Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5191 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 05 March 2008 - 09:13 PM

Да ви попитам вашите сладури сънуват ли.Кара като спика направо понякога поскимтява,драпа с лапички а днес направо се тресеше по едно време.Почвам да я успокоявам,да я галя,да й говоря но много се плаша.Това нормално ли е?
User's Signature

Качена снимка

#5192 Потребителят е офлайн   alec Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 09:28 PM

Арчо не съм го хващал,но предишния Роки(чихуахуа)сънуваше редовно.Доколкото знам ве съвсем нормално.Сънуват си като теб и мен  ;)

#5193 Потребителят е офлайн   Gesi Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 05 March 2008 - 10:46 PM

Съвсем нормално е да сънуват  :P И Амбассадор сънува редовно, даже понякога ме е събуждал от неговото мрънкане.Но отивам до него и само като го погаля и  му кажа нещо, тои си спира.Смятам че го успокоява гласа ми  :wub:

#5194 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
  • Група: Без дом
  • Interests:Биология, животни...
Публикувано: 06 March 2008 - 10:05 AM

Сара сънува, и още как. Скимти, мърда лапки, че даже и пролайва насън. Голяма е смешка.

За кърлежите и ние имахме вече един тази година. Махнах го без никакво олио и тем подобни, които са нож с две остриета. Купила съм си пинсета за кърлежи и с нея лесно и удобно със се главата и хобота го махнахме за 30 сек. Явно е време да се замисля какво ще слагаме на гърбината на Сара тази пролет да я пази.
User's Signature

Nothing but the best is good enough!

#5195 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 11:07 AM

Мдаааа, значи вече са плъзнали гадинките по полянките, при нас засега е спокойно, никой не се е оплакал от кърлежи, но то и без това вече е време за слагане. То и ние се чудим какво ще е, май ще си останем на Фронтлайн, не съм имала в последно време забележки към него. А по повод вадене на кърлеж, наистина няма нужда да се маже с нищо, просто си вземете пинцета за кърлежи, тя е по различна от обикновена пинцета и вади кърлежа наистина за секунди и без грешки!  ;) На Айк ми се е случвало, след слагане преди години на менте Фронтлайн, да вадя няколко броя, но след това не сме имали такъв проблем, а бълхи, да ви кажа, въобще не знам какво е това!  ;)  ;D
ralica_v, споко, всички кучета сънуват и това е нормално.  ;) Моите се скъсват да сънуват, то едно скимтене, ръмжене, махане с опашки, мърдане с лапи, а бе смях голям!  ;D
alec, добре дошъл! Бебока да е жив и здрав!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5196 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 March 2008 - 11:54 AM

Аз имам пудра от миналата година, засега ръсим подмишниците и зад ушите с нея. Специално за кърлежи съм много доволна от нея. ПОсле сигурно на адвантикс ще минем за най-силните месеци. Но с тази пинсета хич вече не ме е страх от тия гадини.
Бълхите повече ме плашат, но за щастие рядко имаме среща с тях.
User's Signature

#5197 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 01:56 PM

При нас е направо ужас.Все едно препарата,който съм сложила на Рея е за кърлежи а не против тях  :angry: .Главичката на кърлежа от онзи ден остана на коремчето на Рея.Аз звъннах на ветеринаря и той ми каза да не правя нищо. :o.Това беше вчера.Сега мисля да търся друг ветеринар.Не може така да си стои този кърлеж.
А одеве до като мих лапите на Рея след разходката како да видя-пак кърлеж.Добре,че още не се беше забил.
Направо незнам какво ще правим лятото.Утре ще отида до аптеката и ще взема друг препарат.Дано ни помогне.За щастие бълхи нямаме.
А иначе и Рея сънува.Така се върти понякога,че ми е странно какво толкова сънува.А за хъркането няма да говоря.Какво ли си мислят съседите,като чуят това страшно хъркане-а съм сигурна,че го чуват,защото креватчето и е в кридора ;D ;D ;D.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5198 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 02:32 PM

liubka, какво бяхте слагали преди това? Ние в сезона на кърлежи слагаме всеки месец, дори и на 25 дена. А за забитата глава на кърлеж няма какво да чакаш, води я при доктора!
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5199 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 03:50 PM

Сложих и преди по-малко от 2 седмици Фронтлайн (за кучета до 10 килограма),тя е почти 9.Струваше 11 лева.Но като гледам изобщо намя ефект,освен за бълхите.
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

#5200 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 03:54 PM

и ние също сънуваме, даже аха да станем и да хукнем по някоя поляна!:) даже плашим с ръмжене!даже клепачите му мърдат!а как хърка това е вярно, ужас! понякога си мисля,че даже повече от човек!:)
User's Signature

Качена снимка

#5201 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 04:44 PM

Моята Бебка като беше на 28 дена беше много смешна...подритваше с крачета,скимтеше,понякога дори лаеше...може да санува ожесточена битка и много се плаши или весела игра...ей такива неща :P
Съвсем нормално е едно Бебе да сънува(не изключвам възрастните кучета!)
Пробвай да го извадиш сама...само някой трябва да държи Рея...неможе да стои така там толкова дни...може да се възпали!!
Пробвай с пинсета или направо при ветеринаря,защото по-важно е здравето на сладурката от колкото "ДУМИТЕ на ветеринаря да си стоите така"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

#5202 Потребителят е офлайн   ralica_v Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 05:51 PM

Вижте ни колко сме пораснали  :P .
User's Signature

Качена снимка

#5203 Потребителят е офлайн   tigyrcho Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 06 March 2008 - 08:15 PM

И ние сме с Фронтлайн, но... Метода на действие на този препарат е, че кърлежа първо трябва да се забие,... смучи кръв,... пада зашеметен. При нас това не ми харесва, защото на ние живеем в гориста местност и общината не пръска с препарати против каквито и да било буби. Ние пръскаме сами, но... не мога да ходя да пръскам и по хората :( А на тях не им пука  :rolleyes: Та на ден от Памела през лятото изпадат по 1-2, че и 3 такива гнусотии. Чувала съм за други препарати и май това лято ще взема да ги пробвам. Дано ни помогнат да не се качват въобще.
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5204 Потребителят е офлайн   samotnata Икона

• assajventress
  • Икона
Публикувано: 06 March 2008 - 08:44 PM

Има и такива с репелентно действие.

Аз пък това лято й бях оставила на Сара 2 или 3 главички. Просто бяха умрели и изсъхнали преди да ги извадя и съответно като започнах да ги вадя те се чупеха. Нямах възможност веднага да я закарам до лекарките ни, само им се обадих, казаха да дезинфекцирам и да почакам. Сами паднаха, не сме имали проблеми. Може би сме имали късмет, но нищо не стана, слава богу.
User's Signature

#5205 Потребителят е офлайн   estranged Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 06 March 2008 - 08:47 PM

:sarkastichen: нека мрат кърлежите ... ама стопли се и се надигнаха ... тейк кеър!!

#5206 Потребителят е офлайн   joleto Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 07:10 AM

Тук в Русе е много студено все още и още не са излезли :podigravka:
Но лятото ни е ужасно горещо,незнам какво ще правим :rolleyes:
Леле каква голяма е станала Карито :wub: дай и много целувки от нас със Бебка :wub:

#5207 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2008 - 08:39 AM

ralica_v, малките наистина растат много бързо и неусетно, така че по-често я щракай  ;), а Карито какви дълги коси по уши почва за развява.  :blink:
User's Signature

Качена снимка

#5208 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 07 March 2008 - 04:06 PM

Здравейте на всички, имам едно питане , ако можете да ми помогнете, замисляме се със съпруга ми да си вземем кокерче, до сега имам опит само с пудели, та въпросът ми е дали е от кучетата, които се лигавят( текат им лилгичките) защото братовчедка ми има английски кокер и направо е малък ужас текът му , а като види храна се почва и от очите и носа, всичко става мокро, с пуделите такъв проблем не съм имала, та питам така ли са? Другото ми питане е за козината, тъй като на пуделите въпреки, че са с много козина не се скубе, а на братовчедка ми като се покатери по мен и веднага ставам в косми, което значи , че се скубе ужасно, но пък страшно ми харесват :blink:
Извинявам се за дългия пост.
User's Signature

Качена снимка

#5209 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2008 - 04:25 PM

Кокерите не са от тези кучета,които постоянно имат лиги.Изобщо такъв проблем не съществува при тях.Понякога имат гурелчета,като при всички други породи,но не са лигави.
А за козината изобщо не пада по толкова много.Наскоро видях едни приятели с шар пей,който си сменяше козината и о целия гръб имаше страшно много козина.Е,когата си менят коинката,че остава и по дрехите ви,но не е кой знае колко.Стига да се реши редовно разбира се.
User's Signature

#5210 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 07 March 2008 - 04:37 PM

да, изборът ви на кутре е страхотен! това са много мили животинки и много се привързват към стопаните си! за лигите съм абсолютно съгласна с liubka , че няма такъв проблем. за козинката си зависи от кучето, на моят дивак му пада козина, не е като без хич, особено когато я сменя, но това е при всички кучета. през останалото време е въпрос на здрава козина ( за което се грижите вие ) и все пак няма как да имате куче и да няма косми :) по-скоро имайте предвид, че това са много любвеобилни кутрета, които много се привързват и искат много внимание! страшно игриви са и с неизчерпаема енергия! надявам се, че съм помогнала поне малко! ако имате други въпроси, тук е мястото за тях. този форум е пълен с фенове на кокерите и с хора, които имат много опит в тяхното отглеждане и най-вече са много отзивчиви :) питайте за всичко, което ви интересува!
User's Signature

Качена снимка

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена