Цитат
С две ваксини по това време на годината ЗА МЕН си е опасно. Щом вие сте си решили да си рискувате здравето на кучето с по-ранни разходки - хубаво. АМа после да няма - ама тя малката настина, ама тя се разболя от еди какво си.....
Като се пише по форуми е редно да се има в предвид мнението на хора, които са имали кучета повече време /не визирам себе си/. И така и не разбрах защо аджеба толкова бързате с тия разходки, като после цял живот ще се чудите как да пропуснете някоя, защото навънка е адски студ? Защо бързате?
Само си питам...
Извинявай...но да те попитам...вета ми каза,че всяка година от живота на кучето се бие ваксина против още една болест,от която кучето може да се зарази...
Бяс върлува НАВСЯКЪДЕ...трябва да чакам да стане на 1 година за да е напълно защитена??Така ли??То че кучето ще се стресира-да,а аз...аз също ще се стресирам...ще скача по мен,ще иска да тича...къде да тича??По коридорите вкъщи ли??
И моя ветеринар каза че на 6тия месец се биела ваксината против бяс...значи според ТВОИТЕ ИЗЧИСЛЕНИЯ(или по-скоро РАЗСЪЖДЕНИЯ...) кучето си мога да го изведа след полувин година...ЗАЩОТО МНОГО РАНО МУ БИЛО ИНАЧЕ...И НЕ БИЛО ЗАЩИТЕНО!!
Това са пълни глупости!!!
Мъжкия ми котарак го ваксинирахме преди месеци някъде...2 пъти пада от терасата и е жив и здрав И НИЩО МУ НЯМА!!!
2 пъти е имал контакт със отвъд дебелата стена на апартамента и му няма АБСОЛЮТНО НИЩО...а нямаше ваксини!!Беше си ей така...падна,разходи се по снега...оглеждаше се...слязох и го заведох на ветеринаря и той каза,че си е съвсем добре,само навяхната лапичка И ТОЛКОВА!!
И не бързаме заради себе си "самотната"...защото кученцата откачат затворени във едно и също помещение...цели 3 месеца...все едно теб да те изолирам...същото е като при хората!!
Има бебета родени едва преди месец-2 и вече се разхождат с майките си в количките и оглеждат света...
Не е въпрос на късмет и тем подобни да не се зарази!!Ако му е писано да се разболее-ЩЕ СЕ РАЗБОЛЕЕ!!
Има хора които си извеждат кучетата на 2 месеца...други на 3...какво значение има след като му остава само 1 ваксина?!?!?
Оф оставете!!Явно никога няма да се разберем скоро!!Спорове,караници...особено това за храната...айде сега...един човек си гледал кучето от примерно 2 години и само с домашна храна го храни...живо и здраво е и така на татък...след това пише друг човек,който е напълно ПРОТИВ храненето с домашна храна...не било УЖ полезно...
С това най-много ме ядосахте...защото без никой да казва нищо обидно...стопанката на Рея ми препоръчва домашна храна,**БИЖУ** също...а ти-самотната започваш да говориш,че дом.храна не била хранителна...трябвало отделно витамини и тем подобни...
Абеее...който както знае си гледа кучето...и като сгафи-да си бере "гайлето" сам!!
Да не се оплаква че кучето му има разтройство заради саветите на едни...друг да каже,че повръща заради друг...
НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ОБВИНЯВАТЕ ЕДИН С ДРУГ!!ЗАЩОТО ВСЕКИ ПО СВОЕ МУ СЕ ОПРАВЯ!!
Едни нямат пари да дадат по 2.00лв за 100г. храна...затова готвят домашно!!Гранулираната храна е също толкова добра,колкото и домашната...просто едните кучета(с дом.храна) няма да харесат особено гранулите,а другите с удоволствие ще хапват манджичка!!
ОПРАВИХМЕ ПРОБЛЕМА С ХРАНИТЕ!!!
По въпроса със извежданията...пак всеки както си знае и както реши...можете да си изкарате кучето ако искате и на 10 години като стане...въпрос на желание и нерви...но всяко куче се нуждае от ПОНЕ 1 час игри и забавление...който са по-забавни като са навън!!
Аз нямам търпение да стане на 3 месеца,за да излезем...и когато стане ТОЧНО НА 3 МЕСЕЦА,ще я изведа...защото ще има 3 ваксини и ще си е защитена от болестите!Не преди това,защото самия ветеринар ми каза,че до 3 месеца не е добре...даже всъщност на 65 дена каза,че е най-добре...като навърши 65 дена и има всички ваксини,тога ва да се изведе!!
И ПРОБЛЕМА СЪС ВАКСИНИТЕ И ИЗВЕЖДАНЕТО ОПРАВИХМЕ!!
Стига вече спорове и обиди и глупости,защото е нелепо да се караме за дреболии ;)
Моята беба в момента палува,играйка си в краката ми ;D много е сладка...
Снимки не съм правила скоро,защото много учене последните дни и нямах време...клип правих и май още се качва :rolleyes: