Мия - догото от Сеславци
Публикувано: 13 January 2012 - 09:02 AM

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!
Публикувано: 13 January 2012 - 09:14 AM
Някой пуска от Ваше име или се опитва да помогне на Ваши кучета с тези теми - ок, решил човека, направил го е. ОБАЧЕ, тук има един друг момент:
1. Не се представя по никакъв начин - ок, решил да не го прави, но все пак търси помощ и то за Вас.
2. Редно е тогава Вие да се представите - няколко пъти досега попитах:
- юридическо лице ли сте
- как се казвате
- каква точно помощ искате
- какво точно очаквате
- как отчитате получени парии т.н.
Има страшно много въпроси които оставят открити, поради които има и съмнение разбира се.
Няма да коментирам конкретната тема - дали кучето Мия трябва да стой в клетка в клиника или се намира в приемен стопанин- къде живее в момента - навън, в развъдник или в къща - очевидно това си е Ваша работа.
Но от откъслечната получена информация - излиза, че не може да се даде адкеватен отговор защо това куче е изпуснало, на пръв поглед перфектни стопани, нито каква помощ е нужна, нито колко му е сумата в клиниката или където се намира в момента, тя нараства или не, кой е попечител на кучето, как се отчитат сумите и т.н.
Наистина тук не е фейсбук, тук има общност която помага на животните, всеки с каквото и както може. Не може да очаквате да се появите тук, да не се представите както си му е реда все пак, за да може да се изгради някакво доверие и възможност за съвместна помощ и да очаквате да получавате дарения и аплодисменти за това което сте направили.
Публикувано: 13 January 2012 - 09:48 AM
ansf, в 13 January 2012 - 09:14 AM, написа:
Някой пуска от Ваше име или се опитва да помогне на Ваши кучета с тези теми - ок, решил човека, направил го е. ОБАЧЕ, тук има един друг момент:
1. Не се представя по никакъв начин - ок, решил да не го прави, но все пак търси помощ и то за Вас.
2. Редно е тогава Вие да се представите - няколко пъти досега попитах:
- юридическо лице ли сте
- как се казвате
- каква точно помощ искате
- какво точно очаквате
- как отчитате получени парии т.н.
Има страшно много въпроси които оставят открити, поради които има и съмнение разбира се.
Няма да коментирам конкретната тема - дали кучето Мия трябва да стой в клетка в клиника или се намира в приемен стопанин- къде живее в момента - навън, в развъдник или в къща - очевидно това си е Ваша работа.
Но от откъслечната получена информация - излиза, че не може да се даде адкеватен отговор защо това куче е изпуснало, на пръв поглед перфектни стопани, нито каква помощ е нужна, нито колко му е сумата в клиниката или където се намира в момента, тя нараства или не, кой е попечител на кучето, как се отчитат сумите и т.н.
Наистина тук не е фейсбук, тук има общност която помага на животните, всеки с каквото и както може. Не може да очаквате да се появите тук, да не се представите както си му е реда все пак, за да може да се изгради някакво доверие и възможност за съвместна помощ и да очаквате да получавате дарения и аплодисменти за това което сте направили.
1. За темата разбрах случайно,не знам кой я е пуснал,може и да се познаваме с човека,НО никнейма не ми е познат.
2. Нямаше как да се представя,когато не знаех за съществуването на тази тема.
- не съм юридическо лице
-казвам се Стиляна Грозданова
-помощта,която търсим е за намирането на приемни домове,за осиновители,финансова помощ,храна,споделяне,помощ при превоз. Всичко,което може да ни е от помощ
-очакваме който може да ни помогне,ако не поне да не ни вреди
-получените пари отчитаме с разпечатки от ЦВК всяко начало на седмицата,тази седмица пропуснахме ,защото търсим две кучила от два различни квартала,които няма да оцелеят навън. Също така парите преведени по личната ми сметка ги отчитам всеки път,когато има дарение. Това съм го правила в страницата ми порода "Любов",в групата "Да защитим животните в беда !" и групата "ANIMAL HELP-SOFIA"
https://www.facebook...&type=3&theater
също така се опитваме навреме да отчитаме и дължимите от нас суми,като постоянно вадим и от джоба си и се опитваме и по други начини - чрез продажба на картички,и на други неща,дарени ни от доброволци.
За осиновителката на Мия - няма да коментирам повече. Имахме достатъчно разправии. Информация за Мия е дадена в страницата ми. ТУК ,пак повтарям,видях вчера темата и се включих. Сметката на Мия в ЦВК е 400 лв,Мия е момента е на хотел,където плащаме по 8 лв на ден за нея плюс храната. Сумата в клиниката не нараства,но тази в хотела нараства всеки изминал ден. Попечител на кучето е Росица Тодорова,както и на всички кучета,за които се грижим.
И последно - не очакваме аплодисменти,ако искаме само това отдавна да сме се отказали. Няма пак да повтарям,че АЗ или Росица не сме се появили тук да търсим нещо. Да,радвам се ,че има такава тема. Съжалявам за недоразуменията,които са се създали и затова,че човекът направил темата не е могъл да отговори адекватно. Това е.

Публикувано: 13 January 2012 - 11:13 AM
styll, в 12 January 2012 - 01:54 PM, написа:
2. Критериите за осиновяване на Мия са високи,защото тя преживя много. Да,Мия трябва да се храни с най-скъпата храна,висок клас. Тя трябва да наддаде и да заякне. Никога не е казвано,че Мия трябва да живее само в София,но да - казахме,че Мия трябва да живее само вътре,заради проблемите,които има. Навън тя получава кожни проблеми.
1. Ка да ви намеря, като направихте групата си публична едва след като прочетохте негодуванието тук? Което все пак е добре. Вие търсите помощ тук, защо ние да ви издирваме другаде? Давайте инфото директно в темата. Няма да е удачно да я триете, както написахте, оставете я за хората, които все още изграждат мнението си за вас. Тази тема ще им помогне
2. Най-скъпо е едно, най-качествено е друго и не винаги се припокриват. Трябва да се съобразите с индивидуалните нужди на животното, не само със субективната цена. Обяснете какви са кожните проблеми на Мия и какво ги е предизвикало.
Значи ли, че за животните, които не са преживели толкова, колкото Мия, критериите са по-ниски?
Публикувано: 13 January 2012 - 12:32 PM
Itea, в 13 January 2012 - 11:13 AM, написа:
styll, в 12 January 2012 - 01:54 PM, написа:
2. Критериите за осиновяване на Мия са високи,защото тя преживя много. Да,Мия трябва да се храни с най-скъпата храна,висок клас. Тя трябва да наддаде и да заякне. Никога не е казвано,че Мия трябва да живее само в София,но да - казахме,че Мия трябва да живее само вътре,заради проблемите,които има. Навън тя получава кожни проблеми.
1. Ка да ви намеря, като направихте групата си публична едва след като прочетохте негодуванието тук? Което все пак е добре. Вие търсите помощ тук, защо ние да ви издирваме другаде? Давайте инфото директно в темата. Няма да е удачно да я триете, както написахте, оставете я за хората, които все още изграждат мнението си за вас. Тази тема ще им помогне
2. Най-скъпо е едно, най-качествено е друго и не винаги се припокриват. Трябва да се съобразите с индивидуалните нужди на животното, не само със субективната цена. Обяснете какви са кожните проблеми на Мия и какво ги е предизвикало.
Значи ли, че за животните, които не са преживели толкова, колкото Мия, критериите са по-ниски?
1.Говорех за страницата ни,не за групата. Страницата е тази https://www.facebook...272838429395031
Пак ли трябва като малоумна да обяснявам,че след като прочетохме,че тук има хора,които искат да ни помогнат се включихме и ние?! И че преди това,каквото и да е писано нямаше как да го видим и да отворим групата?! Плюс това,дори и да не е била публична всеки може да поиска присъединяване и да влезне в нея. Не сме търсили помощ тук,след като и ако я намерим - още по-добре,но наистина ми писна да обяснявам,че темата я видях вчера!
2. Съобразили сме се с нуждите на Мия. Тя се храни заедно с другите животни от една и съща храна. Резултата е видим,и при нея,и при другите. Кожните проблеми на Мия са нещо като алергия. Не знаем какво ги е предизвикало. Лекуваме я със специален крем.
Не,не значи ,че критериите са по-ниски за някое животно. Осиновителите се проверяват винаги. Имаме изискване къде и как ще се гледат животните. До сега не са изпълнени.

Публикувано: 13 January 2012 - 02:07 PM
Може ли само да ми дадете линк към извлеченията от клиниката? Обърках се с толкова групи / страници и не намирам къде точно са качени
Публикувано: 13 January 2012 - 04:51 PM
Itea, в 13 January 2012 - 02:07 PM, написа:
Може ли само да ми дадете линк към извлеченията от клиниката? Обърках се с толкова групи / страници и не намирам къде точно са качени
Ето тук са описани даренията : https://www.facebook...97209630331228/
а тук задълженията : https://www.facebook...97211986997659/
По принцип когато Роси може качва и снимки на разпечатките,но тези не е успяла

Публикувано: 13 January 2012 - 04:55 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 January 2012 - 05:59 PM
Публикувано: 13 January 2012 - 06:16 PM

По другите въпроси ще "внесеш ли яснота"? Критерии за осиновителите на Мия, защо са отхвърлени и обидени перфектни според повечето хора тук (по това, което се вижда) кандидат-осиновители? Защо кучетата се водят само в ЦВК няма да питам - явно високите цени примамват, защото не само там има добри и кадърни лекари, но на другите места е по-евтино.
Публикувано: 13 January 2012 - 06:16 PM
Публикувано: 13 January 2012 - 06:26 PM
Публикувано: 13 January 2012 - 06:28 PM
Писането в нета с главни букви се приема като неуважение към останалите потребители.
Публикувано: 13 January 2012 - 06:38 PM

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !
Публикувано: 13 January 2012 - 06:40 PM
Публикувано: 13 January 2012 - 07:54 PM
rossitsa todorova, в 13 January 2012 - 06:16 PM, написа:
Това го вярвам.
Аз мисля, че получихме отговори на всичките си въпроси, благодаря.