Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#3861 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 25 October 2007 - 02:05 PM

Абе ти си прочети темата за обучението на малкото куче, и се опитвай да тренираш с нея основните неща за всеки случай. Кокерите са много умни, с награди и похвали схващат много бързо. Ще ти е полезно, вярвай ми.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#3862 Потребителят е офлайн   Рудо Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Validating

Публикувано: 25 October 2007 - 05:45 PM

:meche:, не се отказвай да я учиш, да не береш ядове! Кучетата, като всички живинки са с различни характери. Не бива да разчиташ на това само да се сети какво да прави, хайванчето. Ако не си успяла в нещо с първото не означава, че и с Киара ще имаш същите проблеми. Трудно е при нашите тайфуни да стигнеш до обуздаване, но постепенно всичко си идва на мястото. Хубавото е, че не са глупави като порода. Е, инатът им е в повечко, но и с това може да се пребори човек, стига да е по-упорит от кучето си и...постоянство му е майката! :wub: :wub: :wub: От известно време на разходка само като ми опъне повода го дръпвам и казвам "чааакай!" и така докато ме заболи устата. Трябва да ти кажа, че за два дни се усеща ефект. Отверме навреме, като "оглушее", дръпвам рязко повода, казвам "седни!" и го оставям така няколко секунди. После пак продължаваме. Ами то, горкото, е толкова замаяно от миризми и звуци, че слухът му отслабва ;D! Нашата команда "редом" звучи "до мен" и горе-долу бива. Е, не върви съвсем както трябва, но поводът виси много и се обръща да ме види къде съм. А днес бяха картинка със сина ми. То голяма любов, голямо чудо :wub:! Такова близане...направо го окъпа ;D! И както е седнал на стола синът ми, Рудо от раз с отскок се намърдва в скута му и пак  :wub: :wub: :wub:!
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#3863 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 25 October 2007 - 09:08 PM

Ооо схватливи сме спор няма :) Имам чувството, че още е най-призързана към мен.. все пак откакто сме я взели най-много време прекарва с мен.. Взехме я в петък нашите заминаха на вилата и седяхме самички 3 дена, в които не се отделих от нея.. все ходех след нея, гушках я.. спахме заедно (ГРЕШКАААААА!!!!!!!) и сега, ако някоя вечер не ми спи на главата (буквално) е голям рев.. ама мен това някак си ме радва :) Та в тая връзка исках да кажа, че слуша повечко моите забележки, но и с нашите привиква доста изобщо с цялата къща. Вече се заслушва като звънне някой на вратата или телефона подксача първа :) Изобщо голям кеф ми е поне на мен дано и тя да е щастлива понеже давам всичко от себе си :kuchence:  Но с обучението няма да се откажа.. просто имах предвид, че съм далеч от мисълта да я направя супер послушна понеже все пак си е ... на кака глезаната  :wub:
Сега празнувахме на тате рожден ден в едно завдение и като се прибрахме я заварих до вратата и скимтеше и още не мога да я успокоя и я гушкам.. ама нали е бебе нормално е явно..
Хайде за сега  :wub: драги дългоушковци и да не се предаваме, че гледам вече има подфорум за хъскита дано си извоюваме и наш  B)

:wub: :wub: :wub:

#3864 Потребителят е офлайн   violeta.di Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 06:48 PM

Привет на дългоушковци и стопани! :kuchence:Добре дошли на новите бебета в кокерската ни компания! :P Наистина са ни умни кучовците,но е нужно постоянство и винаги с наградки  докато се приучат към навици и послушание.Неотдавна  в центъра на Варна видях кокер ,който вървеше плътно до стопанина си БЕЗ нашийник спряха и изчакаха светофара да светне зелено и пресякоха!Направо се оцъклих  :rolleyes:мислех ,че е невъзможно.Явно обаче може да се научи. И ние имаме  оооще за учене ... редом ни е трудно да вървим :sedni!:Успех на всички ,които се учат :sedni!:
User's Signature

Ако всички станем малко по-добри,света ще е по-красив!Качена снимка

#3865 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 07:33 PM

Уф,не мога да се стърпя да не се похваля,че това и ние го можем :P.Държах много да се научи да върви до мен дори без повод,защото като малка изхвърча на един булевард да гони един познат и я блъсна кола.Слава Богу размина й се с уплаха и охлузване,но мен все още много ме е страх от колите и предпочитам да не дърпам дявола за опашката.Затова  и си вървим вързани за всеки случей,което си е наистина проформа- тя не дърпа и ме следи.

GlupavoMoeMeche,щом се върнеш у дома,не бързай да се радваш или успокояваш малката още от вратата.Така само й показваш,че наистина е имало от какво да се страхува и следващия път, когато те няма тревогата й ще бъде по-голяма.Достатъчно е да я погалиш и поздравиш здържано(знам,че е трудно).След като са минали няколко минути и кучо се е поуспокоил,тогава гали и се радвай.Всичко е по-подробно обяснено в темата "страх от самота",прегледай я ако искаш.Нищо,че е бебе, възпитанието от самото начало е много важно за щастливия ви съвместен живот в бъдеще. :blink:Успех с бебоците!Ех,че ми липсва.. :wub:
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#3866 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 07:51 PM

Поздравления за тези, които го могат! :drugarche:Но мисля, че когато говорим за кокер и възпитание от голямо значение е възрастта. По нашето трасе срещаме два кокера, които се държат така спокойно и възпитано, но те са доста възрастни. За малките би било цяло чудо подобно поведение. Мое мнение - не настоявам.

Исках да споделя нещо с вас като влязох във форума. Нещо, което видях днес и което буквално ме потресе. Е, сега като прочетох горните постове, може да се каже, че има връзка и с тях.
Сутринта видях една жена, беше извела кокера си, той се рееше като свободен електрон, без каишка. Вече наближаваха да пресичат и той се щураше напред-назад към колите. Тя го извика, показваше му каишката, той естествено не дойде, тогава тя го докопа и с рязък удар с крак отгоре върху задницата го залепи за земята и като му се караше ядосано  го завърза. Гледах и не вярвах на очите си, беше много злобен удар. Възможнво ли е това? :o

#3867 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 08:05 PM

Ех, Дюдю как да не е възможно?! Нима не видя със собствените си очи жената?! Възможно е ами... жалки същества са това! И представете си "кефа, с които кучето ще отиде при нея", за да го завърже тя...  изверги.. ИЗВЕРГИ  :angry: :o :mazohist:

#3868 Потребителят е офлайн   Ira Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 08:43 PM

Ммда,в повечето случеи е по лесно да обучиш кучето отколкото собственика :mazohist: Жалко е ,че кучето сигурно дори не е  разбрало защо е получило шут в гърба :(

Цитат

Но мисля, че когато говорим за кокер и възпитание от голямо значение е възрастта.

Инспектор Дюдю,да с възрастта кучето улегва,но ако не можеш да го контролираш в пуберитета най-вероятно няма да можеш и по-нататък.A не върви да чакаш да престарее,че да се кротне ^_^Естествено трябва да имаме реалистични очаквания и да не се надяваме,че едно бебе ще изпълнява всичко. ;)
User's Signature

http://www.dogwelcome.info

Lord, help me be the person my dog thinks I am!

#3869 Потребителят е офлайн   Инспектор Дюдю Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 09:48 PM

Да, Ira, права си. :(
Странното в случая беше, че кучето имаше вид на обичано. Дори му бяха вързали червена кърпа на врата. Но хора всякакви......

#3870 Потребителят е офлайн   Meridit Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 26 October 2007 - 10:01 PM

Инспектор Дюдю, за съжаление има хора, които имат куче, но не го обичат и не могат да се грижат както трябва за него.
За някои кучето е просто прищявка, показност, запълване на свободно време.
И аз съм виждала  подобни случаи с ам. кокерка, която беше много лошо гледана от стопаните си и най-вече от дъщерята  (тинейджърка), която я биеше, риташе ,затваряше по терасите , защото била мръсна, а грам не се сещаше, че просто трябва да я изкъпи например.(а тя беше много миличка и въпреки всичко я обичаше)
За щастие сега кучето има втори стопани, които се грижат и я обичат много, предишните се върнаха в Русия, която им е родна страна.
Относно пубертета и начина на възпитание, мога да ви споделя, че след първите две разгонвания вашата Нара ще стане ново куче, просто женски  кучета променят драстично поведението си  след настъпването на тези хормонални промени.
Моите кокерки са били все дами  и мога да кажа че не съм имала никога проблем
с непослушание, а и като вземем впредвид че това е ам.кокер, няма какво повече да се каже от това, просто си имаме страхотни кучета, това е.
Е, бебешкия период бързо отминава, вярно че ни правят на луди , ама после като пораснат пък ни се иска да лудеят.

#3871 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 08:23 AM

Уххх, добро утро сладури. Навън е много гадно времето чудя се кога да извеждам моята чернилка. Май след 2 часа, че много вали навън. Е с дъждобрана ще е лесно.
Тая сутрин с триста зора му наврях на Хардунци таблетка и половина Дронтал + за черволяци, та да видим после на разходката какво ще излезе. Дано нищо. От както сме в София с Харди се страхувам от повече болести, отколкото преди като си живееше в Луковит. Тук пред блока има плъхове, но не като нашите там - чисти и хранени само с житце, а направо мръсни мутанти. Освен Лепто кой знае какво още разнасят. Тук е мръсно навскякъде и има твърде много улични кучета, които макар досега да не забелязвах чак толкова имам чувството че са различни всеки ден тук около блока. КОй знае и те милите какви болести имат и няма кой да им помогне. Има адски много стъкла - счупени навсякъде и разходката е доста ограничена за някои места от съображения за сигурност. София е едно мръсно петно. Досега не се бях замисляла изобщо за това. В Луковит може да е малко, но е чисто, тревата се коси в градинките и хората не си хвърлят стъклата през прозореца и боклука също. УЖАСНО Е ТУК.  :angry:
Тук всяка (почти) градинка пустее пълна с боклуци, неокосена трева и плъхове, кърлежи и кой знае какво още. Уж чистим около блока 2 пъти годишно, но пак е пълнбо с боклуци. Ейййй и фасове навсякъде, аз съм пушач, ама си хвърлям фаса там, където ще го изметат, а не в тревата да гние цифра време. Много неприятно. Адски.
Да не говоря какво има около кофите за боклук - стъкля и боклуци всякакви. Не трябваше да слагат кофи за разделно събиране като няма завод, а и тези кофи за стъкла, които са са много опасни и около тях винаги има купчини стъклени остриета. Освен кучета има и деца :drugarche:
User's Signature

Харди! Черен си ми пред очите.[br][br]

#3872 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 October 2007 - 12:48 PM

Не чакай на днешните разходки нещо да излезе, а на утрешните. Това, което ще изака днес ще е яденето от вчера, а след него ще е това, което ще изкара препарата. ;)
User's Signature

#3873 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 01:27 PM

Ок, благодаря за съвета. А аз да си взема ли хапче и за мен за всеки случай? Веднъж съм взимала на две седмици по едно, когато си взехме Харди от борсата. Беше пълен с едни глисти бая големички бяха, но нищо ми нямаше. Аз все пак пих едни хапове за всеки случай.
Сега му наготвих малко патешко с моркови + черно хлебче и се облизва доволно. Чистих косми цял предиобед и пусках прахосмукачка и така всяка седмица. У нас е с килими навсякъде и пълзя с едни мокри парцали да събирам косморляците му. Не се оплаквам. Искахме да ходим на Витоша, ама в това "прекрасно" време се задоволихме с 25 мин. разходка с дъждобранището. Очаквам включване за следобяда и Северния парк. Ако има някой от моя район да се обажда да се водим по разходки в почивните дни.
User's Signature

#3874 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 01:36 PM

Ей така сме като е лошо времето:
Малиии, как ме мързи.

Качена снимка

Дали мога още малко да си изпружа врата?

Качена снимка

Кво става днес, скукаааа...

Качена снимка
User's Signature

#3875 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 October 2007 - 02:02 PM

Харди, шанса ти да се заразиш при всичката хигиена дето описваш е почти никакъв. Особено при положение, че незнаеш още дали кучо има изобщо глисти. Ние със Сара 4-та година сме в Софията, па тя даже и когато я намерихме на улицата нямаше глисти. Тъй че ен се паникьосвай толкова. СТрахувай се само ако той има глисти и ти си го целувала.... /отзад/.

А снимките са страшни!
User's Signature

#3876 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 08:07 PM

Hardy... Северния парк?! Ти нищо не каза :) Снощи си мислех да пиша с молбата, ако някой се разхожда в северния парк да знае, че след всичките ваксини като започнеме с разходките с Киара ще се радваме да сме заедно :) Да знаеш само колко ме зарадва.. ама ще си почакаме ние да излизаме с вас още известно време  :wub: :wub: :wub:

#3877 Потребителят е офлайн   Hardy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 09:03 PM

Еййй, суперрррр. Обаждайте се като сте готови. Пуснете едно лично съобщение като започнете да ходите. С удоволствие Харди ще повъзпитава малката Киара - сладуранка.  :yahoo:
User's Signature

#3878 Потребителят е офлайн   katrinkata Икона

Публикувано: 27 October 2007 - 09:09 PM

Хей здравейте казвам се Катрин и от скоро съм във форума  ;) Имам женско кокерче на 3 месеца и 17 дена вного е игрива и много се глезка  :blink: но аз си я обичам безкрайно.Казва се Тамара и я имам от както беше на 45 дена!Тя обича най-много да ходи по разходки и да яде без да спира  ;D Като я изведа е като прохусмокачка всичко убира и на някоклко секунди се налага да и вадя най-различни неща от устата  :blink:

#3879 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 27 October 2007 - 09:35 PM

Добре дошла сред нас. Дано ти хареса тук. Малката е срахотна сладурка. Нищо ново не казваш за боклуците. Една година се учихме докато спре да лапа боклуци от земята. Да ти е жива и здрава.
User's Signature

#3880 Потребителят е офлайн   GlupavoMoeMeche Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 27 October 2007 - 09:51 PM

Добре дошли Катрин :)
Харди ще се радвам много да сме си заедно на разходки :) Задължително ще пиша и тогава, че и преди това тук по форума ще се виждаме :)  :wub: :wub: Ние сме в Свобода :)

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • 196
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни