Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5021 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 24 February 2008 - 09:42 PM

С риск да сменя за малко темата, няма как да не се похваля с моето творение!

или как по-точно превърнах това - един стар юрган
User's Signature

Качена снимка

#5022 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 09:46 PM

в това - легалце на Максито!!! много се измъчих - за пръв път като го видях във форума -направи си сам -изглеждаше много лесно - ама повярвайте никак не е!!! всяка лапа и кокал сам ги изрязвала по отделно и сам ги шила!! не знам дали ще ви хареса, но аз съм много горда!
User's Signature

Качена снимка

#5023 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 09:54 PM

ето го вече изпробвано!!! - следваща стъпка е една възглавничка, към леглото,но нея утре!
User's Signature

Качена снимка

#5024 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 10:05 PM

Сладурче  :wub: ,и аз на Кара сама и направих легълцето от едно кашонче изрязано от едната страна,отдолу сложих една силиконова възглавница и от един цветен чаршаф направих нещо като калъфка на кашончето и стана като купено  :P .Ама на Кара й е бая големичко но пък си се протяга в него..... кой ка'т нея  :blink: .
User's Signature

Качена снимка

#5025 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 10:08 PM

и с риск да прекаля с постовете за тази вечер, ще кажа само,че аз Макс го взех от съседите от долния блок, познавах майка му и попитах дали и бащата е същия като майката. хората казаха, че да и аз реших да им се доверя. пък и не съм чак толкова претенциозна, кучето да е с родословие и известни родители, които лично да съм виждала. моят Макси си е за "домашна употреба", не е като Айк или Амбасадор, които са кучета за изложба. и така кокерчето струваше 100 лв. но ако ти искаш да си правите компания с Амба по изложбите, опасявам се,че ще се бръкнеш повечко. пък и семейството на Амба със сигурност могат да ти съдействат, най-малкото с много инфо, от къде да го вземеш при далеч по-добри условия на досегашно отглеждане от тези в магазинчетата! просто трябва да решиш за какво ти е кокерчето. иначе съм съгласна, че тези от магазините не са "образец" за стопанин, макар и временен!
User's Signature

Качена снимка

#5026 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 10:09 PM

Brani and Max, браво, доста поигра, но си заслужаваше, резултата е страхотен!!! А и тези лапички и кокалчета шити на ръка, нямам думи просто!!! А и като гледам, малкия веднага се настани  ;D, харесва му много! Давай и възглавничка, страхотен комплект ще стане! ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5027 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 10:30 PM

Brani and Max, не бих казала, че нашите кучета са взети за изложби, те са си просто кучета, както и всички други от този форум, по нищо не се различават. Ходят си в парка, като другите, хапват си, играят, глезят се, спят, правят щуротии... Това не са кукли, които седят по полиците, това са ни кучетата, най-любими, най-хубави, за нас разбира се.Че сме направили този избор, за нас това е правилната посока. А това, че било родословно, не е фукня, а и гаранция за здравето. Ние никога няма да си купим куче, без да знаем, че родителите на това малко пале, не са били тествани за най-разпространени за кокер болести, да не говоря за куп други наследствени проблеми, които някои влачат с поколения! Как то никога няма да произведем кучило от не тествани родители. Но това е избор на всеки! А изложбите са само за да получат тези кучета своето право за разплод, това е, а не някаква прищявка, всичко си има правила в този живот! А търгаши винаги ще има, но от нас зависи, дали ще просперират!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5028 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 10:46 PM

Легълцето е супер найстина.Браво за търпението и старанието.А само не знам как ще стой там възглавничката, ако е моя ще я бута или ще играе с нея  :P Но пускай снимки да видим какво ще стане ;)
Относно изложбите и родословията напълно подкрепям Idol ike, и не защото Айк е баща на Амба, а защото подкрепям работата на развъдчиците и този подход към кучетата.Моят избор на куче го потвърждава  :wub: Не си мислете че ние просто няма къде да си похарчим парите(с родословните кучета), не искам да се впускам в обяснения аз как съм си го позволила.
Водещата мисъл за мен при избора на куче е била, това да бъда сигурна че ще е здраво, без отклонения, и ще бъде тази порода с характерните черти за нея, моя най-добър приятел.Не ми се гледа болно, съкато, злобно и т.н. куче 10-15 години, че и повече, само защото в дадения момент съм искала да си спестя пари.Пари се спестяват от покупки, но не и от живот!Поправете ме ако не съм права  :-
А изложбите са МОЕТО хоби, спортсментство, интересен начин за възпитание, и развлечение на моя приятел.Безценни мигове за двама ни.Пожелавам го на всеки  :wub:

#5029 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 11:08 PM

предполагах, че може да не ме разберете правилно, но нищо де,аз пак ще се опитам да обясня! никога не съм имала предвид, че родословията са фукня, или кучетата са като статуетки на полицата, а още по-малко, че се чудите къде да си денете парите. сами казвате, че това е право на избор на всеки, от къде да вземе кутрето. даже напротив, много съжалявам,че в Благоевград няма често такива изложби, да не кажа никога, много бих искала да отидем. никога не съм била и мога да се радвам само на вашите снимки и разкази. мисля,че това един прекрасен вид спорт, много комуникативен и откровен. никога не съм била против родословните кучета. НИКОГА!! даже обратното. съгласна съм, че от живот не се пести, но когато нямаш възможност за родословно куче, бих предпочела да имам едно, макар и не родословно, от колкото никакво :) никога не бих се лишила от компанията на четириногите. относно това за тестване за болестите - на 100% е така. но въпреки всичките възможни тестове, гаранция за здравето НИКОГА няма!!! той може никога да не разболее от наследствена болест и въпреки това е много по-болнав от 100 други кокера. и обратното. пак казвам, че гаранция за здравето няма. разбира се,че чрез тестове се намалява възможността, но няма гаранция.  :rolleyes: за съжаление. ако можехме да направим така, че те да не боледуват изобщо би било страхотно, но и те както хората имат слабости. извинявам се,ако съм ви засегнала с нещо!!!! не съм го казала, за да ви упрекна. просто исках да кажа, че ако Joleto иска кокерче с родословие, трябва да се бръкне,значително повече парички ( това беше във връзка, че тя каза, че сама трябва да си ги събере), а в другия случай - биха й стигнали доста по-малко. пак се извинявам,ако съм ви обидила - ни най-малко не съм го искала!!! надявам се,че сега обясних малко по-добре нещата и недоразумението е отстранено!
а за възглавничката - прави сте,че той ще я отмъкне и сега обмислям вариант на ответна реакция!!!
User's Signature

Качена снимка

#5030 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 24 February 2008 - 11:25 PM

Brani and Max , в никакъв случай не си ме засегнала, но просто искам за кой ли път да разясня как стоят нещата. Има риск- да, но защо да не се сведе до минимум този риск? Всичко е възможно, но развъдчика полага много сили и поема отговорности в отличие от търговците, не ли е така?
А относно възглавничката, направи я с лепка, да не я търкаля из цялата къща!  ;D
User's Signature

Качена снимка

#5031 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 11:30 PM

Няма за какво да се извиняваш, предположих че така ще се изтълкува,но е грешно.Не съм искала да обидя който и да е, нито си ме засегнала  ;)
В това което казвам не визирам теб, или който и да е, а изказвам моята теза и как мисля аз за нещата B)
Разбирам това че повечето хора не могат да си го позволят, и найстина тази любов към животните няма цена и това е един компромисен вариянт.Подкрепям това, щом човека е доволен и кучето е добре  :yahoo:
В случая с Joleto не мисля че с 5 лева, ще може да даде поне минимума за добро съжителство за нея, две кучета и котки?Но тя си знае най-добре  :(
A за родословията заговорихме относно това което ти написа "моят Макси си е за "домашна употреба", не е като Айк или Амбасадор, които са кучета за изложба."
Явно не си имала това впредвид, но исках да го изясня, че доста кучета от развъдници са си домашни любимци, и Не са за изложба и са на доста по-ниски цени.Някой стават, други не.И Амба е взет за домашен любимец, просто има данните за изложби и аз имам желанието, и така се получи  ;)

#5032 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 11:38 PM

Искам да попитам кои са развъдниците в България за кокери,къде се намират?
User's Signature

Качена снимка

#5033 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 24 February 2008 - 11:55 PM

Ами има 3 регистрирани развъдника, и трите са и за двата вида кокери.Единия е във Велико Търново, от който е нашата мама  :wub: .Втория е в София от които е нашия татко :wub: И има още един в Пазарджик, за който нищо не знам  :(
Най-добре е да се види справка в БРФК където са дадени и координатите на "Български Кокер Клуб"  ;)

#5034 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2008 - 08:13 AM

Ще поправя малко Gesi, развъдниците са само за американски кокер.  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5035 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 08:28 AM

Здравейте на всички кучовци и стопани, чета ви с удоволствие, но нямам музата да отговарям. Има нови стопани, нови кученца  :yahoo: да ти е кеф да им гледаш снимките и да четеш постингите  ;D .
Тези дни се радвам на хубавото време и сме с часове навън с  Чара и тя се радва съответно. Ще метна няколко снимки ...
Гледам тук има добри майстори на легълца, това е хубаво, защото Чара има лошия навик да спи при мен. Тъй че докато са ви малки палетата ви, набивайте им главичките малки че трябва да си имат свои легла. Иначе сме здравички - да чукам на дърво, да не ме чуе дявола. Хайде и да се пазите, аз ви следя все пак  ;D  :wub:

#5036 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 25 February 2008 - 08:37 AM

Каква голяма муцункаааа и какво голямо и сочно нослеее  :wub:
User's Signature

Качена снимка

#5037 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2008 - 08:56 AM

Вижте ни и нас този уикенд, страхотна разходка с многото кучета!  ;)  ;D

http://www.dcforum.i...1...5&start=300
User's Signature

Качена снимка

#5038 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2008 - 10:20 AM

Разбирам какво искате да кажете за родословните кучета. за мен няма разлика в животните, независимо дали са от развъдници, дали имат известни родители или не, дали са намерени на улицата или спадени от изолатора. ВСИЧКИ ТЕ СА НАШИ ПРИЯТЕЛИ, ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ И ПОЧЕТНИ ЧЛЕНОВЕ НА СЕМЕЙСТВАТА НИ - преди всичко останало! и ние страшно много ги обичаме! лично моето семейство имахме вила и огромен двор. за това място важеше едно правило - който намери страдащо животинче, такова без дом, или към което са се отнесли жестоко - носеше го там! това място бе итински рай за животните и за нас. там имаше папагали, костенурки, таралежи,спасени от шосетата и какво ли не, даже малко прасенце, което искаха да убият - то играеше наред с всички кучета! а за броя на кучетата и котките там, просто нямам думи. наред с всички тях имахме и чистокръвен кралски пудел май беше точно породата. и всички те бяха нашите зверчета, домашни любимци! като казах, че Макс е за "домашна употреба" имах предвид, че няма сертификат и не му е позволено да участва на такива изложби, доколкото ми е вярна информацията. а споменах Амба и Айк като представители на кокерите, които съответно са със строго селектирано и най-вече известно потекло и съответно имат писмено доказателство за това. тази работа отнема много време, усилия и любов на развъдчиците и съответо като такава, бива заплащана, както си му е редът. а относно сравнението между тях и продавачите в магазините - няма място за сравнение! не веднъж съм виждала подобни на тези "тричени" кученца зад стъкло :( много ми е мъчно като ги гледам така, как никой не им обръща внимание и само тъгуват, че няма кой да си поиграе с тях.  :'(
на тъговците не им пука как се чувстват кутретата, а само дали ще изкарат 100% или 300% печалба. тъй, че според мен няма място за сравнение между едните и другите.
а относно развъдниците - аз също съм чувала, че в БГ има само за американски кокери??? не знам обаче на 100% дали е така..
User's Signature

Качена снимка

#5039 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2008 - 10:26 AM

Боже как си мечтая за разхода с толкова много кутрета! умирам да ги гледам как си играят! за съжаление малко ме е страх,защото макс го хапа едно хъски вече и много не се доверявам на "няма страшно то не хапе, пуснете ги да и играят". затова гледам да го пускам да си играе с по-малки от него :) иначе умирам за много кучета, в неделя срещнахме само две малки хъскита братчета,ама и с тях каква игра падна! а иначе как харесвам кучета с цвят на шоколад, като приятелчето на Айк! и как сте ги гушнали, иска ми се само да дойда и да ги намачкам! и нагушкам! абе отдавна искам да те питам Idol Ike -  гледала съм един сайт на едно кутре Айк, пак до сущ като твоето мишле - беше писан от името на кутрето сайта. това е твоя Айк нали?
User's Signature

Качена снимка

#5040 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 25 February 2008 - 10:34 AM

Brani and Max Никога не съм делила кучета на родословни и не родословни, породни и без породни, това са си кучета. Няма значение какво куче имаш, най-важно да го обичаш и да се грижиш подобаващо за него.
А и както казваш " за домашна употреба", те и нашите са предимно за това, че си ходят по изложби по-някога, ами няма как иначе, ако искат да влезнат в развъдната ни дейност, то друг път няма!
Относно развъдници, вече писах, че има само три за ам. кокер, и 100% съм сигурна , че няма други регистрирани, щях първа да разбера. Всичко останало са борси и търговци.
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 250
  • 251
  • 252
  • 253
  • 254
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

2 потребители четат тази тема