Кокер спаньол
Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM
Публикувано: 08 June 2007 - 03:13 PM
А да се похваля вече гоним и носим пръчки,не всеки път де,когато сме в настроение:)ама е голяма веселба l)
Публикувано: 08 June 2007 - 08:46 PM
Много се радвам за Рони, че се разхождате, че сте се изчипкали, че си върши работите навън (Руди още НЕ). А Харди май е единственото работещо куче тук. Голяма работа е, а и разказите са страхотно образни и шеговити, смея се с глас, а мъжът ми само констатира " А, ти пак си при твоите."
Борбата с кърлежите, бълхите и осилите е просто безкрайна и мъчна работа! Не можеш да си пуснеш животинката никъде да потича на воля, без да му се лепне нещо. Кошмар! Като вземем заплата ще му купя Фронтлайн да пробвам и с него за кърлежите. Бълхи няма мисля. До сега съм открила една дебела на главата, ровя но не откривам други. Изглежда каишката и пудрата помагат за тях. Страхувам се, че като го подстрижа ще го окепазя и ще изглежда жалък, но трябва да опитам. Ще бъдем красиви през другите сезони. Лека нощ oo !
Публикувано: 08 June 2007 - 09:03 PM
За прическата не се притеснявай.Виж темата за грууминг на кокер шпаниол и ни виж всички с летните причеки-и Мики,и Сара на Билянка,и Айричка,и Харди така че присъединете се към нас 1super
За осилите аз съм имала същия проблем със стараото ми куче.Той от близане на лапата беше вкарал осила навътре и наистина след 2-3 осила излезна сам cheers
Ето ти една снимка да ти оправя настроението.както казва един приятел-"Прилича на нощна лампа" b)
Прикачени файлове
-
_______.jpg (36.89K)
Брой сваляния: 32
Публикувано: 08 June 2007 - 09:41 PM
Публикувано: 09 June 2007 - 08:09 AM
Искам да похваля Руди пред вас! Вече ходи редом до мен, сяда когато му кажа преди да слезем от тротоара, като се засили към някоя мръсотийка само леко като дръпна повода се отказва от нея. Но знам, че ако го пусна на свобода пак ще си прави каквото иска. Дано с времето да му "уври главата". Сега му показвам какво трябва и какво не трябва, а той дано да разбере. В игрите няма грешка! Имаме си едно въженце, което много обича да дърпа и да разтърсва глава (имам чувството, че ще се откачи от вратлето). Когато се уморя и го пусна, той идва и с лапичка ме подбутва да го хвана и да дърпаме пак. Топката ( която вече е толкова огризана, че не личи какъв цвят е била ) се носи и пак с лапичка се напомня какво трябва да става. Хвърлям, носи, но не пуска. Аз се правя на безразлична, тогава той пуска и пак "бут-бут" с лапа.
Когато му сипя гранулите седи, чака гледайки ме в очите да кажа "яж" и тогава. Веднъж забравих и се моткам нещо край мивката. Усещам се, че не чувам "прахосмукачката", поглеждам го, а той седи чинно и ме гледа очаквателно l) . Само де не си помислите, че времето е било много. Говоря за пет-шест секунди. Ако се забавя повече сигурно ще си омете "манджата". Важно е да съм постоянна и така да изграждам и затвърждавам навици. Вчера от 12.30 до 16.30 няма пишкане и акане навън - НЯМА! Разтривах около пишората, натисках го да заеме позиция за пишкане, та дано се сети какво го карам - е, НЯМА! Като се прибрахме... няма да ви обяснявам за наводнението и тортите на терасата. Май си вкарах автогол с тая тераса ouu !
Как минава изпитната сесия за студентите! Стискаме палци и лапички и пожелаваме късмет и успех!
Публикувано: 09 June 2007 - 02:04 PM
Сетих се,че на някои му бяха подарявали комплект за кучешки прически и ми е интересно длаи е взет от БГ и дали някой знае и София къде се продава?
За пишкането и акането навън,аз си мисля че Рончо се справя защото така и не го научих да си върши работата вкъщи на определените места и той си мисли,че навсякъде може да си се изхожда и сигурно ако го бях приучила на вестници или на терасата(въпреки че вестниците в 80% от случаите ги уцелва),навън щеше да си стиска.
Та аз исках да попитам за тези усили как изглеждат,как се махат, и т.н.,защото хич не съм запозната.
ПП:Ето малко снимчици от сутрешно-обедното кафе на терасата:)
ПП2:Тия сесии ще ме уморят,утре ми е последния изпит-Финанси и направо ужас n)
Прикачени файлове
-
Picture_ugtyh.jpg (18.93K)
Брой сваляния: 31
Публикувано: 09 June 2007 - 02:22 PM
Публикувано: 09 June 2007 - 02:48 PM
Днес му ОСТРИГАХ на моя дивчо предните лапички и подстригах крачетата нагоре. Оформих ушите, но щом реших да подстрижа около ушния отвор настъпи паника и аз спрях за днес. Руди се държа неочаквано прилично и търпеливо, особено за лапките. Ама така съм ги очистила, че са като взети с машинка. А между пръстите и отдолу на стъпалцето и грам козина не оставих. Проклети осили! Заради тях си загрозих кучо. Харесваше ми с тези рошави крачета, но щом е за добро нека да е малко грозен l) . Против уруки! Утре грууминг-ът продължава, стига да има кой да стои. А как си яде остриганата козина, не е истина oleeee ! Едва успявах да я прибера, голямо дебнене падна!
Публикувано: 09 June 2007 - 07:23 PM
Цитат
d) Здравей, Руди! Много съжалявам за вашите патила. Четейки твоя пост все едно чета за моята Арабела, която сега е на небето. Преди 3 години имахме същия проблем - осил точно в лапичката, точно с местна упойка, точно същият припадък, но с много фатални последици, ако с мен не беше брат ми. Събуждам се на лекарския стол, гледам срещу мене брат ми с окървавена ръка. Питам го - Арчето ли те ухапа, той - да. s) Милата ми душичка седи трепереща под моя стол и не гъква. Питам го - как те ухапа като е с намордник, а той ме пита как съм. Едва ме заведе в къщи. Болеше ме гърлото, устните, а малкото ми съкровище все до мен лежи. Чак след три дни ми разказаха, че при припадъка съм си глътнала езика и съм почти взела-дала когато брат ми ме погледнал и видял лице на мъртвец. Кървавата му ръка е била от мойте зъби докато ми извади езика. С две думи ме е върнал от оня свят. w) Така, че споко - не си единственият случай. Добре, че до нас е имало близки, че не знам какво е могло да стане. Аз самата щях сама да водя Ара на лекар, защото преди обяд синът ми и мъжът ми я водиха, но вета го е нямало. После те заминаха за провинцията и аз не можех да я оставя с тази подута лапа и се обадих на брат ми и нататък вече знаеш. Радвам се, че вече сте добре. Осилите са наистина голям кошмар - гледам, че и при нас вече се развъдиха, даже пожълтяха. w) Да разкажа нещо и за Одри - миналата седмица я изкарахме на диета, защото в парка яде някакви костилки от череши. Вярно е, че й ги вадих от устата, но явно нещо гадно е глътнала, защото още докато се прибирахме започна да дриска. Дадох й едно прахче ентерол и до четвъртък беше на варен ориз и попара от сухар. Сега е добре, но през време на диетата беше мно-о-о-го гладна (както по всяко време, между впрочем). Няма никаква следа от операциите - както се смеем вкъщи - няма й го ципа. Тича, скача и отдавна е забравила за всички болежки. w) Ето ви една лигла.
Прикачени файлове
-
Picture_080.jpg (85.56K)
Брой сваляния: 27

Това е Одри. Не прави на другите това, което не искаш да направят на теб!
Публикувано: 09 June 2007 - 09:46 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 10 June 2007 - 10:42 AM
Но съм доволна от него, дори много! Изобщо не съм очаквала да е толкова послушен, че се целувахме и мачкахме и хвалихме...А за този номер с отскубване на козинка с тези гумени напръстници...днес опитах с латексова ръкавица ( хирургическа ). Става и то много добре, само дето човек трябва да знае какво прави и как да го направи. Кучо недоволстваше, опитах на перчема, че много стърчеше ( като петльов гребен ). Казват, че не изпитват болка при отскубване, дали е вярно? А снимки, за съжаление, не мога да ви покажа, защото нямам цифров фотоапарат. Всички снимки, които сме качвали са от телефона на синът ми, но той е във Варна и цялото лято ще бъде там. Ако си дойде случайно ще го принудя l), обещавам ! На 03.06 го претеглих и измерих. 12кг.; при холката-41см.; дълъг от гърдите до дупарата-49см. А на 15.05, след последната ваксина, беше 8кг.; висок-33см. и дълъг 42см. Дано да не расте повече! Като се изправи с лапките си почти ми стига до кръста, а аз съм 168см.
Говорих с вет и за кастрацията. Може би ще я направим малко преди да навърши годинка, ще видим bl) ! Аз къде ли трябва да съм oleeee ?!
Публикувано: 10 June 2007 - 03:48 PM
Публикувано: 10 June 2007 - 05:22 PM
Ето я и темата за груминга. Много полезна!!!
Публикувано: 10 June 2007 - 10:07 PM
Публикувано: 11 June 2007 - 10:42 AM
Хубаво да пратя снимки след подстригване, ама може ли едно такова чудо да го снимам, имам нужда от помощ и укротяване. Не мога пробвах ама все щъка нагоре-надолу. А и вчера беше ден за бели...
Имаме си белка на тавана и дворът ни е пълен с разни доста интересни за Харди неща - заешки крачета, развалени яйца и още, и още.
Та хайманата му с хаймана добарал едно от пробитите яйца от белката, а вътре имаше малко останало съдържание от разваленото яйце. Смачкал го на ливадата и се отъркалял целия върху него. Как миришеше - няма да описвам. Преди да разбера, абе бреййй нещо мирише на умряло душа тук и там, труп няма. Приключих с работата в двора и се прибирам към къщата, бреййй и там мирише на умряло. Чудя се , чудя се какво е общото, а общото е, че Харди е покрай мен и той се "напарфюмирал" едно хубаво. На всичкото отгоре целият в такива лепкави топченца от тия най-малките. Айде наказан и решем, чистим, препсувам...
После го изпрах, ама много яд ме хвана. Малко му беше това, ами и на вечерната разходка яде пак ако... Уж утре става на 2 години, ама глупостите му не намаляват. Това е то да имаш кокер. w)

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]