ansf, в 07 January 2012 - 04:38 PM, написа:
Мия - догото от Сеславци
Публикувано: 08 January 2012 - 08:24 PM
duh kuche, в 08 January 2012 - 04:07 PM, написа:
Така и като се отчита, че са допуснати грешки, какво се прави за да се поправят тези грешки? Какво пречи да се свържете отново с тези потенциални осиновители и да изгладите недоразуменията?! Толкова ли е трудно да се каже "извинете" ?! Кое прави по-целесъобразно трупането на все нови и нови сметки, вместо реалното решение на проблема. Парите ще се съберат само ако престанете да трупате нови и нови сметки за тези животни.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 08 January 2012 - 08:52 PM
А това,че е помислила за къща в провинцията също не го разбирам ???? И провинцията непременно на село ли значи???? Еми то всичко извън София е провинция.......наистина не разбирам. Пострадало кученце-спасено, добри кандидати за него....а НИЩО!!!
Публикувано: 08 January 2012 - 11:10 PM
Защо кучето ще се води в клиника, ще се мъкне по стационари, от където не винаги излиза по-здраво, отколкото е влязло, при положение, че има добри осиновители? Това не го разбирам. Ако тези животни можеха да говорят, сигурно щяха да крещят "Просто ме дай на някой най-после!!!". Значи вадиш куче от Сеславци - прекрасно! Водиш го в клиника и му помагаш да закрепне, защото е като скелет - още по-добре! После то закрепва, появяват се чудесни бъдещи стопани, не само едни, и ти им отказваш без абсолютно никаква смислена причина. Водиш кучето на хотел, оплакваш се как никой не го иска, заплашваш, че ще го пуснеш на улицата, защото нямаш алтернатива, после пак го връщаш в клиниката за нещо си, пищиш, че не се справяш със сметките... ЗАЩО!? това стана с Мия и не само с нея.
И това за провинцията са глупости. Няма по-добро място за едно голямо куче от двор, в който може да тича. Хората извън София не са малоумни или аборигени, могат да гледат животни. Нека не се държим толкова надменно. Да не говорим, че условията, в които дамата гледа собствените си кучета не са такива, каквито очаква от осиновителите, а винаги се дава за пример. Ако някой й каже, че ще гледа подарявано от нея куче там, където тя държи своите, просто ще го изгори жив.
Не виждам проблем подаряваните уж животни наистина да се подаряват, а не да се мъчат излишно. Нека даде обяснение за поведението си, за да го разбера. Вече си мисля, че наистина аз съм глупава
Публикувано: 09 January 2012 - 08:14 AM
Публикувано: 09 January 2012 - 02:26 PM
....момичетата така или иначе нямат общо с тази публикация - идеята беше моя с желание да им помогна... аз нямам повече какво да кажа по темата
Публикувано: 09 January 2012 - 03:15 PM
duh kuche, в 07 January 2012 - 06:24 PM, написа:
За Мия има много кандидат-осиновители, но никой не е преценен като надежден. Ние сме хора с по много животни и осъзнаваме цялата отговорност по едно животно - особено в такъв случай. Никой не иска след 2 седмици отново да се търси дом за кучето, не дай си боже да бъде пуснато навън без даже да разберем за това.
а след това:
Цитат
....момичетата така или иначе нямат общо с тази публикация - идеята беше моя с желание да им помогна... аз нямам повече какво да кажа по темата
Извинете, но вие за тъпаци ли ни вземате? Не искам да съм груба, но вие май лекинко се пообъркахте къде се намирате!!!
Вчера на няколко пъти ви се зададоха ясни въпроси. След дълго мълчание, решихте да отговорите така, че нищо всъщност не се разбра какво отговаряте. Може би не бяхте подготвена, че аудиторията тук не е като във FB, но сега този ваш отговор просто ме разби. В първия пост пишете ние сме, а сега момичетата и нямам какво повече да кажа.
Това ли ви е решението ... като бягате??? Вчера писахте, че е човешко да се греши. ДА!!! Много вярно, но ще ви кажа, че е и човешко да се прощава, ако вие излезете открито и кажете цялата истина. Всеки е правил грешки и от тях се учи, но в случая, ако не пред нас, то поне пред себе си и тази изстрадала кучица бъдете чисти и мислете!!! Мислете за нея!!! Ако имате поне още малко човещина, свържете се с хората, които са я искали и са били готови да отговорят на вашите изисквания и мъката на Мия да се свършва вече. Това още е поправимо, а не зариването на главата в пясъка и неотговарянето на въпроси. Още не е късно!!!

Не са ме е хапали кучета, ... само хора! - М. Монро
Публикувано: 09 January 2012 - 10:51 PM
duh kuche, в 07 January 2012 - 05:03 PM, написа:
Това ясно говори, че сте вие, не лъжете, че момичетата са съвсем други личности. Или отговорете на въпросите, за да получите помощ, или просто не я търсете... Стига вече подигравки с бъдещи осиновители, евентуални дарители и всички простосмъртни. Може да живеем в провинцията, но чак пък толкова ли не заслужаваме едно обяснение защо трябва да помогнем.........
Като толкова искате да сте от полза, предайте на "момичетата" въпросите и напишете пак тук отговорите им.
Публикувано: 10 January 2012 - 06:39 AM
duh kuche, в 09 January 2012 - 12:26 PM, написа:
За да може да получите поне някаква помощ тук е добре да се представите и да представите групата/сдружението от което сте част или на което се опитвате да помогнете.
От този линк нищо не се разбира.
Вие част ли сте от групата или не?
Тази група юридическо лице ли е или не?
Какво значи цитирам "момичетата така или иначе нямат общо с тази публикация"?
Публикувано: 10 January 2012 - 10:15 PM
Публикувано: 12 January 2012 - 01:54 PM
На дамата,която беше написала ,че ако можеше да говори Мия щеше да крещи да я дадем най - после ще кажа едно - когато видите реакцията на Мия в момента,в който види Роси сами ще си смените мнението. Няма такава радост!
Да,взискателни сме за осиновителите на Мия ,но това не е само за Мия,а за всичките ни животни. По стечение на обстоятелствата животните,които поемаме са много тежки случаи и за тях след това е нужно компетентно ,добро и любвеобилно гледане и грижа.
Параноични сме доста пъти,но никога не е било от инат,или мания за величие или каквото и да е било там. Искаме най-доброто,случвало се е да ни вънрат куче,защото не лаело,или защото лаело,или защото акало,пишкало и тн. Не можем да си го позволим повече. Така ги стресираме,а считаме,че те са достатъчно стресиран. Няма да обяснявам колко и какви животни имаме. Ако някой го интересува ще ни намери във Фейсбук.
Тук стигаме до събирането на средства. Сметката за набиране на средства,която сме дали е директно тази на Централна Ветеринарна Клиника. Пари през нас не минават. Лично аз съм давала и личната си сметка на хора,които са искали да помогнат за хотела на живтинките ни. Всичко до стотинка отива за тях. Имаме и друг начин за покриване и помощ от хората - картички,които се изработват от една наша осиновителка.
Критериите за осиновяване на Мия са високи,защото тя преживя много. Да,Мия трябва да се храни с най-скъпата храна,висок клас. Тя трябва да наддаде и да заякне. Никога не е казвано,че Мия трябва да живее само в София,но да - казахме,че Мия трябва да живее само вътре,заради проблемите,които има. Навън тя получава кожни проблеми.
Това е положението с Мия. Ако някой го интересува още нещо - нека ми пише,ще отговоря на всички. Мия все още търси дом. Благодаря за вниманието.

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 12 January 2012 - 02:11 PM
Естествено, никой не е длъжен да отговаря на въпроси, както желаете. Просто отстрани изглежда, че не желаете да признаете допусната грешка и да се обадите на кандидат-осиновителката, което пък води до още разходи, а на хората, помолени за помощ, такива неща им правят впечатление.
Сега, ако река да се вглеждам в подробностите, ще намекна, че има и храни на средни цени, които са чудни за възстановяване на заслабнало куче, да не говорим пък за домашно приготвена храна при налични знания. Има и "най-скъпи" храни, които са боклук, та цените е малко нелепо да бъдат критерий. Това е просто дребен коментар, но понеже често се говори за цени, та затова.
Публикувано: 12 January 2012 - 02:59 PM
mil_, в 12 January 2012 - 02:11 PM, написа:
+

Най-скъпа храна не означава непременно висок клас или качествена. Изобщо .... извинете styll, но от изказването Ви остават само едни внушения от рода на "най-скапата храна, най-скъпата клиника, най-скапия хотел" ... Претендирам, че имам някакви познания за породата и тези проблеми с кожата не зависят от това дали ще живее на двор или в апартамент. Те имат определена етимология и третирането им зависи от правилната диагностика, но доколкото разбирам това, че сте завели кучето в най-скъпата клиника само по себе си е достатъчно основание според Вас да не търсите друго мнение. Определено не ми звучите като хора, които търсят осиновител за кучето. Ако отправната точка са винаги собствените ни разбирания за грижа, никой осиновител няма да покрие критериите ни, независимо дали реално (или от позицията на останалите) нашите грижи за най-полезни и добри за животното.Познавам достатъчно потребители от този форум, които са били или са приемни домове за различни кучета. Тези кучета също ги обожават и винаги ще ги помнят, но те не са слагали себе си за основен критерий в подбора на осиновителите.

"Животът е трагедия за този, който чувства и комедия за този, който мисли" Фрасоа дьо Ларошфуко
"Можеш да победиш другите със собствените си доводи. Но да ги убедиш можеш само с техните."
Жозеф Жобер, "Мисли, максими и есета"
God says: Animals are my quite beings. Now they remain silent to cruelty but the day of reckoning they will talk!.." Mevlana Celaleddin Rumi
Публикувано: 12 January 2012 - 03:16 PM
Дадения линк във facebook е затворена група с 180 човека, но външностоящ не може да разгледа подробно тази страница! Не видях какво е това сдружение, име, регистрация, нещо....
На поставените въпроси не беше отговорено никак или незадоволително!
Аз лично не бих дарила сума при тези обстоятелсва, съжалявам!

Публикувано: 12 January 2012 - 03:45 PM
и случайно или не, но повечето спасени от нея животни са породисти- овчарки, хъскита, средноазиатска овчарка и др. малко е странно
Публикувано: 12 January 2012 - 05:11 PM

Публикувано: 12 January 2012 - 06:40 PM
Сигурна съм, че пусналата темите НЕ Е Росица Тодорова. Не защото знам някаква мистериозна тайна, а защото просто така усещам нещата.
Туй то

Ветеринарна клиника "Добро хрумване!" ул. "Княз Борис I" N125, София
тел: 929 80 29; 0896 604 835

Публикувано: 12 January 2012 - 06:56 PM
Добро намерение, просто тук са малко по-други обичайните порядки и затова се получава недоразумение.
Няма кой да отговори на въпроси, излишно е да се задават, също и да си гадаем, а който се интересува от съдбата на Мия най-добре да се включи във Фейсбук.
Публикувано: 13 January 2012 - 08:57 AM
Lin, в 12 January 2012 - 03:45 PM, написа:
и случайно или не, но повечето спасени от нея животни са породисти- овчарки, хъскита, средноазиатска овчарка и др. малко е странно
Повечето спасени животни от нас не са породисти!! Имаме едно дого аржентино,и една БОК ,а и вчера бебетата на майка немска овчарка. Може би трябваше да ги оставим,само защото са с породиста майка?!
Като Тара - БОК-а има проблем и с 4 си крака,когато я взехме тя просто лежеше на полето под дъжда и не можеше да помръдне. В момента оперираме краче по краче ,за да може тя един ден отново да проходи нормално!
Имаме две спасени хъскита - Карина и Арон. Карина беше изхвърлена от Екото с възпаление след кастрация,без нас тя нямаше шанс. Арон мислехме,че е загубен и не го оставихме навън. Може би и тях трябваше да подминем,защото е хъски?!
Имаме спасена и една болонка,в момента,в който я видяхме тя тичаше между колите,сама и уплашена,облечена в костюмче на Адидас. Може би трябваше да я оставим нещо да я размаже?!
https://www.facebook...272838429395031 - тук са спасените от нас животни,ако обичате не ни обиждайте с това как избираме животните ни. Всичките са бедстващи и ако не ги вземем не ги очаква нищо хубаво!
Колкото до кучетата на Росица - да,тя има 9 БОК ,другите са без порода,и няколко от тях са спасени от улицата!! Едният БОК,спасен от нея е небезивестния Боко. Всичките й кучета са кастрирани,затова не може да се нарече развъдник! Обвинявате един човек,заради любовта му към определена порода ли? Хайде,стига де!

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!