Dog.bg Форуми : кастрация или не

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
Страница 1 от 1
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

кастрация или не

#1 Потребителят е офлайн   divoto Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 21 June 2006 - 07:01 PM

котето ми е още малко и има време докато се разгони но се притеснявам какво да правя когато това стане аз лично съм против кастрацията но поне до година трябва да я гледам у дядо ми и баба ми а лошото е че те имат котарак и веднага щом се разгони едвали ще и се размине и не знам има ли някакъв друг начин да не забременее (не да не се разгонва а да не забременее ) или ще трябва да си кастрирам котето s)
на вс. отгоре искам и по натам(когато вече не е при дядо ми) да си я оженя за един мн готин котак:P
момя ви кажете кво да правя хич не искам да я кастрирам worthy

#2 Потребителят е офлайн   Смърки Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2006 - 07:16 PM

Цитат

котето ми е още малко и има време докато се разгони но се притеснявам какво да правя когато това стане аз лично съм против кастрацията но поне до година трябва да я гледам у дядо ми и баба ми а лошото е че те имат котарак и веднага щом се разгони едвали ще и се размине и не знам има ли някакъв друг начин да не забременее (не да не се разгонва а да не забременее ) или ще трябва да си кастрирам котето s)
на вс. отгоре искам и по натам(когато вече не е при дядо ми) да си я оженя за един мн готин котак:P
момя ви кажете кво да правя хич не искам да я кастрирам worthy

Мойта просто я наблюдавахме и я вардихме от котарака!кат'толкова искаш да предотвратиш,премести я някъде другаде! ;)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#3 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2006 - 07:36 PM

каква е котката? при персийките шанса да се разгони за първи път след годинката е значителен и тогава всичките ти притеснения отпадат. понеже явно въпросът не е "кастрация или не", а "как да не забременее котката без да я кастрирам" то отговора е като при хората-просто без секс c) пазите я от котарака, никакво излизане и така от самото начало на всяко разгонване до 1-2 дни след приключването му. не е безопасно за котката и котенцета тя да ражда преди да е навършила годинка. друго за съжаление не мога да те посъветвам...

#4 Потребителят е офлайн   divoto Икона

Публикувано: 21 June 2006 - 08:06 PM

Цитат

каква е котката? при персийките шанса да се разгони за първи път след годинката е значителен и тогава всичките ти притеснения отпадат. понеже явно въпросът не е "кастрация или не", а "как да не забременее котката без да я кастрирам" то отговора е като при хората-просто без секс c) пазите я от котарака, никакво излизане и така от самото начало на всяко разгонване до 1-2 дни след приключването му. не е безопасно за котката и котенцета тя да ражда преди да е навършила годинка. друго за съжаление не мога да те посъветвам...

еми улечна превъзходна ама пак е с дълъг косъм нз
котарака си ходи на всякъде включително в къщата а и нз как да съм точна ако реша да я затварям трябва да я взема поне 1 ден преди това понеже си имам проблеми с леля ми заради котето fow
а питах дали мога да избегна кастрацията без да имам проблеми и дали ако я кастрирам котето ще е добре понеже да ти махнат вътрешност не е много приятно cl) n) s) много съм объркана s) s) страшно много s)

#5 Потребителят е офлайн   manus Икона

• Claymore
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2006 - 08:17 PM

котето ще е добре след кастрацията още на втория ден. разбира се че е стрес, но има много медицински показания за операцията, като дори се препоръчва да се направи преди първото разгонване (на около 6 месечна възраст). решението е ваше-котката трябва да е разделена с котарака когато е разгонена за да не забременява. или се ограничава котката в стая където той няма достъп или обратното. това е най лесно. но имайте пред вид че белята става много бързо и много лесно при липса на достатъчно внимание. освен това котката ще се разгонва по често и по продължително усещайки мъжкия котарак.

#6 Потребителят е офлайн   alekian_yona Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 21 June 2006 - 11:07 PM

белята става точно за 30 секунди максимум, нито повече, а едва ли и по-малко... ако не могат да бъдат разделени - това си е потенциална опасност, в смисъл, че можете да се озовете изненадани с бременна котка.

А как ще разберете дали се е разгонила, когато в близост има котарак ! Имам предвид, че в болшинството от случаите котаракът първи разбира, че котката е разгонена и е свършил успешно "работата" още преди стопаните да са "схванали" за какво иде реч... така че, като имам предвид това "... да си я оженя за един готин котарак..." /цитирано по памет/, аз лично бих набързо склонила към кастрация...

c)
User's Signature

Той е специален, защото е един от първите станал 'благородник' и гордо носи името си Бритиш - това гръмко име, избрано от първите му господари - англичаните, защото е създаден, за да бъде независим, солиден, неукротим, излъчва стабилност и сила и толкова много нежност.

#7 Потребителят е офлайн   Lutchezar Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 June 2006 - 12:25 AM

Да предложа алтернативен вариант - Депопромон или Ковинан - консултирайте се с вашия доктор - предпазват 4 месеца от разгонване, но се поставят само когато котката не е разгонена - освен това по време на първото разговане се дооформят половите белези - всичко е въпрос на преценка на стопаните.

Въпреки всичко препоръчвам кастрацията преди първо разгонване - лично мое мнение.
User's Signature

,,Работата по общественополезни каузи е бавна, уморителна, неблагодарна, а ползите ще се видят най-рано от следващото поколение. Освен това всички, които имат някакъв пряк търговски интерес от тези каузи, се вбесяват, като видят, че ти нямаш такъв и постоянно ти вменяват мисли, постъпки и чувства, които и при най-голямо желание ти не можеш да си спомниш да си помислил, направил или изпитал..."

#8 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 22 June 2006 - 11:02 AM

c) Аз съм собственик на кастрати и любител на котки. Операцията на мъжките е лека, животното на следващия ден започва да се разхожда и да тичка по малко, на 3 ден си играе и само облизването на оперираното място ви напомня за това. За женските котки операцията е по-сложна, но е рутинна за големите клиники като АНИМО, "Бест френд - вет" и Итавет. Аз и моите домашни съкровища сме техни пациенти и със чисто сърце ги препоръчвам. Април месец кастрирах последния котарак в Анимо и бях очарована от ветеринарното обслужване. Поведението на кастрираните котки е много ласкаво към стопаните, те са съсредоточие на тяхната вселена. Мъркат, галят се, играят повече от преди, не маркират територия/ хубав момент/,не мяучат разгонени, само трябва да се внимава за храненето. Има специална храна на РК за кастрати и дава добри резултати. Вярно е и другото - няма да имате котенца от вашето съкровище. Обаче ако имате котенца къде ще им намерите стопани това е голям проблем, породистите са лесни, но домашните е много трудно да ги настаните в добри семейства. Каквото и да разправят някои форумисти, студенти и по-вероятно ученици /съдя по правописа/, намирането на нови собственици е страшен проблем, един път може и да се намерят между познатите, после накъде? Много добри познати ви молят да заплодите вашата котка и с нетърпение очакват котенцата, НО когато се родят не ги вземат и това е.
Ако мога да ви убедя да касрирате любимеца си ще бъда доволна, че съм помогнала на още един коткостопанин да бъде щастлив с любимото си животно.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#9 Потребителят е офлайн   insult Икона

• свободен радикал
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 22 June 2006 - 11:09 AM

Моят котарак е кастриран и няма никакъв проблем със затлъстяването, даже си е малко мършав. Просто го кастрирахме рано - 8мес. Но не бих казала, че ние сме центъра на вселената му... По-скоро са птиците, мишките, къртичетата, които лови в несвяст по цял ден. Сигурно при котките в апартамент е друго.
User's Signature

Качена снимка

#10 Потребителят е офлайн   papyy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Деца, котки, пътешествия, фотография

Публикувано: 22 June 2006 - 11:30 AM

c) Да ,аз живея в апартамент и моите котаци не са излизали на двор. Единият го разхождам на верига с нашийник като куче, но е сибирски котарак и е едро животно. В момента на съзирането на плъх или мишка тя е обречена, ако е отпусната веригата. Не се страхува от нищо, дори от БОК или НОК, играе си с ротвайлери, много ги харесва, също и нюфаудлендите. Впечатлява го само московская стражевая и черния руски териер. insult Поздрави за вас и вашите съкровища, не знаех, че сте техен собственик. Обожавам пуделите, нямам време да се грижа за тях, но мечтата ми е белият пудел Артемон.
User's Signature

Обичам всички котки, вашите също.

#11 Потребителят е офлайн   divoto Икона

Публикувано: 22 June 2006 - 12:08 PM

ами да ви попитам тогава колко струва кастрацията и на каква възраст е най добре да се извърши.разбрах че е хубаво преди 1то разгонване значи на около 6 месеца нали

#12 Потребителят е офлайн   funny_baby Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 July 2006 - 12:23 PM

Кастрацията струва от 20-50 лева,зависимост от клиниката която сте избрали.Но по принцип е хубаво на 10-11 месец да се кастрира(преди животното да е усвоило сексуалните си навици)

Страница 1 от 1
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни