Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2381 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 10 May 2007 - 08:27 PM

Цитат

ПС. Винаги ми е звучала зловещо кастрацията. Знам, че не е така, но ме плаши просто. Все пак... малко повече информация, за да се успокя, че не е някаква касапска щуротия (((:
Например кога? И колко време ще се възстановява и как?

Здравейте! Понеже е актуална темата за кастрацията, да отговоря и аз на lalait и да се опитам да успокоя Кавалер r) . Ние кастрирахме Айра на 2 април. Операцията мина по-леко от очакванията, макар че и при нас беше двойна - махаха й образувание в ухото, при това Айра е с епилепсия... В момента белегът е едва забележим, тя е в страхотна форма, няма промени в поведението или общия й вид, но за това все още е рано май (чакаме да видим дали ще й се промени козината с времето). Единствената промяна, която забелязахме е, че стана по-общителна към другите кучета, сега иска да се запознава с всяко срещнато (включително с уличните, което не е чак толкова добре). Иначе преди беше много плашлива и не искаше да играе и с малкото, които срещаме на разходки.
Кавалер, дано утре всичко мине добре, с вас сме!!!(мама казва да си погледнеш Личните)
User's Signature

Качена снимка

#2382 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:21 PM

Здравейте отново!
1super И ние се присъединяваме към пожеланията всичко с Одри да е наред!
Аз отново имам няколко въпроса относно Рончо,ставам досадна ама....
Та първото нещо което е че страшно много почна да хапе ръце,крака,крачоли и всичко коеот му се изпречи на пътя докато играе и се чудя

#2383 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:27 PM

(нещо натиснах и продължавам тук bl) ...
дали това е просто бебешка проява или трябва д апредприема нещо?
Другото което забелявжам,е че киогато решаваме да го оставим сам в някоя стая било то за да излезнем или просто да свършим нещо отатък,той скимти както си му реът около 10 секунди и бързо му минава,но се напишква до врата, се чудя дали това не е нещо като отмъщение че го оставяме сам?
Иначе всичко останало е ок!В неделя сме на ветеринар за вътрешното обезпаразитяване,а 2 дена след това за 2ра ваксина и ще видим след това как ще са нещата...май това е засега!
Сърдечни поздрави!

Прикачени файлове

#2384 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:28 PM

Вече сме тоооооолкова пораснали....

Прикачени файлове

#2385 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:29 PM

И страшни!

Прикачени файлове

#2386 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:30 PM

Дори с хищниците се справяме!

Прикачени файлове

#2387 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 05:31 PM

;)

Прикачени файлове

#2388 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 11 May 2007 - 08:43 PM

Не му давайте да хапе. Сега е малък наистина, но и сега се възпитава. Когато хапе или го первате леко, но твърдо през нослето отдолу с ръката, която се опитва да хапе или за да не се плаши от ръката с другата дръпвате и разтръсквате вратлето. Така би го възпитавала естествено и майка му.

По принцип всяка пакост може така да се наказва - дръпване и разтръскване леко за вратлето и рязка забранителна команда "не", "фу".

Като го затваряте за малко е добре като плаче да не му обръщате никакво внимание, нито за да му се скарате. Когато му виквате да млъкне то само разбира, че сте чули и реагирали на плача му. Щом се успокоява после е чудесно - тогава влизате и хвалите.

Че се е напишкал е нормално. Имайте предвид, че е в съвсем бебешка възраст и просто не може да стиска. Не го прави нарочно. Това че го прави до вратата е добре - опитва се да не цапа леговището си,
като всяка животинка и като не може да излезе го прави до изхода. Предполагам де. Никога не му се карайте. Освен ако не видите на мига, че се кани да свърши нещо не където ви се иска. Тогава виквате "не", "фу" и го грабвате. Отнасяте го на желаното от вас място и зачаквате чудото, за да се пръснете от хвалби. Може да оставите намокрен с пишаното вестник на място, което ви се иска да използва. Но не очаквайте чудеса - бебенце е w)

#2389 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 11 May 2007 - 08:58 PM

Започва дъъългият период на голямото "НЕ"-кане b) ! Дръж се твърдо и безкомпромисно, защото те и без това в повечето случаи си правят каквото си искат. С хапането е така, защото това е начин да опознава света, всичко трябва да се опита, а пък и всичко трябва да се обръща в игра oleeee ! Но ти си "НЕ"-кай и не отстъпвай, а и пошляпвай (може и със сгънат вестник, защото нали ще го галиш с тази ръка после) по муцката, по дупарата...голяма РАБОТА те чака!А като си спомня колко са остри тези млечни зъбки... Вече се е събудил кокеранчо и започва да проявява характер. С пишкането също става бавничко, но ти не се отчайвай! Идва денят, в който нещата се подреждат. Просто сега ти се струпва много наведнъж, но след месец- два ще усетиш разликата и всичко ще си дойде на мястото! Успех!
Ама страшно е сладък Рони, а и снимките са чудесни. Успяла си да хванеш много весели моменти! Мале каква прозявкааа! Мокри близки от "батко" Рудо, а от мен - намачкани ушички w) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2390 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 12:56 PM

Много ви благодаря за съветите!
Ще се пробвам да с еправя на строга да видя дали ще има резултат! b)
А и още нещо,ама все забравям да питам!Аз имам и зайче и се чудя как да ги сприятеля!Рони много му се играе и го гони яко и иска да го захапе,на игра де,ама ме е срах да не му направи нещо,а и зайчето мн се плаши.Общо взето избягвам да ги събирам,но мисля че не постъпвам правилно,защото Рони ще порасне бързо,няма да е свикнал и ще имам големи проблеми и се чудя не е ли по-добре всеки ден,по няколко пъти ,по малко да ги оставям да се гонят.Вие какво мислите?

#2391 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 02:25 PM

Може да са в една стая но абсолютно сигурно разделени. Трябва да се виждат, но за зайчето е особено важно да е на разстояние, което да го успокоява. Зайчето все пак може лошо да ухапе кученцето, но куче умряло от заек няма - обратното е възможно. Не сприятелявайте на сила за сметка на психиката на едното. Нека зайчето вижда кученцето, но отдалеч докато свикне и се успокои. А когато кученцето опита да се заиграе със зайчето реагирайте строго като с хапането. Така ще се научи да е внимателен и да не го наранява. Това обаче, след като е минало достатъчно време така че зайчето да не се впечатлява от кучето. МНООООГО БААААВВВННООООООО. Не насилвайте в никакъв случай. Може яко да стресирате зайчето.

#2392 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 04:43 PM

Благодаря на всички за подкрепата! w)
Днес е първият ден след операциите - много е тъжна и най-вече много ми е сърдита! Аз я цункам, а тя си обръща главата. Миличката, сигурно много я боли. w)
s) Вчера като отидохме да си я вземем и една от асистентките на доктора ми каза, че по-добро кученце не е виждала в цялата си практика. Каза, че имала прекрасен характер, била много любвеобвилна с целия екип и не са й чули гласчето. Само мен като ме видя и заскимтя. s)
Днес я заведохме на преглед и й сложиха инжекции - антибиотик, мериха й температурката - нямаше. По принцип всичко изглежда да е добре и се надявам наистина да е така. Преди да тръгнем за клиниката свършихме всички работи на полянката. Шевовете изглеждат добре и дано да е така. Утре ще ходим за втора инжекция и пак да ни видят. w)
За сега чао! Утре ще пиша пак. Целувки на всички кучовци! Бъдете здрави! bravoS
User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2393 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:01 PM

Ехааа! Днес му направих първата истинска баня! До сега му миех само лапките и му обтривах тялото с мокра гъба или бебешки мокри кърпички. Но днес, понеже е много топло, реших че вече е време да се изкъпем като големите. Понеже нямам кой знае какъв избор в нашия малък градец ( да не кажа НИКАКЪВ) купих шампоан тео-бебе (бях чела, че може и с яйчени жълтъци - не изсушавали козината, но после сигурно ще ми мирише не особено приятно ) и притеснена го вкарах в банята, защото като му мия лапките обикновено се дърпа и се чудех какво ли ме чака!!? Но беше супер послушен и му беше кефско dribble ! Явно е фен на водата. Интересно ми е как ще реагира ако има река или море? Подсуших го със старата хавлия за баня, като той ми помагаше и се отъркваше в нея b) b) ! После му сложих малко балсам без отмиване и го разресах и сега е кукльо! Козинката му не е дълга ( явно е късокосмест) и не пада обилно. Не трябваше ли да смени бебешката като обилно линее, вече не помня как беше при Ирка. А може и да е станало, но аз нали по няколко пъти на ден почиствам пода с блу меджик и не съм усетила. Може би ще ми се "случи случката" като започне да се подготвя за зимата. И още нещо bash , ми той ми "напада" възглавницата и се мъчи да прави бебета-"възглавнички" oleeee oleeee , а още няма 6 месеца! Не му ли е рано? Явно в най-скоро време трябва да се снабдя с ролков повод, да не ми зачезне!

Целувки на милото кавалерче w) w) ! Знам, че ти е притеснено, но не го показвай, че те усещат. Вярвам, че всичко ще е на ред и Одри ще бъде по-здрава и от преди!Всички сме с вас и мислим за вас! Голям ли е оперативния шев? Защото нали и хернийка е имала, дали е била на нивото на матката, та шевчето да е по-малко?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2394 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:34 PM

d) Здрасти, Рудо! И ние правехме /до преди операцията/ малки възглавнички - хем сме момиченца. Сигурно е нормално. Като се съвземе си мисля, че вече няма да има никакъв нагон. s)
bl) Колкото до шева - те са два малки, за да не е един голям - горе долу около 2,5 см всеки. Току що ходихме на разходка. Седна до вратата и чака - нито е яло, нито е пило и все нещо си изкарва. Разходихме се и сега сме се скрили под спалнята. Там е най-хладно и сигурно затова. Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)
User's Signature

#2395 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:48 PM

Цитат

Викам я поне вода да пийне, но не.....сърдита ми е и това си е. Какво ли й е в малката главичка - заведоха ме, оставиха ме, измъчиха ме, а сега ми се лигавят. w)

Горкинкото то! Ще прости, няма начин, но сега е още прясно оперирана и сигурно не й е до целувки-милувки. Пък и как се случиха такива жеги точно сега!
Рудо все гледа да легне на мозайката, пък аз като една досадна майка, все му застилам с едно парче от тънко одеалце. Той обаче го смуцафрацва и го набутва в някой ъгъл и пак ляга на мозайката. Няма ли нещо, което обича та да я подлъжеш да хапне малко?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2396 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 05:53 PM

bl) Преди няколко часа й дадох малко кашкавалче - само него хапна. Ама то едно парченце колкото монета 1 лев. Сутринта хапна две лъжички кисело млекце и вода й давам с пипетка, но количеството е съвсем малко, защото се дърпа. Док ми каза да не се притеснявам, че като е готова тя сама ще потърси и храна и вода. r)
r) Забравих да ви поздравя за първото къпане. Много е важно от малки да свикват, защото не всички обичат водата и после къпането е голям проблем. Радвам се, че вие не сте от тази група и явно на Рудик му прави удоволствие да се къпе. w)
Моята предишна кокерка много обичаше водата - във всичките й форми. Даже една сутрин мъжът ми си пълни ваната да се къпе, а аз си пия кафето и по едно време той се развика и що да видя - Ара във ваната се плицика. Умряхме от смях. А когато я водехме на море не изилизаше от водата. Голяма скица беше. 1super И така чеситито първо къпане!
User's Signature

#2397 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 08:21 PM

Милата Одри! Истинска героиня! w)
Айра също не искаше да яде първите два дни, пиеше само по малко вода. И аз й дадох кашкавал (това й е най-любимото лакомство) и го хапна на много малки парченца. Като че ли всяко движение им причинява болка... s) Може би защото дори дъвкането й опъва шевовете. Хубавото е, че наистина минава много бързо и после апетитът им се връща. r) 1super
Рудо, честито първо къпане! l) Сега като му хареса, може да реши да се цапа повече навън, за да се къпете по-често! wink
Поздрави от мен и Айричка на всички! d)
User's Signature

Качена снимка

#2398 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 12 May 2007 - 09:40 PM

Кавалер, радвам се за момиченцето ви. Много бързо ще й мине. Не ти се сърди, възползва се от притеснението ти е се прави на многострадална. колкото повече се чудиш, как да й угодиш, толкова повече ще се цупи r) А за хапването - мисля, че животинките най-добре разбират в този момент. Все пак всяка храна минава през коремчето - по-добре да хапва съвсем малко. няма да умре от глад - щом не й се яде нека да не хапва два дни. Не се притеснявайте. Консултирайте се и с доктора. Успех желая 1super
За клатенето - нормално е и при двата пола - това е проява на доминантност. Не е само желание за правене на малки възглавнички l) До скоро и аз само с това го свързвах и когато и момиченцето ми го направи за първи път се шашанах bl) l) Не им давайте нищо да клатят. Хем не е удобно, когато дойдат гости, хем е възпитателно за поведението изобщо.
И - cheers честита баня l) Наистина обожават водата d)

ПП Козинката решете само и изключително, когато е напълно суха - преди купане може, а след - само след като изсъхнат абсолютно напълно. Иначе косъмът се накъсва и отслабва. 1super

#2399 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 10:33 AM

Относно козината - ето всъщност какво пише idol ike, Тук малко по-долу По-добре слушайте нея - има определено много по-богат и дългогодишен опит от мен. Рудо, четейки поста на idol ike сте постъпили съвсем правилно с разресването с балсам. не съм била права ouu

#2400 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 14 May 2007 - 12:04 PM

Диана, преди да започна да го къпя попаднах случайно точно на този пост, стана ми любопитно, защото се отнасяше за грууминг при кокераните. От там научих много за подстригване, прически, ресане и разни продукти за козинката. А някъде другаде пък прочетох (писано беше от лекар - вет или хуманен, незнам), че той си къпе кучетата с шампоан на "Евтерпа" професионал и после балсам на същата фирма (държи го 10-15 мин. и после обилно отмива). Казва,че е изключително доволен и всичко това не излиза никак, ама никак скъпо. Но нали казах, че в нашия град не можеш да си избираш чак толкова много, просто купуваш каквото ти предлагат и не разпитваш много, много, за да не те гледат като извънземна. А скоро отворих страничката ти за Кора. Прочетох и разгледах всичко и съм влюбена в красавицата! Отдавна харесвам ретривърите, но те са големи кучета и аз не мога да го отглеждам в кутийката, в която живеем. Предполагам, че и апартамента в който живееш не е много голям, но при нас и стаите са малки и въобще не става. Страшно са красиви, интелигентни и умни. Обичам по-специално голдън ретривър след като четох книгата на Дийн Кунц "Пазители". Но всички ретривъри май си приличат, така че... w) w) w) !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 118
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема