Не знам как да започна, че не ми е леко...
Преди 2 месеца имах малко работа в един зоомагазин. Влизам и докато чакам, си викам, че ще разгледам животинчетата... Кученца, папагалчета и т.н.
Изведнъж срещу мен стои затворено в 50х50см алуминиева "къщичка" малко сладко златисто кученце с големи ушички...
И да вземе да драска по стъклото с лапичка...
Лелее, голям човек съм, ама така не ми се е късало сърцето, не знам от кога.
След една нощ на размисли и страсти, на умуване кой ще го гледа, къде ще се гледа, как ще се гледа, реших, че искам това кученце за мен и реших да го капарирам, за да не ми го вземат.
Отивам отново в магазина на следващия ден и преди да реша тотално да го капарирам, отново отивам да го видя и отново жално драска по стъклото

Същият ден, вечерта, вече му избирахме легълце, храна и т.н., а то беше женско кокерче на 3 месеца с 2 ваксини (в момента въобще не ме е интересувало нито пол, нито порода, нито цена, нито нищо, просто го исках това кученце) и след това минахме през ветеринар, който го огледа, прегледа и каза, че е 6 точки...
Радостни, си го прибрахме в нас и с всеки изминал ден все повече и повече се привързах към нея.
Първоначално правеше купчинки и локвички навсякъде, а живея сам и грижите започваха да стават непосилни за мен...
Вечер и когато ме няма, стои/спи в банята, в специално легълце за нея...
Вече знае само на терасата, но ме измъчва факта, че често стои самичка в банята.
Имам работа извън града за 2 седмици този месец, след това цяло лято сигурно ще съм извън страната, та още повече се измъчвам за това и за това, че не помислих за това преди да го взема, т.е. помислих, но тогава стояха други обстоятелства, с които няма да ви занимавам.
Та не мога да избера правилното решение на това как да постъпя... Общо взето има 3 варианта... и се надявам да ми помогнете да взема правилното решение...
1) Остава в нас, като продължава така самотно да си стои често и когато ме няма в града/държавата, да стои на село, при бабата
2) Да стои за постоянно на село при бабата, но тя едва ли ще го иска в къщата, за това ще трябва да стои на двора, но там идва проблемът - зимата, която идва и не знам как ще му понесе. Там поне има голям двор, на който да бяга свободно, да играе, да души (че както знаем са ловци малко или много и постоянно душат), две кучета, с които да си играе и т.н. Смятам , че ще му е доста по-добре там, отколкото затворена в апартамент. След малко ще ходя да преговарям с нея, да видим какво ще измислим по тоя въпрос
3) Да се даде на добри и грижливи стопани (семейство) с доста свободно време. От този вариант ме боли най-много и като знам как съм се привързал към нея, ще ми е ...
Извинявам се , ако ви занимавам с глупости и че съм пропуснал да се представим в другата тема, но... лоши обстоятелства...

Ето ни и нас - Мони (Моника) - преди около две седмици
http://imageshack.us...4122011990.jpg/