Кокер спаньол
Публикувано: 05 March 2008 - 07:13 AM
А защо ти е да я научаваш СПЕЦИАЛНО заради гостите...да не са някаква комисия по чистотата ;D
Не я пришпорвай,много бавно става...повярвайми...моята Бебз като я взех беше на 28 дена...сега е на 84 :)
Пък ще стискаме палци тук със Бебка малката сладурка да се научи :)
Публикувано: 05 March 2008 - 07:47 AM
Засега чао от мен и приятен ден на всички :blink: .
Публикувано: 05 March 2008 - 10:57 AM
Наистина е добре или мясатото за пишкане да е близо до леглото или да скачате нощем, както аз и мъжът ми правехме месеци наред при най-малкото размърдване на бебето и тичайки го носехме на ръце до банята. Пробвала съм да тичаме двете до там, и тя наистина се стараеше, но по средата на пътя (хол и коридор) не издържаше просто клякаше в хола. Стана постепено и това. Пробвах периодично няколко пъти, докато разбера, кога вече е достатъчно голяма и успява да постисква тичайки сама до банята.
Понякога, когато ми се ревеше за сън, а я чуя, че се е събудила и си казвах "Не, нямам сили, не мога пак да стана", тя казваше тихо "ЪМ!", ако продължавах да се правя на умряла идваше и ме пипваше с нос по лицето (спяхме на два стари дюшека на земята с мъжа ми), ако пак не станеш след малко чуваш чууууууррррр и тогава ставах естествено да почистя, но не съм се карала на момичето, защото вината си е само и единствено в мен, че ме е мързяло да стана, а бебето е направило всичко по силите си, за да ми каже.
Друг е въпросът, че като изтичате в банята, както и да сложите човешко бебе на гърне, нещата не протичат, както ви се иска на момента. Дремете си десет, петнадесет, двадесет минути в банята, сгънати странно върху тоалетната чиния, за да си додремвате своевременно, докато малкото зверенце се наподскача, наиграе и вземе, че свърши нещото НАЙ-НАКРАЯ :rolleyes: Хвалите, галите, награждавате, почиствате и се връщате в стаята. Може след минути да повторите упражнението, когато малкото реши и други неща, че му се вършат ;D.
Когато се заиграе в банята не му отвръщайте - стойте безучастни, защото ще се научи, че в банята се играе, а ние искаме друго да го научим, нали? Не му се карайте никога, за нищо в банята - веднъж сресне ли се там, няма да иска и да влиза дори, камо ли да върши нещо вътре. Там трябва да му харесва, да е част от неговия си дом, да е мястото за вършене на тези неща, където получава и наградки даже.
Но да стиска и да ходи само там - ще трябва да минат няколко месеца на постоянство и търпение от ваша страна. Преди всичко не забравяйте - кученцето никога не прави нищо нарочно, то просто не може да стиска, както и вие като бебета. Това е природа!
Публикувано: 05 March 2008 - 11:21 AM
Мен ме е страх да го оставя така,за да не с получи инфекция,а пък с иглата ме е страх да ръчкам... :'( .
Кажете ми какво да направя,ащото направо съм отчаяна вече.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 05 March 2008 - 03:52 PM
liubka За кърлежите аз немога да ти помогна.Майка ми на нейното кученце й слага каишка против паразити,една жълта,вече две години и няма проблеми.Аз на Кара като почна да я изкарвам смятам да й сложа Фронтлайн и допълнително такава каишка /двойна защита/ но предварително ще говоря с ветеринар де.
Публикувано: 05 March 2008 - 03:54 PM
За кърлежите - аз съм се "специализирала" от предното ми куче и ги вадя самичка. Преди да започна капвам върху него олио и изчаквам една-две минути. След това проверявам обратно на часовниковата стрелка, дали се върти лесно (смукателният му орган е като тирбушон и с него се "завива" в кожата, затова се върти обратно). Ако поддава, внимателно подръпвам, докато излезе. Оглеждам го дали е цял, смачквам го върху вестник и го изхвърлям. После почиствам мястото върху кожата със спирт и накрая с йод. Това правя с пинсети, защото често кърлежите са от онези черните и са малки. А пък и ме е гнус да ги пипам. Може и да се спукат и пак ще ми е гадно. Някои кучкари го правят светкавично с ръце, докато им обясняваш, че кучето ти има "нещо като туморче" ;D. Случи ми се с първото ми куче. Но остане ли част от кърлежа, трябва да се ходи на вет. На мен не ми се е случвало, но мисля, че може да се възпали мястото.
Браво на "голямото" бебе Кара :wub:! Чудесно се е държала! Проскимтяването е "нищо работа". Ха, честита първа ваксинка! Да я нагушкаш и нацелуваш от нас!
Публикувано: 05 March 2008 - 04:15 PM
Публикувано: 05 March 2008 - 05:29 PM
При нас беше останала 4аст от хоботчето на кърлежа и го вадихме със пинсета...много ни беше страх,но го махнахме...ако остане там най-малко да се възпали,затова МАРШ при вета,ако неможете сами ;D
Той най-добре знае как се вади,но НАС ни беше учил НАШИЯ ветеринар ;) също и със сапун става(освен с олио).
Сега Бебка дреме в скута ми,днес беше много послушна на разходките :yahoo:
Реших малко да я пусна да потичка...нямаше движение и коли наблизо и я пуснах...беше много добричка,като викнах "Бебка ела!" и веднага идваше,давах и от нейните хапки като изпълни команда :yahoo:
Много целувки на всички...намляскай Рея от мен и ако неможеш да се справиш сама-при вета!
Много целувки на сладурчето Арчи и на малката Каричка :wub: и на всички останали кокерчовци тук,да сте живи и здрави кучовци и все така да радвате стопаните си ;)
Публикувано: 05 March 2008 - 07:33 PM
Публикувано: 06 March 2008 - 10:05 AM
За кърлежите и ние имахме вече един тази година. Махнах го без никакво олио и тем подобни, които са нож с две остриета. Купила съм си пинсета за кърлежи и с нея лесно и удобно със се главата и хобота го махнахме за 30 сек. Явно е време да се замисля какво ще слагаме на гърбината на Сара тази пролет да я пази.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 March 2008 - 11:07 AM
ralica_v, споко, всички кучета сънуват и това е нормално. ;) Моите се скъсват да сънуват, то едно скимтене, ръмжене, махане с опашки, мърдане с лапи, а бе смях голям! ;D
alec, добре дошъл! Бебока да е жив и здрав!
Публикувано: 06 March 2008 - 11:54 AM
Бълхите повече ме плашат, но за щастие рядко имаме среща с тях.

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 06 March 2008 - 01:56 PM
А одеве до като мих лапите на Рея след разходката како да видя-пак кърлеж.Добре,че още не се беше забил.
Направо незнам какво ще правим лятото.Утре ще отида до аптеката и ще взема друг препарат.Дано ни помогне.За щастие бълхи нямаме.
А иначе и Рея сънува.Така се върти понякога,че ми е странно какво толкова сънува.А за хъркането няма да говоря.Какво ли си мислят съседите,като чуят това страшно хъркане-а съм сигурна,че го чуват,защото креватчето и е в кридора ;D ;D ;D.

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!
Публикувано: 06 March 2008 - 02:32 PM
Публикувано: 06 March 2008 - 03:50 PM