как можем да проверим дали кучетата са още там,и някой да провери как са като темперамент,като характер,пък и макар на прима виста

И още въпроси, в последствие

Показване на мнениетоnavar, в Jun 25 2009, 03:43 PM, написа:

какво значи не е първа младост?? ако е на 4-5 години,смятам че ще може да се пригоди към нашия начин на живот...ако е по възрастен-надали..питам толкова много за да не се получи кофти-вместо добър живот,да е в положението на другия рот в сеславци-в ъгъла,свит..

Към navar:
Щом ти трябва по-младо куче, по-добре е да пишеш предварително изискванията си.
Не искам да съм криво разбрана, но кучетата от Сеславци или друг приют имат нужда от осиновяване, за по-добър живот. Там месеците и годините не им се броят.
Аз живея в 50 кв.м. и мъча собственото си куче от това. Основната причина да не взема друго е имено тази. Болно ми е за пратените на доизживяване в Сеславци кучета, но поне търся алтернатива за тях. И не поставям ограничения. Млади илии стари - все са на пангара - ТЪРСЕЩИ ОСИНОВИТЕЛИ.
Едно куче не съм извадила от там, но не се отказвам. И на едно да помогна, това е 100% шанс за него.
Но знам възможностите си и се простирам според чергата си. И като се появи някакъв интерес - ще си скъсам гъза, но ще дам от себе си, според възможностите ми.
navar, разочарована съм. Интерес към характер е едно, интерес към възраст е друго. Отзивчив си да пишеш и черпиш, но на дела не виждам това, което си готов да дадеш.
Поне покрай теб, днес успях да дам и малкото, което имах на кучетата откъм храна, и да се надявам, че утре денят ще е по-светъл!!! Но поне за другите без излишни надежди.

Към всички останали
: В приюта кучетата са от месеци. Стабилизирани са от към глад - 3-пъти седмично има едни доброволци, които заделят от времето си, за да нахранят тамошните Сеславски 4-ноги обитатели, а има и едни идиоти, които даряват някой лев, за да има средства, да им се купи храна.
Дерзайте!!!
User's Signature

#149 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 25 June 2009 - 08:11 PM

Аз отново прилагам моята снимка - много ми се иска да е така, но на мен не ми изглежда на повече от 5-6 години. Като разбира се, мнението на dmm е по-меродавно - аз опит с породата нямам.
Все пак си мисля, че характера е по-важен от възрастта.

Снимка (и)

• Прикачена снимка

User's Signature

#150 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 09:22 PM

Благодарение на Mamiha, сега разбирам от другата тема, че Ротовците са вече в откритите заграждения, които са доста по-големи, но има компенсация откъм броя обитатели - 10-15 на едно място. Кучовците там непрекъснато се бият, ... то не че във вътрешните клетки не е така. Положението е трагично ...
Този ротчо имам подозрения, че плюс глад е и доста обезводнен. За времето прекарано с оня тиранин вътре, едва ли е мръднал от мястото си, поне за да пие вода .... с дни. На снимката доста по-обилно му тече слуз от носа, от когато го видях в четвъртък.

Снимките са от вчера.

Показване на мнениетоMamiha, в Jun 28 2009, 09:32 PM, написа:

Този юнак никак не е добре, д-р Станкова му сложи антибиотик, дано се оправи. Доста бягаше, но в неговото положение е разбираемо.
Качена снимка

Доказателство, че този куч не е доминантен.

Цитат

Този куч е мноого голям, ужасно мил и много го бият в клетката. Наистина много.
Качена снимка
Качена снимка

П.п. Ако не сте безразлични към тия двамата, а няма как да осиновите някой от тях, можем да ги пратим на хотел, където да се чувстват по-добре, без някой да ги тормози непрекъснато, ... докато им се намерят стопани. Разходите ще са много - престой, лечение, храна. Сама трудно ще се справя.
User's Signature

#151 Потребителят е офлайн   letisiq77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 28 June 2009 - 09:49 PM

Дайте някакви координати за връзка , не мога да помогна с много , но ще заделя някаква сума все пак .
User's Signature

Качена снимка

#152 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 28 June 2009 - 11:05 PM

Много благодаря за отзивчивостта и бързото включване :ae_085: , но това е само един вариант, който и аз незнам дали ще проработи. Ще проуча хотели, цени, условия и т.н. утре. До тогава ... пауза.
Наистина се радвам, че към този проблем има и други луди глави, зад ком-па! :of_140: :ga_082:
User's Signature

#153 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 12:39 AM

Показване на мнениетоdmm, в Jun 29 2009, 12:05 AM, написа:

това е само един вариант, който и аз незнам дали ще проработи.

Може да проработи, само ако имаш голяма подкрепа от форума. Сам човек не може да поеме тази тежест.
User's Signature

#154 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 June 2009 - 09:38 AM

В момента водя преговори със семейството за рота с каишката.Има ли вариянт някой да го изкара от сеславци и да го докара до Троян?

#155 Потребителят е офлайн   irena_ig Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 02:50 PM

Ротчо вече е при мен! :af_089: Много е добър.Яде ми от ръката.Не се отделя от мен и от братовчед ми.Вече се казва Херо!

#156 Потребителят е офлайн   letisiq77 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 08:32 PM

:ba_025: това наистина е добра новина , а какво става с другия рот, той май наистина има спешна нужда от помощ ?
User's Signature

Качена снимка

#157 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 08:43 PM

Показване на мнениетоletisiq77, в Jul 3 2009, 09:32 PM, написа:

а какво става с другия рот, той май наистина има спешна нужда от помощ ?
Умрял е.
User's Signature

#158 Потребителят е офлайн   dmm Икона

• Rott Group
  • Икона

Публикувано: 03 July 2009 - 08:53 PM

Сега и аз да споделя, че съм на седмото небе от спасяването на Иренения ротчо. :af_089:
След сума ти притеснения, разговори и патардии, днес Херо (нашият герой) е при Иренчето.
Пътуването мина много леко. Херо лежеше спокойно в транспортната клетка и с дарен чувал храна, благодарение на двама души - vlado_zoo (Голям Приятел) и Иво Стефанов (Голям Човек), който е вносител на Eukanuba за Бг. Благодаря на двамата за човечността и дарената специализирана за възрастни ротвайлери храна. Толкова са мили, че чак им беше неудобно, че не могат да помогнат и с транспортирането на момчето София-Троян. :wub: Да са живи и здрави двамата!

Ротчо е невероятен. Момче - мечта. Кротък, гушкав и ще стане още по-прекрасен, попаднал в ръцете на Ирена. За краткото ни време днес, той не пропускаше момент, в който да не дойде и да ме следи къде съм, усетил някаква сигурност. А като си тръгвах, не искаше да прекрачи прага на вратата. Хареса му там, и хората и мястото. Почувства се в свои води. Вкъщи!!! :mg_062:
Пожелавам им на двамата с Ирена много години здраве, щастие и използване пълноценно всеки един момент, че са заедно!
Прегръщам двама ви силно! :fe_079:

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

Качена снимка

За съжаление, за другият рот не е нужна помощ ... вече. Момчето не е сред живите. Не издържа ...
Мир на праха му! :rg_057:
User's Signature

#159 Потребителят е офлайн   Tara.. Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 03 July 2009 - 09:17 PM

браво за Херо! :wub: Дано другарчето му е на по-дбро място ;(
User's Signature

Качена снимка

#160 Потребителят е офлайн   ben2418 Икона

• One ot them ...
  • PipPipPip

Публикувано: 03 July 2009 - 09:25 PM

Показване на мнениетоirena_ig, в Jul 3 2009, 03:50 PM, написа:

Ротчо вече е при мен! :af_089: Много е добър.Яде ми от ръката.Не се отделя от мен и от братовчед ми.Вече се казва Херо!

Браво ! Моите адмирации за постъпката Ви ! Херо вече е много по-щастлив !
Жалко за негово другарче ... мисля че трябва да отворим някаква банкова сметка и да даряваме пари по нея и така да помагаме на изоставените ротвайлери.Стига да има съгласни ! Аз бих заделил една сума само да има възможност да помогнем на тези изоставени души ! :smile:
User's Signature

Айда Скот Тейлър е написал: Не поглеждай назад да скърбиш по миналото което вече е свършило и не се притеснявай за бъдещето което още не е дошло.Живей в настоящето и го прави толкова красиво че да си струва да го запомниш !

• (22 Страници) +
  • « Първа
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни