Dog.bg Форуми : Мия - догото от Сеславци

Към съдържанието

Свернуть Прикрепени тагове

Не са намерени подобни тагове
  • (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Икона
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

Мия - догото от Сеславци

#41 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip
  • Група: Потребители

Публикувано: 13 January 2012 - 09:02 AM

Благодаря на човека,опитал се да ни помогне по този начин. Благодаря от сърце,но ще го помоля да изтрие темата. Вместо да бъдем оценени,заради всичко ,което правим ние сме обвинени в какво ли не. Не искам да търпя това на гърба си,и на гърба на хората,които дават всичко от себе си,за да може бедстващите живтни да са по-малко.
User's Signature

ще има БЕЗдомни животни,докато има БЕЗотговорни хора!

#42 Потребителят е офлайн   ansf Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Група: Без дом

Публикувано: 13 January 2012 - 09:14 AM

Styll, редно е да разбете няколко неща, които лично за мен като потребител в този форум са важни.

Някой пуска от Ваше име или се опитва да помогне на Ваши кучета с тези теми - ок, решил човека, направил го е. ОБАЧЕ, тук има един друг момент:
1. Не се представя по никакъв начин - ок, решил да не го прави, но все пак търси помощ и то за Вас.
2. Редно е тогава Вие да се представите - няколко пъти досега попитах:
- юридическо лице ли сте
- как се казвате
- каква точно помощ искате
- какво точно очаквате
- как отчитате получени парии т.н.

Има страшно много въпроси които оставят открити, поради които има и съмнение разбира се.

Няма да коментирам конкретната тема - дали кучето Мия трябва да стой в клетка в клиника или се намира в приемен стопанин- къде живее в момента - навън, в развъдник или в къща - очевидно това си е Ваша работа.

Но от откъслечната получена информация - излиза, че не може да се даде адкеватен отговор защо това куче е изпуснало, на пръв поглед перфектни стопани, нито каква помощ е нужна, нито колко му е сумата в клиниката или където се намира в момента, тя нараства или не, кой е попечител на кучето, как се отчитат сумите и т.н.

Наистина тук не е фейсбук, тук има общност която помага на животните, всеки с каквото и както може. Не може да очаквате да се появите тук, да не се представите както си му е реда все пак, за да може да се изгради някакво доверие и възможност за съвместна помощ и да очаквате да получавате дарения и аплодисменти за това което сте направили.

#43 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 09:48 AM

Показване на мнениетоansf, в 13 January 2012 - 09:14 AM, написа:

Styll, редно е да разбете няколко неща, които лично за мен като потребител в този форум са важни.

Някой пуска от Ваше име или се опитва да помогне на Ваши кучета с тези теми - ок, решил човека, направил го е. ОБАЧЕ, тук има един друг момент:
1. Не се представя по никакъв начин - ок, решил да не го прави, но все пак търси помощ и то за Вас.
2. Редно е тогава Вие да се представите - няколко пъти досега попитах:
- юридическо лице ли сте
- как се казвате
- каква точно помощ искате
- какво точно очаквате
- как отчитате получени парии т.н.

Има страшно много въпроси които оставят открити, поради които има и съмнение разбира се.

Няма да коментирам конкретната тема - дали кучето Мия трябва да стой в клетка в клиника или се намира в приемен стопанин- къде живее в момента - навън, в развъдник или в къща - очевидно това си е Ваша работа.

Но от откъслечната получена информация - излиза, че не може да се даде адкеватен отговор защо това куче е изпуснало, на пръв поглед перфектни стопани, нито каква помощ е нужна, нито колко му е сумата в клиниката или където се намира в момента, тя нараства или не, кой е попечител на кучето, как се отчитат сумите и т.н.

Наистина тук не е фейсбук, тук има общност която помага на животните, всеки с каквото и както може. Не може да очаквате да се появите тук, да не се представите както си му е реда все пак, за да може да се изгради някакво доверие и възможност за съвместна помощ и да очаквате да получавате дарения и аплодисменти за това което сте направили.

1. За темата разбрах случайно,не знам кой я е пуснал,може и да се познаваме с човека,НО никнейма не ми е познат.

2. Нямаше как да се представя,когато не знаех за съществуването на тази тема.
- не съм юридическо лице
-казвам се Стиляна Грозданова
-помощта,която търсим е за намирането на приемни домове,за осиновители,финансова помощ,храна,споделяне,помощ при превоз. Всичко,което може да ни е от помощ
-очакваме който може да ни помогне,ако не поне да не ни вреди
-получените пари отчитаме с разпечатки от ЦВК всяко начало на седмицата,тази седмица пропуснахме ,защото търсим две кучила от два различни квартала,които няма да оцелеят навън. Също така парите преведени по личната ми сметка ги отчитам всеки път,когато има дарение. Това съм го правила в страницата ми порода "Любов",в групата "Да защитим животните в беда !" и групата "ANIMAL HELP-SOFIA"

https://www.facebook...&type=3&theater

също така се опитваме навреме да отчитаме и дължимите от нас суми,като постоянно вадим и от джоба си и се опитваме и по други начини - чрез продажба на картички,и на други неща,дарени ни от доброволци.

За осиновителката на Мия - няма да коментирам повече. Имахме достатъчно разправии. Информация за Мия е дадена в страницата ми. ТУК ,пак повтарям,видях вчера темата и се включих. Сметката на Мия в ЦВК е 400 лв,Мия е момента е на хотел,където плащаме по 8 лв на ден за нея плюс храната. Сумата в клиниката не нараства,но тази в хотела нараства всеки изминал ден. Попечител на кучето е Росица Тодорова,както и на всички кучета,за които се грижим.

И последно - не очакваме аплодисменти,ако искаме само това отдавна да сме се отказали. Няма пак да повтарям,че АЗ или Росица не сме се появили тук да търсим нещо. Да,радвам се ,че има такава тема. Съжалявам за недоразуменията,които са се създали и затова,че човекът направил темата не е могъл да отговори адекватно. Това е.
User's Signature

#44 Потребителят е офлайн   Itea Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 11:13 AM

Показване на мнениетоstyll, в 12 January 2012 - 01:54 PM, написа:

1. Ако някой го интересува ще ни намери във Фейсбук.

2. Критериите за осиновяване на Мия са високи,защото тя преживя много. Да,Мия трябва да се храни с най-скъпата храна,висок клас. Тя трябва да наддаде и да заякне. Никога не е казвано,че Мия трябва да живее само в София,но да - казахме,че Мия трябва да живее само вътре,заради проблемите,които има. Навън тя получава кожни проблеми.

1. Ка да ви намеря, като направихте групата си публична едва след като прочетохте негодуванието тук? Което все пак е добре. Вие търсите помощ тук, защо ние да ви издирваме другаде? Давайте инфото директно в темата. Няма да е удачно да я триете, както написахте, оставете я за хората, които все още изграждат мнението си за вас. Тази тема ще им помогне

2. Най-скъпо е едно, най-качествено е друго и не винаги се припокриват. Трябва да се съобразите с индивидуалните нужди на животното, не само със субективната цена. Обяснете какви са кожните проблеми на Мия и какво ги е предизвикало.

Значи ли, че за животните, които не са преживели толкова, колкото Мия, критериите са по-ниски?

#45 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 12:32 PM

Показване на мнениетоItea, в 13 January 2012 - 11:13 AM, написа:

Показване на мнениетоstyll, в 12 January 2012 - 01:54 PM, написа:

1. Ако някой го интересува ще ни намери във Фейсбук.

2. Критериите за осиновяване на Мия са високи,защото тя преживя много. Да,Мия трябва да се храни с най-скъпата храна,висок клас. Тя трябва да наддаде и да заякне. Никога не е казвано,че Мия трябва да живее само в София,но да - казахме,че Мия трябва да живее само вътре,заради проблемите,които има. Навън тя получава кожни проблеми.

1. Ка да ви намеря, като направихте групата си публична едва след като прочетохте негодуванието тук? Което все пак е добре. Вие търсите помощ тук, защо ние да ви издирваме другаде? Давайте инфото директно в темата. Няма да е удачно да я триете, както написахте, оставете я за хората, които все още изграждат мнението си за вас. Тази тема ще им помогне

2. Най-скъпо е едно, най-качествено е друго и не винаги се припокриват. Трябва да се съобразите с индивидуалните нужди на животното, не само със субективната цена. Обяснете какви са кожните проблеми на Мия и какво ги е предизвикало.

Значи ли, че за животните, които не са преживели толкова, колкото Мия, критериите са по-ниски?

1.Говорех за страницата ни,не за групата. Страницата е тази https://www.facebook...272838429395031

Пак ли трябва като малоумна да обяснявам,че след като прочетохме,че тук има хора,които искат да ни помогнат се включихме и ние?! И че преди това,каквото и да е писано нямаше как да го видим и да отворим групата?! Плюс това,дори и да не е била публична всеки може да поиска присъединяване и да влезне в нея. Не сме търсили помощ тук,след като и ако я намерим - още по-добре,но наистина ми писна да обяснявам,че темата я видях вчера!

2. Съобразили сме се с нуждите на Мия. Тя се храни заедно с другите животни от една и съща храна. Резултата е видим,и при нея,и при другите. Кожните проблеми на Мия са нещо като алергия. Не знаем какво ги е предизвикало. Лекуваме я със специален крем.

Не,не значи ,че критериите са по-ниски за някое животно. Осиновителите се проверяват винаги. Имаме изискване къде и как ще се гледат животните. До сега не са изпълнени.
User's Signature

#46 Потребителят е офлайн   Itea Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 02:07 PM

Добре де, не се изнервяйте. Нормално е, когато нечия дейност е толкова противоречива и не се дава никаква информация, да има повечко въпроси. Хубаво е, че все пак внесохте яснота.

Може ли само да ми дадете линк към извлеченията от клиниката? Обърках се с толкова групи / страници и не намирам къде точно са качени

#47 Потребителят е офлайн   styll Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:51 PM

Показване на мнениетоItea, в 13 January 2012 - 02:07 PM, написа:

Добре де, не се изнервяйте. Нормално е, когато нечия дейност е толкова противоречива и не се дава никаква информация, да има повечко въпроси. Хубаво е, че все пак внесохте яснота.

Може ли само да ми дадете линк към извлеченията от клиниката? Обърках се с толкова групи / страници и не намирам къде точно са качени

Ето тук са описани даренията : https://www.facebook...97209630331228/

а тук задълженията : https://www.facebook...97211986997659/

По принцип когато Роси може качва и снимки на разпечатките,но тези не е успяла
User's Signature

#48 Потребителят е офлайн   Itea Икона

• Newbie
  • PipPipPipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 04:55 PM

Показване на мнениетоstyll, в 13 January 2012 - 09:48 AM, написа:

-получените пари отчитаме с разпечатки от ЦВК всяко начало на седмицата

Тоест, това не е вярно? Не виждам нито една разпечатка.

#49 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 January 2012 - 04:55 PM

Алергията на Мия може да е от храната.Кучето е дого първо,второ е бяло.Това какво ви говори? Хубаво спасявате животни,обаче не е само да ги настаните в лъскава клиника.Та,ако храните с храна без пилешко месо,царевица,глутен,следите протеина и мазнините,животното няма да има алергия.Акана имат такава храна,оливърс/ при тях нивото на протеина е ок/,мак кърк/ имат еленско месо с ориз,което е хипоалергенно и се отразява доста добре на животни,които страдат от алергии,арден грейндж имат риба с картофи,както и агнешко с ориз.Можете да обсъдите вариантите с лекуващия лекар на кучето,въпреки,че съм убедена ,че едва ли е чували за повечето храни,които ви изредих.На Мия и желая най готиния стопанин на света,защото кучицата го заслужава!
User's Signature

PUNISH THE DEED , NOT THE BREED !

#50 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 05:59 PM

НАЛОЖИ СЕ ДА СЕ РЕГИСТРИРАМ ТУК ЗА ДА ВНЕСА ЯСНОТА ПО ВЪПРОСИТЕ КОИТО ВИ ИНТЕРЕСУВАТ.ИМАМ РАЗВЪДНИК ЗА БОК И НЕ ВИЖДАМ НИЩО ЛОШО В ТОВА.ИМАМ 15 СОБСТВЕНИ КУЧЕТА.8 БОК КОИТО СЪМ РАЗВЪДИЛА ,1 НЕМСКА ОВЧАРКА БЕБЕ И 6 БЕЗПОРОДНИ КОИТО СЪМ ПРИБРАЛА ОТ УЛИЦАТА ОЩЕ ОТ БЕБЕТА.СЪЩО И 2 КОТКИ ПРИБРАНИ ОТ УЛИЦАТА.КЛЕТКИТЕ В КОИТО ЖИВЕЯТ КУЧЕТАТА МИ СА С ОТВОР И КУЧЕТАТА ВИНАГИ МОГАТ ДА СИ ВЛЯЗАТ ПО КОЛИБИТЕ.КОЛИБИТЕ СА С ИЗОЛАЦИЯ ОТВСЯКЪДЕ И ОТ 14Ч ДО 19Ч ТИЧАТ НА ВОЛЯ В ДВОР ЕДИН ДЕКАР.ТОВА Е ОТГОВОР ЗА ДАМАТА КОЯТО НЕ СЪВСЕМ НАРЕД С ОЧИТЕ.

#51 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 06:16 PM

:ab_041: Чуваме прекрасно, не крещи :ab_041:

По другите въпроси ще "внесеш ли яснота"? Критерии за осиновителите на Мия, защо са отхвърлени и обидени перфектни според повечето хора тук (по това, което се вижда) кандидат-осиновители? Защо кучетата се водят само в ЦВК няма да питам - явно високите цени примамват, защото не само там има добри и кадърни лекари, но на другите места е по-евтино.
User's Signature

Качена снимка

#52 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 06:16 PM

НЕ СЪМ НПО,НЕ ЧЛЕНУВАМ НИКЪДЕ ПРОСТО СИ НАПРАВИХ РЕГИСТРАЦИЯ В ФЕЙСБУК И ВЛЯЗОХ В МНОГО ГРУПИ.ВИЖДАЙКИ КАК СЕ ТЪРСИ ПОМОЩ ЗА ТРАНСПОРТ И КЛИНИКИ КЪДЕТО ДА СЕ ЛЕКУВАТ ПОСТРАДАЛИТЕ ЖИВОТНИ СЕ ОТЗОВАВАХ НА ВСЕКИ ВИК ЗА ПОМОЩ.ВСЕКИ ДЕН ИМАШЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ А АЗ ТИЧАХ ВЗИМАХ ЖИВОТНОТО ОТ УЛИЦАТА КАРАХ ГО В ЦВК ЗАПИСВАХ ГО ПОД МОЕ ИМЕ ХОДЕХ ВСЕКИ ДЕН НА ПОСЕЩЕНИЕ И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТЯ СМЕТКИТЕ НА ЖИВОТИНКИТЕ И ДА ИМ ТЪРСЯ ДОМ.ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА ЗА ЖИВОТИНКИТЕ В МИГА В КОЙТО БЯХА ЗАКАРАНИ В КЛИНИКАТА.ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ В ФЕЙСБУК ОСТАНАХА МНОГО МАЛКО ХОРА КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЖИВОТНИТЕ И ЗАЕДНО СЕ ОПИТВАМЕ ДА ЗАПЛАТИМ СМЕТКИТЕ И НАМЕРИМ ДОМОВЕ ЗА СТРАДАЛЦИТЕ.АКО СИ МИСЛИТЕ,ЧЕ СПАСЯВАМЕ ИЛИ СМЕ СПАСИЛИ САМО ПОРОДИСТИ ЖИВОТНИ ТО ТОГАВА ВИЖТЕ СЛУЧАИТЕ НА МЪРМОРАН,РИЧИ,БИБИ,РИС,БОЖИДАР,ЛИСКА,РИЖКА,АЛИС,МАЙКАТА С БЕБЕТАТА ЗА ЕВТАНАЗИЯ ТЕ НЕ СА ПОРОДИСТИ.

#53 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 06:26 PM

ОТНОСНО МИЯ.КАКТО ЗНАЕТЕ МИЯ Е ПРЕБИВАНА ИЗПОЛЗВАНА ЗА РАЗПЛОД И ЗАХВЪРЛЕНА НА УЛИЦАТА.ТОВА ЗВЕРСТВО Е НАПРАВЕНО ОТ МЪЖ.ОТКАЗАХ НА ЙОАНА ОСИНОВЯВАНЕ ЗАЩОТО ТЯ МИ КАЗА,ЧЕ ЩЕ ОСИНОВИ МИЯ НО ЩЕ Я ЗАВЕДЕ В ПРОВИНЦИЯТА ДА БЪДЕ ОТГЛЕЖДАНА ОТ БАЩА И,ТОЕСТ ОТ МЪЖ.КАЗАХ НА ЙОАНА,ЧЕ МИЯ ТРЯБВА ДА ЖИВЕЕ ВЪТРЕ И ДА СЕ ХРАНИ С КАЧЕСТВЕНА ХРАНА.ЙОАНА СЕ СЪГЛАСИ И КАЗА,ЧЕ НА ПЪРВО ВРЕМЕ МИЯ ЩЕ ЖИВЕЕ ПРИ НЕЯ И ПОСЛЕ ЩЕ Я ЗАКАРА ПРИ БАЩА СИ.В ТОЗИ МОМЕНТ РЕШИХ,ЧЕ МИЯ НЯМА ДА ОТИДЕ В РЪЦЕТЕ НА ЙОАНА.

#54 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 06:27 PM

ПОЯВИ СЕ ПРЕКРАСЕН ОСИНОВИТЕЛ ЗА МИЯ И В ДЕНЯ В КОЙТО ТРЯБВАШЕ ДА ДАМ МИЯ ОСИНОВИТЕЛКАТА СЕ ОТКАЗА.

Моля, не пишете с главни букви, във форумите това се тълкува като крещене.
мод

#55 Потребителят е офлайн   dikari Икона

• Advanced Member
  • Икона

Публикувано: 13 January 2012 - 06:28 PM

Всеки има право да работи както го разбира. Ако някой иска да помогне, предполагам, че е осведомен за отзделните групи и коя е Росица Тодорова. Който не иска, да не помага. Може и да не ви харесва как го прави, но тя няма да се промени от постовете писани тук. Темата стана безсмислена и грозна. Не ни прави чест на старите потребители тук. А вие Росица, много сте се претрупали, не могат да се спасят всички. А ЦВК не искам и да коментирам.
Писането в нета с главни букви се приема като неуважение към останалите потребители.
User's Signature

Качена снимка

#56 Потребителят е офлайн   liuliak Икона

• Advanced Member
  • PipPipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 06:29 PM

малко оф топик, но на Роси кучетата живеят царски и получават много любов и всички грижи! Що се отнася за помощ и в момента получавам такава от нея и за мои случаи...
User's Signature

♥Brian♥ винаги ще бъдеш в сърцата ни! тичай щастлив под дъгата!

#57 Потребителят е офлайн   koniarska Икона

• Advanced Member
  • Икона
Публикувано: 13 January 2012 - 06:38 PM

Относно проблема на Мия с мъжете,това няма как да се превъзмогне без работа,не може да заклеймявате кучето,че щом е бита от мъж,собственика не трябва да бъде от този пол.Дори и жена да го осинови,утре като се омъжи какво правите,не е това начина.Всичко при такива животни става с много работа,това е .
User's Signature

#58 Потребителят е офлайн   blueocean Икона

• Терористка
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 06:40 PM

По проблемите се работи, не се избягват. Т.е. вие сте тези, които трябва да помогнат на Мия да преодолее този си страх. Защото не може да изисквате да я осиновят стари моми.... (щото младите може и да не са моми един ден)!
User's Signature

Качена снимка

#59 Потребителят е офлайн   rossitsa todorova Икона

• Member
  • PipPip

Публикувано: 13 January 2012 - 06:46 PM

Извинете ме,за писането с главни букви.Не знае,че има такова правило.

#60 Потребителят е офлайн   mil_ Икона

• Advanced Member
  • Икона
  • Покажи галерията

Публикувано: 13 January 2012 - 07:54 PM

Показване на мнениетоrossitsa todorova, в 13 January 2012 - 06:16 PM, написа:

ВСЕКИ ДЕН ИМАШЕ НУЖДА ОТ ПОМОЩ А АЗ ТИЧАХ ВЗИМАХ ЖИВОТНОТО ОТ УЛИЦАТА КАРАХ ГО В ЦВК ЗАПИСВАХ ГО ПОД МОЕ ИМЕ ХОДЕХ ВСЕКИ ДЕН НА ПОСЕЩЕНИЕ И НАКРАЯ СЕ ОКАЗА,ЧЕ ТРЯБВА ДА ЗАПЛАТЯ СМЕТКИТЕ НА ЖИВОТИНКИТЕ И ДА ИМ ТЪРСЯ ДОМ.ВСИЧКИ ЗАБРАВИХА ЗА ЖИВОТИНКИТЕ В МИГА В КОЙТО БЯХА ЗАКАРАНИ В КЛИНИКАТА.ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ В ФЕЙСБУК ОСТАНАХА МНОГО МАЛКО ХОРА КОИТО СЕ ИНТЕРЕСУВАТ ОТ ЖИВОТНИТЕ

Това го вярвам.
Аз мисля, че получихме отговори на всичките си въпроси, благодаря.

• (4 Страници) +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Не можеш да публикуваш нова тема
  • Не можеш да отговаряш в тази тема

1 потребители четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни