Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3211 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 08 September 2007 - 01:49 PM

Цитат

Като четях,се замислих,че това заболяване на муцунката на Чара е било почти 100%микроспория-трябвало е да ви вземат секрет за проба,за да се определи бързо и ефективно лечениеПри микроспория косъмчетата се подкосяват из късо,лекичко опадват в малко кръгче,постепенно се образуват нещо като сивкави струпейчета на това място.Лекува се със Спорил и кремче Универтан(за хуманна употреба е също).Има и противогъбични ваксини.
Винаги правете изследвания-в противен случай поставянето на диагнозата си е налучкване или стандартно лечение,каквото и аз записах.

Благодаря за съвета, просто тогава нещата се стигнаха до там, че да се упои кучето а аз не дадох. Тя беше такъв дребосък, беше ми мъчно да гледам как се гърчи и се мъчи пре лекарите, които отчайващо се мъчиха да вземат проба. Но сега да чукам на дърво нищо няма!

#3212 Потребителят е офлайн   stelad Икона

Публикувано: 08 September 2007 - 03:37 PM

Здравейте..имам кокерче на 5 месеца и е много,мнооооооооооого сладък и непослушен b) понякога, но си го обичам такъв. Но от няколко дни започна да пишка в леглото ми...не зная защо, при положение че го изкарвам по два пъти на ден...сутрин и вечер и върши работата навън...Страх ме е да не му стане навик, по цял ден е сам - аз съм на работа и няма как да го следя да не се качва на леглото, а стои в спалнята с отворена врата към терасата за да може да пишка ако се наложи на терасата...все пак е още малък и се изпуска от време на време. Тези дни съм в къщи и стоя постоянно при него за да го следя да не се изпишка на леглото, но като отида на работа...не ми се мисли...ако някой може да ми даде съвет, ще му бъда много благодарна b) Иначе е много любвеобвилен и игрив и го обожавам, наистина са страхотни кучета b) b) b)

#3213 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 08 September 2007 - 03:53 PM

Пишкането може да е нарочно. Да се опитва да ви отмъсти за нео, или да ви покаже, че не му се обръща достатъчно внимание. Наблегнете на обучението и играта.

Кокалите, особено пилешките не могат да се сдъвчат на каша като другата храна. Тръбните пилешки кости винаги остават на миниатюрни частици и затова са много рискови, могат лесно да се забият и да причинят големи бели. Затова и без друго няма смисъл от тях. По-добре нещо друго да ядат кучовците.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3214 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 03:57 PM

Цитат

Здравейте..имам кокерче на 5 месеца и е много,мнооооооооооого сладък и непослушен b)  понякога, но си го обичам такъв. Но от няколко дни започна да пишка в леглото ми...не зная защо, при положение че го изкарвам по два пъти на ден...сутрин и вечер и върши работата навън...Страх ме е да не му стане навик, по цял ден е сам - аз съм на работа и няма как да го следя да не се качва на леглото, а стои в спалнята с отворена врата към терасата за да може да пишка ако се наложи на терасата...все пак е още малък и се изпуска от време на време. Тези дни съм в къщи и стоя постоянно при него за да го следя да не се изпишка на леглото, но като отида на работа...не ми се мисли...ако някой може да ми даде съвет, ще му бъда много благодарна b)  Иначе е много любвеобвилен и игрив и го обожавам, наистина са страхотни кучета b)  b)  b)

Ох, горките и ти и кученцето. Изчисти старателно там където е пишкало. Не го пускай в твоята стая. По-добре банята оставяй отворена. Аз правех следното, понякога след ядене я водех в банята да си свърши работата. Но като поотрасна отказа банята и само навън. Разликата е там, че аз бях почти по цял ден с нея. На 5 месеца все още нищо не разбира, предполагам вече има нови зъбки, сигурно гризе усърдно. След работа по колко време го извеждаш на разходка? Дългата разходка също помага. Като си свърши работата навън погали го и го похвали шумно. За всичко търпение му е майката. Не се отчайвай, понякога нарочно ще пишка във вас ... особено, ако нещо не му изнася ... Мъжките повечко препикават ...

#3215 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:00 PM

Цитат

Цитат

Здравейте..имам кокерче на 5 месеца и е много,мнооооооооооого сладък и непослушен b)  понякога, но си го обичам такъв. Но от няколко дни започна да пишка в леглото ми...не зная защо, при положение че го изкарвам по два пъти на ден...сутрин и вечер и върши работата навън...Страх ме е да не му стане навик, по цял ден е сам - аз съм на работа и няма как да го следя да не се качва на леглото, а стои в спалнята с отворена врата към терасата за да може да пишка ако се наложи на терасата...все пак е още малък и се изпуска от време на време. Тези дни съм в къщи и стоя постоянно при него за да го следя да не се изпишка на леглото, но като отида на работа...не ми се мисли...ако някой може да ми даде съвет, ще му бъда много благодарна b)  Иначе е много любвеобвилен и игрив и го обожавам, наистина са страхотни кучета b)  b)  b)

Ох, горките и ти и кученцето. Изчисти старателно там където е пишкало. Не го пускай в твоята стая. По-добре банята оставяй отворена. Аз правех следното, понякога след ядене я водех в банята да си свърши работата. Но като поотрасна отказа банята и само навън. Разликата е там, че аз бях почти по цял ден с нея. На 5 месеца все още нищо не разбира, предполагам вече има нови зъбки, сигурно гризе усърдно. След работа по колко време го извеждаш на разходка? Дългата разходка също помага. Като си свърши работата навън погали го и го похвали шумно. За всичко търпение му е майката. Не се отчайвай, понякога нарочно ще пишка във вас ... особено, ако нещо не му изнася ... Мъжките повечко препикават ...

Samotnata цункай Сара!

#3216 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:01 PM

Samotnata цункай Сара! w)

#3217 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:02 PM

опс, 2 пъти, съжалявам, просто докато му свикна на форума ...

#3218 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:20 PM

Ха-ха-ха!Кокерските номерца нямат край-толкова са изобретателни и хитроумни,че все са с една мисъл преди собственика си! l) После,като те погледнат с тези омагьосващи очички- angelpik и край-прощаваш им...
Пишкането на леглото не е зариди облекчаване на естествените нужди(освен ако няма заболяване),а вид психическа реакция-може да е от стрес(при мен се случи,когато се преместихме в нова квартира и бях намалила игрите,заради сесията ми)но може и да е съвсем напук-вид отмъщение,за нещо,което е разсърдило кучето.Аз лично опъвах найлон върху леглото на приятеля ми-кучо дори и да спи отгоре не се изпишква,защото найлона го дразни и му пречи,не е като чаршаф wink Резултат-локвичка в моето легло вече! a) Наказах кучето-много добре знам,че прави връзка между престъплението и наказанието,защото преди аз да забележа белята,вече стои гузно!Същевременно взех предпазни мерки-заключвах спалнята,и увеличих разходките,обръщах му повече внимание и в къщи...Мина и този период за около две седмици.
Сега имам нов проблем-Кокерчо започна да спи в леглото ми като ме няма,а кавказката видя от него.Сега са oo + oo..... oleeee !Попиват като гъба всичко лошо един от друг-кавказката скача в локвите,Кокерчо след нея...Слава Богу,че и от възпитанието на каката прихваща,но в минимални дози! l)
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3219 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 04:29 PM

Цитат

PAtanasova, това в някои случаи може да е много опасно. Какво количество гранули е изял? Може да се подуе, да станат бели.... Няма ли на кой вет да се обадите за всеки случай? Другия вариант е да чакате и да се молите просто да успее без проблеми да преработи гранулите без да стане проблем. Ние със Сара имахме такъв случай, изяде 2/3 тава мусака. Цяла нощ съм я мислила. Не е никак шега работа това...

Съжалявам че не съм била тук по-рано, чета и се смея, много забавен форум. Това с тавата с мусака е до болка познато. И също така жертвите които кучето прави в името на яденето. Помня че Чара беше на 4 месеца като от масата се качи на мивката което около 70 см разстояние и изяде почти половин тава с баница, оцеля еййй нищо не му стана! Раздвам се че до ден днешен не бърника в кофата, явно знае какво наказание я чака ако бръкне ...умнотия!

#3220 Потребителят е офлайн   PAtanasova Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 05:03 PM

Ох-х-х-х oleeee !Чара е акробатка от малка!...... l)
Представете си и кучетата да ползват компютри и да си пишат в кучешки форуми теми като-
1. b) 10 сигурни начини да преядем!
2. l) Как да докопаме тавата дори и сложена на високо?-уводен курс за кокери-акробати(водещ лектор-Чара)
3. NNN Те не ме разходиха достатъчно-как да им отмъстя?
4.Помощ-собствениците ми ходят на работа!......след напътствия от по-възрастните кокери темата се транформира в
Ура-а-а те излезнаха-време е за купон!Дайте нестандартни предложения за гризане!
5.Вън вали-хайде да се омърляме дружно на кучешката полянка!
6.Лайното-най-подходящи места,на които можем да попаднем на деликатес по време на разходка
7.Гласувайте-човешки или кравешки л....а предпочитате!
8.Най-идеотското нещо,което ви е казвал вашият собственик(Странните имена с които ни наричат на галено)
9.Как да накараме нашата собственичка да не си говори по 10-ина минути с всяка срещната нейна позната,докато отиваме към парка?
10.Грижи за козината-къде да се овъргаляме за най-добър мирис и цвят!
...... drink
User's Signature

Да спасим природата на България!Всички заедно срещу бетона!

#3221 Потребителят е офлайн   stelad Икона

Публикувано: 08 September 2007 - 05:41 PM

И аз си мисля че може би нарочно пишка, макар че не знам за какво има да ми отмъщава...гледам постоянно да съм с него oleeee . А вечер го разхождам минимум час, а и повече в парка. Почистих матрака с препарат, после мястото го натърках с вода и малко белина в нея...знам че ги отблъсква миризмата на белина....надявам се да е за последно s) Снощи беше наказан...спа си в леглото и не му дадох да се качва в моето....но ми е миличък...така тъжно ме гледа s) Явно разбира че е направил беля, защото не се опита през ноща да се качва при мен...спа си в легълцето и днес е по любвеобвилен от всякога b) , ето и сега докато пиша е в мен и се гушка....Дано да спре с пишкането в леглото!!!

#3222 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 05:46 PM

Цитат

И аз си мисля че може би нарочно пишка, макар че не знам за какво има да ми отмъщава...гледам постоянно да съм с него oleeee . А вечер го разхождам минимум час, а и повече в парка. Почистих матрака с препарат, после мястото го натърках с вода и малко белина в нея...знам че ги отблъсква миризмата на белина....надявам се да е за последно s) Снощи беше наказан...спа си в леглото и не му дадох да се качва в моето....но ми е миличък...така тъжно ме гледа s) Явно разбира че е направил беля, защото не се опита през ноща да се качва при мен...спа си в легълцето и днес е по любвеобвилен от всякога b) , ето и сега докато пиша е в мен и се гушка....Дано да спре с пишкането в леглото!!!

Според мен е добре да си спи на леглото, не е хубаво да спи при теб. Моето така се е научило, под завивките и на възглавницата ... спокойно ще се оправи кученцето. Приятна вечер и цунки на сладурчето. oo

#3223 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 05:48 PM

Цитат

Ох-х-х-х oleeee !Чара е акробатка от малка!...... l)
Представете си и кучетата да ползват компютри и да си пишат в кучешки форуми теми като-
1. b) 10 сигурни начини да преядем!
2. l) Как да докопаме тавата дори и сложена на високо?-уводен курс за кокери-акробати(водещ лектор-Чара)
3. NNN Те не ме разходиха достатъчно-как да им отмъстя?
4.Помощ-собствениците ми ходят на работа!......след напътствия от по-възрастните кокери темата се транформира в
Ура-а-а те излезнаха-време е за купон!Дайте нестандартни предложения за гризане!
5.Вън вали-хайде да се омърляме дружно на кучешката полянка!
6.Лайното-най-подходящи места,на които можем да попаднем на деликатес по време на разходка
7.Гласувайте-човешки или кравешки л....а предпочитате!
8.Най-идеотското нещо,което ви е казвал вашият собственик(Странните имена с които ни наричат на галено)
9.Как да накараме нашата собственичка да не си говори по 10-ина минути с всяка срещната нейна позната,докато отиваме към парка?
10.Грижи за козината-къде да се овъргаляме за най-добър мирис и цвят!
...... drink

хахахахахахахахахаха, много сте изобретателни, хахахахахахаха явно затова кучетата ни приличат на нас хахахахахаха ... е не за акитата де d)

#3224 Потребителят е офлайн   Blinki Икона

• Dreamer
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 06:56 PM

Цитат

1. b) 10 сигурни начини да преядем!....
....
...... drink

Хахахаха, откога не бях се смяла така!!! Наистина май само в тази тема могат да се съберат такива истории, че и книга да излезе. super best
Радвам се, че всички сте весели и в добро здраве! Добре дошли на новите попълнения на щурата кокерска компания!!! w)
Ние бяхме се загубили за малко, защото бяхме болниииии s) и нямах сили да пиша за перипетиите на Айричка... Вече сме добре, прибавяме към списъка с кокерските болести едни безумно възпалени лимфни възли (заради които и биопсия й правиха, добре че не се откри нищо обезпокоително). Милата душичка все едно беше глътнала две яйца с черупките, така й висеше от двете страни под ушите нещо (лимфните възли де), при това го разви с невероятна скорост, беше просто кошмарна седмица, докато излязат резултатите от второто изследване. s) s) Добре че този път си бяхме в Самоков и запрашихме направо към София, при "нашите" си лекарки в "Ита Вет" 1super ! Вече е здрава и весела, вчера след разходката в дъжда се прибра като мокра мишка, но доволна... d)
Поздрави на всички дългоушковци! И близки по нослетата от Айра! b)
User's Signature

Качена снимка

#3225 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 07:51 PM

здравей Blinki,
И аз се радвам да се запозная с кокерските клубари тук, усещам че и стопаните сме малко шантави като кучетата си, няма лошо де. Аз имам куче от 5 години и половина, а гледайте кога се вясвам тук, и то благодарение на стопанкатана Сара, Биляна. В момента кучето ми се е свило така, сякаш идва тежка зима. Глезотия! Хайде желая по-скорошно напълно оздравяване на Айричка, и много гушки на нея. Приятен уикенд.

П.П. А тя вече оздравяла, извинявай, малко съм разсеяна ...

#3226 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 10:59 PM

Здравейте, преди близо месец за първи път влязох във форума и оттогава не съм се вклюЧвала - с куЧо кокер бяхме на път и се върнахме преди три дена. Искам да ви попитам следното: бяхме на лекар, защтото наШия Бакси имаШе разстройство близо три дена - дадоха ни прахЧета, хапЧета и горе-долу сме закрепили положението сега, но незадоволително. Утре пак ще ходим на лекар. Лекарят ни попита каква храна му даваме - казах Че предимно храна от консерви (защтото не обиЧаме гранули) - наи-щеЧе цхаппи - и тои ми каза, Че "тржабвало да вдигнем нивото на храната". Тъй като бях много притеснена ми убегна да попитам каква храна да му даваме. Бакси кара щеЧе 9-та година. Сега си поставям въпроса - какво да му купуваме за ядене - той е адски капризен и не яде щсиЧко. Пробвали сме какво ли не.
Можете ли да ми дадете няакакъв съвет ???

#3227 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 11:02 PM

Предполагам Че тази тема е повеЧе за форума вет, но реШих все пак тук да попитам хора, които също гледат кокери.

#3228 Потребителят е офлайн   monsitoo Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 08 September 2007 - 11:29 PM

Никак ли не обича гранулирана- тя е полесна, а и има различни фирми с различни вкусове и предпочитания. Моят Хари имаше разстройство преди около месец. Ветеринаря му даде смектички да яде и да глдува цял ден. После му даде да яде 3 дена една гранулирана храна специално зазапичане на стомаха. Хари много я хареса, но въпреки всичко не бива да яде по нормалните си порции, а по-малко, но по-често. По половин шепичка по 5-6 пъти на ден. И му мина, така че ако искате мога да попитам за името на храната. Може да пробвате да я давате, ама ако е злояд не знам! По-добре питайте някой по-запознат сигурно ще може да ви помогне. А ще потърся за името а тази храна и ако разбера нещо ше ви кажа, но най-добре е специалист да каже! Успех и да се оправя бързо кокерчо!

#3229 Потребителят е офлайн   eli23de Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 12:00 AM

Много сме трудни с гранулите. Опитахме се още като малък да го свикнем,защото знам Че консервираната храна не е полезна, но не се полуЧи. Той е страШен фен на Чаппи - не признава друго. Купувах му няколко пъти роял канин - яде, но с голямо неудоволствие.
Ако намерите името на храната ще опитам - ако разбирасе не се е оправил с разстройството. Мислех Че разстройството сме си го докарали с лакомствата, но се оказа , Че имаме вирус. Днес се е изхождал само щеднъж - но последните две нощти бяха коШмарни за куЧо - по два три пъти нощно време сме излизали навън - и тои така жално гледа - как ли го боли....!
Утре ще питам вет-а за храната.

#3230 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 09 September 2007 - 07:33 AM

Purina? Darling мисля че не са лоши, стига да не сте ги пробвали. Ох, милото псе, дано да се оправи по-бързо. Чара като беше болничка наложи се да я карам сама да избира какво да яде. Просто я пуснах в магазина и попитах ветериранката дали може да хапне, от където хапне ще вземем, защото и тя се беше отчаяла че не яде. Избра някакви български шоколадови ... такова му се е ядяло. Стискам палци да се похвалиш ,че кучето е оздравяло. Чао и доскоро.

П.П. Интересува ме кастрацията на женско куче, може ли някой да сподели опита ...

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 160
  • 161
  • 162
  • 163
  • 164
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни