Dog.bg Форуми : Защита на кучето от агресивни кучета- как?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Защита на кучето от агресивни кучета- как? Оцени темата: -----

#41 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 19 March 2012 - 10:01 AM

Цитат

Практиката показва, че най-добрия, ефективен, безболезнен и въобще най-методът е шише с
вода! Действа безотказно на бездомни и на повечето домашни кучета! Хем не стигат до вас, хем не ги боли, хем след няколко такива близки срещи със студената вода им идва акъла и само гледат отстрани!

( Ннее , не мога издържа )
Ма това е смешно , само хъскажия може да го напише . :zz: Ха , ха ,ха . :af_089:
...даже ще привлече още бездомни кучета , които ще дойдат да пият вода , други да се къпят :af_089: :dog: :af_089: .

Купи пластмасово шишенце от 100гр - Жин , смеси го 50/50 с тоник + лимонов сок , изпий го , и шишенцето ( то е плоско и удобно за джоба ) му пробий 2 -3 дупки по 2мм. на капачката .
Свари 2 люти чушки, в една чаша 100гр вода и сипи в шишенцето - пръскаш нападателя от 1-2 м , има ред предимства пред газовите спрейове против кучета ...

#42 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2012 - 10:41 AM

emilvr
Тази рецепта от личен опит ли я препоръчваш. Качена снимка

#43 Потребителят е офлайн   Flawless Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 19 March 2012 - 10:44 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 19 March 2012 - 10:01 AM, написа:

Цитат

Практиката показва, че най-добрия, ефективен, безболезнен и въобще най-методът е шише с
вода! Действа безотказно на бездомни и на повечето домашни кучета! Хем не стигат до вас, хем не ги боли, хем след няколко такива близки срещи със студената вода им идва акъла и само гледат отстрани!

( Ннее , не мога издържа )
Ма това е смешно , само хъскажия може да го напише . :zz: Ха , ха ,ха . :af_089:
...даже ще привлече още бездомни кучета , които ще дойдат да пият вода , други да се къпят :af_089: :dog: :af_089: .

Купи пластмасово шишенце от 100гр - Жин , смеси го 50/50 с тоник + лимонов сок , изпий го , и шишенцето ( то е плоско и удобно за джоба ) му пробий 2 -3 дупки по 2мм. на капачката .
Свари 2 люти чушки, в една чаша 100гр вода и сипи в шишенцето - пръскаш нападателя от 1-2 м , има ред предимства пред газовите спрейове против кучета ...

хахах, много ме завабляваш! :db_046:
Бездомните, които идват да пият вода и да се къпят са друг въпрос, факт е например, че ние с безомните нямаме проблем, а вече и с повечето домашни, но с онези, с които имаме проблем, както казах, водата е най-доброто средство! И ти предлагам да спреш да се наливаш с Жин и да пийнеш една студена вода от мен! :rc_036:
User's Signature

Качена снимка

#44 Потребителят е офлайн   Ev0luti0n Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 March 2012 - 06:20 AM

Мод: Получаваш последно предупреждение, при последвало провинение, получаваш бан!

#45 Потребителят е офлайн   backoo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 02:33 PM

добре де, но ако злото ми куче нахапе някое друго, а след това стопанина реши да си отмъщава?

#46 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 March 2012 - 02:50 PM

На такива "стопани" не им пука, че кучето им може да нарани друго. Някои от тях дори търсят точно това... Но наистина не си дават сметка, че после ще има последствия.

По темата - спрея мисля, че е ефикасен начин, а и действието му преминава до няколко часа.

#47 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 06:12 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 22 March 2012 - 02:50 PM, написа:

На такива "стопани" не им пука, че кучето им може да нарани друго. Някои от тях дори търсят точно това... Но наистина не си дават сметка, че после ще има последствия.

По темата - спрея мисля, че е ефикасен начин, а и действието му преминава до няколко часа.

Spreqt ... пробвай , и ще разбереш - действието преминава за минута мах , много е ефективен и отблъскващ , ноо..
Като пръснеш и ръката ти се подлютва , неминуемо ( дори сега като четеш това те засърбява носът !) :dh_188: само като се пипнеш ... камо ли покрай окото .. и ужас .
Ако го прибереш след това в чанта или дреха подлютва страхотно дрехата ...
Винаги духа някакъв вятър , в паниката не можеш да мислиш/ избираш и за това и страхотно се обгазяваш ,
често повече и от тоя който си пръскал ....

При сички случай обаче спрей е 100 пъти по- добре от нищо ..., особено мойто куче което в сравнение с другите си е направо жуже :ab_041: , и хиеноподобните го мислят за закуска.

#48 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 23 March 2012 - 07:03 PM

Купи пластмасово шишенце от 100гр - Жин ,

Вай, я сега да видиме кой никога не си е купувал жин в пластмасово шишенце, пък дава акъл.

#49 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 23 March 2012 - 08:06 PM

Преди час си разхождах кучето, ВИНАГИ е на повод. И от един двор изскочи една грамадна мастия, мелез между кангал и БОК, огромен звяр, и се нахвърли върху моето, а аз в едната ръка държах кучето, в другата - колело. Настана меле, и моето скочи да ръмжи!!! Разкрещях се на собственика на кучето, защото за пореден път ми скроява този номер, въпреки че знае, че песа напада всяко куче в обсега му, териториална агресия просто. И резултата е 2 големи драскотини от зъби на главата на моето куче, на 2см от окото му, направо съм бясна! Следващия път ще съм на разходка с това, аман значи! На това отгоре се връщах от разходка и кучето ми беше си играло с кокер, лабрадор, даже с едно бездомно куче се заигра и нямаше проблем. Само с тая грамадна мастия се сби и собственика й ме обвини, че едва ли не моето куче е подстрекателя!!! Моля ти се, вързано и удушено с повода! Следващия път палка и спрей и електрошок, обаче първо по тъпия стопанин и после по кучето!

#50 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 08:24 PM

Vesela_5, точно с това мисля и аз да се обзаведа. Принципно спрея ми дава някакво спокойствие, но знам че едва ли ще успея да го извадя навреме. Другото е, че ако напръскам кучето преди да захапе, въпреки явните знаци, че ще го стори, най-много стопанинът да извърти нещата и да каже, че съм му нападнала кучето без причина..Всякакви ги има. Те някои дори при положение, че кучето им системно напада, пак обясняват, че е много добро и няма проблем, така че... Ако пък го напръскам когато е захапало моето, ще подлутя и собственото си куче, а и не знам дали няма да доозлоби нападателя. Принципно досега не съм използвала спрея върху куче. Веднъж пръснах във въздуха, за да видя какво е..Кашлях в продължение на 5 мин, едва си поемах въздух. Но при всички положения ми е много по-спокойно с него. А палката ще бъде много полезна, ако се налага да се отваря захапка, която по друг начин няма отваряне.
Не знам с какво още да се въоръжа..няма да ви обяснявам какво е при нас. Пълно с агресивни кучета и безотговорни стопани, които не ги наблюдават. Преди малко се върнахме от разходка и една позната ми разказа, че пред нея питбул е разкъсал друго куче...Постоянно обмислям какво мога да направя при евентуално нападение...Ще си купя палка, пък дано не ми се налага да я използвам.

#51 Потребителят е офлайн   Hera_mp Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 08:29 PM

(Y) Абсолютно съм солидарна с тебе, аман от КрЕтЕнИ .

#52 Потребителят е офлайн   valnata Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 March 2012 - 09:04 PM

Показване на мнениетоmarin4eto, в 23 March 2012 - 08:24 PM, написа:

А палката ще бъде много полезна

:ba_025: Отдавна съм купил на жена ми телескопична палка, ползвана е и ефекта е поразяващ. Друго спасение срещу домашни и бездомни агресивни кучета няма. Може би ще има ефект този вид костюми, които се носят от фигурантите, но те не предпазват кучето а и няма да са удобни.

Ако имате мъж под ръка може да се позлва срещу идиота, който си е пуснал "доброто" кученце.

#53 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 23 March 2012 - 11:19 PM

Кучето ми има белези от зъби точно до окото!! Ами ако му беше засегнало окото!? Направо ми иде да му полея цялата къща с бензин и да му драсна клечката, та барабар той, кучето му и цялото му семейство да изгори! Хаха, знам, че съм крайна, но Качена снимкане издържам повече!

А това "кчуенце" тежи около 45-50кила, една сутрин, рано-рано, пак си разхождах кучетата и една жена (жената на тоя идиот-стопанина му) обикаляше из квартала да си ТЪРСИ кучето, било си отворило само врата и избягало моля ти се.. Огромна мечка, свободно си се разхожда из квартала и налита на кучетата. Как да не ги изпозастреляш цялото им малоумно семейство, олигофрения пълна..

#54 Потребителят е офлайн   marin4eto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 07:09 AM

Vesela_5, наистина много неприятно! Заради безотговорността на тези хора да пострада кучето ти..Хубаво поне, че не е засегнато окото! И все пак помисли да подадеш жалба срещу тях. Не знам доколко ще помогне, но поне ще им наложат глоба. Повечето хора се замислят над действията си когато им улекне джоба. Вземи си и средства за самозащита - спрей, палка, че дори и електрошок. В правото си да ги използваш, за да защитиш себе си и кучето си.

#55 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 March 2012 - 08:01 AM

Показване на мнениетоmil_, в 23 March 2012 - 07:03 PM, написа:

Купи пластмасово шишенце от 100гр - Жин ,

Вай, я сега да видиме кой никога не си е купувал жин в пластмасово шишенце, пък дава акъл.
Мод: Изтрито мнение.

Te - така МОД трябва да ти изтрие заядливият пост :eg_033: , ше зема да се оплача ... май .
( мастика беше , но е твърде просташко питие за да си призная директно )
По принцип куче твърде различно напада един - и двама човека . При двама обикновенно не напада изобщо :ab_041:

Иначе в случаят на Весела , трябва ( според мен ) да се иде при стопанинът без куче , с трима едри мъже и да е сплаши стопанинът .
Сплашване става когато има мин. тройно числово превъзходство .(така учеше навремето полковник Тотев по военна тактика, при война това е основен закон,сега в България сме в нещо като студена гражданска война ) .

#56 Потребителят е офлайн   starrkopf Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:All You Need is Love

Публикувано: 24 March 2012 - 08:35 AM

Показване на мнениетоKromida, в 23 December 2011 - 10:38 PM, написа:

Здравейте,

пускам темата, защото в последно време зачестяват заплахите от чужди агресивни кучета към моето, докато сме на разходка. Кучето ми е женска, хъски, на 5 години, най-неконфликтното същество, което познавам, лично съм се погрижил да е така. Обаче напоследък в квартала станаха много модерни боксери, питбули и ротвайлери, при положение, че собствениците не ги възпитават. В каре от 8-10 блока имаме съседи 2 мъжки и 2 женски питбула, 2 женски боксера, 1 женски ротвайлер и 2 мъжки. Хубавото е, че рядко се засичаме, но винаги съм нащрек. Кажете какво е най-удачно за защита на собственото ми куче? Последният случай беше днес, прибираме се на повод, а един ротвайлер пуснат от повода и директно търчи към нас с ръмжене. Собственичката едва успя да го спре и да си го прибере. Същият ротвайлер преди два месеца беше на повод и само като ни види без предупреждение скочи към нас с ръмжене и събори собственика си на земята. Дайте съвет, моля. Аз си мисля за разни варианти- кучегон (само че има ли такъв с насочено действие, тоест да излъчва само в тясна посока, а не да засяга и моето куче, макар че ако е на повод моето бих рискувал и на него да му действа), шок-палка (легални ли са в БГ?) и разни други не толкова легални средства като газово оръжие, заредено със сачми и т.н. Колкото и да звучи гадно, все пак аз искам да си пазя кучето от чуждите невъзпитани.

Места специално пригодени за разходка на кучета,зоополиция,висока отговорност от стопаните.....,а дотогава с кучето при другарката Фандъкова.Нека тя го разходи ! Нали искат годишни такси - какво получаваме срещу тях?
User's Signature

Всеки има кучето,което заслужава...
https://www.facebook..._homepage_panel
https://www.facebook...34862426717095/

#57 Потребителят е офлайн   tai Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 March 2012 - 08:35 AM

Категорично против съм, каквато и да е порода куче да не е на повод, защото кучо си е живо същество и няма гаранция, че нещо няма да го провокира (та дори и най - доброто куче на света)! При всички случаи се прави категорична забележка на собственика с предупреждение, че ако втори път кучето се забележи без повод се подава жалба. Нося спрей в джоба си, който действа и при дъждовно време, но едва ли е най - удачният вариант при наличие на вятър, а и ми е жал да го използвам. В настоящия момент взимам кучето в ръцете си, после собствениците на едри породи се сърдят, че не оставям кучето си да играе с тяхното, видя ли куче без повод за мен собственика се нуждае от сериозна доза възпитание, най - малкото е безотговорно и просташко! Най - много ме е яд на стопани - жени, които се подхилкват подигравателно, когато разхождат без повод едрите си породи и си мислят, че ако кучето им нападне моето ще могат да го удържат. За секунда стават белите, за секунда!

#58 Потребителят е офлайн   Arolski9111 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:+359878787912
    arolski911@gmail.com

Публикувано: 24 March 2012 - 09:32 AM

Показване на мнениетоtai, в 24 March 2012 - 08:35 AM, написа:

Категорично против съм, каквато и да е порода куче да не е на повод, защото кучо си е живо същество и няма гаранция, че нещо няма да го провокира (та дори и най - доброто куче на света)! При всички случаи се прави категорична забележка на собственика с предупреждение, че ако втори път кучето се забележи без повод се подава жалба. Нося спрей в джоба си, който действа и при дъждовно време, но едва ли е най - удачният вариант при наличие на вятър, а и ми е жал да го използвам. В настоящия момент взимам кучето в ръцете си, после собствениците на едри породи се сърдят, че не оставям кучето си да играе с тяхното, видя ли куче без повод за мен собственика се нуждае от сериозна доза възпитание, най - малкото е безотговорно и просташко! Най - много ме е яд на стопани - жени, които се подхилкват подигравателно, когато разхождат без повод едрите си породи и си мислят, че ако кучето им нападне моето ще могат да го удържат. За секунда стават белите, за секунда!

Мисля, че не е редно да се слагат всички кучета под един знаменател. Защото аз мога да дам 100 % гаранция, че моето куче не е конфликтно и не напада. Съответно бих искал то да може да се движи свободно ( говоря за определените места, а не навсякъде). Нужно е всеки един от нас да носи юридическа отговорност за действията си ( включително и за кучето си ), както вече казахте то е живо същество и трябва да се отнасяме като такова спрямо тях.
Това, че има индивиди, които наподобяват Хуманоиди и не осмислят нуждата от ефективен контрол над животното си, това е вече друга тема на разговор. Подобни хора трябва да си носят съответните санкции, както е в цивилизованите държави.
А относно това как да се предпазим от агресивни кучета, една телескопична палка или спрей вършат достатъчно добра работа. Но принципно при наличието на такива кучета, не е нужно кучето да страда, заради хора, които не са положили усилие то да не бъде агресивно, а както вече казах те да си носят съответната отговорност пред правораздаващите органи.
НООО при наличие на опастност за живота и здравето на човек, а и на неговият домашен любимец ( който е част от семейството Ви ) прибегнете до нужните мерки да запазите здравето и живота си.
User's Signature

Асен Аролски треньор на кучета
и
техните собственици

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 March 2012 - 10:16 AM

Неслучайно споменах, че съм се прибирала от разходка в морската градина на Бургас, където имаше достатъчно свободно пуснати кучета и кучето ми си игра с кокер и лабрадор. Отделно минахме покрай поне десетина свободно пуснати, само се подушваха и това е. Това, което ме изнерви е, че тоя дебил, стопанина на огромния пес, твърди че моето куче е провокирало неговото, естествено с оглед на породата на моето куче. Но аз имам доказателства за точно обратното. Неговото куче явно освен двора, счита и територията пред двора за негова територия и следователно напада, за да си я защити. Но в случая аз разхождам моето куче всеки ден на същата територия, следователно и моето куче я счита за негова собствена. И оттам дойде конфликта и кучетата се сбиха. Но как да му го обясниш на тоя дебил! Просто трябва да си държи кучето в двора, това е, не искам нищо повече.

П.С.: И в случая ме е яд, че следващия път трябва да ходя с пали и да му бия кучето на тоя простак, вместо да го запукам него с една сопа, да му дойде акъла в главата, олигофрен!

#60 Потребителят е офлайн   Тази Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 20 May 2014 - 04:52 PM

Някой ползвал ли е елекртощок? Какво става?

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни