Dog.bg Форуми : фалшиви обяви за продажба

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

фалшиви обяви за продажба как да разпознаем измама

#1 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители
  • Interests:Dogs,Schutzhund,BH, IPO

Публикувано: 05 December 2011 - 08:00 PM

Пускам темата с въпрос как да разпознаем обявите за кученца,които излизат в разни сайтове,че кучилото е легитимно?
Попадам на обява където са изредени родители с имена,които като ги кажа ми се връзва езика,виждам снимки на много красиви екзепмляри...дотук добре и виждам цена да речем 350лв.
Цената ли е единствения фактор по който можем да познаем,че нещо не е наред?
И следователно я поствам обявата-може ли да се вярва на такава обява?
Следващ въпрос как да разберем под чистокръвни дали имат родословие.В обявата не пише.Ако нямат то защо се допуска връзка м/у майка и баща щом не се издава родословие-значи ли това,че кучетата нямат изпит за развъдна годност(или както там се нарича) и как разбираме,че тази връзка е одобрена.
Ако не е то кой контролира такива връзки да не се получават?

"чистокръвни немски овчарки на месец и половина
Търсим нови стопани на 8 чистокръвни немски овчарки. Родени са на 30.10. Баща - Xaxo vom haus Milesevac, майка - Opra vom haus Tzvedivar - и двамата са потомци на двукратния световен шампион за 2004 и 2005 г. Ursus von Batu. Самите те са шампиони от изложения. Бебета са страхотни за любимци и за бизнес.
Цена 350 лв.

източник:
http://www.topobiavi...adno242781.html
User's Signature

Dog Lover
The Ultimate Breed-German Shepherd Dog!!!
Качена снимка
[url=http://www.minidog.info]Качена снимка

#2 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 05:51 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 05 December 2011 - 09:00 PM, написа:

Пускам темата с въпрос как да разпознаем обявите за кученца,които излизат в разни сайтове,че кучилото е легитимно?
Попадам на обява където са изредени родители с имена,които като ги кажа ми се връзва езика,виждам снимки на много красиви екзепмляри...дотук добре и виждам цена да речем 350лв.
Цената ли е единствения фактор по който можем да познаем,че нещо не е наред?
И следователно я поствам обявата-може ли да се вярва на такава обява?
Следващ въпрос как да разберем под чистокръвни дали имат родословие.В обявата не пише.Ако нямат то защо се допуска връзка м/у майка и баща щом не се издава родословие-значи ли това,че кучетата нямат изпит за развъдна годност(или както там се нарича) и как разбираме,че тази връзка е одобрена.
Ако не е то кой контролира такива връзки да не се получават?

"чистокръвни немски овчарки на месец и половина
Търсим нови стопани на 8 чистокръвни немски овчарки. Родени са на 30.10. Баща - Xaxo vom haus Milesevac, майка - Opra vom haus Tzvedivar - и двамата са потомци на двукратния световен шампион за 2004 и 2005 г. Ursus von Batu. Самите те са шампиони от изложения. Бебета са страхотни за любимци и за бизнес.
Цена 350 лв.

източник:
http://www.topobiavi...adno242781.html

Темата е много интересна и доста обширна.За да разясним нещата трябва да почнем от начало.Харесваме породата НОК и искаме да закупим куче от тази порода.Първия въпрос на които трядва да си отговорим е за какво ще използваме кучето.Да ги разделим на три групи .
1 За домашни любимци
2 За излжби и развъждане
3 За спорт
Във първата група домашни любимци попадат кучета които се взимат за да бъдат компаньони ,за охрана на дворове ,къщи и тн.Обикновено те се купуват от хора които не се интересуват нито от родословия ,нито от клубове ,нито от каквито и да са мероприятия свързани с породата.Тука попадаме на такива обяви от различните саитове.В повечето случаи кучетата от такива обяви са със някакви проблеми. Или маиката и бащата нямат снимки за дисплазия ,или нямат изпити,или нямат родословия.В повечето случаи такива кучета се продават от така наречените размножители на кучета или търговци.Хора взели си по едно куче със мисълта да изкарат добри пари на гърба на кучето.Правещи заплоди без никаква развъдна мисъл,със едничката цел печалба.За жалос тези размножители са наи многоброината група в БГ.Имената цитирани в такива обяви ,на потомци са по скоро търговски трик отколкото да имат някакво значение за дадено куче.Цената в никъкъв случаи не е определяща за качеството на кучето,по простата причина че всеки сам си определя за каква цена да продава.За много пари можеш да купиш и наи големия брак рожба на размножителния процес,а за по малко пари да намериш куче от стоиностни родители.

#3 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2011 - 06:58 PM

Разбирам,но ако в случая това наистина са родителите?Как да разбера кучилото легитимно ли е?
Одобрена ли е от някой тази връзка и ако не защо?Няма ли някакви глоби за такива заплождания от клуба по породата или и аз не знам? Или може би в случая двама собственици на родословни кучета си правят скачка на своя глава.....не носи ли развъдчика отговорност ако негово куче е пуснато в разплод без това да е регламентирано?
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#4 Потребителят е офлайн   Rinusha Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 07:14 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 07:58 PM, написа:

Няма ли някакви глоби за такива заплождания от клуба по породата или и аз не знам?

Предполагам,че няма - просто на дребосите няма да бъде издадено родословие
User's Signature

Може да си разочарован ако не успееш,но си обречен ако не опиташ

#5 Потребителят е офлайн   ironic_ Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 08:58 PM

Точно за тази обява от 2009 ли те интересува или по принцип?

Защото ако е за нея конкретно, собственика на Опра е всеки ден в Морската с нея, питай го.

Иначе предполагам, че БРФК може да даде справка дали има такава връзка регистрирана.

Всеки клуб би трябвало да има наказания за такъв род нарушения, но на някои в нашия клуб им се размина.
User's Signature

Качена снимка

#6 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2011 - 09:34 PM

Интересува ме по принцип.А и в частност.Знам,че става въпрос за същата Опра,но някак не ми е на уста да кажа абе що си заплождаш кучето и как го заплождаш.Друг е въпроса според моите виждания редно ли е или не.Та и за това питам тука по знаещите от мене как стават тея работи.
:smile:
Какво имаш в предвид размина?Какво е нарушението? И какви санкиции предвижда БРФК за подобен тип нарушение? :ae_085:

ПС:И още един въпрос щом и двете кучета споменати от мен в горната връзка са потомци на Урсус,то това е инбрийдинг.Това също разрешено ли е?Предполагам да,но все пак да питам...
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#7 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 10:54 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 07:58 PM, написа:

Разбирам,но ако в случая това наистина са родителите?Как да разбера кучилото легитимно ли е?
Одобрена ли е от някой тази връзка и ако не защо?Няма ли някакви глоби за такива заплождания от клуба по породата или и аз не знам? Или може би в случая двама собственици на родословни кучета си правят скачка на своя глава.....не носи ли развъдчика отговорност ако негово куче е пуснато в разплод без това да е регламентирано?

Кучилото ще бъде лигитимно само ако маиката и бащата на кученцата са изпълнили изискванията за да бъдат в разплод според клубовете в БГ.В противен случаи малките няма как да имат родословия.Въпреки че както за всяко нещо в БГ и тук се намират вратички,в ОНОК издават така наречените бели родословия,издавани на кучета които нямат изпит и кьорунг ,за един развъдчик такива родословия нямат никаква стоиност,но за един човек които не е наясно с ситуацията спокоино може да бъде подведен и излъган че получава родословие а всъщност получава само един празен лист без никаква стоиност и съдържание.Вина за което няма този които произвежда такива кучета а организацията която регламентира издаването на такива смешни " документи"в случия ОНОК.

В развъждането няма практика връзката да бъде одобрена от някои,развъдчика сам определя на кое мъжко куче да заплоди което е нормално защото тои трябва наи добре да познава кучето си да знае неговите предимства и недостатъци и да прецени кое мъжко куче теоритично ще е наи подходящо за неговата женска.Няма нормален развъдчик които да има разплодна женска ,да я заплоди и да не извади родословия на малките.По скоро това са хора които са си купили куче с родословие но не са покрили изискванията кучето да стане разплодно животно,и са решили или чули че е добре кучето да роди поне един път.Такива хора няма как да ги спреш да го правят.Единствения начин е хората да разберат че от такива неренгламентирани и безмислени връзки със цел размножаване нищо хубаво немогат да си купят просто правоухи кучета

#8 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 December 2011 - 11:09 PM

благодаря за изчерпателния отговор :rc_036:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   Yerom Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 December 2011 - 11:24 PM

Показване на мнениетоShiBumi_GirL, в 07 December 2011 - 10:34 PM, написа:

Интересува ме по принцип.А и в частност.Знам,че става въпрос за същата Опра,но някак не ми е на уста да кажа абе що си заплождаш кучето и как го заплождаш.Друг е въпроса според моите виждания редно ли е или не.Та и за това питам тука по знаещите от мене как стават тея работи.
:smile:
Какво имаш в предвид размина?Какво е нарушението? И какви санкиции предвижда БРФК за подобен тип нарушение? :ae_085:

ПС:И още един въпрос щом и двете кучета споменати от мен в горната връзка са потомци на Урсус,то това е инбрийдинг.Това също разрешено ли е?Предполагам да,но все пак да питам...

Инбридинга е разрешен наи близко 2-3 а при конкректната връзка е доста далечен 5или 6 коляно.Единственото неверно в обявата е че Урсус никога не е бил двукратен световен шампион ,а е бил шампион през далечната 2000г.

#10 Потребителят е офлайн   ShiBumi_GirL Икона

• Dog Lover
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 08 December 2011 - 08:47 AM

Показване на мнениетоYerom, в 07 December 2011 - 09:24 PM, написа:

Единственото неверно в обявата е че Урсус никога не е бил двукратен световен шампион ,а е бил шампион през далечната 2000г.

хм и това е нещо,все пак си е лъжа подвеждаща евентуален купувач. :ba_025:
User's Signature

Dog Lover
Качена снимка

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни