От Германия ни потвърдиха, че могат да поемат от нас 4 котки, но могат да пазят местата само тази седмица. Тези двамцата макар и да ги оповестихме с огромно закъснение са най-дълго чакалите за шанс - от май-юни започнахме да ги подготвяме и от юли вече бяха съвършено готови за заминаване. Само че както всички знаем лятото е тежък сезон и никой не иска да поема ангажимент към порастнали котки при положение, че навсякъде е пълно с бебета, които се задомяват много по-бързо и лесно. За тези котки сега, през зимата, е шансът да получат нов дом. Стопанката им напоследък започна да мрънка как и било ужасно трудно да се грижи за тях и как като се запролети щяла да ги пусне пред блока

. Това изказване ме подразни ужасно много, защото в крайна сметка не сме и ги натресли ние, че да ни заплашва как ако не побързаме котките ще се озоват на улицата, нито пък е във възможностите ни да намираме мигновено осиновители за всяка бездомна или нежелана домашна котка. Но животните с нищо не са виновни и в никакъв случай не искам да се озовават бездомни. Особено при положение, че все пак има някаква надежда да заминат. Утре ще знаем със сигурност дали в сряда ще има голям самолет на Бг Еър, с който да можем да изпратим карго. Ето какво ми е писала жената от карго-фирмата:
Цитат
Zdrasti!
Utre shte potvardim za poleta v sriada, zashtoto za sega e daden podhodiasht samolet, no imalo mnogo malak broj patnici i moje da go smeniat, ta neka pak da utre da go utochnim.
Моля ви стиснето по едно палче самолетът да си остане голям, защото иначе нямаме идея кога отново ще има свободни места за наши животни и ... много ми е неудобно да прося, но за пътя на тези котки се нуждаем от 215 лева. Това е половината цена на каргото. За всяка помощ ще сме признателни, независимо от размера. Знам, че времето е ужасно малко, но искрено вярвам, че с общи усилия е напълно възможно да успеем. Банковата ни сметка е:
Ако желаете да направите дарение банковата ни сметка е:
Юробанк И Еф Джи България АД
BIC: BPBIBGSF
IBAN BG17BPBI79421077310201
Сдружение "Приятели на котката”