Dog.bg Форуми : Мило котешко семейство се настани у нас.

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мило котешко семейство се настани у нас. Обитава стар гардероб на двора.

#21 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 27 December 2011 - 03:27 PM

Снимки от преди снега:
Качена снимка
Качена снимка
Качена снимка

Спят някъде другаде. Сутрин и вечер, когато го храня не ги виждам. На Коледа поне бяха сити. За съжаление тавана на гардероба е пред разпад и ме беше страх да не се заклещи някое малче и сме го махнали и с две голями стари плетени цветарника , палет и няколко плоскости+ старата тента сме им устроили общежитие с 2 апартамента. :md_064: Снимки на новото жилище по- натам. Надявам се да го харесат и да ги виждам по- често там. Иначе и малките се хранят с мама:
Качена снимка
И все по- рядко ги виждам заедно... :dh_188: Може би след Нова година да търся вариант за кастрация на майката.
Струва ми се "мисия невъзможна" да свикнат скоро бебетата с мен като не ме виждат често, а за едното поне имам кандидат и не знам как да го хвана без излишен стрес и драма... :dh_188:
Къде греша?

#22 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 27 December 2011 - 05:28 PM

Никъде. Това са котки. Принципно са по-предпазливи към хората. А и си е до характер. Имам две, родени у дома, т.е. сме заедно от първия им миг на тоя свят. Е темерутки са си и двете. Имам други три, появили се от някъде, прибрани. Няма по-контактни и гальовни същества. Всичко си е до характер. Освен тва си мисля, че като са заедно са си самодостатъчни. Т.е. задоволяват нуждите си от компания и т.н. взаимно. Ако е котето е само, търси контакта с хората и по-лесно се доверява.
Ако имаш кандидат - лови без да се притесняваш от драми и стрес. Такива ще има, неизбежно е, но ще се осефери котето.
Успех и весели празници!
User's Signature

I can't stop the war, shelter homeless, feed the poor
Can't walk on water, I can't save your sons and daughters
I can't change the world and make things fair
The least that I can do is Care.

#23 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 10:36 AM

Благодаря ти за подкрепата!
Весели и на вас!!! Да е здрава и щастлива за всички! И по- малко болни и бездомни животни и хора!

#24 Потребителят е офлайн   Elizd Икона

• Прекалено лековерна...
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 28 December 2011 - 02:44 PM

Показване на мнениетоDDG, в 27 December 2011 - 05:28 PM, написа:

Никъде. Това са котки.

+1
Предвид обстоятелствата, теб са те опитомили вече: виж колко бързо те научиха да се съобразяваш с тях, да им угаждаш: къща-палат с 2 апартамента, вкусна храна, внимание :) Качена снимка

За бебето, към което има интерес, мога да ти услужа с кепчето, капанът не е подходящ за мъници... Но май скоро сами ще почнат да идват.

Благодаря ти за грижите за милите котьовци, мисля, че имаш само 1 път и вече си го поела, просто трябва мноооого търпение. Стискам ви палци!Качена снимка
User's Signature

*
Толкова по-зле:
"Пуснете вкъщи кучето, покрито с кал.
И толкова по-зле за хората, които не обичат
нито кучетата, нито пък калта.
....
Не могат никога да се измият тези,
които казват, че обичат кучета,
но при условие, че... "
Жак Превер, Превод: Иван Бориславов

#25 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 December 2011 - 12:43 PM

Благодаря за предложението. Ще се възползвам, ако не успея по др. начин.

А иначе снощи бях много щастлива от факта, че "апартаментите" се ползват! :ab_041: Отивайки да нося манджата, едното бебе беше под палета, а другото си беше върху него, там където трябваше- в кошничката. :md_064: И мама от там някъде скокна да ме посреща с радостно мяукане.

#26 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 12 January 2012 - 01:07 AM

Какво се случва с тез красоти? Стоплихте ли вече отношенията?
Няма да откажем и някоя друга снимчица...ако може... :md_064: .
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#27 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 January 2012 - 09:46 AM

Както се казва "благодаря за въпроса" :ab_041:
Трудно е със снимките, защото мога да отделя време за тях в работната седмица само около 7 сутринта и 19 вечерта, когато е тъмно, НО..
Вече 2 поредни вечери, освен маминка и беличкото бебе ме посреща, а снощи дори си мяуна от кеф, че ме видя. :md_064: После последва умната си мама, която ме заведе отзад, точно при купичките, храниха се кротичко и се галихме и мачкахме без проблем. Много съм щастлива! През цялото време, обаче недоверчиво ме гледаше от страни тигърчо и трябваше да се изнеса, ако исках да се нахрани. Иначе рядко ги виждам заедно. В дворчето имам малко декоративно езерце (колкото голям леген :ab_041: ) и сега е замръзнало. Това се оказа колямо забавление за малките. все там подскачат и си играят. :ab_041:
DDG любезно ми предоставила 2 клетки, които тези дни ще взема и ще организирам кастрация за мама и една от съседските котенки, която се храни заедно със семейството. Каня се за нови снимки през уикенда (по светло) и ще засиля обявите. Поне беличкото, ако успея да задомя ще съм много щастлива... :dh_188:
БЛАГОДАРЯ, че ни мислите! :rc_036:

#28 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 16 January 2012 - 09:07 AM

А ние си имаме 1/3 щастливи новини. :ab_041: Малката бяла пухкава топчица вече е болярско коте. Уикенда му се случиха много неща за първи път. Седя една вечер в транспортен бокс(благодаря на DDG за това). Беше само. Беше на топло. Яде пастет за награда, че е послушно бебе и пътува в кола до Велико Търново. И след толкова изтощителни първи неща, блаженно заспа в нежните ръчици на новата си мама. :ab_041: Толкова бях развълнувана, че забравих да взема фотото и храната за бебето. Но, в новият му дом го чакаха с голямо нетърпение с вкусни консерви, купички за вода и храна.
Силно се надявам да "повлече лапичка" и за тигърчо, но на малкия бандюга му трябва социализация.
Моля, ако някой може да предложи приемен дом, ще сме много благодарни!

#29 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 16 January 2012 - 09:41 AM

Eeee, Hela! Добро начало на седмицата! Честито ти котешко задомяване и дано и маминка и тигърчо ги споходи същия късмет! :be_107:
User's Signature

#30 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 30 January 2012 - 02:53 PM

Всъщност имам малък напредък с малкия тигър. Галя го докато се храни, а и ме посреща някога даже и преди майка си. :wb_052:

Имах кандидат за него, но 3 дни в студа не съм го видяла нито него, нито майка му... Снощи късно мъжа ми ги е мернал да излизат от двора... Малък хайманюга... :dh_188:

Пак да попитам дали има нечие добро сърце да го приеме в дома си за няколко седмици. Сигурна съм, че такава красота няма да стои дълго без дом... Ще подсигуря всичко необходимо. Тези са вторите кандидати, с които се разминава... :dh_188:

#31 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 February 2012 - 10:54 AM

В тези снегове все по- рядко виждам малкия тигър, но храната изчезва, надявам се и той да намазва от нея... :dh_188:
За сметка на това 2 чифта красиви зелени очи ме гледат от 2 дни в банята. :smile: Маминка и "леля" (така съм я кръстила друга женска котка от съседите, която се храни с маминка и бебето) вече са кастрирани, благодарение на удобните клетки, любезно предоставени от DDG и д-р Станкова и ARS! БЛАГОДАРИМ ОТ СЪРЦЕ! :rc_036:
Маминка е малко стресирана и срамежлива и рядко излиза от клетката, храни се плахо като котенце :wub: и тихичко си помъъърква.. Не искаще да яде, но аз не приемам "не" за отговор и и направих предложение на което не можа да ми откаже- шунчица. :ab_041: А "лелята" на бебетата е любопитка, силно подкарала моторчето, лакома и жадна за галене и тъпчене по хората и разходки из банята. :md_064: За довечера в менюто ще има вкусно пастетче към гранулките.
Ще ги задържа под наблюдение още няколко дни. Банята е светла и топла. Мислих, че няма да им хареса, но така и те и аз ще сме по- спокойни.
Благодаря на Geriat за телефонните котешки консултации на тема "Мърка- защо мърка?" и "Не мърка- защо не мърка" и т.н.. :ab_041:
:rc_036:

#32 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 February 2012 - 02:03 PM

Показване на мнениетоHela, в 06 February 2012 - 10:54 AM, написа:

"Мърка- защо мърка?" и "Не мърка- защо не мърка" и т.н.. :ab_041:
:rc_036:

:ab_041: :ab_041: :ab_041:
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#33 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 10:45 AM

Обещаните снимки:
Маминка- млада котка на около и под 2 г., кокетка. Все присвиваше очета на светкавицата:

Качена снимка
Качена снимка
и размазана от удоволствие и мъркаща :smile: :
Качена снимка
"Лелята" в цялата си пухина прелест, гарнирана със силно мърморкане :ab_041: : Едро коте на 8-9 месеца. Дойде като бебе от съседния двор да търси внимание, храна и някой крак за търкане и мъркане.
Качена снимка
с красиви зелени очи:
Качена снимка
разлята от кеф:
Качена снимка

DDG, благодаря ти за клетките! Маминка много си я харесва за сън, а другата спи върху ктетката. Мисля в събота да ги пусна навън, че дават повишаване на температурите. Тогава става точно 1 седмица от кастрирането.

#34 Потребителят е офлайн   butci Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 11:23 AM

Все се каня да ти оспамя темата и все ти се разминаваше...но сега не мога да се стърпя!

Лелята е убийствена красавица :wub: и изглежда шишкавелка :ab_041: .

Ама ти сериозно ли смяташ да ги пускаш навън :ud_009: ? Аз все се надявах, че няма да им устоиш, защото :

Показване на мнениетоHela, в 19 December 2011 - 08:16 AM, написа:

Хранихме се, галихме се.. Гледах как мама се караше на тигър, да не се катери по гардероба, като махаше с лапичка или го хапеше нежно по крачетата. :wub: Гледах го този дебеланчо как блаженно цоцкаше, а мама го ближе ли ближе.. Гледах белчето колко сладко се закачаше с тигърчето и си играеше с опашката на майка си под може би последните топли лъчи на есенното слънчице. :wub:
Изобщо, мога да ги гледам по цял ден. :ab_041:

И даже вече ги "виждах" как от банята са се преместили на диванчето и се гушкат в пуканките... :md_064: .

:rc_036: за всичко, което правиш за тях и дано имат късмет да се уредят със стопани!
User's Signature

" Величието на една нация, нейния нравствен прогрес, може да се определи според начина, по който тя се отнася към животните." Махатма Ганди

#35 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 12:02 PM

Хайде де, няма начин да няма вариант за приемен дом някъде...ние сме просто препълнени, иначе не бих се и замислила даже, такива красоти, че и посоциализирани вече - ще ги лапнат за нула време, ако не у нас, то някъде в чужбинско - здрави, млади котки...
Hela, какво ти повишаване...от минус 20 на минус 10 максимална...
Хайде хора, където 2, там и 3, където 4, там и 5...
User's Signature

#36 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 12:46 PM

Mnogo бих искала, повярвай ми, ако живеехме само ние в къщата и тя беше малко по- голяма! :md_064: Ако в този живот успеем с ремонта на вилата, пренасям се там веднага, заедно с всички котета и кучета! И със сигурност ще има и още!
Малката пухла е едричка и ужасно мила и красива. В сиво- черната гама е с голямо бяло колие около вратлето. :wub: Майката е малко плаха за известно време, но после си показва лигавчетата. :smile: От натискане да се гали в крака ти чак пада. :ab_041: Тя е с бежово- черните цветове с по- малко бяло. Тя е по- скоро дребничка. Още не е възстановила козинка, според мен след кърменето. От довечера започва мисия "обезпаразитяване с хапче", та може би ще се наложи да ги задържа още малко и за второто, нали? Не знам още как да стане. Ако имате идеи- споделете! Не мога да им причиня стоене много повече на около 3 м2. Не е честно...
Ще пробвам да се сближавам по- интензивно и с малкия тигър. Ще пусна обяви на всички, дано имат по- добър късмет. За сега само това мога да направя за тях, за съжаление...
Приемам идеи и за именца.

#37 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 09 February 2012 - 12:49 PM

Не са им маркирани ушетата, което означава, че може някой да ги хване с доброто намерение да ги кастрира... По-добре маркирайте ушетата.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

Качена снимка

#38 Потребителят е офлайн   Hela Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 12:58 PM

Показване на мнениетоblueocean, в 09 February 2012 - 10:49 AM, написа:

Не са им маркирани ушетата, което означава, че може някой да ги хване с доброто намерение да ги кастрира... По-добре маркирайте ушетата.

Абсолютно са им резнати ушетата! При увеличение на снимката се вижда! Малката пухла е с по- малък разрез от другата, но и двете категорично са с резнати шенца! Просто и ушетата са малки и разрезите също. :smile:

DDG, писали сме заедно. Ако някой наистина някой може да предложи приемен дом, аз ще поема всичко останало по издръжката. Храна вече съм подсигурила!

И забравих да кажа, че изпитват ужас в кучешка компания. Това е по разкази на очевидци в кабинета преди кастрацията. Не знам това преодолява ли се?

#39 Потребителят е офлайн   buddy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 February 2012 - 01:05 PM

Показване на мнениетоHela, в 09 February 2012 - 12:46 PM, написа:

Като не мога с друго да помогна, поне да си дам предложенията за имена:
Маминка е една такава фина и гушлива - може да е Гуна.
"Лелята" е една сладка кифличка с мармалад, истинска Мъфин.
А тигърчо, ми той си е просто Тигър!

#40 Потребителят е офлайн   DDG Икона

• Попътен вятър
  • Икона

Публикувано: 09 February 2012 - 01:14 PM

Показване на мнениетоbuddy, в 09 February 2012 - 01:05 PM, написа:

Показване на мнениетоHela, в 09 February 2012 - 12:46 PM, написа:

Като не мога с друго да помогна, поне да си дам предложенията за имена:
Маминка е една такава фина и гушлива - може да е Гуна.
"Лелята" е една сладка кифличка с мармалад, истинска Мъфин.
А тигърчо, ми той си е просто Тигър!

Гуна ми звучи малко тромаво. Фини? или пък Файни?
Иначе имате от мен по един глас за Мъфин :ba_025: и Тигър :ba_025:
User's Signature

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема