Dog.bg Форуми : Защита на кучето от агресивни кучета- как?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Защита на кучето от агресивни кучета- как? Оцени темата: -----

#1 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 23 December 2011 - 10:38 PM

Здравейте,

пускам темата, защото в последно време зачестяват заплахите от чужди агресивни кучета към моето, докато сме на разходка. Кучето ми е женска, хъски, на 5 години, най-неконфликтното същество, което познавам, лично съм се погрижил да е така. Обаче напоследък в квартала станаха много модерни боксери, питбули и ротвайлери, при положение, че собствениците не ги възпитават. В каре от 8-10 блока имаме съседи 2 мъжки и 2 женски питбула, 2 женски боксера, 1 женски ротвайлер и 2 мъжки. Хубавото е, че рядко се засичаме, но винаги съм нащрек. Кажете какво е най-удачно за защита на собственото ми куче? Последният случай беше днес, прибираме се на повод, а един ротвайлер пуснат от повода и директно търчи към нас с ръмжене. Собственичката едва успя да го спре и да си го прибере. Същият ротвайлер преди два месеца беше на повод и само като ни види без предупреждение скочи към нас с ръмжене и събори собственика си на земята. Дайте съвет, моля. Аз си мисля за разни варианти- кучегон (само че има ли такъв с насочено действие, тоест да излъчва само в тясна посока, а не да засяга и моето куче, макар че ако е на повод моето бих рискувал и на него да му действа), шок-палка (легални ли са в БГ?) и разни други не толкова легални средства като газово оръжие, заредено със сачми и т.н. Колкото и да звучи гадно, все пак аз искам да си пазя кучето от чуждите невъзпитани.

#2 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом
Публикувано: 24 December 2011 - 03:01 PM

Жалба срещу собственика в Полицията това само не споменахте, а в случая това е начина.
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#3 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• Afrodita of Angel's staff
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Interests:American Staffordshire Terrier
Публикувано: 24 December 2011 - 03:23 PM

Жалбите не помагат. Тук, в квартала където живея и където разхождам кучетата си има един идиот с къща с двор и в двора е пуснато едно голямо женско куче, приличащо на мелез с кангал. Всеки път като ни види това куче ще разбие металната врата на двора, често кучето бяга от двора и стопанката му го търси из квартала. Веднъж както разхождам кучетата, тоя глупак пусна кучето от двора и стана меле, неговото ръмжи и се хвърля, моите и те оголват зъби и налитат. Едвам излезнах от ситуацията, след като бих по един шут на неговото и на едно от моите кучета. Не става просто, това са големи доминантни породи кучета, повечето от тях проявяват някаква териториална агресия. Замисляла съм да си нося лютив спрей или направо електрошок, защото не се знае докъде може да стигне такава разправия. Изобщо не е шега работа, жалбата в полицията помага само при някои хора. Но има особен вид идиоти, на които и жалбата и предупрежденията не им помагат. Всеки трябва да си носи отговорност за кучето и да си го държи ВЪРЗАНО. Конфликтността не зависи от породата на кучето, моите кучета се разбират с повечето кучета в квартала, но имаме едно конфликтно женско хъски на което веднага биха отвърнали. Последния път се наложи да издърпам хъскито от врата на едно от кучетата ми, и да го държа за нашийника докато стопанката му дотича да си го върже. А хъските се извърташе и ръмжеше, като се опитваше да ме ухапе и мен. Какво се прави в такива случаи, на кой да хвърля един бой, на кучето или на тъпата му собственичка?? Просто си има хора - гамен, олигофрени и идиоти, които не разбират от добра дума.

#4 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 December 2011 - 05:35 PM

Жалбата мога да я подам СЛЕД като съм установил, че кучето, за което я подавам, е агресивно- което може да стане и ппо неприятен начин, следователно, не е изобщо метод.

Разгледах по сайтове и питах приятели, ще си купувам кучегон Dazzer II, както и електрошок във вид на мобилен телефон. Кучегонът се ползва преди нападението и може да се ползва и докато е в джоба, т.е. без да става ясно за околните въобще. И трябва да се ползва преди нападението, защото са отделени кучетата, а ако се счепкат, ще действа и на нападнатото.

#5 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 24 December 2011 - 08:18 PM

Това устройство излъчва честота от 25KHz и определено ще се усети и от твоето куче, което ще държиш с другата си ръка. Лично според мен този кучегон може да се ползва, ако си БЕЗ куче.

#6 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:строителство , техника, ядене и пиене .

Публикувано: 24 December 2011 - 10:54 PM

Тия кучегони , са несигурни . електрошок в корпус на тел . е негоден ( според мен , понеже куч. ще ти ухапе ръката .
Ако е на палка - да. :ab_041:
Газово със сачми - безсмислено , , може и ти да ядеш бой , ... а и просташко е да ходиш с револвер в ръката из парка . :ab_041:
Спрей според мен най - добре .
Тука има една кучкарка която носи сгъваема пика ( към метър ) , стоманена според мен , и сички ( и кучета и хора ) я заобикаляме отдалеч.

#7 Потребителят е офлайн   Kromida Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 06:08 PM

А истина ли е, че ако се залеят с вода биещи се кучета се разделят?

#8 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 06:15 PM

Показване на мнениетоKromida, в 25 December 2011 - 06:08 PM, написа:

Да... през главата с вода като го залееш се пуска от другото куче..., ама това далеч не значи, че след това ще спрат окончателно да се бият... залей му главата и главно носа с вода и се пуска...
User's Signature

Качена снимка

#9 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 25 December 2011 - 06:19 PM

Показване на мнениетоKromida, в 25 December 2011 - 06:08 PM, написа:

Не. Зависи от кучетата и желанието им да пребият отсрещния нахалник. Но ако имаш шише с вода под ръка - не пречи да опиташ. Само дето ще ти трябват още две ръце, за да ги държиш разделени, ако решат да се пуснат.
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#10 Потребителят е офлайн   Дизел Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 06:38 PM

Аз пък казвам твърдо ДА... понеже имам приятел който гледаше питове за бой... той ми го е казвал и от него съм го виждал ..
User's Signature

Качена снимка

#11 Потребителят е офлайн   boxer_s6 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 06:56 PM

Същата работа и в нашия квартал ..
Значи всеки ден като ходя в парка се притеснявам да не изкочи един рот който собственика му е някакъв ...Кучето винаги,ама винаги е пуснато.По пътя,в парка ..И не знам и аз какво да правя 100 пъти са се били с моя боксер и онзи продължава да го пуска...Хубаво моето не е цвете за мирисане,но като не се разбира с някое куче си го връзвам,а тоя го пуска и изобщо не му пука какво може да стане,включва си телефона пуска кучето и не му пука кво става...Друг път пък той и още някакви други негови приятели идват с техните кучета и така ги пускат...Един път и рота и едно френчи се нахвърлиха на моя боксер...А собствениците къде бяха на майка си в ...Вече не знам какво да правя друг парк на близо няма,или и да има не е хубав парк а този е голям...И все гледам да не се засичам с този човек,но той няма работа и ЦЯЛ ДЕН е в парка..Представете си какъв ужас е..Така има и пибули пуснати и бултериери и вече не знам какво да правя.Колкото и да обичам животните ако се случи още веднъж ще взема някви мерки и ще подам оплакване някъде да го приберат...

#12 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 25 December 2011 - 07:00 PM

Разбира се,че се разделят като се полеят. Вярно,че е друг въпроса как ще ги задържите разделени,понеже това е временно решение. Ритане,блъскане,викане и дърпане обикновенно ги настървява още повече

#13 Потребителят е офлайн   ARIMANN Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 07:09 PM

Вземи си една САО и ся води заедно с хъскито на разходка...аз имам женска такава и когато я извеждам заедно с мъжкия ,,който е безпороден селски пес..няма никакви проблеми от други кучета..Азиатката ги респектира веднага..недай си Боже да ни нападнат. бързо бързо си заминават..иначе САО е много уравновесена като поведение и никога сама не провокира сбиване..Това го казвам и в реда на шегата но преди да имам женската редовно трябваше да разтървавам кучето ми от разни навляци..

#14 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 December 2011 - 11:01 PM

Щеш -нещеш, трябва да проучиш и някой кучешки особености . :ab_041:
Примерно че близо до стопанина си е по- агресивно/смело
,че хоризонталните ти части ( китки ) ги захапва с пъти по- лесно от верт.
Ако нападне , дай му за захапе шапка , дреха , и поддържаш опъна :ab_041:
ако захапе твойто - естеств удар в носа му - прави чудеса .
Вместо газов рев. - старият армейски метод от Живково вр. ( блаженни години) смес от тютюн чер и лют пипер минати с пасатор . ...
При тактично твое поведение никога не нападат до край
Поне аз имам пробл , че мойто крокодилче напада 10 пъти по- големи от него :ab_041:

#15 Потребителят е офлайн   parcheka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Чехословашки вълчак

Публикувано: 25 December 2011 - 11:23 PM

Е то мисля,че въпроса беше да пазим кучето си не себе си. Когато съм с куче обикновенно то е целта на нападението

#16 Потребителят е офлайн   minch Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 28 December 2011 - 10:55 PM

Показване на мнениетоboxer_s6, в 25 December 2011 - 06:56 PM, написа:

Същата работа и в нашия квартал ..
Значи всеки ден като ходя в парка се притеснявам да не изкочи един рот който собственика му е някакъв ...Кучето винаги,ама винаги е пуснато.По пътя,в парка ..И не знам и аз какво да правя 100 пъти са се били с моя боксер и онзи продължава да го пуска...Хубаво моето не е цвете за мирисане,но като не се разбира с някое куче си го връзвам,а тоя го пуска и изобщо не му пука какво може да стане,включва си телефона пуска кучето и не му пука кво става...Друг път пък той и още някакви други негови приятели идват с техните кучета и така ги пускат...Един път и рота и едно френчи се нахвърлиха на моя боксер...А собствениците къде бяха на майка си в ...Вече не знам какво да правя друг парк на близо няма,или и да има не е хубав парк а този е голям...И все гледам да не се засичам с този човек,но той няма работа и ЦЯЛ ДЕН е в парка..Представете си какъв ужас е..Така има и пибули пуснати и бултериери и вече не знам какво да правя.Колкото и да обичам животните ако се случи още веднъж ще взема някви мерки и ще подам оплакване някъде да го приберат...

Значи чисто теоретично бих опитал да говоря с човека, втора точка- оплаване в съответните инстанции, ако не помогне следва лош побой (ако е възможно). Ако обстоятелствата не позволяват, бих обмислил вариант за въоръжаване (метална тръба, ръжен, електрошок, допълнително въже за да изтегля кучето му встрани от моето ако това е възможно и т. н.) с нещо удачно за нанасяне на нетрайни повреди върху кучето му (и него) и при нападение от негова страна не бих се колебал. Зная, че звучи грозно, но ако не разбират от дума не остават много варианти за действие, а най-много мразя такива боклуци... Често ми се случва да разхождам песа в морската в Бургас и да виждам как разни кучета се бият докато стопаните им едва ли не се радват. В такъв случай гледам да ги разтърва ( най-интересното е, че кучето ми самостоятелно, преди аз да го правя, започна да се блъска между биещите се кучета, да ги разделя и да стои между тях докато не ги разделят!!! Гордея се с питбула си!!!), след което възмутен се опитвам да им вкарам акъл в главата!!!

#17 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2011 - 06:22 AM

Може ли да кажеш защо си взе порода питбул ?

Мен спец. ме е страх от тях , знам че повечето са с мн благ характер , като котенца , но имат голям потенциал да убиват.
Те са селекционирани да убиват .

Нов за мене метод , измислих го вчера ... :af_089:
Разхождах моето вчера , и доприпка едно едро да ни хапе , и преди се е опитвало .
Хвърлих му в очите една шепка пясък , който от зор намерих до нас , и то веднага заприпка обратно до собственикът си да си трие очичките . :af_089:

По принцип смятам , че собственик на едро куче има нужда от някаква територия , на която кучето му да потича свободно , и да се измори , и непознати ги заобикалям отдалеч .

#18 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 December 2011 - 11:48 AM

Показване на мнениетоemilvr, в 29 December 2011 - 04:22 AM, написа:

Може ли да кажеш защо си взе порода питбул ?

Мен спец. ме е страх от тях , знам че повечето са с мн благ характер , като котенца , но имат голям потенциал да убиват.
Те са селекционирани да убиват .

Това е най-голямата тъпотия в света. Вземи си питбул и си го възпитай както си възпитаваш твоето куче и ще видиш как ще играе с други кучета без проблем. Задкормилното устройство е селекционирано да убива, да знаеш. Причината един питбул да иска да убива е само една - това е безпределното му желание да угоди на стопанина си, на каквато и да е цена. Питбула е силно привързан към стопанина си и винаги гледа да е близо до него, и когато се налага, да го защити. Аз лично най-се дразня на пуснати хъскита и лабрадори, огромни тичащи към теб кучета и навиращи се във вързаното ти куче. Когато човек се страхува от нещо, той предпочита това нещо да не съществува, вместо да се опита да го разбере и да го опознае.

#19 Потребителят е офлайн   emilvr Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 29 December 2011 - 03:19 PM

Нещо не ме разбра . Женски акъл . :af_089:
Вероятно имаш комплекси , че си физически слаба и уязвима, нерешителна и страхлива ( в различни степени ) . Затова си правиш ъбрейд с куче което добавя точно дефицитните ти черти + любов .
Полученото сдвоено същество( химера ) е хармонично и уравновесено обикновенно , и за това никога не съм видял проблеми с питбули ,и техните собственици са обикновенно чудесни .
( така си обеснявам нещата ) :smile:
Други като мен се ъбгрейдват с мощен ъглошлайф+пекинез или ултрабук , друг с мощна кола , или ...
Колкото за хъскитата и стопаните им ... те са мн красиви , но диви , волни ,
и обикновенно 3 хъскита + стопаните им имат акъл колкото 1 пекинез . :af_089:
В края на краищата всяко същество има право на територия и на живот.

#20 Потребителят е офлайн   Vesela_5 Икона

• PipPipPip
  • Покажи галерията
Публикувано: 29 December 2011 - 03:30 PM

При вас в Северозападна България явно сте доста назад в мисленето си, усещам полова дискриминация поради факта, че съм жена. Преди няколко дни ми се наложи да свалям с шутове един женски кангал от врата на кучето ми, преди да му е надъвкал перфектната блестяща козина. Ако смяташ, че съм физически слаба, нерешителна и уязвима, явно преценката ти е грешна. Даже понякога ме хваща яд, че кучетата ми не са по-твърди и сериозни, за да ми пасват на моя характер. Самия ти призна, че те хваща страх от питбули, представям си как минаваш на другия тротоар. Страха е най-голямата движеща сила.
Има много начини да защитиш себе си и кучето си от нападение на други кучета, но не приемам дискриминирането на определени породи, като по-опасни, защото не е така. Образовай се малко.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни