Dog.bg Форуми : Кокер спаньол

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (331 Страници) +
  • « Първа
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Последна »
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

Кокер спаньол

#5681 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията
  • Група: Потребители

Публикувано: 01 April 2008 - 02:49 PM

Ми Рали, ние чистим ушите на Макси с едни капки за уши - Отикан, се казват, до сега не е имал проблем. първо в началото вета ги чистеше и после си купихме и ние, струва евтино,около 4-5 лева флакона и стига за дълго време. използваме клечки за уши за хора, топваш на памучето и внимателно почистваш. до сега, да чукна на дърво,пробеми не сме имали :)
User's Signature

Качена снимка

#5682 Потребителят е офлайн   sanita Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 03:23 PM

Прощавайте, че се намесвам в кокерската тема, но не чистете ушите с клечки за уши. Най-добре е с марля или  памуче, и то без да бъркате навътре. Ние използваме специален кучешки препарат за уши,за почистване на ушна кал и запушалки -така пишеше. Подходящ е за кучета и котки, много икономичен, отдавна го имаме, но май струваше от рода на 10-20 лв. Няма да казвам фирмата, за да не излезе като реклама, но моя съвет е да не експериментирате с тези деликатни зони, за да не нарушите флората и фауната  :yahoo: в тях.
PS Четох някъде, че от чистенето на ушите нямало никакъв смисъл, не знам дали е така, но щом има средства за това, явно има смисъл, незнам, но аз продължавам.
User's Signature

...Дай му сърцето си и то ще ти даде своето...
from Марли&me
http://www.greenbalk...u...8&cat_id=35

#5683 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2008 - 06:10 PM

sanita Точно така, никакви клечки, само памук. Капваш от разтвора, който се казва Epi-Otic (Virbac), това не е реклама, това е помощ, разтриваш, масажираш ухото, даваш кучето да се изтръска и обираш с памук само ушната мида, и никакво бъркане навътре с клечки!
martito, ако си решила да вземеш англичанин с родословие, никакъв проблем, ще те свържем с развъдници в чужбина, ако те интересува ще ти дам линкове, а ти после пиши с тях. Но щом се колебаеш, коя порода е за теб, помисли и най-важно недей да бързаш с взимането на кучето, тази работа така не става!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5684 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2008 - 09:43 PM

Ми аз не знам за клечките за уши,ама така ми показа ветеринара първия път,когато му ги чисти. иначе и аз не бъркам много навътре, внимателно. но не знам де,не съм компетентна, аз правя това дето вета е казал. но може да не е прав,не съм имала друго куче с клепнали уши и нямам опит :( но принципно с това ги чистя за сега и нямаме проблеми
User's Signature

Качена снимка

#5685 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 01 April 2008 - 09:51 PM

Epi-Otic, спомага за разграждането на ушната кал, след изтръскването на кучето, мърсотия, ако има такава, се придвижва към ушната мида, а от там много лесно се обира. Ако лекаря ги е чистил с клечки, възможно е, той има опит, но на никой не съветвам да бърка на дълбоко, особено на по-новите в форума. Клечката само набутва ушната кал навътре. Не правя реклама на този продукт, той е профилактичен, а и с него лесно се чисти, ползвам го от доста години, никога не сме имали проблем с ушите! А че кокерите имат проблемни уши, това е мит! Всичко зависи изцяло от стопанина!  ;)
User's Signature

"Животните са толкова добри приятели- никога не задават въпроси и никога не критикуват".

Качена снимка

#5686 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 01 April 2008 - 10:01 PM

Добър вечер на всияки много сладки снимки ;)искам да ви питам нещо значи на Ралф третата ваксина ще я слагаме на 10.04 но днес имахме среща с една жена която се занимава с възпитание на кучета, та тя вика няма проблем да се видим в парка, аз малко се притесних защото не го извеждаме и много го пазим, а сега се мота из тревите един час, дали не направих грешка? :huh:
User's Signature

Качена снимка

#5687 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2008 - 07:46 AM

Хмм, още нямате трета ваксина и започвате тренировки  :sedni!: Аз бих дала малко време на кученцето да се запознае с големия свят навън, да се чувства спокойно там и бих си отработвала основните команди в къщи с много веселба и наградки :kuchence: Но вие си преценявате, след като има поне две ваксини вече не виждам проблем, особено ако не сте имали контакти със съмнителни екземпляри :- Успех с уроците и препоръчвам да си сложите щипки на ушите, които да ги държат на високо и отворени... за да чува по-добре ;D ;D ;D
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#5688 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 08:00 AM

Съжалявам, че се намесвам, но според мен никак не сте направили добре. 3 те ваксини изграждат поетапен имунитет. Съответно при вас той още не е изграден. Тревата в парка изобщо не е безопасна. та нали всички кучове, здрави, болни все там пишкат.... Предполагам, че белята не е станала, но моят съвет е да не бързате. Куч все пак е още бебе и без това мисли само за бебешки игри и грам не го интересува обучението, така че почакайте. Нека първо мине ваксинацията. А тази жена, която разбирам, че явно е професионалист, за къде се е разбързала и защо рискува така здравето на мъника  :huh: :huh: :huh:
Разкажете повече моля.
И пак се извинявам, че ви се меся в темата
User's Signature

Качена снимка

#5689 Потребителят е офлайн   Diqna_Stoicheva Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 09:20 AM

И аз почиствам ушите първо със клечки и после с памук напоен с риванол обирам ухото ,но и на мен ми е труднно с тези клечки аз внимавам той се дърпа и така  може да направим белята, idol ike  тези капки по ветеринарните аптеки ли ги продават !
User's Signature

Качена снимка
Качена снимка

#5690 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 09:58 AM

Здравейте благодаря за отговорите аз само да вметна, не става въпрос, че сме почнали тренировки ние и няма да почваме, само наша позната която се занимава с кучета та и поискахме някой и друг съвет, ма тя жената искаше да го види та затова иначе въобще не го изкарвам и нямам намерение до след 10 дни след третата ваксина, леле сега се шашнах яко :huh:
User's Signature

Качена снимка

#5691 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 10:04 AM

Недей, аз малко май прекалих, но не е безопосно със сигурност! Знаеш, че при малките кучове не трябва да има и обувки, с които се ходи навън.... Нека ме поправи някой ако греша, но принципа на ваксинацията е следния: първата ваксина създава съвсеееееееем слаб имонитет, просто подготвя организма. Втората малко по-силен и третата вече ИМУНИТЕТ. Мисля, че е както при анти-грипните ваксини, с някакъв щам (бактерийки от заразата). Така, че вие вече имате някакъв имунет. Но моля ви не рискувайте повече.
Дано не съм ви объркала повече.
User's Signature

Качена снимка

#5692 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 10:09 AM

Майкенце ама аз защо така и се вързах на тая жена, въпреки , че знае си работата и беше предупредена , че е с втора ваксина, аз му мих лапките и муцунката не , че има значение...абе какава съм :huh:
User's Signature

Качена снимка

#5693 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 10:10 AM

Не се притеснявай, всичко ще бъде наред, сигурна съм!
User's Signature

Качена снимка

#5694 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 10:24 AM

sundy, много добре го каза! А има и дългогодишен опит в обучение! ;) Нека първо малчо да опознае света на вън, разбира се след третата ваксина, нека да е сигурна работата. А през това време, основните команди, като седни, легни, донеси, ще ги правите в къщи, на игра с наградки.  ;)
Diqna_Stoicheva, питай или вашия ветеринар , или вет. аптека, има го навсякъде. Не са точно капки, а по- скоро разтвор за почистване на уши.
User's Signature

Качена снимка

#5695 Потребителят е офлайн   sundy Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
Публикувано: 02 April 2008 - 11:48 AM

Kayia, споко - не се шашкай толкова ;) Всичко в живота на кученцето (а и нашия) води до някакъв риск, но това не означава да го изолираме в стерилно помещение и да влизаме с предпазен костюм при него, за да не го заразим или да се заразим ние... къде отива удоволствието от съвместния живот тогава ;D Аз също изведох моя дзвер няколко дни след втората ваксина, въпреки че бях запозната с риска и прецених че ако избягвам "нелицензираните" контакти мога да го поема... Вярно, че в тревата има какво ли не, но всичко това и ние го внасяме с дрехи и обувки, така че... идеално положение няма. Вярно, за предпочитане е да изчакате но не е болка за умиране щом имате поне две от ваксините ;) Учудването ми беше от впечатлението, с което останах за тренировките - след разяснението вече съм спокойна ;D Не е рано да започвате с тренировки, но ги правете в къщи с много лакомства, игри и любов - нека на кучето да му доставя удоволствие да прави нещо интересно (така и ще му отвлечете вниманието от занимания, които то харесва но на вас ви се изправят косите :P) Имате време за всичко - чакат ви дълги години съвместен живот, през които ще преживеете много весели (и не само) моменти заедно.. B)
User's Signature

Качена снимкаКачена снимка

#5696 Потребителят е офлайн   Kayia Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 12:03 PM

sundy ние вкъщи нещата си ги правим, благодаря за успокоението и искам да ви питам нещо друго казаха ми, че слабото място на кокерите са очите и ушите добре то всяка порода има слаби места, но се шашнах от фактите които ми казаха, че  е много голям процента след 5 година на услепелите кучета :o
User's Signature

Качена снимка

#5697 Потребителят е офлайн   Майкенце Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 02 April 2008 - 01:03 PM

Като всеки стопанин новобранец, ужасно много се шашкаш. Нещата изобщо не са толкова страшни колкото си ги представяш. Сигурна съм, че ако поразровиш по-назад в темата ще намериш всичката информация от която се нуждаеш!
User's Signature

Качена снимка

#5698 Потребителят е офлайн   Brani and Max Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 01:52 PM

това за всеки стпанин "новобранец" е много вярно! но пък всяка порода си има особеностите,така че в началото малко или много всеки е новобранец! :)
ето на мен сега ми казаха,че си душа кучето с този нашийник и не знам, коео е по-добре да му взема нагръдник или да си оставя нашийника. нямам гам представа! но пък нали за това сме тук всички да си помагаме, тъй,че няма страшно! кучовците имат много късмет със стопани като нас!:)
User's Signature

Качена снимка

#5699 Потребителят е офлайн   idol ike Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 02:04 PM

Категорично съм против нагръдниците, с тях кучето ще ви влачи повече и по силно, а и с него няма как да управлявате кучето си. С нашийник лесно се прави корекция. Не позволявайте кучето да ви влачи и да се души, направете по-рязка корекция( тук ще трябва да прецените силата с която я правите, говоря, ако кучето е малко, тогава по-лека) и след корекция пуснете малко повода, не забравяйте и команда, "на ред" или нещо от сорта. Обичайна гледка в парка, кучето с нагръдник влачи стопанина си, това става, ако не полагате усилия за обучение, не оставяйте нещата на самотек, не се утешавайте с това, че като порасне, ще се кротне, това не е така!  ;)
User's Signature

Качена снимка

#5700 Потребителят е офлайн   liubka Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Покажи галерията

Публикувано: 02 April 2008 - 02:23 PM

Ние имаме и нагръдник и нашийник.Тази седмица научихме командата "редом" с нашийника.Отначало ни беше доста трудно,но свикна вече.Сега дори нагръдника да и сложа на Рея,щом кажа "редом",веднага изпълнява.
А,освен нагръдник и нашийник повода ни е ролков и е много удобно с него.Особено сега Рея като се е разгонила и повече време е вързана. ;)
Цвлувки на всички кокерчета... :wub:
User's Signature

Всеки ден в България умират десетки кучета от човешка ръка.Ако и ти си против нечестните убийства на кучета сложи това под подписа си.Нека помогнем на най-добрите приятели на човека да живеят в този суров и нечестен свят!

• (331 Страници) +
  • « Първа
  • 283
  • 284
  • 285
  • 286
  • 287
  • Последна »
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Темата е заключена

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни