Ами аз щото не искам да спамя излишно...пък и през седмицата нямам какво ново да кажа за Гретича, защото няма как да ходя да я виждам. Собственичката на хотела се прибира преди аз да съм се прибрала от работа (тя не живее там).
А иначе - "Грета в нашето семейство" е твърде изкусителен вариант, защото тя наистина е уникално куче, казвам го с ясното съзнание, че всяко едно, на което търсим дом тук е уникално, но тя наистина е много специална!
Този вариант обаче граничи с невъзможното, тъй като капацитетът ни не само е изчерпан, а дори е надхвърлен. Колкото и добре и бързо да се социализира, Грета в момента кипи от емоции и енергия и изисква по-спокойна обстановка, в която вниманието ще е насочено изцяло към нея, а у дома това няма как да стане. Тя свиква изключително бързо - тази вечер е доста по-спокойна, от колкото е била досега при престоя си у дома. Дори в някакъв момент просто си легна в хола, нещо, което досега не беше правила. Досега като е сред нас непрекъснато снове насам-натам, не ни изпуска и за миг от поглед, непрекъснато е с онази физиономия с прибраните назад уши тип "много, много се кефя, че ми обръщаш внимание", но тази вечер има и съвсем спокойни моменти - дори докато пиша това, тя кротко си лежи.
Това, което ще опитаме да направим, въпреки всички трудности е, да спестим варианта "хотел", както по финансови причини, така и за доброто на кучето и за неговите шансове да намери своето си семейство.
Грета притежава изключителен интелект и и трябва някой, който да извлече максимума от него. Ние нямаме нито познанията, нито времето да го направим.
P.S. Междувременно имахме щастието да наблюдаваме първата игра на Грета! Тя успя да преодолее притеснението си от други кучета и дори се заигра с един герой от една друга тема - малкото глиганче Рафаело

Снимките тази вечер не се получават добре, но пък затова ще компенсирам с
клипче.