Dog.bg Форуми : Задължително микрочип у кучетата в София от вчера

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци! Оцени темата: ***** 2 Гласове

#101 Потребителят е офлайн   Nicholay Atanassov Икона

• Senior Lecturer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 06 January 2012 - 09:50 AM

Показване на мнениетоwind, в 06 January 2012 - 09:32 AM, написа:

Показване на мнениетоbushkata, в 05 January 2012 - 10:04 PM, написа:

И ние сме живи същества и си имаме лични карти.

Е това е най-страшното. Щото и кучетата си имат паспорти, но се иска да имат и чипове.

Не ми се мисли, ако по някое време решат, че личните карти на хората не са достатъчни за идентификация, че лица се преправят било чрез хирургия, било с маски, картите се губят или фалшифицират, при труп няма как да се разпознае чий е и ... един хубав ден да осъмнем със закон за задължително чипиране на хората. То вече има чипирани такива, де, но засега поне само по желание.

Да видим тогава как ще се чипираме и ние.

Как ли ?! Ами ще използвам думите на един чужденец, който се бе изказал за нас, българите преди няколко години.

"Какво може да очакваш от един народ, на когото казваш, че ще му въведат воден режим и той (народа) вместо да скочи, хуква да си купува бидони за вода".
User's Signature

"Давай наставления само на този, който търси знания,
осъзнавайки своето невежество."

Качена снимка

#102 Guest_gorbyron_*

• Група: Гости

Публикувано: 06 January 2012 - 10:11 AM

Е това е най-страшното. Щото и кучетата си имат паспорти, но се иска да имат и чипове.

Не ми се мисли, ако по някое време решат, че личните карти на хората не са достатъчни за идентификация, че лица се преправят било чрез хирургия, било с маски, картите се губят или фалшифицират, при труп няма как да се разпознае чий е и ... един хубав ден да осъмнем със закон за задължително чипиране на хората. То вече има чипирани такива, де, но засега поне само по желание.

:ba_025: Имало и мислещи... Беше ми интересно дали някой ще го забележи... Но странно ми е, че никой не реагира на коментар № 69, в който се твърди, че предназначението на расовите кучета е да бъдат водени по изложения и да бъдат развъждани с цел да се продават, а за основните преимущества от притежаването на куче не се споменава и бъкел... И това да е твърдение на ветеринар :ud_009: ... Защо пък ли се удивлявам ... след като учебниците, от които са облъчвани в продължение на години, са написани под диктата на фармацевтичните гиганти, за които е ясно от какво се ръководят...

#103 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 January 2012 - 10:42 AM

Не ми преписвайте думи, които не съм казала. Къде по-точно споменах продажба? А това, че по изложби ходят само кучета, които имат порода и родословие не е ли вярно (защото такива са правилата)? А това, че се заплаща за участие за изложба и членство в БРФК не е ли вярно? Това никой не го прави на сила, а е въпрос на личен избор.
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#104 Потребителят е офлайн   KaiZen Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Interests:Маркетинг, Реклама, Компютри, Котки и Кучета...
Публикувано: 06 January 2012 - 10:54 AM

Показване на мнениетоtey4e, в 04 January 2012 - 09:33 PM, написа:

Не е простотия. Идеята никак не е лишена от смисъл, просто изпълнението не върви за сега )както много неща в България). Ще стане ясно, че от цялото това нещо има полза и смисъл.
На този свят все по-малко неща са безплатни. Ако не можеш да си позволиш лукса да гледаш расово куче, с което да участваш в изложби и от което да вадиш поколения и да плащаш членски внос в БРФК си осинови безпородно такова. То ще е кастрирано и ще плащаш само за храна и ваксини.

Какво общо имат изложбите?! Там ходя по собствено желание, и то далеч не на всички, а само, когато преценя.
Какъв по-точно е лукса, като кучето ми е родословно? Да не би котарака, който прибрах от улицата да е получил по-малко грижи? Не!
Членския внос в БРФК ми е 35 лв на година, данъка 20 лв. Това на мен не ми тежи!

Тежи ми тогава, когато моето ваксинирано, чипирано, с платен данък куче, няма къде да поиграе! Тежи ми, когато държавата иска да ни съдере кожите, а срещу това не дава нищо! Тежи ми, когато хората не разбират какво е да обичаш животните!
User's Signature

Гореизложеното е лично мое мнение и не ангажирам никого с него!

#105 Потребителят е офлайн   tey4e Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Ветеринарен лекар

Публикувано: 06 January 2012 - 10:59 AM

Показване на мнениетоKaiZen, в 06 January 2012 - 10:54 AM, написа:

Показване на мнениетоtey4e, в 04 January 2012 - 09:33 PM, написа:

Не е простотия. Идеята никак не е лишена от смисъл, просто изпълнението не върви за сега )както много неща в България). Ще стане ясно, че от цялото това нещо има полза и смисъл.
На този свят все по-малко неща са безплатни. Ако не можеш да си позволиш лукса да гледаш расово куче, с което да участваш в изложби и от което да вадиш поколения и да плащаш членски внос в БРФК си осинови безпородно такова. То ще е кастрирано и ще плащаш само за храна и ваксини.

Какво общо имат изложбите?! Там ходя по собствено желание, и то далеч не на всички, а само, когато преценя.
Какъв по-точно е лукса, като кучето ми е родословно? Да не би котарака, който прибрах от улицата да е получил по-малко грижи? Не!
Членския внос в БРФК ми е 35 лв на година, данъка 20 лв. Това на мен не ми тежи!

Тежи ми тогава, когато моето ваксинирано, чипирано, с платен данък куче, няма къде да поиграе! Тежи ми, когато държавата иска да ни съдере кожите, а срещу това не дава нищо! Тежи ми, когато хората не разбират какво е да обичаш животните!

Защо не прочетете горното мнение, отговорът ми беше към потребител, който каза, че това е простотия и трябва да се плаща за всичко това. Аз имах предвид същото - Никой не е накаран на сила да ходи на изложба или да членува в БРФК.
Относно това, че няма места за разходки и другите неща, които сте написали във втората част на поста съм напълно съгласна!
User's Signature

In memoriam
Качена снимка
За да си човек,бъди му приятел!

#106 Потребителят е офлайн   rossipel Икона

Публикувано: 06 January 2012 - 11:03 AM

Група против налагането на задължително слагане на чип на домашните ни любимци:

https://www.facebook...10671379021042/

#107 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip
  • Група: Модератори

Публикувано: 06 January 2012 - 11:14 AM

Показване на мнениетоrossipel, в 06 January 2012 - 11:03 AM, написа:

Цитат

Според редица изследвания зачестяват случаите, при които около микрочиповете на кучета скоротечно се развиват злокачествени тумори – едни от кучетата умират, други все още берат душа.

Moля, да ми цитирате редицата изследвания. Не тези 2-3 случая, които се тиражират в нета от години. Нещо ново. Особено за тези, които "все още берат душа".
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка
Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com

#108 Потребителят е офлайн   nadgan Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 January 2012 - 11:31 AM

Благодаря на ИЛИТ за изчерпателния отговор за безплатните чипове. Майка ми е прибрала две кучета от улицата, а е пенсионер и ще и дойде нанагорно, ако трябва да плати за два чипа. Точно за възрастните хора, които едва свързват двата края, но си имат космат приятел за раздумка, ми е жал.

#109 Потребителят е офлайн   rossipel Икона

Публикувано: 06 January 2012 - 11:32 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 11:14 AM, написа:

Цитат

Според редица изследвания зачестяват случаите, при които около микрочиповете на кучета скоротечно се развиват злокачествени тумори – едни от кучетата умират, други все още берат душа.

Moля, да ми цитирате редицата изследвания. Не тези 2-3 случая, които се тиражират в нета от години. Нещо ново. Особено за тези, които "все още берат душа".

http://www.rense.com...eral90/chip.htm

http://thegreenists....him-cancer/1134

http://victoria-anis...-cancer-a127237

http://www.dogsnatur...microchips-pet/

Дори и два случая да са, не бих рискувала да навредя на кучето си дори да има 1% вероятност и никой не може да ме задължава да го правя!!
Идеята е добра като цяло, но няма нито база данни, нито работеща система, която би ни помогнала ако си загубим кучето.
Само да плащаме заплати на някви инспектори, които ще се разхождат по улиците???

#110 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 11:37 AM

http://www.ivanstame...m/2010/08/2131/

Доста по-голям процент пострадали от ваксини хора. А вие ваксинирате ли се? А децата ви?

п.п.

Цитат

Идеята е добра като цяло, но няма нито база данни, нито работеща система, която би ни помогнала ако си загубим кучето.

А, това е друго. Това е основния проблем. Но той няма общо с паниката около рака и чиповете. (Поне за сега.)
User's Signature

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.

#111 Потребителят е офлайн   rossipel Икона

Публикувано: 06 January 2012 - 11:39 AM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 11:37 AM, написа:

Доста по-голям процент пострадали от ваксини хора. А вие ваксинирате ли се? А децата ви?

Не се ваксинирам и нямам деца, но специално за противогрипните ваксини ми е доста отрицателно мнението.

#112 Потребителят е офлайн   rossipel Икона

Публикувано: 06 January 2012 - 11:41 AM

п.п.

Цитат

А, това е друго. Това е основния проблем. Но той няма общо с паниката около рака и чиповете. (Поне за сега.)

Ако има по-безопасен вариант, който да не застрашава животинките ни и ще ни е от полза съм за ;)

#113 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2012 - 11:48 AM

Ами като правите група, протестирайте и срещу ежегодната ваксина бяс.
За мен това е по-голям проблем от чипа при положение, че годността на ваксината е 3 г. поне. И че за рисковете има наистина изследвания, а не някакви предполагаеми вероятности заради 2 предполагаеми случая в света.

#114 Потребителят е офлайн   dimo Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 06 January 2012 - 11:48 AM

В посочените линкове няма нито едно научно изследване!
Цитират се вестникарски статии, в които се говори за единичти случаи, при които уж имало връзка между тумор и чип, като това го казал кварталния доктор.
User's Signature

Good blood doesn't lie !
Dimanovs Kennel

#115 Потребителят е офлайн   bushkata Икона

• No brain - No pain
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 11:51 AM

Подобно поднасяне на информацията не помага на хората да мислят. Напротив. Те четат гръмкото заглавие, после изречение-две и до там. Изпадат в паника и крайности. Които не им помагат да разсъждават и да виждат реалните проблеми.

Достатъчно е някой да порови из законите и да се извадят законите, наредбите и членовете, които задължават общините да направят база данни. Защото срока отдавна е минал, а работеща такава няма. Тях ще санкционира кой? И на какво основание ще изискват от нас да изпълняваме задълженията си, след като на по-високо ниво те не са изпълнени. А нашите са в пряка връзка с техните и се обезсмислят при неизпълнение на техните (първо).

Убедена съм, че за адвокат това противоречие ще е фасулска работа да се облече с цитати от закони и членове. Като сте направили група - чудесно. За да има файда от нея, намерете адвокат, който да направи това и да го размахваме на проверяващите по улиците. Това вече е смислено неподчинение, за мен.

Другото е приказване до безкрай. От което хората чуват само "рак", "глоби", "както всичко в Бг", "те па ще ми кажат!" и т.н.

p.p. Благодаря за допълненията от Димо.
Както и на Мил, която ме подсети за абсурдността на това.

Наистина, има много абсурди. И в момента анти-чип паниката хаби енергия на халос, но не в правилната посока.
User's Signature

#116 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 06 January 2012 - 12:00 PM

Показване на мнениетоNicholay Atanassov, в 06 January 2012 - 09:50 AM, написа:

Как ли ?! Ами ще използвам думите на един чужденец, който се бе изказал за нас, българите преди няколко години.

"Какво може да очакваш от един народ, на когото казваш, че ще му въведат воден режим и той (народа) вместо да скочи, хуква да си купува бидони за вода".

Проблемът е, че тези, които искат да им "играем според гайдата" са запознати отлично с "Фауст" от Гиоте... и постигат пъклените си цели, предлагайки ни всевъзможни изкушения... Няма да се впускам в подробности... Способните да мислят със собствените си глави ще разберат за какво става въпрос :ee_017:

#117 Потребителят е офлайн   xael Икона

• Perfect Stranger
  • PipPipPip

Публикувано: 06 January 2012 - 12:10 PM

Този ГИоте някой друг "Фауст" ще да е написал, аз знам за един друг "Фауст" на един друг Гьоте :ab_041: :ab_041:

Моят си е чипиран от 50 дневна възраст и за момента няма проблеми от чипа вече 4та година.
Тая тема се дъвка преди 4-5 месеца заради някаква статия, сега пак... и едни и същи коментари се размотават в две еднакви теми.
User's Signature

Five exclamation marks, the sure sign of an insane mind.
Sindarin Siberian husky kennel

#118 Потребителят е офлайн   wind Икона

• Упражнението за мозъка е мисълта
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 06 January 2012 - 03:00 PM

Подписвам декларация, че не искам да ме ваксинират и не се ваксинирам. Деца в този свят не искам да имам :)

Показване на мнениетоmil_, в 06 January 2012 - 11:48 AM, написа:

Ами като правите група, протестирайте и срещу ежегодната ваксина бяс.
За мен това е по-голям проблем от чипа при положение, че годността на ваксината е 3 г.

Кучетата си (моите лични и подопечните, ако се задържат толкова дълго) ваксинирам през 3 години.

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 11:51 AM, написа:

Подобно поднасяне на информацията не помага на хората да мислят. Напротив. Те четат гръмкото заглавие, после изречение-две и до там. Изпадат в паника и крайности. Които не им помагат да разсъждават и да виждат реалните проблеми.

Който е отвикнал или няма желание да мисли, ще прочете винаги само заглавието и първите два реда на каквото и да е. Да се помогне на някой да започне да мисли е сложна работа. Това е умение, което всеки притежава, но развива в различна степен, в зависимост от своите лични качества и заобикалящата го среда. Гледайки много реклами, ТВ и т.н. обаче, получавайки готови отговори на всичко, използвайки калкулатори за 15 + 24 и прочие това умение все по-рядко се използва и ... закърнява.
User's Signature

#119 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 06 January 2012 - 03:08 PM

Показване на мнениетоxael, в 06 January 2012 - 12:10 PM, написа:

Този ГИоте някой друг "Фауст" ще да е написал, аз знам за един друг "Фауст" на един друг Гьоте :ab_041: :ab_041:

Моят си е чипиран от 50 дневна възраст и за момента няма проблеми от чипа вече 4та година.
Тая тема се дъвка преди 4-5 месеца заради някаква статия, сега пак... и едни и същи коментари се размотават в две еднакви теми.

Заради една буква, не ми се губят няколко минути, за да си сменям настройките на клавиатурата...трябваше иначе да го напиша с "Й"... А и по-добре да не издребняваме до букви и препинателни знаци..., защото в същия дух и аз мога да посоча изтипосаната ти конска усмивка и да попитам какви комплекси избиваш чрез конските атрибути...

#120 Guest_gorbyron_*

Публикувано: 06 January 2012 - 03:28 PM

Показване на мнениетоbushkata, в 06 January 2012 - 11:14 AM, написа:

Цитат

Не са необходими каквито и да било научни изследвания и доказателства... Просто е необходимо човек да има мъничко живи мозъчни клетки, за да успее да сметне 2 и 2... Ето един съвсем нагледен пример: Какво се случва, когато един нормален мъж е сканиран през зрението му от една добре изглеждаща гола жена? Израстъка къде се явява - на мястото на сканиране или в съвсем друга част на тялото? По същата логика и сканирането на микрочипа може да доведе до раково образувание във всяка една част от тялото на домашния ни любимец... Така, че от мен ще видят нито чипиране, нито пък ще им платя глоба...

• (24 Страници) +
  • « Първа
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни