Британска късокосместа котка
Публикувано: 27 May 2008 - 03:51 PM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 27 May 2008 - 05:17 PM

Tурската ангора е единствената котка с чувство за хумор!
При вида на Невските Маскарадни котки, все още никой не е успял да скрие възхищението си!
http://bendidas.com/
Публикувано: 27 May 2008 - 08:18 PM

За майка й можем да кажем само, че една от най-добрите сини Бритиши в момента - печели BIS на почти всяко шоу. Казва се IC Elisabeth HodosBlue *SK JW (родословието й е просто перфектно - почти 100% само BRI а, в първите 4 поколения). Дъщеря е на миналогодишния world winner - WW07 EC Princess Lovely Panther, а ето я и нея (повече тук):

... повече за родителите на Elisabeth тук ;)
Таткото също е много готин и вече SeNedra пуска негова снимка във форума - EC Franky Boy from Sharphill*AT:

в края на юли ще отида да я прибера от Братислава и после към България B)
Публикувано: 28 May 2008 - 09:15 AM
Публикувано: 28 May 2008 - 09:39 AM
много е важно да не го будиш като e малко докато спи, защото то ръсте докато спи ;)
Публикувано: 28 May 2008 - 11:15 AM
През деня, когато котето е само е нормално да спи и да става активно когато се приберете. Иначе е добре да си играете много с него преди да си легнете, за да го изморите и да спи поне малко.

Публикувано: 28 May 2008 - 11:28 AM

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.
Публикувано: 28 May 2008 - 02:05 PM

Вярвам че в родословието са съчетаните доста добри котки, ето го огромният татко - Ch Delicato Chocoprince Joufflu:

Мама е мн красива лилава Британка - Union Jack's Cuty Pie:

По бащина линия имаме дядо, който за мен е най-добрия лилав котарак (както и преди съм споменавал лилавия цвят също отстъпва доста от стандарта и нивото на сините) - огромният GIC Byanfa's Giant Hunter:

Дядото по майчина линия е страхотен мечок в синьо, който е син на EC Solo Mio Joufflu (за който вече писах) - IC Pom-Ti-Dom Joufflu:

Не на последно място, мн добра шоколадовата линия идваща от бабата по бащинина линия - IC Shanta de Mornay:

... която дава изключително сполучливи шоко-та, с мн кръгла глава, малки уши и оранжеви очи.
Muffin е носител на канела и фоун гени, въпреки че нашата развъдна програма не включва тези цветове - нищо не се знае.
Надявам се не съм досадил с дългите "представяния", но исках да покажа някои от по-добрите Британци на запад и бъдещето им място в нашите редици B)
Публикувано: 28 May 2008 - 06:15 PM
Публикувано: 29 May 2008 - 12:59 PM
Искам да изкажа най-сърдечни благодарности на Бевърли, която въпреки непрекъснатите спънки и опити да бъде осуетена смяната на членството ми винаги стоеше зад мен и защити правата ми и ПРАВДАТА! :->)

Публикувано: 29 May 2008 - 01:12 PM
Публикувано: 29 May 2008 - 04:52 PM
Цитат
Честито и от нас vagabogo :yahoo:
очакваме скоро и друг да се похвали с новото си членство ;)
още не е завършило заседанието на Генералната Асамблея в Словакия, а резултатите са вече тук ;) ;)
Публикувано: 29 May 2008 - 05:38 PM

Публикувано: 30 May 2008 - 05:40 PM
Цитат
кому е нужно вече?! :blink:
честито бого и на други честитя, но нека те сами се похвалят :P
Публикувано: 31 May 2008 - 02:19 PM
Фелинологията за мен е хоби и източник на положителни емоции свързани с общуването ми с котките. В момента, в който някои хора се опитаха едва ли не да ми нареждат какво да правя реших, че нямам място в организация с подобни способи на работа.
Пожелавам много успехи в развъдната и изложбена дейност на всички бивши колеги и се радвам, че пътищата ни се разделиха! :yahoo:
P.S. Специална благодарност на г-жа Герасимова, която винаги търсеше най-конструктивното решение на честите абсурдни ситуации.