Dog.bg Форуми : Мило котешко семейство се настани у нас.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мило котешко семейство се настани у нас. Обитава стар гардероб на двора.

#1 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 12 December 2011 - 04:56 PM

Мама с три котета (вчера бяха само две :dh_188: ) се е настанила да живее върху стар ратанов гардероб на двора. Върху него има покривало от счупена тента.
Квартиранчичи според мен не се гушат само до майка си, а май си и посукват, а не са съвсем малки. Майката тигрова, бебетата също с едно бяло изключение. :md_064:
Маминка е много умна. Хем е завет, припек, хем на сушинкапод стряхата, хем на високо и безопастно място е довела дечицата си. Проблема е, че няма как да ги взема в къщи. Освен това не разбирам нищо от котенки. Имам хиляди въпроси и се нуждая от вас.
Могат ли да живеят на вън през зимата? Ако част от тентата кача като качулка на гардероба? Или да отворя гардероба да влизат вътре?
Купила съм им храна- едноцветна с риба (по съвет на Еlizd, :rc_036: ), но по колко грама яде малко коте и голямо?
Занесла съм и водичка да имат. Всичко това върху гардероба, за да не ги изядат котките на съседите. За сега първата цел е да спечеля доверие и да кастрирам маминка. По- късно и дечицата и. Едновременно с това търсят домове- временни или постоянни. Не знам дали имат шанс... Майката е социална, контактна, много умна, грижовна, голяма, с отличителни белези- красива... :wub: След третото хранене ме посреща вече с нетърпеливи мяуки. От скоро се появи. Според мен поредната натирена..... :dh_188: Бебковците са очарователни с едни големи и широко отворени красиви и любопитни очи. :wub: Бялото бебе е много миличко. С майка си ми дават да ги галя докато ядат, но едното останало от вчера тигрово ме заплашва със саморазправа, като си доближа ръката към него. :md_064: Мога ли да променя това?
Всичко, което мога да направя за сега за тях е да им осигуря храна и сушинка.
Приемам всякакви съвети и идеи. Ако има някъде информация по въпроса за обезпаразитяване и ваксиниране, ще съм много благодарна за линк.
Имам някакъв проблем и не мога да кача снимки. Ще опитам по- натам.

#2 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 12 December 2011 - 10:28 PM

Ох....ами...честито ти :dh_188:

Не че съм от най-опитните коткари, ама си мисля, че на първо време мама е намерила достатъчно безопасно място. Не знам колко ти е висок ратановия гардероб, все пак, та да не тръгнат да скачат от там котанчетата и да се контузят.
Ако можеш да ги настаниш вътре в гардероба ще им е по-добре сигурно, но пък казваш, че може други котета да им изяждат храната :wa_048:
Относно количеството - би трябвало на опаковката да пише или ако си я взела насипно - на самия чувал. На възрасно коте давам около 60-70 грама на хранене качествена храна. Имам си и едно подрастващо, но то да ти кажа честно си яде наравно с останалите, че пита и за още.
Аз обезпаразитявам вътрешно с каниверм (става и за кучета и за котки) или с цестал кет. Каниверма е за 10 кг, цестала за 4, така че трябва да прецениш според приблизителното тегло. Най-добре за бебета принципно е под формата на пастичка, но едва ли ще ти е удобно да ги водиш всички.
Ваксините - след като са минали поне 2 вътрешни обезпаразитявания през седмица до десет дни, при котетата е директно поливалентна, но трябва да са поне на два месеца. Щом мама е почнала да ги отбива, вероятно имат 2 месеца.
Извинявам се предварително ако съм написала някоя глупост, ама цял ден ти гледам темата, че никой не реагира, та реших да ти изразя малко подкрепа!
И малко снимчици, ако може:-)
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#3 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 01:43 AM

Hela, :rc_036: че не си ги подминала и си готова да им помогнеш!

И аз като DDG се надявах, че по-опитни коткари ще те посъветват...

Според мен ако условията позволяват можеш да им изрежеш дупка в този гардероб, през която да влизат и излизат, иначе да си се крият вътре от студа.
За храната - има ли начин да им оставяш повечко и когато решат да хапват или заради съседските няма как да стане?
А този бабаит дето налита на бой ще клекне като се поопознаете (похраните) :md_064: .

Иначе за обезпаразитяването и ваксините DDG е написала вече. Само да вметна, че "по учебник" се обезпаразитяват вътрешно на 5-та и 7-та седмица, на 9-та е първата ваксина и след месец 2-та. Ако са по-големи пропускат 1-та ваксина. Ти обаче няма как да знаеш те на колко са точно, така че можеш да ги почваш с хапченцата.

Успех!

п.п. Ако пак имаш проблем с качването на снимките, ако искаш ми ги изпрати да се пробвам.
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#4 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 08:24 AM

Ако все още посукват, значи са малки, между 1 и 2 месеца. Още са малки за хапчета. Затова трябва да се консултираш с ветеринар. Така без да се видят колко са големи и да се прецени като цяло е трудно да се дават съвети онлайн.

Побойника ще ти се довери като види другите как ти се доверяват.

И аз мисля, че е опасно да не паднат от гардероба, ама как точно да се реши проблема зависи от преценка на място.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#5 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 09:23 AM

Хора, страхотни сте! Огромни благодарности!!! :rc_036: :rc_036: :rc_036:
Снощи надникнах в темата и като не видях никой да е писал тихичко си поревах. Днес ми усмихнахте деня!. :ab_041:
DDG, butci, blueocean, обичаме ви!!! :rc_036:
Ами по цоцонките на мама и не особено големия интерес към храната от страна на малките само мога да гадая, че още сучат. И се тъпчат при майка си и се гушкат всички заедно. Големички ми изглеждат, но и майка им е големичка. Купих храната от борсата (половин чувал- 10 кг.) и невидях грамажите. Наистина супер глупаво от моя страна...
Мама все повече ми се радва като ме види. Струва ми се, че вече не мигрира насам- натам, а от както я храхя си седи все повече "в къщи" при семейството. :smile: А малките сами се катерчат по гардероба, при слънце се препичат и на перваза на съседката под нас. :wub: До края на зимата няма да пречат на съседите, но после ще почне едно "Мачкат ми цветята", "Ровят ми в градината" и др. подобни. Този филм го гледам вече 10 години... :dry:
Не мисля, че има опасност да паднат (надявам се), но вече втори ден намирам само 2 от бебетата. Уикенда ще посветя на реновиране на къщата им. :smile:
Ето снимчици.
С мама:
Качена снимка
Тройка лешник:
Качена снимка
Любопитни муцанковци:
Качена снимка
Малкия тигър, който се прави на голям и страшен:
Качена снимка

Не знаех, че каниверм-а става за котешки и кучешки.. Ще купя следващият път и за кучовците такова, та и котешките да "намажат". Благодаря за информацията!!! :rc_036:

#6 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 December 2011 - 09:50 AM

Ооооо, красоти! :wub:
Нямаш ли си някой познат дофтор наоколо да ви посети, да прецени на каква възраст са и евентуално да даде пастичка? Принципно винаги ми е било голям зор да давам хапчоляци на котки. То си е цяло изскуство (бойно изкуство)! Сукането може да продължи и доста дълго, докато мама им позволява. Принципно съм наблюдавала, че след втория месец ги отбива, но ако са много напористи пак успяват да си посукват. Флори уж вече голямо коте, пък все гледа да се завре я при Тоби, я при Рафи за да си "посуче" малко.
Абе като гледам първата снимка на мъник до мама, май си имат два месеца...
Ако пък решиш да ги водиш на доктор мога да те снабдя с до 3 броя котешки боксове.
User's Signature

#7 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 10:15 AM

Показване на мнениетоDDG, в 13 December 2011 - 07:50 AM, написа:

Ооооо, красоти! :wub:

Нали? :ab_041:
Дано и някой без много животни и готов да отвори дома и сърцето си да ги хареса. Ще се пробвам на пролет да убедя съседите да остане майката, но за 3 котета нямам никакъв шанс. Трябва да намеря стопани до тогава на малките.
Да, имам такъв доктор, но първо трябва да спечеля доверие. Сега усилено работим по това. Тези дни ще репетирам, като им направя предложение с някое вкусно пастетче, на което няма да могат да устоят :md_064: за стопяване на ледовете, особено с малкото тигърче.
DDG, благодаря ти за предложената помощ с боксовете. :rc_036:
Да, и на мен ми се виждат поотраснали, но мама е голяма грижовница. Подозирам, че си сучат още готованковците.
Защо е бойно изкуство с хапчетата? Не дават ли да им тъпчеш хапчета в устенцата? С 30 кг. котета нямам такива грижи.
И 60-70 грама на ядене, но 2 пъти дневно ли имаш предвид? Ако е така, значи сега давам като за две големи котета. Значи, наистина трябва да оставям повече храна. Надявам се горе да не се качват др. котета да я изядат.
И ако не се преместят как да им реконструирам къщата? Ако я разбутам дали ще се върнат или ще търсят нова? Има ли нещо, с което на всяка цена ще я харесат? Да оставя както си е, само отгоре найлон да поставя? Храната достатъчно притегателна ли ще е да се върнат?
А Флори намерила при кого да се бута да "суче". :ab_041:

#8 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 13 December 2011 - 12:39 PM

Показване на мнениетоHela, в 13 December 2011 - 10:15 AM, написа:

Не дават ли да им тъпчеш хапчета в устенцата? С 30 кг. котета нямам такива грижи.

30 килограмовите си ги лапат без да разберат даже. Но 3 килограмовите...Да си призная честно, при нас не минава без контузии или поне дупка от зъб в показалеца.
Ето тук имаш подробно описание на процеса :ab_041:
User's Signature

#9 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 01:50 PM

Aaaa, ха-ха-ха. :ab_041: Подробен инструктаж. :ab_041:
А, не искам да ме хапят. Нали ще станем приятели. Ще видя какво ще правя с кварчиранчичи... :dh_188: Голяма драма са ми...

Дали някой не познава хора, които са готови да дадат приемен дом за тези красиви котешки- мотешки?

#10 Потребителят е офлайн   Galiadogs Икона

• оптимист-рецидивист
  • Икона
  • Група: German Shepherd Dog

Публикувано: 13 December 2011 - 02:03 PM

Владея до съвършенство бойното изкуство даване хапче на котка :md_064: :db_046: ,обаче съм далече :dh_188:

пп.Шаря ти из темата :ab_041: ,моля да бъда извинена,но аз съм коткарка под прикритие :ab_041: и ти завидях за пълния гардероб :ab_041:
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 December 2011 - 02:50 PM

Показване на мнениетоGaliadogs, в 13 December 2011 - 12:03 PM, написа:

Владея до съвършенство бойното изкуство даване хапче на котка :md_064: :db_046: ,обаче съм далече :dh_188:

пп.Шаря ти из темата :ab_041: ,моля да бъда извинена,но аз съм коткарка под прикритие :ab_041: и ти завидях за пълния гардероб :ab_041:

Всъщност май и аз се оказах коткар под прикритие. В началото прескачах всички котешки теми под предлог, че ми стига да рева по кучешките, така или иначе нищо не разбирам от котки. Да, ама те дойдоха у нас. :ab_041: И твоята къща е пълна, не ми завиждаш за гардероба, знам. :ab_041:
Със сигурност ще ми липсваш с хапчетата, Гале, ама и аз съм упорита, а и трябва да се науча. Само не знам как ще се справим с драскането и хапането. Дано "да са ми се паднали" кротки :ab_041: и да спечеля доверието им!

#12 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 December 2011 - 05:39 PM

Ключът за котешкото сърце се нарича риба тон, но понеже е опасна в големи количества, само като лакомство.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#13 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 December 2011 - 09:28 AM

Показване на мнениетоblueocean, в 13 December 2011 - 03:39 PM, написа:

Ключът за котешкото сърце се нарича риба тон, но понеже е опасна в големи количества, само като лакомство.

Хм.. Даже имам в наличност. :md_064: Благодаря за идеята! :rc_036:

За сега си мислех, че съм направила крачка напред, но снощи намерих кучешкото семейство с 2 крачки назад. Майката беше силно обезпокоена, разтревожена, отказваше да яде... Когато се огледах се разбягаха поне 5 котки. :ud_009: Очевидно им ядат храната и това притеснява майката. Снощи няколко пъти слизах да разгонвам котки. Сутринта намерих мама и бебетата долу, под един палет за завет са го използвали. Като ме видяха, бебетата се скриха под гардероба, а майката подуши храната само и после избяга. Какво става?! Качих все пак храната на гардероба и преди да изляза за работа ги видях, че спокойно си седят върху гардероба и е ядено от храната. Дали майката е разбрала, че вече няма нужда да яде като за последно или има друга причина? Трябва ли да очаквам да изяде храната наведнъж? Вече слагам по около 170 грама, да има.

#14 Потребителят е офлайн   lizka Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 14 December 2011 - 10:56 AM

Колко сходна до нашата историйка, пожелавам ви вашата да мине към нашия раздел, дай боже и по-бързичко. Успех :rc_036:
http://forum.dog.bg/..._1&#entry790466
User's Signature

Качена снимка

#15 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 December 2011 - 12:00 PM

Показване на мнениетоHela, в 14 December 2011 - 09:28 AM, написа:

Когато се огледах се разбягаха поне 5 котки. :ud_009: Очевидно им ядат храната и това притеснява майката. Снощи няколко пъти слизах да разгонвам котки. Сутринта намерих мама и бебетата долу, под един палет за завет са го използвали.

Да, този риск винаги го има. Появи ли се сравнително постоянен източник на храна неизменно започват да се навъртат неканени гости. От една страна и те са гадинки, и те трябва да ядат, ама пък от друга, не можем да изхраним всички. Явно гостите са по-нахални и успяват да уплашат мама и бебетата. Хела, където и да слагаш храната, котките са си котки, щом е на достъпно за тях място няма начин да я опазиш само за някои от тях. Няма да питам дали нямаш вариант с мазенце примерно, защото ако имаше щяха вече да са там.
Нуждата от примеен дом за семейството става належаща :dh_188:
Как е бандата днес?
User's Signature

#16 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2011 - 12:11 PM

Няма ги и съм силно обезпокоена.... :dh_188:
Всичко ни е общо и мазето и дворченценцето... :dh_188:
Lizka, дано имаме късмет! Благодаря ви заа подкрепата, приятели! :rc_036:

#17 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 15 December 2011 - 01:39 PM

Показване на мнениетоHela, в 15 December 2011 - 12:11 PM, написа:

Няма ги и съм силно обезпокоена.... :dh_188:

Явно мама е преценила, че не е съвсем безопасно и е намерила по-сигурно място за бебоците. Щом си разгонвала и други котаци...
User's Signature

#18 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 15 December 2011 - 02:01 PM

Дано ги заваря довечера. Оставих храна и вода и чакам... Ако някой може да предложи временен дом, ако си дойдат... :dh_188:

#19 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 December 2011 - 09:16 AM

Петъчната вечерна проверка установи, че всички муцунки са на лице! :ae_085:
Хранихме се, галихме се.. Гледах как мама се караше на тигър, да не се катери по гардероба, като махаше с лапичка или го хапеше нежно по крачетата. :wub: Гледах го този дебеланчо как блаженно цоцкаше, а мама го ближе ли ближе.. Гледах белчето колко сладко се закачаше с тигърчето и си играеше с опашката на майка си под може би последните топли лъчи на есенното слънчице. :wub:
Изобщо, мога да ги гледам по цял ден. :ab_041:
Дано имат късмет!

#20 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 19 December 2011 - 10:42 PM

Ах ти, прикрита коткарка такава :ab_041:
Радвам се, че са добре, беше ми стиснато...
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема