Задължително микрочип у кучетата в София от вчера Микрочиповете могат да причинят рак на домашните любимци!
Публикувано: 09 January 2012 - 08:19 PM
bushkata, в 06 January 2012 - 11:51 AM, написа:
Достатъчно е някой да порови из законите и да се извадят законите, наредбите и членовете, които задължават общините да направят база данни. Защото срока отдавна е минал, а работеща такава няма. Тях ще санкционира кой? И на какво основание ще изискват от нас да изпълняваме задълженията си, след като на по-високо ниво те не са изпълнени. А нашите са в пряка връзка с техните и се обезсмислят при неизпълнение на техните (първо).
Убедена съм, че за адвокат това противоречие ще е фасулска работа да се облече с цитати от закони и членове. Като сте направили група - чудесно. За да има файда от нея, намерете адвокат, който да направи това и да го размахваме на проверяващите по улиците. Това вече е смислено неподчинение, за мен.
Другото е приказване до безкрай. От което хората чуват само "рак", "глоби", "както всичко в Бг", "те па ще ми кажат!" и т.н.
Наистина, има много абсурди. И в момента анти-чип паниката хаби енергия на халос, но не в правилната посока.
За съжаление.
Е, мисля, ако се намери някой с много енергия и го подхване както трявба - ще има успех. Ще го подкрепят и хора, които са анти по принцип. Но ще има и такива, които ще осъзнаят реалния проблем за момента. То дори не е проблем, а си е жив абсурд.
Че може и да свърши работа подобна кампания.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 09 January 2012 - 09:13 PM
и за това то ще продължи безкрайно . Лесната уязвимост на чиповете е заложена още при производството

Балъците ще го финансират

Вирусите и антивирусните . Хищници с/у тревопасни .
Какво да се прави ?
Мн просто , - трябва леко да се приведем , и вълната ще мине над нас

Едно знам (аз съм говорещият с пекинези ) ,достатъчно ми е да го погледна в очите ...моето куче не би искало да бъде кастрирано , чипирано , с резана опашка , отрязани уши , ъбгреидвано

Публикувано: 10 January 2012 - 12:11 AM
bushkata, в 09 January 2012 - 07:06 PM, написа:
mil_, в 09 January 2012 - 08:13 PM, написа:
Протестира се за хиляда глупости, но не и за същественото. И така става смешно и безрезултатно.
За да успее подобен протест, човекът, захванал се с него, не трябва нищо друго да прави. Трябва да насочи цялата си енергия, всичките си сили и средства в това единствено нещо. Не знам обаче кой би се хванал. Щото при нас е малко, как да кажа, всички чакат един да изнесе тежкото на гръб, другите ще подкрепят само с подпис примерно.
Наскоро гледах "Проповедникът с картечница" - по действителен случай. Човекът посвети целия си живот и средства да помага на сирачетата на другия край на света.
Аз обаче съм против чиповете не само заради неработещата система. Има и една друга страна във всяко едно човешко действие и откритие - морална, етична, природосъобразна ...
Пак да попитам, как ще възприемете закон, който повелява да се чипират хората? Защото това ще е най-сигурният метод за идентификация, защото това ще е мярка, затрудняваща терористите например. Особено пък ако чиповете са с проследяващо устройство и навсякъде говорят за ползите, примерно как по всяко време ще знаете къде се намира детето ви и т.н.
Публикувано: 10 January 2012 - 12:21 AM
wind, в 10 January 2012 - 12:11 AM, написа:
Донякъде е така и не съвсем. Имаме примери тук за не една успешни кампании.
Наистина при тях няколко човека ги изнасят на гръб, но се получава с помощ от останалите.
Хората обаче някак се умориха.
Тъпотиите са толкова много, че да се чудиш с кое да се хванеш.
За това и се възхищавам на тези, които приемат една кауза присърце и се юрват. Тогава има кой да ги последва - особено ако умее да общува, да обяснява, да се аргументира, да увлича хората със себе си, да е честен, открит и ясен - за да му повярват.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 10 January 2012 - 02:05 AM
Обаче да вземем пример с инкриминирането на жестокостта към животните.
Ако не беше случаят с кучето с отрязаните лапички, надали щеше да се получи. То май и не се получи първия път.
Обикновено трябва да има някакъв катализатор, който да отприщи емоциите.
Иначе само с разум и обяснения трудно се получава. Не се разбира много, не докосва хората.
Защото емоцията е по-силна от разума.
Затова сме и на това дередже.
Емоцията примерно от карането на ски или качването с лифт до Рилските езера винаги ще се предпочете пред разумния довод да не се посяга на природата, защото ние зависим от нея, да не се изсичат дървета заради нови писти или лифтове, да не се предоставя лесен достъп до езерата, защото множеството хора без правилното отношение към планината ще превърнат тези райски кътчета в сметище и кебапчийница... И така желанието за правене на пари на предприемача, който няма да помисли за природата, няма да бъде оборено, няма да бъде спряно от хората, защото голяма част от тези хора ще искат да ползват новите ски писти и лифтове. И малката група, която протестира срещу незаконността, няма да бъде подкрепена и няма да постигне успех, а напротив, законите ще се пренапишат така, че незаконното да се узакони.
Или да вземем за пример снимките на филм в Деветашката пещера. Еколозите колко протестираха, че ще загинат множество защитени видове прилепи. И какво? Загинаха.
За да се постигне успех, разума трябва да намери и привлече на своя страна правилната емоция. Но не винаги е възможно.
Публикувано: 10 January 2012 - 02:31 AM

Публикувано: 10 January 2012 - 07:33 AM
Инкриминацията изобщо не се разреши от един случай. Това беше натрупване в продължение на години, бавно и постепенно увличане на още симпатизанти, медии, депутати, бавно и постепенно превръщане на темата жестокост към животни от пълен аутсайдер в ежедневно коментирана. Същественото не беше хората да променят позицията си, същественото беше хората изобщо да заемат позиция, защото те не се бяха замисляли. Нека ви припомня, че след Мима всъщност се замотаха нещата още една година и трябваше нов тласък. Това, че този случай изигра съществена роля, е вярно, но ако не беше той, щеше да е друг, защото положението с жестокостта е извън контрол. В началото всички депутати се срамуваха да заемат позиция и съревнованието беше кой ще се направи на по-безразличен и кой ще го изкара най-маловажно, накрая всички ритаха да изразят позиция и се съревноваваха кой да е по-активен. Това, което накрая реши нещата, всъщност си бяха чисто политически сметки и врътки, за които ние знаем твърде малко и които нямат нищо общо с емоции, важното е, че превърнахме темата жестокост към животни от нищо в актьор на политическата сцена.
Относно чипирането на хора - не мисля, че нещата са сравними. При хората има съществен проблем с правата на човека: ограничаване на свободната воля и отнемане правото на личен живот. При животните такъв проблем липсва априори, те са наша собственост и свободната воля им е отнета. Знам, че сега ще намесят свободната воля на стопаните, но няма връзка с мисълта ми. То е същото като да се вадят аргументи кастрация на хора, собственост върху хора, евгеника - селекция на хора, управление на популацията и подобни.
Публикувано: 10 January 2012 - 08:12 AM
Уинд, не било природосъобразно и етично - ти храниш ли си кучето с гранули? Знаеш ли колко химия и оцветители има в тях ( природосъобразно? ), знаеш ли, че пилешкото в гранулите идва от смлени малки мъжки пиленца ( вторичния продукт на индустрията за яйца, етично? ).
Това нямало да реши проблема, ми той и закона за инкриминация е неефективен все още и той не решава проблема и той не е задължителен във всички страни за какво се борихме тогава?
По отношение на рисковете и примерите с чипиране на хора - Мил достатъчно добре е отговорила и се е обосновала.
Ето в Испания, въпреки, че има проблем с бездомните, чиповете са крачка в правилната посока и спомагат за разрешаването му, не го задълбочават. Същото е и в ЮК. Ако намерят кучето ти ( разбира се, че е твое САМО по чипа ) и не си обявил, че е изгубено - глоба, ако го закараш в приют - глоба. Против това ли се борите?
Трябва да се съсредоточим единствено върху базата данни. Мисля си он - лайн подписка и писма ( най - енерго и време спестяващите методи ) дали не биха имали ефект?
Публикувано: 10 January 2012 - 09:27 AM
В този ред на мисли имам въпрос

http://www.balkanpet.net/register.php -тази база данни явно не е официална,но използва ли се ,има ли от тук пишещите някой ,който е регистрирал кучето си?

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
Публикувано: 10 January 2012 - 09:41 AM

Никой не може да те накара да се чувстваш посредствен без твоето съгласие.
Елинор Рузвелт
#173 Guest_gorbyron_*
Публикувано: 10 January 2012 - 10:07 AM
mil_, в 10 January 2012 - 07:33 AM, написа:
Инкриминацията изобщо не се разреши от един случай. Това беше натрупване в продължение на години, бавно и постепенно увличане на още симпатизанти, медии, депутати, бавно и постепенно превръщане на темата жестокост към животни от пълен аутсайдер в ежедневно коментирана. Същественото не беше хората да променят позицията си, същественото беше хората изобщо да заемат позиция, защото те не се бяха замисляли. Нека ви припомня, че след Мима всъщност се замотаха нещата още една година и трябваше нов тласък. Това, че този случай изигра съществена роля, е вярно, но ако не беше той, щеше да е друг, защото положението с жестокостта е извън контрол. В началото всички депутати се срамуваха да заемат позиция и съревнованието беше кой ще се направи на по-безразличен и кой ще го изкара най-маловажно, накрая всички ритаха да изразят позиция и се съревноваваха кой да е по-активен. Това, което накрая реши нещата, всъщност си бяха чисто политически сметки и врътки, за които ние знаем твърде малко и които нямат нищо общо с емоции, важното е, че превърнахме темата жестокост към животни от нищо в актьор на политическата сцена.
Относно чипирането на хора - не мисля, че нещата са сравними. При хората има съществен проблем с правата на човека: ограничаване на свободната воля и отнемане правото на личен живот. При животните такъв проблем липсва априори, те са наша собственост и свободната воля им е отнета. Знам, че сега ще намесят свободната воля на стопаните, но няма връзка с мисълта ми. То е същото като да се вадят аргументи кастрация на хора, собственост върху хора, евгеника - селекция на хора, управление на популацията и подобни.
Всеки трябва да е свободен да живее според убежденията си кое е добро за него и кое не, ако не вреди с нещо на околните... Пишете си правилата. но не се опитвайте да заставяте и мислещите хора да ги изпълняват, ако противоречат на убежденията им(религиозни,здравословни,природосъобразни и други)... Който си е съвестен, има начини да доказва, че не допринася с каквото и да било за обсъжданите проблеми(примерно подписвайки декларация, че отказва да стори нещо, което е в разрез с убежденията му и съответно който се интересува да го проверява дали вреди с нещо или не...) Колкото до единните регистри, имайки предвид далавераджийската ни държава, смятам, че изгодата от тях ще е за много малко хора(ветеринари, приюти,някакви вносители или производители на неща, които ще се оказват в течение на времето задължителни) и никаква за благоденствието на домашните любимци... А и кучетата живеят с хората отпреди хиляди години, ... че да се правим на някакви велики откриватели сега... А и Емо ви го каза малко по-нагоре, той пита пекинезчето си дали го желае нещо или не, и съответно се съобразява с желанията му... А и след като се считаме за най-висше мислещите и най-силните, не е ли по-добре да проявим благородство , съобразявайки се с естеството на "низшите"... и слабите...
Публикувано: 10 January 2012 - 10:08 AM
Да не говорим, че аз съм много обезсърчена и вече ми е все тая за чипове и регистри, не вярвам някога да проработят у нас.
gorbyron, отново нелепици. Цялата законодателна система се базира на това: когато има социален конфликт се налагат силово убежденията и интересите на мнозинството. В интерес на мнозинството хора (повечето от които изобщо нямат животни) e твоето куче да има идентификация и да може да бъде установен собственика му, ако се окаже на улицата.
Публикувано: 10 January 2012 - 10:10 AM
Не се заяждам,но така ми звучи.Защо навън никой не се оплаква,че кучето му е чипирано?Само ние мрънкаме?
Публикувано: 10 January 2012 - 10:45 AM
#177 Guest_gorbyron_*
Публикувано: 10 January 2012 - 10:59 AM
mil_, в 10 January 2012 - 10:08 AM, написа:
Да не говорим, че аз съм много обезсърчена и вече ми е все тая за чипове и регистри, не вярвам някога да проработят у нас.
gorbyron, отново нелепици. Цялата законодателна система се базира на това: когато има социален конфликт се налагат силово убежденията и интересите на мнозинството. В интерес на мнозинството хора (повечето от които изобщо нямат животни) e твоето куче да има идентификация и да може да бъде установен собственика му, ако се окаже на улицата.
Много точно... на мнозинството... А кое е мнозинството... кой го е питал за нещо...ЗАЩО бягат като дявол от тамян от РЕФЕРЕНДУМИТЕ? Ще ми говориш и ти за диктат на мнозинството...Ае сиктир от такива като вас...
#179 Guest_gorbyron_*
Публикувано: 10 January 2012 - 11:06 AM
mil_, в 10 January 2012 - 11:03 AM, написа:
Пък има и доста неща от експертен характер, които дори да са в интерес на мнозинството, то не осъзнава това, така че изобщо не говоря за диктат на мнозинството.
А точно далавераджиите го осъзнавате... А и което го разбират само "експерти", да си го налагат насилствено на себе си, а не на неграмотното мнозинство...Нали има един лаф, че "по-умния отстъпва..." А ако се работеше действително за мнозинството, нямаше да има такова неспазване на законите у нас... Пак ще го кажа, като искате да постигнете нещо трайно, поощрявайте хората, а не им размахвайте тояги...Може да отнеме повече време, но поне няма да я има съпротивата...и хората ще са УБЕДЕНИ, че така трябва да бъде...
Публикувано: 10 January 2012 - 11:07 AM
Или просто изместваш по един клиширан метод темата, защото не ти изнася развитието й?
Аз плащам повече чипове от теб годишно, не ги продавам, бих имала далавера да няма чипове.
И пак недоумявам откъде-накъде аз трябва да те поощрявам за каквото и да било, що не ме поощряваш ти!? Аз не съм държавата, нито общината, изказвам си мнението така, както и ти. На някои (по-умните, де) все някой за нещо им е длъжен.