Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#2661 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители
Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM

Досега опитвахме всичко предлагано на българския пазар и нищо.За бълхи не мога да се оплача,но срещу кърлежите няма спасение.Е факт е че в най-лошия случай досега само сме ги транспортирали до вкъщи и в банята ги махап и ги горя,ама пак е гадно.След това с часове ме гони параноя,че може да има някой паднал без да съм го видяла и да се забие на някой от нас n) Все имам чувството че тези гадове са мутирали като хлебарките с каквото и да пръскаш с каквото и да межеш няма спасение от тях oleeee

#2662 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM

Ами аз ходих онзи ден до ветеринаря на място да го питам за пудра или каишка и той ми каза,че няма смусъл,че фронтлайна бил напълно достатъчен,за каишката ми каза категорично НЕ,правели алергии някой кучето,а и Рони бил твърде малък още и така.За сега го оставям така,ако имам някакви проблеми пак ще отида за консултация и така.Пък и ние все още сме на много кратки излизания и в тревите почти не го пускам след тоя дъжд,за улични кучета да не говорим.
А да се похваля вече гоним и носим пръчки,не всеки път де,когато сме в настроение:)ама е голяма веселба l)

#2663 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 08 June 2007 - 08:46 PM

Здравейте, приятели! Аз съм много тъжна и нещастна тези дни. Руди има осил в предната дясна лапичка. Днес бяхме на вет в Шумен. Човекът му направи малък разрез между двете пръстчета, опита се да намери нещо, но не се получи. Явно е влязъл доста навътре и просто не можа да го намери. Сложи му антибиотик, лекарство за отхвърляне на "чуждо тяло" и калций и витамини. Кучо се държа много геройски, докато майка му щеше да "загуби козите" и да се пльосне на теракота с целия си ръст и килограми за срам и позор. Добре, че мъжът ми беше с мен, та да държи милото ми същественце и да го успокоява, докато аз идвах на себе си върху дивана в приемната. ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ! Понеже не можехме веднага да отидем на лекар след като установих, че има възпаление на лапката, се обадих по телефона и по съвет на вет го превързвах с йодасепт и той започна да стъпва без проблем, дори да скача и да дивее. Днес, като му измери температурата имаше малко, 4-5 десети отгоре, което значи, че си има възпалителен процес, а и лапичката беше по-дебеличка от другата. За събота и неделя ни даде ENROFLOXIN на таблетки и в понеделник иска пак да отидем, за да го види в какво състояние е и пак ще му бодне антибиотик. Горкото, как го боли вратлето от инжекциите, но вече е по-добре, а и от стреса се оттърсва и контактува с мен почти като преди. Като се прибрахме беше омърлушен и крооотък. Не искам вече да е кротък! Целувам му нослето, а той ми ближе сълзите и ме гледа с тези красиви оченца и върти опашка. Ще избие този гаден осил от някъде, просто незнам кога. Трябва да му подстрижа лапичките и отгоре и въобще да го подстрижа.
Много се радвам за Рони, че се разхождате, че сте се изчипкали, че си върши работите навън (Руди още НЕ). А Харди май е единственото работещо куче тук. Голяма работа е, а и разказите са страхотно образни и шеговити, смея се с глас, а мъжът ми само констатира " А, ти пак си при твоите."
Борбата с кърлежите, бълхите и осилите е просто безкрайна и мъчна работа! Не можеш да си пуснеш животинката никъде да потича на воля, без да му се лепне нещо. Кошмар! Като вземем заплата ще му купя Фронтлайн да пробвам и с него за кърлежите. Бълхи няма мисля. До сега съм открила една дебела на главата, ровя но не откривам други. Изглежда каишката и пудрата помагат за тях. Страхувам се, че като го подстрижа ще го окепазя и ще изглежда жалък, но трябва да опитам. Ще бъдем красиви през другите сезони. Лека нощ oo !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2664 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 08 June 2007 - 09:03 PM

Рудо няма да се приотесняваш.Всичко ще се оправи.както казват старите хора ще му мине като на куче.Казвам го и от личен опит.преди около 2 месеца докато играеше на поляната Мики си счупи единият нокът.Първият ден не разбрах какво става.помислих че си е срязал лапата,погледах нямаше нищо.На другия ден лапата прокървя пак.Видях причината ,веднага на бегом се прибрах до вкъщи.плачейки се обадих на приятеля ми и отидохме в Анимо за да видят какво ще му правят.Доктора с присъщото им спокоиствие каза"Ами ще махнем нокъта ,няма проблем"Сложиха го на масата.Той вече се беше сгучшил в мен и трепереше а аз бях на път да припадна.Доктора му хвана лапата ,щракна с клещите и в този миг на мен ми се искаше аз да съм на негово място и мен да ме боли а не него.Приятелят ми около 100 кг мъж едва го удържаше докато аз плачейки неистово му държах лапата докато го превързваха.Сложиха му яка.От болка и стрес той беше дезориетиран а аз не знаех на кой свят съм и какво правя там.Прибрахме се ,аз цяла нощ не спах,той също.Аз не спрях да плача а той само ме гледаше с едни огромни очи и се гушеше в мен.На другия ден сутринта понакуца още малко и до вечерта вече беше забравил за всичко.Сега спомените от случая са си за мен а той и помен си няма.Поздравл;ения че сте се държали така геройски и съм сигурна че всичко ще бъде наред.
За прическата не се притеснявай.Виж темата за грууминг на кокер шпаниол и ни виж всички с летните причеки-и Мики,и Сара на Билянка,и Айричка,и Харди така че присъединете се към нас 1super
За осилите аз съм имала същия проблем със стараото ми куче.Той от близане на лапата беше вкарал осила навътре и наистина след 2-3 осила излезна сам cheers

Ето ти една снимка да ти оправя настроението.както казва един приятел-"Прилича на нощна лампа" b)

Прикачени файлове

#2665 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 08 June 2007 - 09:41 PM

s) Много съжалявам за осила. За това подстригването е задължително при тях - а ушите са от изключителна важност. И където има осили никога не пускайте кучетата. МРАЗЯ ГИ. Мразя ги, така чудовищно ги мразя - като гепя някой осил дори пред входната врата на изстривалката го мачкам и късам с такова настървение, каквото към нищо не изпитвам. Представям си че е нещо живо и умира от болки между пръстите ми. За да се науча и аз, какво е осил Чарли беше минавал не веднъж през АДА, особено като влезне в ушето - ама кой да ми каже навремето. И така сама стигнах до извода, че само "нула номер" около ушната мида и между пръстчетата е спасение - и никакви тротоари и стръкчета самотни дори с осил да не ми се мерне. Ще му мине на Рудо. Но малко ще се помъчи. Вие само не показвайте пред него, че сте притеснени. И винаги когато сте на доктор - там като на празник - лакомства, смях, награди, похвали. Никакво успокоение и гушкане. По-големият страх на животинките от ветеринарите е по причина на стопаните и тяхната нагласа. Ведро и бодро, както винаги. Представете си, ако детето ви пострада - така ли ще се вайкате пред него отчаяни и потънали в скръб и сълзи - ведро, весело и му отвличайте вниманието. То трябва да чувства вашата сила и спокойствие. Оздравяването му много зависи от това. Дано му мине по-скоро. Голяма гад е това - осилът. А е само семенце като се замисли човек. Тръгнало да се посява не където трябва. ouu

#2666 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 08:09 AM

Благодаря за разбирането и успокоенията! Днес Руди си е както преди b) d) d) d) ! Вет каза, че отворчето ще зарастне до ден-два и наистина почти се е затворило. Преди да го среже той му сложи упойка на две места и за кучо цялата процедура е била безболезнена, но понеже трябваше да го държим за да не мърда, това го изтормози, а и муцунката му беше вързана. Вет каза, че е хапан само от кучета, които не хапят r) . Просто в такива моменти животинката реагира защитавайки се. Вече и вратлето не го боли от инжекциите. Ще го подстрижа днес-утре, постепенно и по малко, но основно лапите и ушите. Не съм се сещала, че и там влизат осили! Опазил Господ! В момента навсякъде е осеяно с тях, някои прецъфтяли, други още зелени. Кога ще им свърши времето незнам. Да се чудиш от какво по-напред да си пазиш кучето като излезеш на разходка! Превръща се в мъчение.
Искам да похваля Руди пред вас! Вече ходи редом до мен, сяда когато му кажа преди да слезем от тротоара, като се засили към някоя мръсотийка само леко като дръпна повода се отказва от нея. Но знам, че ако го пусна на свобода пак ще си прави каквото иска. Дано с времето да му "уври главата". Сега му показвам какво трябва и какво не трябва, а той дано да разбере. В игрите няма грешка! Имаме си едно въженце, което много обича да дърпа и да разтърсва глава (имам чувството, че ще се откачи от вратлето). Когато се уморя и го пусна, той идва и с лапичка ме подбутва да го хвана и да дърпаме пак. Топката ( която вече е толкова огризана, че не личи какъв цвят е била ) се носи и пак с лапичка се напомня какво трябва да става. Хвърлям, носи, но не пуска. Аз се правя на безразлична, тогава той пуска и пак "бут-бут" с лапа.
Когато му сипя гранулите седи, чака гледайки ме в очите да кажа "яж" и тогава. Веднъж забравих и се моткам нещо край мивката. Усещам се, че не чувам "прахосмукачката", поглеждам го, а той седи чинно и ме гледа очаквателно l) . Само де не си помислите, че времето е било много. Говоря за пет-шест секунди. Ако се забавя повече сигурно ще си омете "манджата". Важно е да съм постоянна и така да изграждам и затвърждавам навици. Вчера от 12.30 до 16.30 няма пишкане и акане навън - НЯМА! Разтривах около пишората, натисках го да заеме позиция за пишкане, та дано се сети какво го карам - е, НЯМА! Като се прибрахме... няма да ви обяснявам за наводнението и тортите на терасата. Май си вкарах автогол с тая тераса ouu !
Как минава изпитната сесия за студентите! Стискаме палци и лапички и пожелаваме късмет и успех!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2667 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 02:04 PM

А тези осили малки лепкави топчета ли са,че аз маи нещо не ги познавам как излеждат?
Сетих се,че на някои му бяха подарявали комплект за кучешки прически и ми е интересно длаи е взет от БГ и дали някой знае и София къде се продава?
За пишкането и акането навън,аз си мисля че Рончо се справя защото така и не го научих да си върши работата вкъщи на определените места и той си мисли,че навсякъде може да си се изхожда и сигурно ако го бях приучила на вестници или на терасата(въпреки че вестниците в 80% от случаите ги уцелва),навън щеше да си стиска.
Та аз исках да попитам за тези усили как изглеждат,как се махат, и т.н.,защото хич не съм запозната.
ПП:Ето малко снимчици от сутрешно-обедното кафе на терасата:)
ПП2:Тия сесии ще ме уморят,утре ми е последния изпит-Финанси и направо ужас n)

Прикачени файлове

#2668 Потребителят е офлайн   irina_dimitrova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 02:04 PM

:)

#2669 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 09 June 2007 - 02:22 PM

irina комплекта ми беше подарен на мен ,но не е купуван в България.Не съм сигурна дали ги продават в комплект ,но най-основните неща можеш да ги купиш във всеки зоомагазин-метален гребен -8 лева,двустранната четка-8-9 лева,триминг гребен 15-20 лева .Ножица с остър връх и филажна ножица знам че има в магазин Двата щъркела на Пиротска.Филажната ножица е около 50 лева.Така като гледам и вие можете да минете без машинка за подстригване ,но дори да решиш да вземеш има машинки за по 15-20 лева.Осилите ако са по козината ги махаш с разресването,но ако са се забили в лапичката или са влезнали в ухото -бегом при чичо доктор.Много са гадни.Аз лчино съм много доволна че сме с лятна прическа,че така го мисля по-малко.Успех на всикчи на изпитите.Моята сесия за съжеление е чан юли месец.Хайде свършвайте вече с ученето да организираме една среща cheers да полеем успешно взетите изпити

#2670 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 02:48 PM

Осилите приличат на житен клас, растат ниско по земята на около 15 см. и когато са узрели ( пожълтели) само от вятъра се разпиляват на сегменти, всеки от който носи семе. Тези сегменти приличат на стрелички с остро връхче и 4 стърчащи назад шипчета. Като се забият вървят само напред, защото шипчетата са с фини зъбци, като триончета и определят посоката. Нека ти ги покаже някой, който ги познава и пази много Рони от тях.
Днес му ОСТРИГАХ на моя дивчо предните лапички и подстригах крачетата нагоре. Оформих ушите, но щом реших да подстрижа около ушния отвор настъпи паника и аз спрях за днес. Руди се държа неочаквано прилично и търпеливо, особено за лапките. Ама така съм ги очистила, че са като взети с машинка. А между пръстите и отдолу на стъпалцето и грам козина не оставих. Проклети осили! Заради тях си загрозих кучо. Харесваше ми с тези рошави крачета, но щом е за добро нека да е малко грозен l) . Против уруки! Утре грууминг-ът продължава, стига да има кой да стои. А как си яде остриганата козина, не е истина oleeee ! Едва успявах да я прибера, голямо дебнене падна!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2671 Потребителят е офлайн   Кавалер Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 June 2007 - 07:23 PM

Цитат

Кучо се държа много геройски, докато майка му щеше да "загуби козите" и да се пльосне на теракота с целия си ръст и килограми за срам и позор. Добре, че мъжът ми беше с мен, та да държи милото ми същественце и да го успокоява, докато аз идвах на себе си върху дивана в приемната. ЗА НИЩО НЕ СТАВАМ!

d) Здравей, Руди! Много съжалявам за вашите патила. Четейки твоя пост все едно чета за моята Арабела, която сега е на небето. Преди 3 години имахме същия проблем - осил точно в лапичката, точно с местна упойка, точно същият припадък, но с много фатални последици, ако с мен не беше брат ми. Събуждам се на лекарския стол, гледам срещу мене брат ми с окървавена ръка. Питам го - Арчето ли те ухапа, той - да. s) Милата ми душичка седи трепереща под моя стол и не гъква. Питам го - как те ухапа като е с намордник, а той ме пита как съм. Едва ме заведе в къщи. Болеше ме гърлото, устните, а малкото ми съкровище все до мен лежи. Чак след три дни ми разказаха, че при припадъка съм си глътнала езика и съм почти взела-дала когато брат ми ме погледнал и видял лице на мъртвец. Кървавата му ръка е била от мойте зъби докато ми извади езика. С две думи ме е върнал от оня свят. w) Така, че споко - не си единственият случай. Добре, че до нас е имало близки, че не знам какво е могло да стане. Аз самата щях сама да водя Ара на лекар, защото преди обяд синът ми и мъжът ми я водиха, но вета го е нямало. После те заминаха за провинцията и аз не можех да я оставя с тази подута лапа и се обадих на брат ми и нататък вече знаеш. Радвам се, че вече сте добре. Осилите са наистина голям кошмар - гледам, че и при нас вече се развъдиха, даже пожълтяха. w) Да разкажа нещо и за Одри - миналата седмица я изкарахме на диета, защото в парка яде някакви костилки от череши. Вярно е, че й ги вадих от устата, но явно нещо гадно е глътнала, защото още докато се прибирахме започна да дриска. Дадох й едно прахче ентерол и до четвъртък беше на варен ориз и попара от сухар. Сега е добре, но през време на диетата беше мно-о-о-го гладна (както по всяко време, между впрочем). Няма никаква следа от операциите - както се смеем вкъщи - няма й го ципа. Тича, скача и отдавна е забравила за всички болежки. w) Ето ви една лигла.

Прикачени файлове

User's Signature

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!

#2672 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 09 June 2007 - 09:46 PM

Ох, и ние сме имали история с осил, подобна. С разликата, че стоя с превръзка една седмица. Иначе тия дни пак ще се бръснем, този път до основи. С нейната гъста козина и с тази й прическа й се лепят осилите като на тиксо. И кърлежче вече си махнахме, ама как си избрал единственото ненапудрено място - вътрешната част на ухото.... В понеделник ще му правя дисекция в практиката. Пазете се от комари и кърлежи, че са много опасни.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#2673 Потребителят е офлайн   misheto7 Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 10 June 2007 - 08:45 AM

Рудо я пусни снимки да видим малкия пакостник.А за загрозяването няма как да стане.Нашите гарджета са си най-хубавите wink

#2674 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 10:42 AM

Днес приключихме с "подстрижката". Всички лапи са очистени от козинка, ноктите изпилени, нагоре крачетата подстригани леко, около ушния отвор има още работа, но постепенно, че много се стряска. Но с обикновена ножица ми беше трудно, още повече че той не стои прав, а като започна и веднага сяда. Принудих се с една ръка да го държа за опашката, за да е прав и да видя горе-долу какви ги върша. Нали трябва и да срешеш преди да клъцнеш...
Но съм доволна от него, дори много! Изобщо не съм очаквала да е толкова послушен, че се целувахме и мачкахме и хвалихме...А за този номер с отскубване на козинка с тези гумени напръстници...днес опитах с латексова ръкавица ( хирургическа ). Става и то много добре, само дето човек трябва да знае какво прави и как да го направи. Кучо недоволстваше, опитах на перчема, че много стърчеше ( като петльов гребен ). Казват, че не изпитват болка при отскубване, дали е вярно? А снимки, за съжаление, не мога да ви покажа, защото нямам цифров фотоапарат. Всички снимки, които сме качвали са от телефона на синът ми, но той е във Варна и цялото лято ще бъде там. Ако си дойде случайно ще го принудя l), обещавам ! На 03.06 го претеглих и измерих. 12кг.; при холката-41см.; дълъг от гърдите до дупарата-49см. А на 15.05, след последната ваксина, беше 8кг.; висок-33см. и дълъг 42см. Дано да не расте повече! Като се изправи с лапките си почти ми стига до кръста, а аз съм 168см.
Говорих с вет и за кастрацията. Може би ще я направим малко преди да навърши годинка, ще видим bl) ! Аз къде ли трябва да съм oleeee ?!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2675 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 03:06 PM

Моля, прочетете в "новини" "Историята на една богопомазана"!

Лично аз Благодаря за прекрасния разказ и за споделените страдания и стремежи Dog.bg! Успех в песента и по-малко тръни!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2676 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 03:48 PM

b) Чудесни сте - всички. направо се гордея с вас. И за дресурата и за грууминга. Идеално се справяте и все по-добре ще става. Подстригването около ушната мида поне от три пръста по-долу да почва. Т.е. три пръста минимум наоколо да е голичко до кожичка, за да няма на какво да лазят осилите. 1super

#2677 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 04:08 PM

Диана, около ушния отвор от вътрешната страна на ухото ли или около самото ухото, както си виси на главичката (ужас, не мога да формулирам въпроса)? Нали отвътре?
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#2678 Потребителят е офлайн   Diyana Char Икона

• Freaky animal
  • PipPipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 05:22 PM

От вътре - точно така. От вън също може, но там idol-aiki знае по-добре. може леко пиргичките дето висят или стърчат отпред на ученцата до косичката и отзад, където се сплъстяват на вратлето. В темата за груминга на кокерите е мнного хубаво показано и описано.

Ето я и темата за груминга. Много полезна!!!

#2679 Потребителят е офлайн   bubulina_78 Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 10 June 2007 - 10:07 PM

Здравейте и от нас ;) b) Казвам се Сара на годинка и 5 месеца, София, Младост 4...т.к днес бяхме по разходки, ветеринари, (d) d) d) d) d) не можах да я снимам, а и все още не е свикнала с мен и новата обстановка, та по-късно ще я снимам.... b) b) b)

#2680 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 11 June 2007 - 10:42 AM

Рудо, радвам се, че успявам да ви разсмея поне малко. Дано и кучо да е вече по-добре. Тия дни нямах време за компютъра и досега четох какво сте писали.
Хубаво да пратя снимки след подстригване, ама може ли едно такова чудо да го снимам, имам нужда от помощ и укротяване. Не мога пробвах ама все щъка нагоре-надолу. А и вчера беше ден за бели...
Имаме си белка на тавана и дворът ни е пълен с разни доста интересни за Харди неща - заешки крачета, развалени яйца и още, и още.
Та хайманата му с хаймана добарал едно от пробитите яйца от белката, а вътре имаше малко останало съдържание от разваленото яйце. Смачкал го на ливадата и се отъркалял целия върху него. Как миришеше - няма да описвам. Преди да разбера, абе бреййй нещо мирише на умряло душа тук и там, труп няма. Приключих с работата в двора и се прибирам към къщата, бреййй и там мирише на умряло. Чудя се , чудя се какво е общото, а общото е, че Харди е покрай мен и той се "напарфюмирал" едно хубаво. На всичкото отгоре целият в такива лепкави топченца от тия най-малките. Айде наказан и решем, чистим, препсувам...
После го изпрах, ама много яд ме хвана. Малко му беше това, ами и на вечерната разходка яде пак ако... Уж утре става на 2 години, ама глупостите му не намаляват. Това е то да имаш кокер. w)
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена