Dog.bg Форуми : Изхвърлено коли - Пловдив?

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Изхвърлено коли - Пловдив? koli

#21 Потребителят е офлайн   Heavensmile3 Икона

• Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2012 - 03:44 PM

Хора...чувате ли се? Какво значи куче на аванта??? Това не са цигари, не е стока! Та Вие сами говорирте за кучетата си като за деца!Жената иска да се грижи за животинчето. И е ужасно хубаво ако създаде други и "ще направи щастлив някой друг като му подари коли". Има много хора които търсят тази порода и биха били ужасно щастливи ако имат нов член в семейството.
Също така съм на мнение, че тя е достатъчно съвестна, за да не оставя кучето си да прави бездомни бебета. Доказва го самият факт, че тя се опитва да поправи грешката на някой, който е постъпил по този начин!

#22 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2012 - 03:55 PM

Показване на мнениетоHeavensmile3, в 24 February 2012 - 03:44 PM, написа:

Хора...чувате ли се? Какво значи куче на аванта??? Това не са цигари, не е стока! Та Вие сами говорирте за кучетата си като за деца!Жената иска да се грижи за животинчето. И е ужасно хубаво ако създаде други и "ще направи щастлив някой друг като му подари коли". Има много хора които търсят тази порода и биха били ужасно щастливи ако имат нов член в семейството.
Също така съм на мнение, че тя е достатъчно съвестна, за да не оставя кучето си да прави бездомни бебета. Доказва го самият факт, че тя се опитва да поправи грешката на някой, който е постъпил по този начин!

Ние се чуваме добре, обаче ти чуваш ли се? Не може така да се "създава" кучета от някоя порода. Това става само в легитимен развъдник, нужните медицински изследвания, резултати от изложби ит.н. Да не говорим, че е задължително и двамата родители да имат родословие. А не да "прави хората щастливи", като им подарява коли, защото това просто няма да е куче коли а породободобно кученце. Новите потребители би следвало да прочетат малко, преди да дават акъл във форума.

#23 Потребителят е офлайн   Heavensmile3 Икона

Публикувано: 24 February 2012 - 04:14 PM

arina наистина ли вярвате, че мнозинството от хората които искат такава (или каквато е друга порода) могат да си позволят кученце от лигитимен развъдник, родословие и т.н. Очевидно сте доста добре запозната, следователно сте запозната и сцените на такива кученца. Огледайте се замислете къде живеем и с какво разполагаме. Хората търсят приятел, който да обгардят с много любов. Може би за Вас това е порок, защото така не се получават кученца със "синя кръв", но за други не е. Погледнете и от другата страна на нещата и се радвайте, че има хора които са отзивчиви и към "породоподобните" същества.

#24 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 24 February 2012 - 04:17 PM

И благодарение на такива хора, които творят кученца без синя кръв има толкова кучета, които вече не приличат на породата си, има и толкова наследствено болни и продължаващи да предават болестите си на поколенията си. Ама иначе на тези хора много им пука за кученцата, само дето правят умишлено болни поколения. Айде моля ви се....
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#25 Guest_5555_*

• Група: Гости

Публикувано: 24 February 2012 - 04:27 PM

Не разбрах, тя на вас ли ви дава кучетата???? Къде пише че иска да прави поколение от тях???? И кой ви каза че кучетата от развъдниците са мноооого здрави???
Имам примери и за ротвайлери и за йоркшири с не излечими заболявания. Йоркшира беше платен на 1500 лева от от най големия развъдник. Живейте си живота никой не ви бута на вас кучета без синя кръв! Хем сте се събрали да пазите и да се грижите за животинките.....хем това от нищо не личи. Щом не искате да кажете за кучетата от Пловдив.... тогава си замълчете.... тя се опита да помогне на тях..... но не и разрешихте....

И в крайна сметка разберете, че не за всички е важна чистотата на породата! Да аз имам коли..... то ама хич не е чисто но си го обичам като дете.....ВИЕ МОЖЕТЕ ЛИ ДА КАЖЕТЕ СЪЩОТО??

#26 Потребителят е офлайн   Heavensmile3 Икона

Публикувано: 24 February 2012 - 04:28 PM

Не мисля, че в този форум има хора на които не им пука за кученцата инче нямаше да водим този спор. Не визирам хора, които отглеждат кученца за разплод и печалба. Говоря за хората, които отглеждат "породободобни" както Вие ги наричате, само заради факта, че не са с доказано родословие- те се грижат и за родителите и за бебетата им, внимават на кого дават кученцата си. Не мисля, че някой който гледа коли ще му намери партньор немска овчарка (пример) и след това ще претендира, че това е немска овчарка! Той просто няма да позволи да се получи нещо такова.

#27 Потребителят е офлайн   Serbmanija Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 24 February 2012 - 04:31 PM

Моля ви,нека спрем да спорим и да се упрекваме.Аз си имам момченце,на което да дарявам любовта си,като не става,няма да седна да плача сега.Все пак темата е за изхвърлено Коли.Нека автора на темата или някой запознат със случая да пише каква е съдбата на горките животинки.Наистина ли са бездомни,прибрал ли ги е някой,или вече са в "истории със щастлив край"?

#28 Guest_5555_*

Публикувано: 24 February 2012 - 04:40 PM

Става въпрос, че едно коли от БГ развъдник зоо магазин или нещо от тоя сорт струва около 700/800 лева. Коли от Руски развъдник струва много повече! И определено нашето не е чисто! Членувам в международна група за колита и шелтита , само защото ме кефи как им правят козината за състезания :)))))))))) А там има страхотни кучета!
Темата започва с това как в Плд има 1 или 2 кучета изоставени или изгубени самички темата е от преди НГ....
Всички пишат "на тези кучета трябва да им се помогне" и в цялата полемика има само две предложения..... едното е да се прати в приют а другото е тази жена да вземе едното.
Тя никъде не казва искам женско! Тя иска нов приятел както за нея така и за кучето и. И ние с Българщината си вместо да и кажем: Да добре супер!, ние започваме да хулим тя видиш ли искала пари да изкара................. е те това не го схващам.
Със здраве, тази порода са умни кучета и онези ще се оправят там на гребната база..... а ако не се оправят..........

#29 Потребителят е офлайн   arina Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2012 - 04:59 PM

Показване на мнението5555, в 24 February 2012 - 04:40 PM, написа:

Членувам в международна група за колита и шелтита , само защото ме кефи как им правят козината за състезания :)))))))))) А там има страхотни кучета!

E точно там всички са от легитимни развъдници. Сещате ли се защо изглеждат така? Отговорете си сами. Не смятам, че да наричам куче "породоподобно" е някаква обида за кучетата или пък за собственика му. Куче без родословие няма доказан произход и съответно не е от никаква порода. Ако искате просто приятел, осиновете си някое бездомно куче, независимо как изглежда, стига да грабне сърцето ви, но не развъждайте умишлено кучета без доказан произход, защото това вече не е от любов към животните, а към парите.

#30 Guest_5555_*

Публикувано: 24 February 2012 - 05:09 PM

хихихи и аз същото казвам за развъдниците :) в БГ нещата са малко изкривени.....
тук не е сигурно , че кучето ще е здраво дори и от развъдник да е....просто това ни е манталитета.....точно заради парите изкарвани от дейността, които са много.
И все пак никой не каза за изгубените колита.... какво се случи???

• (2 Страници) +
  • 1
  • 2
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни