Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3801 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 22 October 2007 - 04:12 PM

samotnata при нас положението е същото обаче с пекинезката,не излиза от входа навънка изнасям я наръце слагам я посредата на поляната пред входа с надежда че докато се връща обратно ще свърши някоя работа.Мокра ли е земята върви все едно на пръсти направо е смешна ;D
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3802 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 05:57 PM

Здравейте и добре дошли на най-новите!
Днес купих на Харди страхотен дъждобран, а и поръчах един суитчър за по-нататък. Жълт дъждобран с качулка и ръкавки на предните лапички. Много е готино, ако не друго поне гръбчето му да пази. Днес бяхме и на реваксинация.
  Реших да се отблагодаря някак си на лекарите, които му излекуваха крачето и купих едни бонбонки Мерси, а към тях за изненада една рисунка правена от Харди. Рисунката: с водни боички му намацах лапите и правих щампа върху бял лист по-плътен и така се получи една картина от 4 лапички - жълто, зелено, синьо и червено (във формата на лапа). Текстът: "Благодаря, че ми поправихте крачето. Сега отново мога да рисувам. Ваш пациент Харди." :wub:

ДОкато бяхме на ваксинацията тайничко ги сложих на бюрото там в кабинета и бързо се изнесох преди да ме заподозрат. Радвам се, че там бяха всички и 2-те сестри и двамата лекари, които работиха усърдно и просто това исках да е жест на благодарност от името на Харди. Преди да се усетят аз си тръгнах.

Ама как валеше из ведро. И случайно си викам: "Я да мина през кварталния зоомагазин да купя нещо на кучо." И таммм дъждобранчетаааа. Размер М му стана добре. Сега чакам с нетърпение вечерната разходка 
и фурорът, който ще създадем с този извънземен жълт костюм. Неприятното е, че като застудее времето винаги ще понакуцва малко. Днес и това попитах - така ще да е вече. Купувам му тези работи не от суета, колкото от желание да го предпазя. Ето сега съм поръчала и суитчър - все пак зима иде.
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3803 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 22 October 2007 - 06:36 PM

Мерси много на всички за хубави пожелания!
Браво на момчето Hardy, че е добре, и поздрави на грижовната стопанка с гооолямо въображение! Браво, страхотен подарък сте измислили на грижовните лекари!
Да ви кажа, че и нашите разходка са много кратки, заради тоя дъжд, толкова мокри се прибират, въпреки и дрешки с които са облечени.  :( Чакам да завали сняг, хубав, пухкав, само да не е мокър, ще почакаме де, какво да се прави.
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#3804 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 08:47 PM

Здравейте :) Поздрави и от нас за успехите още 100 пъти по толкова ви пожелаваме ние с Киара  :wub:

#3805 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:27 PM

Цитат

Качена снимка

Толкова е хубав, исках да му се порадвам на спокойствие, но Дюдя го видя и си е завряла муцуната в екрана. Опитва се да го души ;D :P
Поздравяваме ви с представянето :->) и ви пожелаваме още много успехи!

Харди, много оригинална идея за изказване на благодарност. Много й се израдвахме с Нарка. :wub:Искаме снимки с дъждобран. Моля! :blink:

Може би изпускаме малко новите членове на клуба, добре дошли на всички! :wub:
Сега като прочетох как се държат вашите кокери в дъжда, ами да, и ние сме така. Вече извадихме сушоара, че малкото диване не може да изсъхне и трепери като цигане.
Ей сега сложих няколка снимки от последния хубав уикенд. Някой каза "есенно море", страхотно е, без тълпите по плажа и тичаме на воля. По една солена муцуна на всички от Нара. :P
Качена снимкаКачена снимкаКачена снимкаКачена снимка 

#3806 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:30 PM

Новият ми дъждобран.
Фотомодел: Харди фон Мързеланикус

Качена снимка

Офффф, кога ли ще го махне тоя гаден дъждобран, че нещо ми стягаааа. Чувствам се глупавооо...
Качена снимка
User's Signature

#3807 Потребителят е офлайн   БижУ Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:34 PM

:) хаха леле големи сладури са всички  :wub:

#3808 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 09:43 PM

:yahoo: Страшен! :wub:
Искам и аз дъждобран! /Ох, какъв ли цвят ще ми прилича? :-/

#3809 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 22 October 2007 - 10:33 PM

Ама вие направо не спирате да пишете, не мога да смогна на всички  :yahoo: Първо за Hardy много се радвам че вече се е оправил и идеята е наистина много интересна  ;) А пък за бате Зорро нямам думи.... ехх кога ли и ние ще се показваме така гордо и послушно, браво за успехите  :->) Аз на моето бебешоче ще му поръчвам гащеризон ама да видим кога ще стане, иначе не се страхува хич от дъжда- шляпа смело из локвите и калта  :rolleyes:.Но вече направихме и първа баня с него, и ето една снимчица да го видите, колко е пухкав, и как се учим  :P
Качена снимка

#3810 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 07:21 AM

[move]хахахаха[/move]
Добре дошли на всички, надяваме се, че ще се чувствате добре в нашата малка кокерска компания!
Ама, Харди е страше-е-е-е-н, кой не му би завидял за този дъждобран  :P
Какви бяха първите реакции из квартала  :yahoo:, или пък по-скоро  :o ?
Леле, представям си как сте били атракцията на квартала. А някои хора си мислят, че така се гаврим с животните (както и много мои приятели), като ги обличаме с разни дрешки. Пък, то..., и на милите същества им е студено. Казвали са ми: "Виж каква козина има, ти яке ще и слагаш. Нали затова е създадена с такава козина.". Ха, браво бе, то и ние сме създадени с определен тип "козина", ама зимата не се разкарваме по нея  :huh: .
Много целувки на всички кокери и техните питомци  :wub:
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3811 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 October 2007 - 09:13 AM

Харди, имаш невероятни идеи! Толкова е мил и пълен с признателност жестът ти, че чак ме "хвана за гърлото"! А кучо е идеално защитен от мокрото с дъждобранчето. Слаадък!Да е здравичък и да се радвате на взаимна обич!
На Зорро явно такава му е кармата :blink:, винаги да побеждава :->)! Жив и здрав!
Рудо въобще не му прави впечатление, че вали дъжд, че е кално, че има локви...ако му махна каишката, ще се върне при мен кален, мокър, облепен с бодили и мнооого щастлив, но...не му се отваря парашутът! Пробвах веднъж и цял ден се пощихме, дори и след банята, и следващите дни... А с този интерес към буболечките и мухите-направо ме ошашква. Вонещиците (миризливите буболечки) ги мачка с лапа, подхваща ги със зъби, мотае ги, а миризмата става нетърпима. Като му я взема и му се скарам ме гледа  :o! Оси, пчели ги мачка по същия начин и ме е страх да не го ужилят и да му се случи случка, но какво да правя незнам :mazohist:.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3812 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 10:55 AM

Като го чета това и се просълзявам.  :'( Толкова са ми добрички всички.
Рудо не се притеснявай. Харди прави същите работи. Особено ако има мухаааааа бззззз. Неприятното е, че стряска много мен и майка ми като се изстреля по посока на хвъркатото. Направо изхвърча. Осите са проблем. Това лято една го ужили по езика, че на него му е голям зор да ги яде и тормози най-вече. Не се поду, явно имат нещо анти природно създадено. Само стана червена точица на езика и после не смееше да ги закача.
А има едни огромни черни, лъскави бръмбари в двора и в мазето на къщата, които се крият под различни предмети. Те миришат на пръст, на земя и са ужасниииии. А той ги хруска и тъпче с лапки и се разнася прекрасен аромат  :huh: Не знам какво им харесва. Казват, че са пълни с протеин, ама не мерси - не съм лястовичка да ги ям.  :tikva: :samodovolen:

Харди като е с дъждобрана и не се дърпа на каишката. Троснат е също като мен, когато бях малка и не исках да нося шапка. Ама как може да е такова диванеее и да прилича толкова на мен. Ужасно, седи и те гледа обвинително и обидено както си е с дъждобрана и не върви ни напред, ни назад. Мама казва, че ще свикне. А днес на разходката сутринта се държа малко по-прилично.

Фурорът беше снощи - радвам се като предизвиквам добри усмивки по лицата на хората. Някои - хлапетиите особено се смеят. Много е забавно. Снощи и един младеж реши да се запознае с нас и да разпитва разни неща. Кикотим си се заедно с минувачите, разменяме усмивки и предаваме позитивна жълтодъждобранеста енергия.  :yahoo:
User's Signature

#3813 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 01:58 PM

Много е готин Харди в новата си придобивка, и ние шием сега нов гащеризон, че миналогодишния се амортизира вече, като пристигне ще пуснем и ние една снимчица, а и с тези дъждове няма как, трябва да се предпазва козинката, и е много практично.
  Gesi браво, виждам тренирате за пловдивските изложби, Амбасадор е просто разкошен и ще се представи отлично.
  Инспектор Дюдю, предполагам  разходките на плажа по-това време на годината са много спокойни, наистина есенното море е много красиво, чудесни снимки сте направили на вашето морско момиче.

#3814 Потребителят е офлайн   valia_bg Икона

Публикувано: 23 October 2007 - 04:10 PM

имам въпрос - нормално ли е очите на кокера ми постоянно да изпускат секрети?

#3815 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 23 October 2007 - 04:46 PM

valia_bg, Рудо няма този проблем, но от другите тук знам, че не е нормално и трябва да отидете на лекар.
Харди, щеше да пускаш снимчици на Лаурел-чо!!!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3816 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 05:59 PM

Нормално е очите на кокер спаниела да имат някакво течение, особено сутрин се забялязва най-много, обаче не е нормално очите да са гурелясали и да миришат тези гурели и да имат кофти цвят.
На повечето кокери им сълзят очите, това е типично явление за тази порода, особено наи-много се забелязва на светло бежовите кучета, заради цвета и оцветяването впоследствие.
Най-добре е да се посъветвате със специалист -офталмолог, за този проблем.
Ако сте от София, ви препоръчвам доктор Борисов, който е специализирал в Германия , при него се водят всички кучета които се използват за развъдна дейност(и за които породи са задължителни тестовете за наследствено предавани заболявания на окото, както и кокер спаниела)
Иначе причините за сълзене и течения от очите са много и различни, може да е резултат от алергична реакция , може да са запушени канали, може да е нещо вирусно и така нататък.. ...

#3817 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 08:02 PM

Привет на сладките кокерчета и техните  стопани! :wub:Честито на Зорро! :->) :->) :->)  Харди страхотни идеи -нестандартни и готини/за благодарността към вета/,пък дъждобрана -не мога да го видя за съжаление,но съм сигурна че е много хубав,пък и какво съчетание черно с жълто...  :samodovolen: :wub:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#3818 Потребителят е офлайн   jujolinka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 23 October 2007 - 09:25 PM

привет и от нас,....
абе хора нормално ли е това нашето куче още да не се сеща къде да пишка.Ами то си пикае нон стоп,сега се изпикало и върху детето докато спи....е ама то си има граници всичко. :o :o :o
Уж я извеждаме сутрин и вечер ,ама никакъв ефект.Свършва си работата и после вкъщи пак нон стоп пикае..... :o
User's Signature

www.pamperpom.com
Информация за породата, стандарти, развъдници...

Качена снимка

#3819 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 23 October 2007 - 09:57 PM

здравей,jujolina!От колкко време имаш кокер.Аз имам такова кученце от един месец.Когато го взехме постоянно си вършеше работите къде ли не.Сега вече започна да свиква.Трябва да имаш търпение.Кокерите са умни кучета и след известно време само ще свикне.Аз моята Рея я извеждам по четири пъти на ден,тя е на 3 месеца.Ако твоето кученце е по малко,извеждаи го веднага щом се наспи.Успех! :blink:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#3820 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 23 October 2007 - 10:04 PM

И моя Амбасадор (Ваше братче  ;) ) препишкваше 2-3 дена като го взехме, но това беше докато аз се настроя кога има нужда да пишка, но 2 пъти на ден е малко за сега  :( До 1 година се изкарват на 3 пъти на ден, най-малко защото и ядат 3 пъти на ден.Аз да се похваля че моя го свикнах много бързо на 3 разходки вече, че с тея дъждове... Значи аз го карах сутрин и като започне да пишка, му казвах "пишкаи" (за да ме разбира и после какво искам) и му давам гранулка и много БРАВО  :P .Така и с "другото"  и като си свърши работата веднага се прибира, за да знае за какво е излезнало, а не на разходка.И това се повтаря по 4 пъти на ден (през 4 часа се пада) Но аз смятам че моя заради лакомствата схвана какво се иска от него.Научих го за 2 дена някъде да ходи само навън, че и да стиска вече  :P А може да си вземете и от тези капки които ги отблъскват да не пишкат там където е капнато, чух че били много ефективни.
Дано съм била полезна, ще чакам да се похвалите скоро че сте се справили  :wub:

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 189
  • 190
  • 191
  • 192
  • 193
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема