Кокер спаньол
Публикувано: 24 February 2008 - 09:46 PM
Публикувано: 24 February 2008 - 10:05 PM
Публикувано: 24 February 2008 - 10:08 PM
Публикувано: 24 February 2008 - 10:09 PM
Публикувано: 24 February 2008 - 10:30 PM
Публикувано: 24 February 2008 - 10:46 PM
Относно изложбите и родословията напълно подкрепям Idol ike, и не защото Айк е баща на Амба, а защото подкрепям работата на развъдчиците и този подход към кучетата.Моят избор на куче го потвърждава :wub: Не си мислете че ние просто няма къде да си похарчим парите(с родословните кучета), не искам да се впускам в обяснения аз как съм си го позволила.
Водещата мисъл за мен при избора на куче е била, това да бъда сигурна че ще е здраво, без отклонения, и ще бъде тази порода с характерните черти за нея, моя най-добър приятел.Не ми се гледа болно, съкато, злобно и т.н. куче 10-15 години, че и повече, само защото в дадения момент съм искала да си спестя пари.Пари се спестяват от покупки, но не и от живот!Поправете ме ако не съм права :-
А изложбите са МОЕТО хоби, спортсментство, интересен начин за възпитание, и развлечение на моя приятел.Безценни мигове за двама ни.Пожелавам го на всеки :wub:
Публикувано: 24 February 2008 - 11:08 PM
а за възглавничката - прави сте,че той ще я отмъкне и сега обмислям вариант на ответна реакция!!!
Публикувано: 24 February 2008 - 11:25 PM
А относно възглавничката, направи я с лепка, да не я търкаля из цялата къща! ;D
Публикувано: 24 February 2008 - 11:30 PM
В това което казвам не визирам теб, или който и да е, а изказвам моята теза и как мисля аз за нещата B)
Разбирам това че повечето хора не могат да си го позволят, и найстина тази любов към животните няма цена и това е един компромисен вариянт.Подкрепям това, щом човека е доволен и кучето е добре :yahoo:
В случая с Joleto не мисля че с 5 лева, ще може да даде поне минимума за добро съжителство за нея, две кучета и котки?Но тя си знае най-добре :(
A за родословията заговорихме относно това което ти написа "моят Макси си е за "домашна употреба", не е като Айк или Амбасадор, които са кучета за изложба."
Явно не си имала това впредвид, но исках да го изясня, че доста кучета от развъдници са си домашни любимци, и Не са за изложба и са на доста по-ниски цени.Някой стават, други не.И Амба е взет за домашен любимец, просто има данните за изложби и аз имам желанието, и така се получи ;)
Публикувано: 24 February 2008 - 11:55 PM
Най-добре е да се види справка в БРФК където са дадени и координатите на "Български Кокер Клуб" ;)
Публикувано: 25 February 2008 - 08:28 AM
Тези дни се радвам на хубавото време и сме с часове навън с Чара и тя се радва съответно. Ще метна няколко снимки ...
Гледам тук има добри майстори на легълца, това е хубаво, защото Чара има лошия навик да спи при мен. Тъй че докато са ви малки палетата ви, набивайте им главичките малки че трябва да си имат свои легла. Иначе сме здравички - да чукам на дърво, да не ме чуе дявола. Хайде и да се пазите, аз ви следя все пак ;D :wub:
Публикувано: 25 February 2008 - 08:56 AM
http://www.dcforum.i...1...5&start=300
Публикувано: 25 February 2008 - 10:20 AM
на тъговците не им пука как се чувстват кутретата, а само дали ще изкарат 100% или 300% печалба. тъй, че според мен няма място за сравнение между едните и другите.
а относно развъдниците - аз също съм чувала, че в БГ има само за американски кокери??? не знам обаче на 100% дали е така..
Публикувано: 25 February 2008 - 10:26 AM
Публикувано: 25 February 2008 - 10:34 AM
А и както казваш " за домашна употреба", те и нашите са предимно за това, че си ходят по изложби по-някога, ами няма как иначе, ако искат да влезнат в развъдната ни дейност, то друг път няма!
Относно развъдници, вече писах, че има само три за ам. кокер, и 100% съм сигурна , че няма други регистрирани, щях първа да разбера. Всичко останало са борси и търговци.