Кокер спаньол
Публикувано: 04 October 2006 - 05:10 PM
Публикувано: 10 October 2006 - 01:01 AM
Реших да пиша и тук като наистина се надявам на помощ- все пак сме от едно семейство Кокери. w)
Та ето и по точна информация за намерената малка кокерка:
Златисто женско кокерче на около 8 месеца(така каза вета), с червен текстилен нашийник.Намерена е около 18.00 часа във Варна-района на Колхозен пазар и по-точно ул.Капитан Райчо.Малката е много палава, игрива и страшно любопитна,но е и плаха и предпазлива за момента, което е обяснимо като се има предвид преживяното.Вече е изкъпана и обезпаразитена-външно и вътрешно.Моля, хората от Варна ако някой научи нещо за загубен кокер да ми се обади -08888468157.Ако не мога да открия старите собственици ,то ще трябва да задомим наново красавицата -очакваме и такива предложения.Утре ще се опитам да пусна снимки, че днес забравих да я снимам-толкова бързо се случи всичко.
Публикувано: 10 October 2006 - 07:28 AM
Публикувано: 11 October 2006 - 10:11 AM
Като горд собственик на кокер drink имам едно въпросче към вас проблемно ли е сушенето на кучето всеки ден със сешоар? Защото ви е познато - навън дъжд, кал, миене и нашия от банята тича да се суши, такъв кеф му прави не е истина.
Обаче, нали човек не е хубаво да си суши косата защото се изтощава, а при кучето как е?
Публикувано: 11 October 2006 - 10:32 AM
Публикувано: 11 October 2006 - 01:16 PM
Изплакване и изсушаване с кърпата е напълно достатъчно според мен.
А може ли снимка w)

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 11 October 2006 - 01:38 PM
С препарати не мия често, само с вода, кърпата си я ползваме, но за сешоара не можем да се разберем. На мен лично ми е трудно от него да си изсуша косата само се вре l) Ето снимката, която insult е правила и по която го взехме

Публикувано: 12 October 2006 - 12:02 PM
тва съобщение е изпратено с помощта на Лейди
МОД: Господи, каква снимка! Моля те, в бъдеще не качвай НИЩО по-широко от 500 пиксела.
Прикачени файлове
-
post_29_1160647340.jpg (31.56K)
Брой сваляния: 66
Публикувано: 12 October 2006 - 02:15 PM
мисля, че прекаленото къпане не е полезно, вече са говорили по този въпрос, веднъж на 30 - 40 дена цялостно къпена с шампоан е добре.
Публикувано: 12 October 2006 - 02:28 PM
Публикувано: 12 October 2006 - 05:19 PM
А ресането наистина е много важно и спестява кавги с майките. За къпането, Айра я къпя цялата веднъж в месеца с шампоан. Тя не обича много сешоара, затова я оставям да спи, увита с хавлията така, че само очите и носа й се виждат. Много е сладка така! w)
А когато започне да си сменя козината и нямам достатъчно време да я реша, влиза в действие прахосмукачката! wink Този трик го бях чела за колитата, но и при кокерите действа. Или поне при моята кокерка. super best

Публикувано: 12 October 2006 - 09:30 PM
Публикувано: 13 October 2006 - 09:29 AM
Публикувано: 13 October 2006 - 02:00 PM

Nothing but the best is good enough!
Публикувано: 13 October 2006 - 08:05 PM
Иначе наистина ми се падна ужасно послушно куче w) Спокойно мога да я разхождам и без повод, а когато сме в някоя безопасна градинка я пускам и тя си се разхожда около мен без да се отдалечава изобщо, дори не се налага да й подвиквам.
Откакто я имам съм я къпала веднъж и нито мирише, нито нищо, което е странно, защото уж кокерите са големи мърлячи. Предишното ми куче (мъжки кокер) го къпехме доста по - често. Но тя е още мъничка.
Интересно ми е как Айра не се плаши от прахосмукачката. Ава изпитва панически ужас от нея О.О
И моите родители хич не се зарадваха на Ава, когато я донесох вкъщи. Обаче им трябваше около седмица да се влюбят. Сега баща ми дори иска да я възпитава вместо мен и да я храни. Понеже напоследък често и задълго ме няма вкъщи е започнала да свиква повече с него, отколкото с мен.
Какво стана с изгубеното кученце въвъ Варна?
Бтв, някой от кокерското семейство да е от Пловдив? Иска ми се Авичка да се среща с повече кучета, но всичките ми познати имат големи кучета, а тя се страхува от тях. Играе и се, любопитства, но когато те й обърнат внимание се плаши...
Ето ви няколко снимки на порастналото момиче:
Авичка (: Вижте и погледа ^^
Ава и един голям приятел (:
Все така тъжно гледа..
Публикувано: 15 October 2006 - 01:12 PM
Колкото до прахосмукачката, Авичка сигурно все още е по- малка от "страшната машина"! Айра беше на 5 години, когато за първи път изпробвах този метод, при това започнахме с най- ниската мощност на прахосмукачката. r) А и го прилагаме сравнително рядко- само когато наистина нямам време или навън вали. Иначе четката и гребенът са незаменими. super best