Кокер спаньол
Публикувано: 30 March 2008 - 02:49 PM
Цитат
Моля дайте съвет,лошо ли е да позволявам да я галят... .
И още нещо-кажете ми как да я науча да стои в стойка,като почнем да се решем то дърпане,скимтене....ужас.А като дойде време за подтригвне-не ми се мисли.....
Иначе вчера стреснахме един батко на около година,тя посегна към муцунката му и той се уплаши ;D .
Публикувано: 30 March 2008 - 04:52 PM
ralica_v мисля,че не е лошо да ти галят кучето,но внимавай...има някой деца които са злобни...онзи ден едно дете се опита да удари Бебка с камък...а и тя е много бъзлива...
joryvk честити бебенца,да са ви живи и здрави,всичко най-хубаво им желая :wub:
ДА СЕ ПОХВАЛИМ,ДНЕС ВИДЯХМЕ БРАТЧЕТО СИ...БЕШЕ ГОЛЯМА ИГРА...МАЛКО НИ УХАПА,НО СМЕ ДОБРЕ :wub: :wub: ЦЕЛУВКИ ОТ НАС
Публикувано: 30 March 2008 - 06:05 PM
Според мен, не е много добра идея да се разрешава, на всеки срещнат да мачка малкия бебок. Кокерите са невероятно доверчиви животинчета, тръгват след всеки срещнат,... И най-малкото може някой да го "гепи" за вратлето и хайде с нови стопани, да не говорим, че има разни супер недобронамерени хора дето ги подритват :huh: :gnqv: Аз по подобен начин загубих първия си кокер,... невероятно дружелюбно създание, на всеки се раздаше и един ден двама батковци,... хайде в колата и толкова... :'( :'( :'( Има различни методи (доста от тях драстични) да се приучат животните към недоверие към чужди хора. Срещала съм ги в темата за възпитанието, погледнете там.
Ние днес бяхме на дъъъъълга разходка в морската. На полянката срещнахме няколко лабрадора и хъскита,... а да и един огромен пит. Леле голям страх бра Памела, ама пак им се вреше... беше най-големия дребчо на поляната ;D Едното хъски си я заплу и то не беше гонене, събаряне, че чак така се търкаляше в/у нея... А тя милата, "ама моля ви се оставете ме на мира..." Много и се смях ;D ;D ;D Кокита не видяхме,... :(
Публикувано: 30 March 2008 - 07:25 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 08:12 PM
Хора с проблемни кучета дават мило и драго да не са такива, да не се разхождат с намордници и всяка разходка да не е оглеждане, странене, повишено внимание. Наистина не разбирам желанието да имате несоциализирано, предпазливо куче.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
http://avocett.blogspot.com
Публикувано: 30 March 2008 - 08:31 PM
ralica_v, а пробвахте ли кученцето да се разхожда из апартамента с каишката,... ама с цялото налично "оборудване" за на вън? Домът си е негова територия и там по-лесно и спокойно би трябвало да приеме тези съвсем нови за него средства. Пробвайте първо само с нагръдника (поне няколко дни), после сложете и повода, заиграйте го, че да не му обръща много много внимание и само да разбере, че това нещо не му пречи по какъвто и да било начин.
Поздрави и целувки на всички :wub:
P.S.: Къде се загубиха двете Голдита? А Рафито е невероятна!!! :wub: :wub: :wub:
Публикувано: 30 March 2008 - 08:34 PM
Нека кучето е контактно, нека всеки, който поиска да може да го намачка. Останалото е възпитание и усвояване на команди.

Нали уж някога хората слушали кукувицата, за да разберат колко години ще живеят. Аз по цял ден ги слушам две кукувици от единия орех на другия и обратно, и бая кукания чух, едва ли ще доживея толкова. Но се замислих, че именно хората, които се спират за момент да послушат кукувицата, живеят по-дълго. Защото знам ли, това щастие и спокойствие от ей такива простички неща, сигурно е полезно за здравето.
Публикувано: 30 March 2008 - 08:46 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 08:59 PM
Публикувано: 30 March 2008 - 09:04 PM

Публикувано: 30 March 2008 - 11:37 PM
Публикувано: 31 March 2008 - 05:17 AM
Публикувано: 31 March 2008 - 06:23 AM
Публикувано: 31 March 2008 - 06:41 AM
Публикувано: 31 March 2008 - 06:46 AM
Приятна и успешна седмица на всички :->) .
Публикувано: 31 March 2008 - 07:49 PM
не се безпокой Рали, ще свикне, няма страшно,иска време и търпение, както с всичко до сега :)
Имам и аз един въпрос. Абе хора, вашите гадинки ядат ли много трева??? знам,че повечето кучета ядат, помагало им за храносмилането...ама Макс до сега не ядеше трева, а от няколко дни, като чели е открил наличието и и като обезумял я скубе и гълта ;D не съм много сигурна, дали да го оставям да яде на воля :rolleyes:
Публикувано: 31 March 2008 - 07:58 PM
Brani много е сладък Макс,особено като бебе е направо бонбон -мокричък :wub: .Голям сладур
Публикувано: 31 March 2008 - 08:31 PM