bushkata, в 06 January 2012 - 11:51 AM, написа:
Достатъчно е някой да порови из законите и да се извадят законите, наредбите и членовете, които задължават общините да направят база данни. Защото срока отдавна е минал, а работеща такава няма. Тях ще санкционира кой? И на какво основание ще изискват от нас да изпълняваме задълженията си, след като на по-високо ниво те не са изпълнени. А нашите са в пряка връзка с техните и се обезсмислят при неизпълнение на техните (първо).
Убедена съм, че за адвокат това противоречие ще е фасулска работа да се облече с цитати от закони и членове. Като сте направили група - чудесно. За да има файда от нея, намерете адвокат, който да направи това и да го размахваме на проверяващите по улиците. Това вече е смислено неподчинение, за мен.
Другото е приказване до безкрай. От което хората чуват само "рак", "глоби", "както всичко в Бг", "те па ще ми кажат!" и т.н.
p.p. Благодаря за допълненията от Димо.
Както и на Мил, която ме подсети за абсурдността на това.
Наистина, има много абсурди. И в момента анти-чип паниката хаби енергия на халос, но не в правилната посока.
Нека да уточним нещо - кой на кого трябва да служи - общината на населението или населението- на далавераджиите в общината... И в такъв случай кой кого трябва да глобява - работодателя служителите ...или служителите да глобяват този, който ги е назначил...? И каква държава е тук - робовладелска или демократична?